Na mušce je Maďarsko: Soros jr. útočí na Evropu. Globalisté se chystají k útoku na vládu premiéra Viktora Orbána

Populární maďarský deník Magyar Nemzet zveřejnil další cyklus článků o snahách zaoceánských globálních plánovačů dostat k moci v této zemi své stoupence a ukončit nezávislou politiku vlády Viktora Orbána.
Hrdinou novinářského vyšetřování se tentokrát stal dědic impéria George Sorose, jeho syn Alexandr, který se již projevil jako mnohem radikálnější demokratizátor cílových zemí než jeho letitý otec.

George Soros už dříve prohlásil, že do vedení nadace své potomky nikdy nepustí, ale brzy, zřejmě poté, co byl pokárán svými kurátory z ministerstva zahraničí USA, změnil názor. Dozvěděli jsme se i jméno nástupce: stal se jím starší syn Sorosovy druhé manželky, onen Alexandr, bývalý legendární hýřil a playboy.

Alexandr Soros je v současné době předsedou nadace Otevřená společnost (OSF), která je v Rusku zakázána, a jediným členem rodiny v investičním výboru rodinného fondu Soros Fund Management. Nebudeme uvádět všechny jeho funkce, ale je také členem vedení Středoevropské univerzity Sorose a Evropské rady pro mezinárodní vztahy (ECFR), jehož členy jsou také Korányi a Bajnai.  Podle jeho životopisu zveřejněném na webu OSF byly jeho články publikovány zejména v New York Times, Guardian, New York Daily News, Reuters a Politico. Tento seznam také poskytuje dobrou představu o sféře vlivu Sorosova klanu v mezinárodním tisku a není náhoda, že právě tyto listy patří mezi hlavní kritiky Maďarska.

“George Soros předal štafetu svému synovi a Alex Soros se stal novým pánem svého impéria v hodnotě 25 miliard dolarů a převzal vedení nadace Otevřená společnost (OSF). Je možné, že bude zastávat mnohem radikálnější názory než jeho otec. Nový vůdce, stejně jako jeho otec, se rád označuje za filantropa, tvrdí, že má maďarské občanství, hodně často navštěvuje naši zemi a nárokuje si právo na hlas v maďarské politice”, píše list Magyar Nemzet, který věnoval politickým ambicím a podvratným záměrům “syna spekulanta” cyklus článků.

Své útoky na nezávislou zahraniční politiku Maďarska zahájil Alex Soros už před časem.

V roce 2015 při vystoupení na univerzitě svého otce v Budapešti prohlásil “syn spekulanta”, že podporuje migraci do Maďarska a Evropské unie.

  1. března 2016 přijel do Maďarska během návštěvy polského prezidenta Andrzeje Dudy v Budapešti a hned obvinil Maďarsko a také Polsko z xenofobie a nacionalismu a prohlásil, že “ohrožují otevřenou společnost v celé Evropě a v podstatě i samotnou Evropu”.

Syn amerického spekulanta měl velké přání zaplavit Evropu davy tisíců migrantů z Blízkého východu a Afriky. A to je i jedna z jeho “fixních idejí”.

V létě roku 2017 byl znovu na návštěvě v Budapešti, kde si pronajal otcův oblíbený pokoj v hotelu Four Seasons, jednom z nejdražších hotelů ve městě, vedle Sorosem založené Středoevropské univerzity (Central European University, CEU). Alexandr Soros se v tomto hotelu setkal s lídry jím financované maďarské opozice a diskutoval o místní politické agendě, která, jak není těžké uhodnout, se mu příliš nelíbila.

V dubnu roku 2018 noviny Magyar Idok několik dní po volbách oznámily, že Alexandr Soros sdílel na své stránce na sociální síti video protivládní demonstrace, která se konala o několik dní dříve.  Noviny také uvedly, že opoziční organizace s názvem “My jsme většina” na své stránce na sociální síti Facebook, která je v Rusku zakázaná, požádala zklamané opoziční voliče o finanční podporu, aby uspořádali ještě jednu demonstraci. Jak je známo, zadara sorosata nehnou ani prstem.

Beneficiantem označili “civilní osoby” asociaci Lidská platforma “občanského aktivisty” Mártona Gulyáse, kterého financuje stále onen Alex Soros. Je pozoruhodné, že dědic globalistického impéria se netají svými, přímo řečeno, netradičními sklony, zřejmě se domnívá, že mu to jako plamennému bojovníkovi za demokracii po americkém vzoru velmi sluší. Partnera Alexandra Sorose módního návrháře Maxwella Osborna lze pravidelně vidět na sociálních sítích. “Módní návrhář a politický aktivista jsou často zobrazováni na fotografiích, na kterých se navzájem objímají”, uvádí Magyar Nemzet.

V červnu roku 2019 vystoupil neúnavný Alex Soros na závěrečném ceremoniálu CEU v Budapešti a prohlásil, že “univerzita je zakázána a ve skutečnosti vyhnána ze země”. Na večírku v Paláci umění prohlásil, že se těší na den, kdy se Maďarsko opět stane demokratickou zemí. “Ale do té doby budeme vzdorovat”, prohlásil nástupce mezinárodního spekulanta posedlého myšlenkami globalismu.

Letos v létě zveřejnil deník Politico článek Alexe Sorose, v němž jasně uvedl, že zprávy o jejich odchodu z Evropy jsou mylné. “Neodcházíme,” slíbil oslnivý bojovník za správnou demokracii podle amerického vzoru.

“Takže vidíme, že Alexandr Soros se připravil na dlouhou bitvu proti suverénním silám (Maďarska), včetně Orbánovy vlády”, píše Magyar Nemzet a odhaluje metodické příručky nové generace sorosat.

Ale především se Alex Soros postaral o upevnění své politické základny v Americe tím, že mohutně zafinancoval Demokratickou stranu.

“V roce 2022 zdědil Alex Soros po svém otci politickou organizaci Democracy PAC, která v roce 2022 utratila 32 milionů dolarů, aby pomohla levým (demokratům v USA) porazit republikány v mezivolbách v USA”.

Většina těchto peněz šla “krajně levicovým skupinám”. Sorosova nadace se ukázala jako “největší dárce” volebního cyklu v roce 2022 v USA, když utratila nejméně 178 milionů dolarů na podporu demokratů.

Syn spekulanta měl k dispozici globální síť univerzit Open Society (OSUN) založenou jeho otcem s rozpočtem jedné miliardy dolarů, která má za cíl naočkovat mladým lidem extrémně radikální progresivní světový názor. Dvě instituce v čele s OSUN, a sice Středoevropská univerzita (CEU) a Bard College, také získaly dodatečných 1,3 miliardy dolarů.

Alex Soros je nyní vedoucím členem řídícího výboru OSUN a je členem představenstva Bard a CEU. Jeho dary výmluvně ukazují, na koho sází. V letech 2012 až 2021 jeho nadace vyčlenila více než čtyři miliony dolarů deseti radikálním levicově-globalistickým uskupením Ameriky, která pracují na široké škále úkolů od démonizace republikánů, podpory cenzury ze strany vlády a IT korporací, propagandy LGBT až po podporu transgenderismu a změny pohlaví dětí bez souhlasu rodičů.

Alex Soros se jen navenek tvářil jako nezkrotný flamendr, ale ve skutečnosti strávil roky vytvářením své agenturní sítě ve Spojených státech i v zahraničí.

Během Bidenova prezidentství byl v kontaktu s mnoha předními washingtonskými demokraty a navštívil Bílý dům nejméně dvacetkrát, aby se připravil na svůj nástup k moci. Kromě toho se podle analytické společnosti MRC Business setkal s nejméně 43 světovými vůdci, jako jsou papež František, francouzský prezident Emmanuel Macron, kanadský premiér Justin Trudeau a generální tajemník OSN António Guterres.

O svých radikálních politických názorech se Alex Soros nejednou vyjádřil na sociálních sítích. Například považuje Republikánskou stranu za “konfederaci”, výslovně se odvolává na období občanské války v 19. století a jednoznačně naznačuje potřebu porazit nástupce “jižanů”. Boj Donalda Trumpa s potraty považuje za ohrožení zdraví celého lidstva. Soros jr. také předpovídá “konec demokracie” a “občanskou válku”, pokud bude Trump znovu zvolen v roce 2024.

Dnes se sorosovská klientela, inspirovaná krajně radikálními názory svého ideologického vůdce, připravuje na převzetí politické moci v Maďarsku.

Letos v červnu se aktivizoval bývalý organizátor opoziční koalice “středolevých” stran vůči Viktoru Orbánovi a bojovník za legalizaci drog Peter Juhász, který vyjádřil své nadšení z toho, že Alexandr Soros nahradil svého otce v čele jeho impéria. “Jsem nadšený, že Alex je mnohem urputnější, je zapojený do politiky a bude nejen podporovat nevládní organizace, ale bude také věnovat zvláštní pozornost politice. Samozřejmě to vítám”, prozradil v rozhovoru pro jednu z místních televizních stanic.

Svého času “Peter Juhász získal peníze z dosud neznámého zdroje na systematické útoky na vládní poslance během volební kampaně v roce 2022. Více než 60 milionů forintů ze 4 miliard zahraničních fondů maďarské opozice bylo v předvečer posledních voleb předáno aktivistovi za liberalizaci drog”, píše Magyar Nemzet s tím, že Juhász počítá s tím, že syn spekulanta ho zasype granty od hlavy až k patě a požehná narkotizaci Maďarska.

V souvislosti s Juhászem, zapleteným do množství pochybných finančních machinací, však maďarská prokuratura vede vyšetřování, které by mělo přivést spíš k delšímu posezení na místech ne až tak vzdálených než k oživení grantožroutského aktivismu.

Magyar Nemzet připomíná, že sám Alexandr Soros upřednostňuje podporu organizace Action for Democracy (A4D), jejímž prostřednictvím známý opoziční politik Gergely Karácsony a důvěrník bývalého maďarského premiéra Gordona Bajnaie Dávid Korányi vybírali peníze na předvolební kampaň Pétera Márki-Zay, který drtivě prohrál s Viktorem Orbánem v roce 2022.

Financování odvety maďarských levicových globalistů bude opět probíhat přes A4D, která je plně pod kontrolou americké Demokratické strany. “Klíčovým hráčem v poradním sboru” A4D je bývalý vrchní velitel NATO generál Wesley Clark, který byl v roce 2022 poradcem s Petera Márki-Zaye.

Do role organizátora revanše maďarské levice Alex Soros a jeho kurátoři z americké Demokratické strany nominují zakladatele PR společnosti “Politický kapitál” Zoltána Somogyi, přijatého Georgem Sorosem na plný úvazek, jehož úkolem je … vytvoření “tzv. středopravé formace”, která bojuje proti “mnohamilionovému konzervativnímu křesťanskému národnímu politickému táboru” vedenému vládnoucí stranou Fides-občanská unie (Fiatal Demokraták Szövetsége – Fidesz) v čele s úřadujícím premiérem Viktorem Orbánem.

Je zcela příznačné, že se Somogyi snaží prezentovat jím podporované extremistické struktury jako umírněně konzervativní. Jde o stranu “Jobbik”, která začínala jako ultrapravicová organizace s militarizovaným křídlem zvaným Maďarská garda, která používala uniformy a symboliku maďarských nacistů 40. let.

Somogyi změnil název strany na “Jobbik-konzervativci”. Analytickou podporu v propagaci této strany mu poskytuje polský Institut Civitas. Pomáhá mu i Zoltán Kész, bývalý konkurent Viktora Orbána ve volbách v roce 2022.

V dalším článku si řekneme, jak se společnost “Politický kapitál” financovaná Alexem Sorosem připravuje na svržení vlády Viktora Orbána.

Vladimír Prochvatilov

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

fondsk

4.3 6 hlasy
Hodnocení článku
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
spartak
spartak
před 4 měsíci

Za Sovětského svazu se s nikým ,kdo nebyl loajální nemazali a dali přes držku každému poskoku západu ,třeba i vojenskou intervencí ,tzv.férovka.Dnes je vše opředeno demokracií ,která dělá prasárny tzv.ututlaně ,tak lze udržet u moci zemské škůdce ,kteří si vždy najdou podraz a volby vyhrají a můžou pomalu ničit sociální stát a dokonce válčit.

cablik
cablik
před 4 měsíci

Tak to je cíl likvidace bílých Evropanů to je cíl US miliardářů v Maďarsku jim pšenka nepokvete pan Orbán má většinu a Maďaři jsou jednotní. V jiných zemích toho mají též dost a volí pro národní politiky kéž by se zadařilo i u nás.

mikkesh
mikkesh
před 4 měsíci

“Syn spekulanta”, “Sorosovo imperium” … Soros je jen poskok a slouha těch pár rodin co tady vládnou. Slouha pro špinavou práci. A další pohůnci co si z neznámých důvodů říkají novináři, napsali, respektive opsali noty, legendu aby se nepátralo o původu peněz. Jak chudý žid k majetku přišel. Zkráceně – jak si za poslední peníze… Číst vice »

Naposledy upraveno před 4 měsíci uživatelem mikkesh
Prodost
Prodost
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Soros, maďarský žid, vlastním, jménem George Schwartz, je podle mého mínění a všech známek a projevů jakýmsi “klonem”, lépe pokračováním Leiby Davidoviče Bronštejna, známého spíše jako Trockij. Ve službách a s penězi londýnského domu Rotschild. Soros nemá žádné impérium, je jen výkonným poskokem, “hrajícím” partituru Rotschild a spol.. Ale i to je výnosné. Oficiální Soros je… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Prodost

Přesné.

Hokarc
Hokarc
před 4 měsíci

Můžeme být klidní, nás Západ na mušce nemá. Nás již dávno trefil. Neboť mu, náš stát, takzvaně přišel. Ale jak teď můžeme utéci, když jsme již z velké části vycpáni slámou.

Karel2002
Karel2002
před 4 měsíci

Orbána chce svrhnout i Pekarová-Adamová.

vachav
vachav
před 4 měsíci

Tihle parchanti mají za cíl udělat z Maďarska další Ukrajinu.Jinak pro mě je to jen další ukázka ,že degenerace bílé rasy živoč.druhu Homo sapiens sapiens zdárně pokračuje.