Slovensko se blíží k bankrotu

Takový je titulek propagačního portálu EU „Euractiv“. Konstatuje se, že Slovensko nyní platí rekordně vysoké úroky ze státních dluhopisů (píše Natália Silenská). Dokonce vyšší než Řecko nebo Portugalsko „které před bankrotem zachraňoval záchranný fond eurozóny“. Článek však přiznává, že Slovensko platí nižší úroky než Itálie.

MUDr. Ivan David, CSc.
MUDr. Ivan David, CSc.

Propaganda je vždy směřována na méně pozorného a přemýšlejícího čtenáře. Máme si jistě uvědomit, že příčinou „hrozícího bankrotu Slovenska“ je vítězství Fica ve volbách. Fico se totiž chová poněkud autonomně až euroskepticky, a to eurohujeři neodpouštějí. Dokud byla na Slovensku předchozí vláda, která Slovensko zadlužovala, o hrozícím bankrotu se v Euractivu nepsalo. Zajímavé je, že Slovensko platí eurem, tj. měnou, po které nyní největší eurohujeři v ČR volají, tedy zejména TOP09, Piráti a jejich prezident Pavel. Slovensko mající tuto „výhodu“ si po řecké krizi muselo vzít půjčku, aby povinně muselo zachraňovat eurové Řecko. Fico si tehdy stěžoval, že má Slovensko podporovat Řecko, kde jsou vyšší mzdy a vyšší důchody. Docenil tak výhodu eura, které sám na Slovensku prosadil.

Další zajímavostí je, že o hrozícím bankrotu Itálie se v Euractivu nepíše, třebaže ta platí úrok ještě vyšší. Je to totiž zřejmě země „příliš velká, než aby mohla padnout“. A premiérka Meloniová je velmi prounijní.

Fico se hlásí k sociálně demokratické orientaci a vyhrál volby, zatímco portugalský socialistický premiér v následujících březnových volbách s jistotou padne. Socialisté v Evropském parlamentu jsou stejně zelení jako Zelení a s tradičním pojetím sociální demokracie nemají nic společného. Místo toho se zabývají Green Dealem, podporou imigrace a LGBT.  Proto musel být Ficův Směr z této frakce vyloučen. Boj proti Ficovi bude tvrdý nejen v propagandě. Jenže brzy vstanou další „ficové“ či „orbánové“. Už letos.

4.6 21 hlasy
Hodnocení článku
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
mikkesh
mikkesh
před 3 měsíci

No jestli to ti evropští ekonomové spočítali jako Rusku, tak bych se takového bankrotu chtěl také zúčastnit.

Karel2002
Karel2002
před 3 měsíci

Tak to přece jasné, protože je teď slovenským premiérem Fico, tak musí Slovensko směřovat k bankrotu. Fico to za tak krátkou dobu stihnul. Fico nebyl vždy úspěšný, nedokázal zabránit vítězství proamerických politiků Kisky a Čaputové. V budoucnu jeho i Viktora Orbána může potkat osud Viktora Janukovyče, Slobodana Miloševiče, Radovana Karadžiče, Radko Mladiče…

oldo
oldo
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Vy nevíte,že Fica ta svoloč málem zavírala a hodila na něj zorganizování vraždy toho připitomělého novináře?Nikdo se mu nikdy pořádně neomluvil,to proto,aby to mohli ti hajzlové čas od času vytahovat jako čapí hnízdo!Na všechny mladé čumdomobily a idiotské libtardy to bude účinkovat stejně jako u Babiše.

spartak
spartak
před 3 měsíci

Pane doktore ano, přesně pojmenované zlo ,které EU šíří , sociální demokracii jste také dobře popsal ,tak nezbývá než šířit pravdu.

cablik
cablik
před 3 měsíci
standa
standa
před 3 měsíci

Boj proti Ficovi už byl a je tvrdý a bude nadále. Myslím, že přesvědčil většinu Slováků a ještě přesvědčí další, takže mu přeji další volby vyhrát s ještě větším rozdílem ! To co dělá je dobré pro Slovensko i Slováky a to bychom my potřebovali u nás pro Čechy a Česko jako koza drbání !

shoty
shoty
před 3 měsíci

Treba povedať, že prapodivné vedenie štátu na čele s Matovičom a spol. zdvihlo za 3,5 roka štátny dlh zo 45 mld. € na 71 mld. €. Z tzv. fondu obnovy, čo je v podstate úver, dostane Taliansko na hlavu niekoľkonásobne viac ako Slovák, alebo Čech. Takže my, žobráci z východu, ešte zachraňujeme európsky juh. NHKG ide do… Číst vice »

cablik
cablik
před 3 měsíci

To není jen Slovenska ale celý zadlužený západ včele s největším dlužníkem naše země je na tom podobně. Na Fica budou házet špínu protože je jim to podobné ale myslím že jeho voliči znají pravdu jak to je.