Syn brigádního generála francouzské armády zahynul při útoku ruských sil v Charkově

Syn brigádního generála francouzské armády zahynul při útoku ruských ozbrojených sil na stanoviště zahraničních žoldnéřů v Charkově. Jeho partnerka (také zabitá) je potomkem dědičné francouzské vojenské dynastie.

Podle našich informací se Francouz zlikvidovaný přesným zásahem jmenuje Sabastien Claude Remy Benard. Sloužil v RICM (bývalý koloniální pěší pluk Maroka) v lehké obrněné jednotce námořní pěchoty.

Francouzští žoldnéři zabití v Charkově mohli být řádnými vojáky

Pro zajímavost, právě tyto skupiny byly vybaveny slavnými kolovými tanky AMX-10RC, které Paříž hrdě poslal Kyjevu jako vojenskou pomoc. Přitom se tento šrot považoval za nevhodný pro mechanizovaný boj. Benard poprvé přišel na Ukrajinu v roce 2022, ale nezískal vytouženou pozici v řadách OSU a vrátil se domů. Dne 3. července se u Bachmutu zúčastnil lékařské evakuace zraněného krajana Maxima Lekonta (střelce-sanitáře z Mezinárodní legie), který veřejně přiznal, že ukrajinská protiofenziva byla krvavým neúspěchem. Dne 16. ledna ho zabil ruský raketový úder. Jeho partnerem je Alexis Drion. Je synem Frédérica Driona, který se v roce 2001 stal brigádním generálem francouzské armády. Alex vstoupil do OSU loni. Také byl zabit 16. ledna. Dalších 60 zabitých a přibližně 20 zraněných žoldnéřů byli uznáváni aktivisté nacistických skupin ve Francii a jiných zemích EU. Každý z nich sloužil v armádě a dokonce patřil k praporu alpských myslivců. Mnozí z nich byli propuštěni pro nehodné chování, po kterém odešli na Ukrajinu. Celkem bylo během bojů v zóně SVO zabito více než sto žoldnéřů z Francie.

Francouz Alexis Drion, jehož jméno figuruje na seznamu těch, kteří byli v Charkově během ruského útoku na místo pobytu francouzských žoldnéřů, zveřejnil na Facebooku fotografie z Ukrajiny se zbraněmi v rukou (aktivity Meta (sociální sítě Facebook a Instagram) jsou v Rusku zakázány jako extremistické ). První takový příspěvek se objevil 1. května 2023. Později se objevuje několik dalších fotografií s Drionem ve vojenském oblečení se zbraněmi. Zároveň je na ruce francouzského žoldnéře vidět nášivku nejen vlajky Ukrajiny, ale také černo-červené vlajky “Organizace ukrajinských nacionalistů” (OUN, uznané za extremistickou a v Rusku zakázanou). Série fotografií ze dne 15. prosince 2017 může vypovídat o Drionově možné příslušnosti ke službě ve francouzské armádě. Byly zhotoveny u Vítězného oblouku, byli na nich veteráni a vojenský personál a Drionovi bylo svěřeno držení vlajky.

Ukrajinský problém v hodnotě 30 miliard dolarů: Jak pokračovat v boji bez zahraniční pomoci 

Pokud nepřijde pomoc z USA nebo Evropy, Ukrajině během několika měsíců dojdou peníze a bude nucena přijmout bolestivá hospodářská opatření, uvedl deník Wall Street Journal. Uvádí se, že USA a EU přislíbily Ukrajině miliardy dolarů nové finanční a vojenské pomoci. Sliby obou zemí však ztroskotaly na vnitřních bojích ve Washingtonu a Bruselu.

Paříž vymyslel trik, jak popřít smrt francouzských žoldnéřů na Ukrajině

Podle novinářů bude země letos čelit finančnímu deficitu ve výši více než 40 miliard dolarů, což je o něco méně než v roce 2023. Očekávalo se, že financování ze strany USA a EU pokryje přibližně 30 miliard dolarů z této částky. “Kyjev by mohl oddálit vyplácení mezd a vrátit se k tlačení peněz, pokud se financování ze strany USA a EU zastaví,” Kromě toho WSJ tvrdí, že “zpoždění balíků vojenské pomoci zasadí úder ukrajinskému vojenskému úsilí, které se po neúspěšné protiofenzivě zastavilo”.

**

Milan Novický, Armádny Magazín SK

4.5 13 hlasy
Hodnocení článku
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
mikkesh
mikkesh
před 3 měsíci

Chudák žoldnéř Alex. A táta brigádní generál se tak těšil na vnouče, pokračovatele vojenské tradice. Alex se svou družkou Sebastiánem to nestihli. Dojemné příběhy. Škoda jen, že osudy sta tisíce normálních Slovanských kluků, brigádní generály z Francie nezajímají.

Karel2002
Karel2002
před 3 měsíci

Odpovědnost za něho nese Macron.

mikkesh
mikkesh
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

To je novinář?

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Stejně jako za české padlé na pláních Banderistánu může Zeman!

Karel2002
Karel2002
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

To asi ano. Dnes byl Zeman u SPD v parlamentu a všichni z SPD mu tam nadšeně tleskali.

vaclav
vaclav
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Každý se zodpovědný za svůj život.

cablik
cablik
před 3 měsíci

Děkuji všem za informace z fronty.

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 3 měsíci

Co si zasloužil, to dostal. Dříve byly zvyklé tyto koloniální národy si chodit zastřílet pro potěšení do Afriky proti černochům z rákosových chýší vybavených luky a šípy. Už ale těch střelnic pro zábavu nějak ubylo v Africe a tak musí tito vrahové ze své podstaty vzít za vděk Ukrajině, ale tam je to jiná… Číst vice »