Vysokoškolský diplom aneb Když muži tančí u tyče

našel a napsal JF
Některé vtípky či nevtípky nelze nelze vymyslet. Opravdu ne. Ty musí zrežírovat život sám. Viz to, co mi poslal JF. To je tedy nářez jak se patří!

Abyste si mohli udělat představu, za co dnes můžete dostat vysokoškolský titul na Karlově univerzitě, nabízím vám informaci o diplomové práci Bc. Markéty Postránecké z Fakulty humanitních studií, Katedry genderových studií, která rozebrala genderové problémy tance mužů u tyče.

Na této katedře je zaměstnáno 10 interních vyučujících a pracovníků a 15 externistů, čili celkem /pomineme-li sekretářky, vrátné atd./ 25 vysokoškolsky vzdělaných lidí. Dle informací katedry připravuje absolventy zejména na práci ve státní správě a ve státních a nevládních organizacích.

Po důkladném teoretickém úvodu z hlediska esencialistického, konstruktivistického, genderového a konstrukce maskulinity, ve kterém se autorka Postránecká připravuje na důkladný rozbor tance mužů u tyče, následuje teoretická část o tanci žen i mužů u tyče, ve které autorka konstatuje, že: „Tím, co dle výzkumů přispívá ke stigmatizaci aktérek pole dance, je vyjma přítomnosti vertikálně ukotvené tyče a ladných pohybů, jejich kombinace s minimem oblečení.“ Po tomto významném objevu následuje další: “ Již jsem nastínila, že v případě účasti žen na pole dance se jako problémové jeví mimo jiné jisté ladné pohyby vykonávané kolem tyče. Z toho důvodu se u aktérek objevuje tendence jejich přítomnost ve vystoupeních ospravedlňovat…“

Následuje metodologická část, popisující tvorbu dotazníků pro šest mužů tančících u tyče.

Po vyhodnocení dotazníků dochází autorka k tomuto závěru:

„Pojetí pole dance jako sportu se v rámci dané práce ukazuje jako důležité, jelikož příklon k tanci, natož erotickému, vede k patologizaci a stigmatizaci jeho aktérů. Navzdory potenciálu, který tak pole dance má a jehož lze jak ze strany žen, tak též ze strany mužů využít k alternativní konstrukci genderové identity a navzdory názorům ohledně vzrůstající svobody volby, se ukazuje, že volit je třeba pečlivě, jelikož v případě špatné volby (např. stylu a s tím spojeného oblékání, doplňků a pohybů), nám hrozí sankce, např. ve formě posměchu či nepřijetí.“

K tomuto významnému objevu pro naší společnost z hlediska daňových poplatníků platících provoz katedry genderových studií již není co dodat.

Bc. Markéta Postránecká Když muži tančí. Konstrukce maskulinity ze strany mužských aktérů pole dance. Diplomová práce.

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FAKULTA HUMANITNÍCH STUDIÍ Katedra genderových studií

https://dspace.cuni.cz/bitstream/handle/20.500.11956/105381/120323009.pdf?sequence=1&isAllowed=y

***

Jestliže za tohle dostala ta stračena, co to napsala diplom, dokonce magisterský, pak konstatuji, že dle mého skromného názoru, jediný papír , co dostat měla by snad představovala role toho úplně nejlacinějšího , jednovrstvého toaleťáku. Protože to by asi tak odpovídalo jak kvalitě zvoleného tématu, tak jeho zpracování. Ne Fakulta humanitních studií Karlovky NENÍ fakultou filosofickou, ale mám takové neblahé tušení, že rozdíl asi velký nebude. Ještě máte pochybnosti, jak bylo možné, že si změny Kozáka na masového vraha nikdo nevšiml? No pokud řešíte takové problémy jako Markéta Postránecká, její školitelé, vedoucí diplomky a oponenti, tak vám na takové prkotiny jako transformace normálního kluka na vraha prostě nezbude čas! Vždyť přece čas věnujete daleko důležitějším problémům. Například mužům u tyče! Tohle fakt nelze vymyslet!

ZDROJ

4.4 13 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 3 měsíci

Co chtít od liberálů oni nepotřebují vzdělané lidi bude to jak v USA maturita z kreslení u nás u tance u tyče no a blbečky se bude dobře ovládat. No nic gender brzy skončí

mikkesh
mikkesh
před 3 měsíci

No to je pecka! Tipuji, že oponenturu vystřihl buzík Putna, který snad mohl “diplomové” práci vytknout jen to, že se nedozvěděl detaily obrysu koulí a ptáka v tangách tanečníka.

danny
danny
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

To není zdaleka nejtragičtější téma diplomky. Stačí se podívat na stránky příslušné vzdělávací instituce (příčí se mi titulovat ji jako “školu”) na témata diplomových prací a na seznam těch “děl” samotných. Doporučuji nečíst! Stačí pouze abstrakt.

mikkesh
mikkesh
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  danny

Hrůza, ale tragické je, že takovéto individua necháváme znesvětit půdu jedné z nejstarších universit světa.

vachav
vachav
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Národu,který vystavuje na svých historických budovách nacistické banderovské fangle,národ,který nechá na prknech své Zlaté kapličky vystupovat něco tak šíleného,jako pseudoumělce Plastic people a na schodiště vystaví bustu kulisáka Veškrny není nic svaté.Tento národ strácí svoji identitu(pokud ji již nestratil) a generace jeho předků se obrací v hrobech.