Zabrání Rusko a Čína Washingtonu rozpoutat válku?

Jak jsem už napsal, je Rusko závislé na Iránu  v tom smyslu, že jedině Irán může zabránit CIA od nasměrování džihádistů do Ruské federace a do bývalých sovětských republik Střední Asie. Zatímco Čína je na Iránu závislá zase v oblasti energetiky a energetických investic.

P. C. Roberts
P. C. Roberts

Závislé na Iránu jsou tedy obě tyto velmoci, a nejjistějším způsobem, jak od Iránu odvrátit nebezpečnou eskalaci ze strany USA, je okamžité oznámení Ruska, Číny a Iránu o společné bezpečnostní alianci, ve které bude oznámeno, že útok na jednoho z těchto tří je útokem na všechny. Přičemž Rusko by tomuto oznámení mohlo dodat důraz svým závazkem, že se vzdává svého dosavadního omezení vůči Sýrii, které této zemi až dosud bránilo použít své Ruskem poskytované moderní prostředků protivzdušné obrany k zastavení amerických a izraelských vzdušných útoků na syrské území.

Putin žije v omylu pokud věří, že jeho omezení brání eskalaci konfliktu, protože ve skutečnosti tato jeho omezení eskalaci přiživují. Takže de facto čelíme agresi Washingtonu kombinovanou s ruskou zdrženlivostí, přičemž je to právě tato kombinace, jež vede svět k jaderné válce. A útoky Washingtonu na Jemen nemají žádný jiný smysl než zahájit konflikt s Iránem a vůbec se všemi odpůrci Izraele.

Pokud tohle  Rusko a Čína nepochopí a takovémuto vývoji nezabrání, nejhorší provokace nás teprve čekají.

Překlad: Lubomír Man

3.4 10 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Ludvik
Ludvik
před 3 měsíci

Mezi Američany, kteří žijí v představě, že všichni ostatní na světě musí pochopit a zabránit nejhoršímu, zřejmě patří i P,C.Roberts. Otázku, zda by tomu nemělo být spíše naopak, si zřejmě není ochoten a schopen položit…

ToSomJa1
ToSomJa1
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Ludvik

P,C.Roberts je veľmi skúsený, znalý. On zrejme pripomína TAKÉ riešenie, ktoré by mohlo problém vyriešiť. Nemá zmysel hovoriť o takom riešení, ktoré nepovažuje za účinné, za možné. Zlých riešení je tisíce.

standa
standa
před 3 měsíci

Souhlas s panem Robertsem.

cablik
cablik
před 3 měsíci

USA o jadernou válku nestojí jinak by jejich armáda už dávno pomáhala banderovi stejně jako v jižním Vietnamu. Co napsal pan Roberts to by se mělo udělat.

Rob
Rob
před 3 měsíci

Bohužel, má pravdu. Až Pentagon uzná, že už je Rusko dostatečně oslabeno, udělá provokaci apokalyptických rozměrů. A to si pište, že to udělá. Pak tímto docílí, že světové veřejné mínění definitivně odsoudí Rusko a všechny jeho přívržence ke konečnému zatracení. Těžko se pak někdo přidá na stranu Ruska… Pokud ale bude mít… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Rob

Když svým známým říkám, že Indie je spojencem Ruska, smějí se. Prý Indové jsou úplně neschopní, kadí na ulici, nechtějí nic dělat. Než by šli bojovat, raději se budou máchat v Ganze. Nejen Biden,ale i Černochová by Indii porazila během jednoho dne. Irán se zase promodlil do doby kamenné a USA s ním nebude… Číst vice »

standa
standa
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Indie je velká země a ohromné zkušenosti s ovládáním lidí a má svoji politiku. BRICS nasvědčuje tomu, že Amerika není v Indii na 1.místě a Indové jsou velmi schopni, ne nadarmo se jim říká lidé kovu. Boj, když jsou k němu donuceni, je jako boj s Rusy. Indové se dokáží obětovat pro svou zemi a nakonec vedli války… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 3 měsíci

Myslím, že tam pan Roberts má renonc. Rusové nedodali systémy protivzdušné obrany s omezením nesundavat Americké a Izraelské letadla. Krom nich tam totiž přiletí tak akorát čáp. Rusové pouze dodrželi termín ermbarga a po vypršení to tam dodali. Nejsem si jist či SS400, ale SS300 určitě. Možná, že v první řadě na ochranu Ruské základny, kam… Číst vice »

standa
standa
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Sýrie má protiletadlovou obranu s omezením sestřelovat americká a izraelská letadla, protože sestřelují jen americké či izraelské rakety avšak ne letouny, ale asi zapomněli na sebe. Známý incident v r. 2018, kdy Sýrie sestřelila ruský sledovací Iljušin, protože izraelská stíhačka se schovala za ruský letoun (obrazy na radaru splynuly).

maxim
maxim
před 3 měsíci

P.C.Roberts dobře odhaluje primitivní us militaristické záměry, protože je američan a nejlépe zná americkou mentalitu ..
Rusko, Irán, i ta Čína, ale musí hlavně řešit mezinárodní židovský “emocionální historický pomatený narativ”, který musí nechat projevit v jeho rasistické fašizující degeneraci, aby mohly definitivně zničit Izrael, který je původcem všech problémů …

Praded
Praded
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  maxim

Už několik tisíc let.