Fiala chce letos za 54 miliard nakoupit granáty 155mm a poslat je darem na Ukrajinu!! Platit je mají i Slováci!! Co na to Babiš?

Česká vláda Petra Fialy zase tento týden perlila, a spolehlivě dokázala, jak jsou jí všichni obyčejní Češi šumafuk.

Michael Svatoš
Michael Svatoš
Nejprve ve středu 31. ledna vyhlásilo Ministerstvo pro místní rozvoj ČR pirátského digitálního šarlatána Bartoše, který tento týden čelil všeobecnému posměchu za krach digitálních přihlášek na střední školy, za digitální občanky, i za další katastrofální pirátskou digitalizaci ČR, že na jeho rozkaz věnuje vláda letos na výstavbu sociálních bytů v celé ČR 2 miliardy CZK. Miliardy na výstavbu bytů pro chudé mají dostat hlavně neziskovky a církve, a aby se jim výstavba za české státní peníze ještě více vyplatila, slíbil jim Bartoš, že se chudým patřičně zvedne nájem, asi aby zchudli ještě víc.
Dostupnost bydlení v ČR se od fialového převzetí moci v ČR neustále zhoršuje. Když vládl Babiš, dával v letech 2016 až 2021 na výstavbu bytů pro chudé 2.32 miliardy každý rok. To bylo ještě před fialovou inflací a drahotou. Pirát Bartoš, když sliby lákal voliče, aby získal současné vládní koryto, sliboval, že na rozdíl od velkoagrárníka Andreje, bude více a lépe podporovat bytovou výstavbu pro méně majetné. Dopadlo to ovšem přesně naopak, po přepočtení o inflaci a drahotu, Babiš se Schillerovou dávali 2.32 miliardy, Bartoš s Fialou dají jen 1.2 miliardy! 

V ČR se loni narodilo o 10% dětí méně než v minulém roce i se započítanými ukrajinskými porody. I vrabci na střeše si o tom cvrlikají: Když není na hnízda, není kam snášet vejce. Místo podpory levného bydlení, ovšem Fiala, který sám má bytů víc a pronajímá je, raději v polovině tohoto týdne vyrazil na raut do Bruselu, a tam překvapil shromážděné novináře i politiky ještě víc než Orbán, který nevetoval 50 miliard EUR pro Ukrajinu. Fiala všechny v Bruselu zaskočil, a navrhl, aby se navíc ještě v Koreji, nebo někde v Africe, hned nakoupilo 450 tisíc střel 155mm do ukrajinských kanónů, a ještě letos se s nimi začalo střílet na Rusa.

Navrhovaná fialová ukrajinská kanonáda v případě své realizace potřebuje podle letošních cen NATO za jeden granát 155mm rozpočet nejméně 54 miliard CZK. Český finanční podíl tak bude činit 1 miliardu CZK (2% celkové ceny), Slovenský 20 milionů EUR, (1% ceny). Když se podíváme o odstavec výš, víme, že z každoroční Babiš-vládní dotace na stavby bytů pro potřebné za Bartoše zmizela 1 miliarda, respektive Babiš-dotace nebyla o 1 miliardu zvýšena, aby vyrovnala fialovou drahotu a inflaci, která předtím nebyla.

Kam Bartošova zmizelá miliarda z bytů pro potřebné zmizela dál, je jasné z ceny Fialovy plánované kanonády – miliarda! Zbývá tak vyřešit poslední otázky, komu má ta zmizelá miliarda nakonec vlastně namastit kapsu, a proč se Fiala v Bruselu začal najednou tak z ničeho nic zviditelňovat?

V dubnu 2023 vešlo ve známost, že Washington si v Jižní Koreji půjčil 450 000 nábojů 155mm, údajně proto, aby nimi ve svých skladech nahradil náboje, které předtím poslal na Ukrajinu. Koncem roku 2023 se ovšem provalilo, že Washington chtěl korejské půjčené náboje za 41 dní letecky přepravit na Ukrajinu, a tam je nechat vystřílet na Rusa. A že Korejci si postavili hlavu, že kanonáda nezačne, dokud se nenajde nějaký stát NATO, který si půjčené granáty od nich koupí, a pak je předá Ukrajině. A že, než se ochotný stát našel, Washingtonu došly dolary, a z kanonády sešlo.

Ve čtvrtek 1. února 2024 se ovšem v Bruselu náhle zhmotnil Fiala, a všechny hlavouny EU překvapil striktním požadavkem, okamžitě nakoupit 500 tisíc granátů 155mm, které jsou podle jeho informací hned k dispozici v Koreji, v Africe, nebo tam někde, a poslat je na Ukrajinu, aby kanonáda na Rusa mohla konečně začít.

Zdá se tak být jasné, že situace je prostá – naši věrní spojenci Jižní Kimové mají hromadu vyrobených nábojů 155mm, které nepotřebují ani na zastrašování Severního Kima, a rádi je půjčili USA, aby je přepravily na Ukrajinu. Leč ještě předtím se musí najít země NATO, které podepíše, že granáty věnovala Ukrajině zadarmo. A taky se na jihokorejských účtech musí zhmotnit 2.5 miliardy dolarů jako férová cena za nepotřebné granáty zadarmo!

Kimové ani Američané nejsou padlí na hlavu, aby si za kanonádu na Rusa nenechali zaplatit. Fiala ovšem rád Čechy oškube, aby pánům posloužil. Podle sdělení ostřílených bruselských diplomatů, měl Fiala svou čtvrteční aktivitou za úkol “vyčistit cestu pro nákup 450 tisíc granátů 155mm v Jižní Koreji”, protože Macron striktně prosazoval  “výrobu těchto granátů pouze v Evropě”. Finanční rozdíl je přitom jasný – v případě Macronova návrhu, peníze zůstanou v Evropě, zejména ve Francii, v případě Fialova návrhu, peníze shrábnou Američané, Korejci a Japonci.

Co na nejnovější Fialovy nápady, jak místo podpory výstavby bytů v ČR, raději platit kanonádu na Rusa, řekne Babiš, se teprve ukáže. Když Babiš minule tvrdil – „Vláda vzala důchodcům a mladým slevu na jízdné za směšných 1,8 miliardy korun, protože říká, že nemá peníze. A potom posílá peníze na zbraně Ukrajině!” – Tak ho hned zařadili na seznam hlavních Putinových stoupenců v ČR! Na seznamu jsou i Okamura, a další, a tak budou třeba taky raději požadovat dostupné byty, než fialovou  kanonádu na Rusa. Volby tenhle spor rozhodnou, tak je nepromeškejte, a hlavně se staňte novými politiky! V úterý 6. února budu zas hostem u Petra Hájka na Protiproudu. Pořad najdete na tomto kanále.

4.4 14 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
mikkesh
mikkesh
před 2 měsíci

Jo, tak Péťa chce patrony? Tak to asi letos na děvčata z Barmy nic nezbyde. Snad jen ten vejškrabek z Kampeličky.

danny
danny
před 2 měsíci

Může mi někdo, prosím, vysvětlit pojem “sociální bydlení”, případně “sociální byt”? Jak by měl vypadat? Jak by byl velký, jak vybavený? Byl by stejný ve městě i na vesnici? V Praze i v Broumově? Kdo by o něj mohl žádat nebo by na něj měl právo či rovnou nárok? A když ho dostane, jak ho potom z něj… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  danny

Vídíte ten pokrok. Za třicet (!) let jsme dokázali hodně. Sudenti už se těší na splácení bytu, Úřady práce už fungují, exekutoři vylezli z učebnic dějepisu, žebráka už máme v každém městě … Dokonce i na lavičkách se povalující, zfetovanej bezdomovec má šanci stát se ministrem. No a jak vypadá sociální byt? ˇMyslím senátor Čunek to… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Student chudák už neví, na co se má těšit víc – zda na splácení studia, zda na splácení bytu, zda na půjčku na auto, zda na financování profesního růstu, zda na vydržování “přítelkyň”, zda na udržování vyššího životní standardu úspěšného mladého VŚ z Prahy, zda na dovolené v zahraničí, případně i někdy na… Číst vice »

jbskalensky
jbskalensky
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  danny

To bude asi ono, v roce 1992 to vypadalo jinak, než dnes. Definice sociálního bydlení je možné srozumitelně nastavit. Několik definic, nikoliv jednu univerzální. Například proto, že pro jistou skupinu nepřizpůsobivých by měli byty být pokud možno nehořlavé, nerozbitné, snadno udržitelné i udržovatelné, kromě jiného. K tomu definovat podmínky, kdy a jak se sociální… Číst vice »

Hokarc
Hokarc
před 2 měsíci

Myslí si snad Fiala, že my do nich granátem a oni do nás chlebem ?

cablik
cablik
před 2 měsíci

Mezinárodní trestní soud OSN v Haagu “osvobodil” Rusko: Řekl, že domobrana v Donbasu a Luhansku byla právoplatná. Lidská práva na Krymu jsou v pořádku. Navíc: Se sestřelením letu MH17 neměla Moskva nic společného. Co teď s tím?
https://protiproud.info/politika/7721-mezinarodni-trestni-soud-osn-v-haagu-osvobodil-rusko-rekl-ze-domobrana-v-donbasu-a-luhansku-byla-pravoplatna-lidska-prava-na-krymu-jsou-v-poradku-navic-se-sestrelenim-letu-mh17-nemela-moskva-nic-spolecneho-co-ted-s-tim.htm

Jura deMonteBoo
Jura deMonteBoo
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Není to moc dobře napsané/přeložené, ale po podrobnějším zkoumání to vypadá tak, že z 20ti bodů žaloby, soud uznal jen jeden a zbytek smetl pro nedůvodnost.

cablik
cablik
před 2 měsíci

Jo jo tak končí peníze z okradených důchodců a rádoby zeleného blábolu a uměle udělané drahoty v Česku. Četl jsem článek jak právě miliardy na nákup střeliva náckové rozkradli.

Jura deMonteBoo
Jura deMonteBoo
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

…no a část z těch peněz se pak náhle objeví z “družstevní záložně” a celý koloběh se tím uzavře. Nebo proč myslíte, že potřebujeme stíhačky za 155mld., jen první tranši, a další bilion postupně?

cablik
cablik
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Jura deMonteBoo

To těžko ale u bandery budou noví milionáři stihačky jsou finanční injekce krachujícím USA.