Koho to na Ukrajině zbožňují? Po kom přejmenují ulice Puškina? Koho to Fialův gang ve Strakovce a prezident Pávek podporují?

Masakr, o kterém v českých “pravodmluvných” médiích nechtějí slyšet a vzpomínku na nějž iRozhlas vyzmizíkoval. Ostruwki a Wola Ostrowiecka – Volyně

Před 80 lety (30. 8. 1943) se v obci Wola Ostrowiecka objevila velká ozbrojená skupina, jejíž důstojníci měli na přezkách pásků starobylý symbol zvaný Trizub. Byli to bojovníci UPA, které už tenkrát nazývali banderovci. Jejich velitel vydal prostým vesničanům příkazy. Ženy a děti se přesunou do místní školy a muži se soustředí na návsi. Velitel banderovců pak přestoupil před soustředěné polské sedláky. Vyzval je, aby se k nim přidali a bojovali po boku velké německé armády proti zrádné politice polské vlády.

Když se nikdo dobrovolně nepříhlásil, tak banderovský komandir rozhodl o odvodu do ukrajinské povstalecké armády. Odvodová komise bude v nedaleké stodole a každý místní sedlák tam půjde na fyzickou prohlídku. A tak postupně prostí vesničané vstupovali do odvodní místnosti ve stodole. Muž se musel vysvléct do naha. V té chvíli k němu přistoupili dva “odvodní komisaři” z UPA, chytli jej za ruce a třetí banderovec mu sekyrou rozčísl hlavu. A tak to pokračovalo dál a dál, až těch více než sto vesnických chlapů zavraždili. Poté banderovci zavolali těch několik místních Ukrajinců. Ti mrtvoly odvezli za vesnici a naházeli do připravených hromadných hrobů.

Když banderovci si rozebrali opuštěné svršky, holinky, pásky, hodinky a občas nějakou tu hotovost, vydali se ke škole, kde byli ženy a děti, které něco cítily a zpívaly kostelní žalmy. Zašprajcovali dveře a okny začali do tříd házet granáty a za frenetického křiku a smíchu střílet do bezbranných žen a malých dětí.

Byl to skutečně obrovský masakr. Banderovci během několika hodin brutálně zavraždili téměř 600 nevinných obětí, ukradli veškerý majetek a celou velkou vesnici totálně vypálili.

Totéž provedl stejný oddíl UPA i v sousední obci Ostruwki.

Po vzniku samostatné Ukrajiny, začali ukrajinští historici tento masakr zpochybňovat. A tak polský antropolog dr. Popek sebral své studenty a v roce 1992 udělal vykopávky v místě, kde asi stála ta vesnice, po které nezbyl ani kámen a byla změněna v polnosti. A kopali a kopali. Kam kopli, tam našli lidské kosti. Tisíce lidských kostí a stovky lebek. Bylo to jak v hororovém filmu.
Zde je jedna z fotografií. Dr. Popek stojí u obrovské hromady lidských stehenních kosti nevinných obětí banderovského řádění.

Stejně řádily vrazi z UPA i v českých vesnicích na Volyni!

Co k tomu dodat?

Naše vláda dnes utrácí naše daně na pomoc těm, kteří tyto zrůdy oslavují, staví jim pomníky a udělují státní vyznamenání. Kdo nacistům pomáhá, je sám nacista a zločinec!

 **

Richard Perman, Zdeňka Mytníková, Facebook, Wikipedie

A ješště dodatek: IRozhlas, stránky to nejpravdomluvnější české rozhlasové stanice smazal vše o zločinu v Woly Ostrowiecej, je titulek zapomněli smazat (spoň doteď, kdy to píši). ZDE

Pár starých zachovalých fotografií obyvatel Ostruwok a Woly Ostroweickej:

A ještě pár fotografií z vykopávek polského antropologa Leona Popka:

 

4.1 30 hlasy
Hodnocení článku
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 2 měsíci

Nejlepší pro Rusko by bylo, kdyby Halič a Volyň ovládla Polska. Za posledních Tisíc let tam vládlo převážně Polsko a tak ví nejlépe co na ně platí. Mají toho hodně společného. Češi z Volyně odešly, protože pochopily, kým je sovětská moc prolezlá a že na ně bude slabá.

skeptik
skeptik
před 2 měsíci

Jen lidská zrůda může ignorovat zločiny banderovců a podporovat Zelenského zločinný režim.
To, že jsme se kdysi z naivity spojili se západem ještě neznamená, že máme být slepí k tomu co dělá a podílet se na zločinech KoZa. To by si měli zaslepení rusofobové uvědomit.

mikkesh
mikkesh
před 2 měsíci

Myslím, že jim na Haličině bratr Lech vyčistí žrádlo. Jako vždy to přepískne, jako vždy se v teroru narodí nějaký nový Bandera, jako vždy … a tak pořád dokola.

Hokarc
Hokarc
před 2 měsíci

Fialo, celoevropské řešení možná opravdu přijde, ale z Bruselu ho nečekej !!!

cablik
cablik
před 2 měsíci

Dělali ještě horší zločiny četl jsem to a viděl i obrázky fašismus je neustále stejný a banderovci jsou otevření fašisté. A ti co je podporují to vědí a jsou stejní jako oni.

spartak
spartak
před 2 měsíci

Nebude možné změnit Ukrajinu ani v budoucnosti ,ale věřím ,že Rusko si poradí a přizve Ukrajinu k spolupráci ,tak aby nacisti ztratili podporu veřejnosti.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci

V knize Shalimar klaun Salmana Rushdiho byli take nejvetsi fanatici nejaci Ukrajinci