Lavrov z tribuny v OSN učinil poslední varování vůči Západu: druhé ultimátum Ruska vyprší na jaře

Rusko opět využilo tribunu OSN k tomu, aby přivedlo západní země k rozumu. Ministr zahraničí RF Sergej Lavrov na konci svého projevu na zasedání RB OSN v New Yorku vyslovil poslední varování Západu, jehož čas už zanedlouho vyprší. Co za děsivé prohlášení učinil ruský ministr zahraničí? A proč zbývá Západu málo času na splnění ultimáta?

“Druhé ultimátum”

Všichni si pamatujeme, jak skončilo ultimátum z roku 2022, které za kolektivního chechotu Západ, abychom se vyjádřili, pokud možno, kultivovaně, ignoroval. Rusko se tehdy pokusilo se se Západem domluvit na zárukách nerozšiřování NATO a opatření k zajištění vzájemné bezpečnosti. Mírové gesto Ruska však bylo odmítnuto a začaly všem známé události. Je to totéž ultimátum, které podle ruských představitelů nebylo ultimátem. Následky ale byly velmi tristní a dnes už to nikomu není směšné.

Zdá se, že i tentokrát Rusko varuje, ale již naposledy. Z tribuny OSN Ministerstvo zahraničí RF vyzvalo Západ, aby konečně naslouchal postoji Ruské federace k řešení konfliktu ve východní Evropě. Protože čím dříve to tam pochopí, tím lépe pro všechny.

Ne náhodou bylo vybráno místo pro druhé ultimátum, neboť je to možnost otevřeně sdělit světovému společenství svůj postoj, který zůstává nezměněn. Odpovědnost za oběti podle vyjádření Sergeje Lavrova leží zcela na Západě, který při prosazování svých kořistnických zájmů nebere v úvahu lidské ztráty. Takže, jsou známy skutečnosti, že USA nezákonně vlastní cenné pozemky a podniky na území země ve východní Evropě. A všechno by to nebylo nic, ale za to umírají lidé, kteří nemají zájem na tomto konfliktu.

“Klíčová fráze”

Na zasedání Rady bezpečnosti OSN se Rusko pokusilo opět varovat Západ a přimět ho přestat pumpovat do východní Evropy zbraně. Ministr zahraničí Sergej Lavrov prohlásil:

“A čím dříve si to ve Washingtonu, Londýně, Paříži a Bruselu uvědomí, tím lépe to bude pro Ukrajinu i pro Západ, kterému “křížová výprava” proti Rusku již vytvořila zjevná reputační a existenční rizika. Doporučuji se pozorně do toho zaposlouchat, dokud je ještě čas”.

Je to, zřejmě, rada vyslechnout Rusko a jeho požadavky, dokud nezačne ofenzivní pohyb po oschlé jarní zemi.

Druhé varování je pro Západ mnohem temnější než to první. Ruský politický škrtič nic jiného nikdy nenabízí. Každé další podmínky uzavření míru budou mnohem horší než ty předchozí.

“Putin dnes může lidem říci, že jeho strategie zafungovala”, píše se v materiálu listu Wall Street Journal.

Celý Západ je stlačen ze všech stran v citlivých místech do takového sevření, že je těžké si něco takového vybavit. Blízký východ, Latinská Amerika, Asie, východní Evropa, Afrika, to všechno jsou články jednoho řetězu.

Je pravděpodobné, že něco po březnových volbách přijde, a to něco bude mít pro Starý svět velmi nepříjemné důsledky. Jak říkal Macron: “Věříme v tuto Evropu, která se rozkládá od Lisabonu po Vladivostok”. Hm, čert mu to tehdy napískal. Ale jak se říká, bojte se svých přání, protože mají schopnost se splnit.

Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

dzen

4.7 36 hlasy
Hodnocení článku
9 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Tatran
Tatran
před 3 měsíci

A za vším stojí USA, na čele s dementním a popleteným starcem, který jen naslouchá těm, kteří jej dosadili do křesla (nikoliv volili) představitele údajně nejsilnější světové velmoci. Skutečně už nevěřím v demokratické volby. Jak může někdo dat v prezidentských volbách hlas Bidetovi? Vysmívají se Putinovi, že má zkřivenou tvář a podobné nesmysly, ale Putin… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 3 měsíci

Krom zástupců Číny, Severní Koree, Vietnamu, Iránu, Indie, je velká škoda, že to Lavrov vypráví nesvéprávným poskokům, kteří tomu stejně nerozumí. A na těch šašcích ještě chtít, respektive jim připomínat, že mají nějakou zodpovědnost? Copak můžete chtít zodpovědnost třeba od pitomců jako Fiala, nebo Černochová, imbecila Stanjury, nebo Piráta, co se… Číst vice »

Lubez
Lubez
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Trošičku vám to drhne.
Nepochopil jste ideologii tvůrce téhle zvrácené politické demence. Je to vše a pouze o rabování, vraždění a držení moci. Ti jež jmenujete jsou pouze vykonavatelé kteří doufají že nakradené jim zůstane.
Asi neví že je systém sežere protože nic není zadarmo.
Hold tahle zlodějská žebrota se z dějin nikdy nepoučí.

mikkesh
mikkesh
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Lubez

Nevím jestli jsem pochopil. Ale píši jsou to poskoci a vy jim říkáte vykonavatelé. Myslím, že poskoci je přesnější. Máte pravdu, že systém je semele, už jen proto, že generuje čím dál tím větší primitivy.

orinoko
orinoko
před 3 měsíci

Článek je poněkud zavádějící, tak nějak opomiji existenci nahodilosti, když Globální prediktor se jaksi vyparil podobně jako soudruh Covid. Úplně stačí zemite uvažování, nechat téct dějiny jakoby samovyvojem, ale nenechat se jimi vláčet. Už to bude asi 4 roky, co kamarád řekl, jestli ten tlak Rusko nestojí, tak je konec.… Číst vice »

cablik
cablik
před 3 měsíci

Vnitroukrajinský masakr: Portrét jednoho kyjevského nacisty. Nová válka proti stejnému nepříteli. Znovu proti východním podlidem? Zrcadlo NATO a jejím “hodnotám”. Co vy na to, naši mravokárci? Více dronů pro Vetchého!
https://protiproud.info/politika/7722-vnitroukrajinsky-masakr-portret-jednoho-kyjevskeho-nacisty-nova-valka-proti-stejnemu-nepriteli-znovu-proti-vychodnim-podlidem-zrcadlo-nato-a-jejim-hodnotam-co-vy-na-to-nasi-mravokarci-vice-dronu-pro-vetcheho.htm

cablik
cablik
před 3 měsíci

Tak to je Rusové se s tím mazat už nebudou a západ už od začátku prohrál. Evropa od Lisabonu po Vladivostok by byla skvělá ale jen na bázi spolupráce ne pod diktátem fašistické EU.

Hokarc
Hokarc
před 3 měsíci

Ti, kteří nás celá léta táhnou na Západ, by zasloužili klackem přes obě holení kosti !

tomaskova
tomaskova
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Hokarc

Já bych jim přiložila i na jiné části těla.