„Lidé“ v ulicích, 61% Němců se domnívá, že demokracie je v ohrožení

MUDr. Ivan David, CSc.
MUDr. Ivan David, CSc.

Tak jsem se dnes dočetl, že „lidé“ v Německu protestují proti pravicovému extrémismu. První o tom informovaly České noviny, které vyjadřují „politický názor“ původně tiskové agentury ČTK. Od nich to v rychlém sledu opsali opisovači ze Seznam Zprávy, Novinky.cz, Forum24, IDnes, ČT24 i portál CNN Prima News. ČTK opsala zprávu od agentury DPA. Všechny zmiňované zdroje obsahují stejné věty. To je dnešní mainstream. Kde jsou ty časy, kdy mělo smysl čerpat z více domácích zdrojů?

Co si přejí, abychom si mysleli? Z primitivně manipulativní zprávy to přímo čiší. Takže pro německou demokracii je ohrožením pravicový extrémismus, Pravicový extrémismus rovná se AfD. K tomu je připojena možná pravdivá informace, že 61% Němců si myslí že je v Německu ohrožena demokracie. K tomu připojeno tvrzení, že „lidé“ jsou pobouřeni „informací investigativní společnosti Correctiv“, podle níž se vloni v listopadu sešli zástupci krajní pravice v Postupimi „a jednali tam i o tom, že by Německo měly opustit velké počty lidí s přistěhovaleckými kořeny“. Tedy spiknutí! Bojte se, protestujte!

Tuto informaci označil poslanec Evropského parlamentu Gunnar Beck z AfD na veřejně streamované schůzi naší politické frakce Identita a demokracie za vyfabrikovanou provokaci a jmenoval další podobné útoky na AfD.

Zpráva, která je velmi manipulativně připravena uvádí, že protestují „lidé“. Jistěže ne orangutani. Tito lidé jsou ovšem nepochybně voliči současných stran německé vládní koalice a jsou tedy spokojeni s její politikou. Ti, kteří přijeli do Berlína traktory, byli asi také „lidé“, ale přijeli, protože spokojeni naopak nejsou. Možná mezi 61% „lidí“ s obavami o demokracii byla velká většina těch, kterým se nelíbí současná německá vláda, cenzura a manipulativní chování médií hlavního proudu v rukách oligarchů, pro které současná vláda pracuje.

Na německé vlády včetně zemských padá hrůza z toho, že AfD by nyní volila většina občanů ve východoněmeckých zemích, a je druhou nejsilnější v celoněmeckém měřítku. Na postgraduálu jsem skládal zkoušku ze statistiky, a tak se mi nějak nezdá, že by velké procento mohlo tvořit extrém. V takovém případě se průměr posunuje směrem k silně zastoupeným objektům.

Extrémní přání AfD je, aby Německo hospodářsky prosperovalo, zatímco současná „neextrémní“ vláda dosahuje „záporného růstu“, je zřejmě spokojena s růstem cen, s problémy zemědělců, které způsobuje a s rostoucí bídou.

Ačkoli v Evropském parlamentu sedím úplně vpravo, pokládám se za člověka s levicovými názory, protože si myslím, že by každý měl mít příležitost k uplatnění a dosažení společenského vzestupu. Naopak si nemyslím, že by společnosti prospívala dědičná privilegia, a také si například myslím, že majetek nabytý nepoctivě by neměl být nedotknutelný.

Za levici nepokládám Zelené a současné socialisty a velkou většinu frakce Levice. Pokládám je za levičáky ovládané bizarní ideologií. A tak mám v mnoha ohledech blíže ke konzervativní pravici. Spolu s ní se nedomnívám, že bychom měli jásat nad hospodářskými a sociálními důsledky šíleného Green Dealu. Nemyslím, že naší národní komunitě prospívá příval imigrantů, kteří nás nemíní respektovat, a už vůbec nelze podporovat válečný konflikt v Evropě, ostatně i kdekoli jinde. Socialisté a Zelení jsou nadšeni pro zbrojení a válku. Příčinou není vidina jejich prospěchu, ale jejich blbost.

Poslanci AfD nehlasují pro válku ve východní Evropě, na rozdíl od levičáků nejdou ve šlépějích Hitlera v tažení na Rusko. Chtějí spolupráci, nejsou nadšeni úspěchem neznámého pachatele, který zlikvidoval Nord Stream, nejsou nadšeni nákupem předražených energetických surovin a zbraní od hlavního spojence, který má v Německu skoro 80 let vojenské základny.

Úspěch AfD není založen na extrémních názorech, ale právě naopak. Chtějí prosperitu, mír, spolupráci. Nechtějí občanskou ani jinou válku, nechtějí konflikty, které přináší masová imigrace, nechtějí ožebračování občanů ve jménu údajné záchrany planety, nechtějí cenzuru a slídění policie na každém kroku. A to je prý extrémismus.

**

Autorem textu je MUDr. Ivan David, CSc. – eurposlanec, člen frakce evropských národovců a vlastenců Identita a demokracie, který znovu kandiduje za SPD do Evropského parlamentu. Má plnou podoporu redakce webu Nová Republika, který před 11 lety založil.

*

Redakce Nové Republiky děkuje všem dárcům, kteří nám zaslali na účet zapsaného spolku Nová Republika peněžní dary.

2300 736 297 / 2010

Velmi si vaší pomoci vážíme. Zaslané prostředky slouží k realizaci našich seminářů a panelových diskuzí, k jejich audiovizuálnímu záznamu, tvorbě podcastů a zveřejnění a k rozšíření činnosti a působení spolku Nová Republika.

*

3.9 11 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Vlastimil
Vlastimil
před 2 měsíci

Vylízaní “demokrati” na obrázku jsou nepochybně nadšení tím, jak obohacovači z Tunisu “kultivují” starobylé Řezno (přiznaly to už i Novimky). Němcům již není pomoci, otázkou je, zda je budeme následovat.

spartak
spartak
před 2 měsíci

Sovětský svaz si nevěděl rady ,když Gorbačov začal perestrojku.Dnes již Rusko zná cenu ,kterou zaplatilo. Zmar všeho začal tím ,že levice ztratila půdu pod nohama ,vylhanou frází, viz.Zeman.ČSSD se řítila ke dnu a stáhla sebou i komunisty Gordický uzel bude řešen klasický ,anebo ….

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci

Ja se divim,ze jeste nekdo na demokracii veri..Zakazy,prikazy….Lide jsou povazovani jen za oslicku otres se a nikdo z samozvanych ” elit” se jich na nic nepta.Jen se je snazi zastrasit

Karel2002
Karel2002
před 2 měsíci

Takže podle našich médií 61 procent obyvatel Německa protestuje proti AfD, což má být nástupkyně NSDAP? A většina obyvatel Německa podporuje válku, zatímco chcimíři jsou v Německu v menšině? To je jako u nás. Taky většina našich občanů bojuje proti neonacistické a fašistické SPD. Většina obyvatel ČR také podporuje válku.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Karle nevěřím, že většina našich obyvatel podporuje válku. Všichni nejsou takoví magoři jako reba statečník umělec Vetchý. Už jsem tu na stejný článek reagoval , 61% Němců se domnívá že je demokracie v ohroženi. Kolíků těch demonstrantů je ,, pravých” Němců – Árijců a kolik přistěhovalců, kterých se to ,,ohroženi demokracie” hlavně… Číst vice »