Polský generál: Ukrajina je bez šance, jediným řešením je „korejský model“

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

převzato

Jediným řešením pro Ukrajinu je korejský model, řekl bývalý velitel pozemních sil a bývalý zástupce šéfa polského ministerstva obrany generál Waldemar Skrzypczak.

Skrzypczak vyzval Ukrajince, aby byli realističtí a pokusili se konflikt zmrazit, aby neztratili ještě více území, protože strategická výhoda a iniciativa je v rukou ruské armády.

Generál šel o krok dále a řekl, že ukrajinský konflikt nebude mít vítěze, protože prostě neskončí.

„Speciální vojenská operace skončí, ale nebude to konec války a jediným řešením může být korejský model, tedy zóna oddělení vojsk. Jinak bude konflikt jako doutnající sopka,“ upřesnil Skrzypczak v rozhovoru pro polský list Rzeczpospolita

Navázal také na nedávná slova polského prezidenta Andrzeje Dudy, že Ukrajina jen stěží znovu získá kontrolu nad Krymem.

„Z vojenského hlediska Ukrajina v současné době nemá šanci vrátit Krym vojenskými prostředky. Ukrajinská armáda dnes přešla na strategickou obrannou operaci, která probíhá od října 2023,
“ vysvětlil generál.

Polský generál také upozornil na dva nedostatky Kyjeva, které stojí v cestě návratu Krymu.

„Za prvé, nemají vojáky, aby vytvořili nové formace, které by takovou operaci mohly provést. Zadruhé nemají potenciál z hlediska munice a vybavení, díky kterému by v tomto směru mohli porazit ruskou armádu. Ruská armáda má nyní strategickou výhodu a strategickou iniciativu,“ uzavřel Waldemar Skrzypczak.

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)

2.3 8 hlasy
Hodnocení článku
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 2 měsíci

Tak na tohle určitě Rusové neskočí za prvé by nebyl splněn cíl SVO a za druhé by mohli za pár let bojovat znova a mohlo by to být horší.

weitinger
weitinger
před 2 měsíci

Akorát polský generál přemýšlí v režimu šíleného spolku KoZa, ten si neuvědomuje, že Ruská armáda se nikoho nebude ptát, co má dělat. Ta doba je nenávratně pryč, vezme si vše, co uzná za potřebné, čili jen to svoje. A přes to vlak nejede. Pokud vůbec nějaká Ukrajina zůstane, bude to okrsek kolem… Číst vice »

Plebej
Plebej
před 2 měsíci

Polský generál Skrzypczak zřejmě velkou představivostí neoplývá!, když pro Ukrajinu vidí pouze jediné řešení – korejský model. Dalším z mnoha jiných je např. dosažení vytýčených cílů ruské SVO pro celé teritorium Ukrajiny, a úplné osvobození té země od banderovské svoloči i prozápadních loutek. Ve vizi toho Skrzypczaka se tak asi zobrazuje spíš jen jeho (zbožné)… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 měsíci uživatelem Plebej