Rozštěpená Amerika: kdo a proč přivádí Texas na válečnou stezku? Ve snaze udržet si mizící nadvládu se globalisté “demokraté” nezastaví před ničím

V USA pokračuje krize, která odstartovala poté, co federální vláda požadovala na texaských úřadech, aby povolily přístup pohraniční stráže k hranicím. Texas odmítl, a co víc, začal rychle růst počet států, které mu vyjádřily podporu, včetně podepsání oficiální petice na jeho podporu.

Spor se dostal do ostré fáze poté, co Nejvyšší soud USA povolil ministerstvu pro vnitřní bezpečnost ničit (přeřezávat) překážky z ostnatého drátu podél hranice s Mexikem, bránící nelegálním migrantům.

Nejvyšší soud USA již dříve rozhodl o odstranění 30 mil dlouhé drátěné překážky, která byla zřízena bez souhlasu centra v rámci boje státních úřadů s přílivem migrantů. Texaský guvernér Greg Abbott opakovaně tvrdil, že Bidenova administrativa neprovádí řádně ostrahu hranic, což vede k nárůstu přílivu nelegálů. Kvůli tomu nakonec Texaská národní garda “zabavila” část americké a mexické hranice a zakázala k ní přístup agentům federální pohraniční služby.

Téměř okamžitě oznámil ochotu vyslat vojáky do Texasu guvernér Floridy Ron DeSantis, který byl vyřazen z prezidentského závodu, ale zůstává velmi vlivným politikem ve svém státě, a který deklaroval podporu návrhu zákona státu o rozšíření pravomocí Floridské národní gardy a pomoci Texaské národní gardě. Jinak řečeno, Florida schválila vyslání své národní gardy na ostrahu hranic Texasu a Mexika.

Solidaritu s Texasem v této věci vyjádřili již guvernéři 25 států, z nichž každý má také svou národní gardu. Část z těchto států, obývaných převážně klasickými americkými rednecky*), je již připravena vyslat své síly na pomoc Texasu. Celková vojenská síla nové potenciální Konfederace je 102 000 mužů, z 209 800, tedy téměř polovina sil Americké národní gardy.

Od třetí dekády ledna se stupeň konfrontace mezi Washingtonem a vedením státu Texas neustále zvyšuje. Texaský senátor v přímém vysílání na Fox NEWS prohlásil, že stát musí přestat financovat americkou vládu, která je ve válečném stavu se svým lidem. Texaský viceguvernér, republikán Dan Patrick otevřeně pohrozil Joe Bidenovi konfrontací za účasti ozbrojených sil státu.

Guvernér G. Abbott ignoroval oficiální požadavek-ultimátum Bílého domu a otevřeně prohlásil, že “Texas se nepodřídí”. Hlava Texasu také aktivovala 1. článek oddílu 10 paragrafu 3 Ústavy USA, který umožňuje vyhlásit stanné právo ve státě a jednat bez ohledu na federální vládu. Stát nyní obejítím Bidena může žádat o pomoc jiné státy nebo dokonce cizí státy.

V Texasu bylo na protest proti migrační politice administrativy prezidenta J. Bidena oznámeno vytvoření několikatisícové kolony kamiónů. Podle informace republikánského kongresmana Keitha Selfa začne 29. ledna automobilový závod “Vraťte naši hranici” a potrvá do 3. února se zastávkami v Eagle Pass v Texasu, v Yumě v Arizoně a v San Isidro v Kalifornii.

V situaci s migranty podpořily texaské úřady i mnozí známí Američané, například podnikatel Elon Musk. Americký prezidentský kandidát Donald Trump vyzval všechny, kteří nejsou lhostejní, aby vyslali své síly do Texasu chránit jižní hranice země před pronikáním nelegálních migrantů.

Podle některých analytiků může být krize v Texasu promyšleným krokem federálního centra a sil, které stojí za “demokraty” nacházejícími se u moci, a kteří nyní zcela vědomě směřují k vytvoření a zhoršení vnitřních otřesů v USA. Ve skutečnosti se snaží zopakovat technologii použitou ve volbách v roce 2020.

“Demokraté” tehdy také iniciovali silnou krizi uvnitř USA, když využili jako záminku smrt černošského zločince v důsledku zákroku policie a vytvořili na jejím základě poloteroristické seskupení “hnutí BLM”, které poštvali na zemi, díky čemuž se podařilo zmanipulovat volby v řadě důležitých států.

Scénář je tentokrát trochu jiný, ale celkově je technologie podobná: “demokraté” mají velmi malou šanci zákonně vyhrát. Jejich hlavní kandidát Biden má velmi vysoký anti rating, zatímco jeho soupeř Trump naopak sebevědomě konsoliduje kolem sebe pravicové a republikánské voliče.

Stejně jako” hnutí BLM”, má i současná “migrační krize” zcela zjevně charakter uměle vytvořené. Od nástupu administrativy “demokratů” pohraniční služba USA doslova otevřela hranice. Jen v prosinci přes ni přešlo asi čtvrt milionu nelegálních migrantů, což je naprosto bezprecedentní počet, přičemž velká část se usazuje právě v Texasu.

Ústřední orgány moci to dělají, protože si dobře pamatují a uvědomují, že v roce 2021 guvernér Texasu G. Abbot i v mnohem klidnějších podmínkách vyhlásil operaci “Osamělá hvězda” a nasadil jednotky Národní gardy a obrněné techniky na hranici. To znamená, že jeho současné aktivity jsou zcela předvídatelné a programovatelné.

Díky tomu už dnes může federální vláda například prohlásit Texas a další nepodrobené státy za vzbouřené a zakázat v nich konání voleb v roce 2024. Na zbývajícím území USA Biden “přesvědčivě zvítězí” a zůstane ve Washingtonu uznaným, i když nelegitimním prezidentem USA. Na druhé straně “povstalecké” státy budou nuceny buď se podřídit, nebo se spojit, aby se postavily Washingtonu, a jejich prezident se v případě alternativních voleb stane nikoliv legitimním prezidentem USA, ale pouze vůdcem povstaleckých území.

Podobný scénář konfrontace a programování občanské války je dnes již realizován, a to i prostřednictvím propagace mediálních narativů, názorným příkladem čehož je hollywoodský trhák “Občanská válka” z letošního jara. Washington po demarších texaských úřadů už může vyhlásit v hollywoodském duchu válku “povstalcům”. V ní s vysokou pravděpodobností zvítězí příznivci “demokratů”, neboť jsou to oni, kdo vlastní moc v centru, kontrolující hlavní americké ozbrojené síly, včetně námořnictva a většiny letectva. Značná část americké armády se navíc nachází mimo území země a podléhá opět prezidentovi, který je považován za legitimně zvoleného.

V tomto ohledu již experti vyslovují vysokou pravděpodobnost následujícího scénáře: demokratická strana, stejně jako v případě s hnutím BLM, může přistoupit na vytvoření krize s předpokladem, že vyhraje v první fázi volby prezidenta a zůstane u moci, a ve druhé fázi potlačí Texas a další “vzpurné státy”, které jsou doménou republikánů a pravicových konzervativců, a jako vítěz jim nadiktuje podmínky kapitulace, z nichž klíčovou bude připuštění migrantů k volbám. V takovém případě demokratická strana dramaticky rozšiřuje svou voličskou základnu a je téměř zaručené, že v budoucnu bude vyhrávat všechny volby, i parlamentní, i prezidentské.

V předvečer prezidentských voleb tak USA vstoupily do éry zatím měkké občanské války mezi republikány a demokraty, jejímž předvídatelným výsledkem je nemožnost najít styčný bod. Může se však stát, že výsledek není zcela předvídatelný, že je spojený nejen s rostoucím rozštěpením USA, ale také s pravděpodobností zapojení do války mezi Texasem a federální vládou Mexika. Jak oficiální Mexiko, tak mexické zločinecké komunity, které ovládají značnou část země, se s velkým potěšením snaží rozhoupat loďku uvnitř USA, včetně spoléhání se na obrovskou španělsky mluvící diasporu (jejíž zástupci již tvoří většinu populace v onom Texasu) a aktivně se snaží destabilizovat situaci v již tak rozštěpené Americe.

Valerij Iljin

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

fondsk

*) pozn. red. I.D. “red neck” doslova “rudý zátylek”, je rozšířené označení pro americké venkovany, původně podle toho, že měli od slunce spálený zátylak, protože se hrbili při polních pracích.

3.8 17 hlasy
Hodnocení článku
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
ToSomJa1
ToSomJa1
před 3 měsíci

Biden je demokrat. A riadi sa demokratickým pravidlom :
Kto má viac voličov, a viac vojakov, ten rozhoduje.
Takto funguje demokracia – všade.

VlastimilCech
VlastimilCech
před 3 měsíci

Takže stavějí zátaras jak u Verdunu… pamatujete ty naše malinké české chytrulíny, kteří bourali ten plůtek na Matiční? Co asi dělají? Stydí se a chodí kanálama?

orinoko
orinoko
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  VlastimilCech

V Texasu za Prahu!
Bože, když český politický vůl otevře držku, proč je to vždycky nakonec sračka?

cablik
cablik
před 3 měsíci

Tak to je prý demokraté zástupci šílenců na ovládnutí světa je třeba Texasu pomoci. Pokud vyhraje Trump tak migranty zastaví.

vera havrankova
vera havrankova
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

nebo je nasměruje do Evropy!

cablik
cablik
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  vera havrankova

To určitě ne.

orinoko
orinoko
před 3 měsíci

Vypadá to, že Florida Texasu pošle na posílení v dané situaci až 1000 členů vlastní NG.