Shrnuto a podtrženo

Ještě jednou o dnenším protestu zemědělců z klávesnice oblíbeného autora.

Daniel Sterzik-Vidlák
Daniel Sterzik-Vidlák

Přátelé, v neděli proběhla poslední koordinační schůzka organizátorů dnešního zemědělského protestu, na které se všichni už jen shodli, že vše je připraveno, zařízeno a nahlášeno. Stejně tak jsou připraveny mediální kanály, které budou především na sociální sítě chrlit videjka i fotografie. Velká média jsou rovněž pozvaná, ale myslím, že ta alternativní tentokrát nebudou hrát druhé housle.

Protest začne najetím traktorů před ministerstvo zemědělství. Na místě zemědělci přečtou dopis s požadavky a odnesou ho ministrovi. Následovat bude přesun směrem ke Strakovce a na Malostranské náměstí, kde bude od dvanácti hodin program pro veřejnost. Ve tři odpoledne zazní projevy organizátorů. Za zemědělce se bude akcentovat grýndýl, grýndýl a zase grýndýl. Za odbory se bude mluvit o výpovědi bez udání důvodu, což je prasárna prvního kalibru a také se bude mluvit o důchodovém věku pro náročné profese.

Na pódiu nevystoupí žádní politici ani kandidáti politických stran, ale organizátoři děkují všem politikům napříč spektrem, kteří protest podpořili. Chtěli jsme spojování, tady ho máme. Protest má podporu zleva i zprava, ze sněmovny i mimo ni, nikomu není lhostejný, takřka každý se k němu už vyjádřil a nebo se ještě vyjádří a leckdo se na něm i řádně odkopal. Zemědělský protest strhnul a ještě strhne spoustu masek. Již brzy ve vašich kinech

Znovu musím poděkovat Marku Výbornému, Petru Fialovi i Tomáši Zdechovskému. Nezklamali jste, kluci. Ale popravdě jsme čekali, že se neudržíte a kváknete nějakou neuvěřitelnou pitomost, která zvedne ze židle spoustu lidí a zemědělce povzbudí ve svém odhodlání. Ale že se neudrží ani Saša Vondra a vytáhne na Zdeňka Jandejska smyšlený dopis do Ruska, to včera hnulo žlučí tolika lidem (a otevřelo jim to oči), že jsem měl problém, najít si čas, napsat tento článek. Jinak jsem byl jak vlaštovka – pořád na drátě.

Saša nám stárne… A nebo je to další hřebíček do rakve jeho kandidatury. Je ve straně, kde premiér pokazil, na co sáhnul, pak se mu tam ještě rozhodli, že budou kandidovat SPOLU s Nýdrmajerem a Zdechym, což bude pro spoustu voličů naprosto nezkousnutelné, sice je lídr kandidátky, ale lídra málokdo křížkuje nahoru, teď si ještě naběhne s ukázkovou dezinformací… No, nebude to mít v kampani jednoduché… prý silné Česko…

Stejně tak musím poděkovat Agrární komoře a Zemědělskému svazu, že už dopředu ohlásili, jak bezzubý a symbolický bude jejich protest. To také hodně lidem otevřelo oči a řekli si, že členství není povinné a možná by to chtělo nějakou jinou organizaci, která by za ně bojovala lépe a radostněji.

Znovu chci ještě jednou zopakovat, že zemědělci nejsou nepřátelé. Neblokují Prahu, aby dělali problémy obyčejným lidem, ale už prostě nemohou jinak. Stejně tak prosím všechny policisty, kteří budou mít ten den službu, aby mysleli na to, co všechno musejí kvůli grýndýlu poplatit na složenkách a má být podstatně hůř. Všichni jsme na jedné lodi, jen máme zrovna mizerného kapitána a ještě blbějšího kormidelníka.

Uvidíme se na Malostranském. Po většinu času budu v blízkosti platanu, který tam roste.

Dnes se rozloučím básní, kterou pohotově napsal Marek Řezanka, kterému za to děkuji. Marku, pokud se potkáme na Malostranském, budu pro Tebe mít talián.

 

Na traktory

Tak dlouho se voda káže,

přitom víno pije,

až stát pozná, na dno sražen,

co je dystopie.

Tak dlouho zní plno řečí,

jak se žije skvěle.

Až ti, kteří v trusu klečí,

nesnesou to déle.

Tak dlouho zde vláda kálí

na ty, kterým vládne,

až strhne snad všechny škály.

Nemá body kladné.

Tak dlouho zní pohrdání

vlády ke všem dole.

Až ti všichni vezmou na ni

hrábě, když ne hole.

Tak dlouho jsou jedni svatí,

a ti druzí biti.

Až ti zbití ostych ztratí,

protože jsou v řiti.

Tak dlouho prý signál stačí,

až je systém chorý.

Ten, kdo nechce setbu dračí,

sedá na traktory…

**

Daniel Sterzik – Vidlák, Litterate

3.8 23 hlasy
Hodnocení článku
26 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 2 měsíci

Měl by Fiala vystoupit v parlamentu a sdělit občanům: Drazí občané, kdy už konečně pochopíte, že kdyby jsme nějaké peníze měly, tak vám je rozdáme. Měly by jste nám být vděčný, za to co jsme dokázaly.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 měsíci

Organizátoři jjsou proruští kolaboranti? No to nevím proč by měli být. A co statní účastníci demonstrace? Koho z nich asi Rusko zajímá? Profláklá Ukrajina ano. No na pravdivé informace si musíme počkat na alternativních vebech. ..

cablik
cablik
před 2 měsíci

Traktory na prahu: Na Prahu! Fialový režim se poprvé začíná bát. Protestují ti, kteří nás živí. Kolaborují ti, které živí vláda. Sprostota a drzost bez mezí. Platí stávkokazy z našich daní. Oni jsou režim? Tak pryč s ním!
https://protiproud.info/politika/7754-traktory-na-prahu-na-prahu-fialovy-rezim-se-poprve-zacina-bat-protestuji-ti-kteri-nas-zivi-kolaboruji-ti-ktere-zivi-vlada-sprostota-a-drzost-bez-mezi-plati-stavkokazy-z-nasich-dani-oni-jsou-rezim-tak-pryc-s-nim.htm

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci

Zase nam ti “Moralni majaci” predvedli,jak je na tom jejich vlastni moralka..Nic co bych necekala…Mravnost nade vse

cablik
cablik
před 2 měsíci

To je opravdu hnus co si ti poskoci NWO dokáží vypustit z těch jedovatých hub. A že se nechtěj Češi nechat okrádat zeleným blábolem a jejich zástupnou válkou to neřekne nikdo.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Ten co porad moralizuje druhe,ma vzdy problem hlavne sam se sebou a vlastni moralkou

cablik
cablik
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

A ty kecy o demokracii kdo jede do Prahy nechce demokracii správně nechceme zhoubnou liberální diktaturu kde si pár fanatiků dělá co chce. Ty nýmandi ani nevědí co demokracie je.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Tomu rikam zoufalost..Porad stejni lide a stejne hloupe reci..Uz by je nekdo mohl naucit necemu novemu.Takhle,aby se za ne clovek stydel.Vypadaji jako mozkove prilis nevyvinuti….papousci

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 2 měsíci

Prodejná čtecí a mluvící hlava na Radiožurnálu při každém vstupu až příliš průhledně zdůrazňuje, že jde o “část zemědělců” a že hlavní odborové zemědělské svazy s tím nesouhlasí. Ani slovo o tom, proč jsou tedy hlavní, když zastupují zájmy nějakých 6% zemědělských pracovníků. Nakonec si dělá veřejně posměch z celé akce, že vše bylo nadnesené a v podstatě se… Číst vice »

Franta Jetel
Franta Jetel
před 2 měsíci

To co včera předvedlo to odporné hovado a rozkuřovač američanů Vondra proti panu Jandejskovi jsem nečekal. Ale jak se říká, zoufalí lidi dělají zoufalé věci. A doufám, že mu to bude omlacováno o hlavu při každé příležitosti.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Franta Jetel

Jo Promopro, ten je teď nějak na koni…

Vendol
Vendol
před 2 měsíci

Podpořím každého, kdo se vzepře té ukrajinské mafii, která nás již dva roky prostřednictvím Fialy, Ropušana a dalších zmetků ovládá. Česká republika není žádná ukrajinská kolonie a je třeba to říct nahlas.

vachav
vachav
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Vendol

Souhlasím.Jen bych připoměl jednu zcela zásadní premisu-tu ukrajinskou mafii řídí a dirigují(jako celý konflikt na Ukrajině) ti pruhovaní parchanti za oceánem.A tam bohužel ty traktory nedojedou.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 měsíci

Nedá mi to a už opravdu nakonec. Zeptetejte se těch traktoristů, proč se do té Prahy trmácejí a co vědí o gryndýlu… Howgh

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 měsíci

Tak že jen gryndýl gryndýl, gryndýl? A o Ukrajině ani slovo? Proč to zdůraznění? No na Západě , v Polsku, v Bulharsku…, jeden z hlavních bodů nepokojů? Pane Sterziku, zemědělcům nekvalitní laciné žrádlo z Ukrajiny nevadí? Ukrajina pšt? Za vše tu nemůže jenom importovaný gryndýl. Trochu to z dálky vypadá, jako když jdete vládu prosit: pomoz nám… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Ještě dodatek. Na ilustračním fotu transoarent: Vládo přestaňte námi orat. Gryndýl ano a zemědělská politika vlády najednou nic? No naši kluci traktoristi tam jedou to vytmavit hlavně Fialovovi a jeho boys Nena.erte si je nebo vám v tý Praze rozvoraj parčíky.

Naposledy upraveno před 2 měsíci uživatelem Václav Dvořák
mikkesh
mikkesh
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Také podporuji zemědělce. Ale jestli jen gryndýl, gryndýl, gryndýl … tak si spletli města. To musí v Praze dotankovat a popojet do Bruselu.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

První fota na ofiko zprávách- traktory s nápisy gryndýl! Já včera pomáhal věšet traktoristovi Imre Nagyovi na jeho stroj transparent: VLÁDA – DEMISI! Mám mu zavolat aby to sundal? P.S. to nemohu rozbil by mi hubu…