Shrnuto a podtrženo

Ještě jednou o dnenším protestu zemědělců z klávesnice oblíbeného autora.

Daniel Sterzik-Vidlák
Daniel Sterzik-Vidlák

Přátelé, v neděli proběhla poslední koordinační schůzka organizátorů dnešního zemědělského protestu, na které se všichni už jen shodli, že vše je připraveno, zařízeno a nahlášeno. Stejně tak jsou připraveny mediální kanály, které budou především na sociální sítě chrlit videjka i fotografie. Velká média jsou rovněž pozvaná, ale myslím, že ta alternativní tentokrát nebudou hrát druhé housle.

Protest začne najetím traktorů před ministerstvo zemědělství. Na místě zemědělci přečtou dopis s požadavky a odnesou ho ministrovi. Následovat bude přesun směrem ke Strakovce a na Malostranské náměstí, kde bude od dvanácti hodin program pro veřejnost. Ve tři odpoledne zazní projevy organizátorů. Za zemědělce se bude akcentovat grýndýl, grýndýl a zase grýndýl. Za odbory se bude mluvit o výpovědi bez udání důvodu, což je prasárna prvního kalibru a také se bude mluvit o důchodovém věku pro náročné profese.

Na pódiu nevystoupí žádní politici ani kandidáti politických stran, ale organizátoři děkují všem politikům napříč spektrem, kteří protest podpořili. Chtěli jsme spojování, tady ho máme. Protest má podporu zleva i zprava, ze sněmovny i mimo ni, nikomu není lhostejný, takřka každý se k němu už vyjádřil a nebo se ještě vyjádří a leckdo se na něm i řádně odkopal. Zemědělský protest strhnul a ještě strhne spoustu masek. Již brzy ve vašich kinech

Znovu musím poděkovat Marku Výbornému, Petru Fialovi i Tomáši Zdechovskému. Nezklamali jste, kluci. Ale popravdě jsme čekali, že se neudržíte a kváknete nějakou neuvěřitelnou pitomost, která zvedne ze židle spoustu lidí a zemědělce povzbudí ve svém odhodlání. Ale že se neudrží ani Saša Vondra a vytáhne na Zdeňka Jandejska smyšlený dopis do Ruska, to včera hnulo žlučí tolika lidem (a otevřelo jim to oči), že jsem měl problém, najít si čas, napsat tento článek. Jinak jsem byl jak vlaštovka – pořád na drátě.

Saša nám stárne… A nebo je to další hřebíček do rakve jeho kandidatury. Je ve straně, kde premiér pokazil, na co sáhnul, pak se mu tam ještě rozhodli, že budou kandidovat SPOLU s Nýdrmajerem a Zdechym, což bude pro spoustu voličů naprosto nezkousnutelné, sice je lídr kandidátky, ale lídra málokdo křížkuje nahoru, teď si ještě naběhne s ukázkovou dezinformací… No, nebude to mít v kampani jednoduché… prý silné Česko…

Stejně tak musím poděkovat Agrární komoře a Zemědělskému svazu, že už dopředu ohlásili, jak bezzubý a symbolický bude jejich protest. To také hodně lidem otevřelo oči a řekli si, že členství není povinné a možná by to chtělo nějakou jinou organizaci, která by za ně bojovala lépe a radostněji.

Znovu chci ještě jednou zopakovat, že zemědělci nejsou nepřátelé. Neblokují Prahu, aby dělali problémy obyčejným lidem, ale už prostě nemohou jinak. Stejně tak prosím všechny policisty, kteří budou mít ten den službu, aby mysleli na to, co všechno musejí kvůli grýndýlu poplatit na složenkách a má být podstatně hůř. Všichni jsme na jedné lodi, jen máme zrovna mizerného kapitána a ještě blbějšího kormidelníka.

Uvidíme se na Malostranském. Po většinu času budu v blízkosti platanu, který tam roste.

Dnes se rozloučím básní, kterou pohotově napsal Marek Řezanka, kterému za to děkuji. Marku, pokud se potkáme na Malostranském, budu pro Tebe mít talián.

 

Na traktory

Tak dlouho se voda káže,

přitom víno pije,

až stát pozná, na dno sražen,

co je dystopie.

Tak dlouho zní plno řečí,

jak se žije skvěle.

Až ti, kteří v trusu klečí,

nesnesou to déle.

Tak dlouho zde vláda kálí

na ty, kterým vládne,

až strhne snad všechny škály.

Nemá body kladné.

Tak dlouho zní pohrdání

vlády ke všem dole.

Až ti všichni vezmou na ni

hrábě, když ne hole.

Tak dlouho jsou jedni svatí,

a ti druzí biti.

Až ti zbití ostych ztratí,

protože jsou v řiti.

Tak dlouho prý signál stačí,

až je systém chorý.

Ten, kdo nechce setbu dračí,

sedá na traktory…

**

Daniel Sterzik – Vidlák, Litterate

3.8 23 hlasy
Hodnocení článku
26 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci

Opravdu nesnasim pokrytce ( a ty, kteri si hraji na svatousky dvojnasob), takze jsem pernamentne ve varu. Opet..ti,co se demonstraci Milionu chvilek nejen ucastnili,ale i tam vystupovali,budou napadat ty,kteri na jinou demonstraci prisli v podstate jen podivat?….Co je tohle za spolecenstvi?…Blaznu?

498856
498856
před 2 měsíci

20:15
Jako představení kdo je kdo to bylo dobrý. Ale co dál? Asi nám chybí nějaký vůdce, někdo, kdo by to financoval, jednotnost a zaštítění nějakou velmocí. Jsou ještě nějaké?
(Po USA – 1.republika 3 části, Německo – Protektorát 2 části, SSSR – ĆSSR 2 části, ČR
1 část, EU ? ..)

Naposledy upraveno před 2 měsíci uživatelem 498856
498856
498856
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  498856

oprava
Německo – protektorát 1část,

stiglitz
stiglitz
před 2 měsíci

I podle prázdných kandelábrů zjistíte, že se hochštaplerovi Sterzikovi nezdařila další revoluce, tentokrát pod krycím jménem Nulový plesk

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  stiglitz

Pane Stiglitz to byla prdelka stažená. Rozhodně na zemědělce nikdo nehází bobek. Počkám si na vyjádření druhé strany a kolik bylo traktorů, kolik lidí tam bylo, kolik provokatérů odešlo. Osobně jsem čekal radikálnější průběh a asi bych taky dříve odešel. No když myslíte, že vám nekvalitní potraviny s Ukrajiny nevadí a s vládou jste spokojen?… Číst vice »

stiglitz
stiglitz
před 2 měsíci

Tak jste si vy volové mysleli, že si tou demonstrací něco pomůžete a kulový jste si pomohli. Další, byť ne rozsáhlá ani významná část populace na vás háže zvysoka bobek

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  stiglitz

Zase jsme se ale dozvedeli,ze se nasi ” vladni soudruzi” vzhledli v Jakesovi protoze kydy meli uplne stejne…To bylo jako kdybychom se vratili v case

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 měsíci

Zemědělská demonstrace se změnila v demonstraci politickou. A já si blbec myslel, že je to především demonstrace politická, zaměřená proti neschopnosti vlády. To se pak nedivím, jestli někteří demonstrující odešli. Teď už, podle tisku, zbývá jen vládou demonstraci pochválit.. Kdybych věděl že se jednalo o problémy zemědělců (kterému až tak nerozumín) tak jsem… Číst vice »