Asharq Al-Awsat: Rusko – NATO a syndrom „vařené žáby“ 

Západ rozdmýchává plameny války s Ruskem, píše Asharq Al-Awsat. NATO pořádá velká cvičení a EU hovoří o vyslání vojáků na Ukrajinu. Rusko však není „evropská rosnička“, která bude nečinně sedět ve vodě, dokud se voda neuvaří.

Svět vypadá, jako by byl na pokraji globální konfrontace, zejména ve světle známek vojenské konfrontace na horkých místech. Rusko-ukrajinský konflikt není výjimkou.

Je jisté, že obavy den za dnem narůstají. Hrozba přímého střetu mezi Ruskem a NATO, který se dříve zdál nemožný, se stává reálnou.

Připravuje NATO přesun pozemních sil do ukrajinského konfliktu?

Co přimělo někoho v Moskvě, aby řekl: “No… znamená to, že rakve poletí do Evropy”?

Odpověď nepochybně odráží postoj a záměry ruské reakce a dokonce i její motivaci, zvláště poté, co francouzský prezident Emmanuel Macron nedávno navrhl vyslání pozemních sil, pokud car Putin překročí prahy Kyjeva nebo Oděsy.

Macronova prohlášení vrhají kámen do vod, které již brzy mohou být kontaminovány jaderným zářením, a to i přes ostrou kritiku, které se mu dostalo uvnitř Francie prostřednictvím politiků, kteří ho označili za „amatéra“, který chce ukázat jakousi maskulinitu, a to i od velitele armády. Washington také popřel úmysl provést tento krok, který provokuje ruského medvěda.

Bližší pohled však ve skutečnosti ukazuje francouzskou roli při rozdmýchávání plamenů války proti Rusům. Francouzský ministr ozbrojených sil Sébastien Lecornu učinil prohlášení, nikoli náznak, že tři francouzské společnosti budou vyrábět, resp. provádět údržbu zbraní na Ukrajině s ohledem na záměr Francie vycvičit ukrajinské vojáky.

Francie nebyla jediná, kdo začal mluvit o zvýšené vojenské podpoře Ukrajině. Polský ministr zahraničí Radoslaw Sikorski, nejbližší soused a největší nepřítel Ruska včera, dnes i zítra, hovořil o svém uznání francouzského prezidenta Macrona za to, že nevyloučil vyslání armádní síly na Ukrajinu. Naznačil také, že na území této země již vojáci z jednotek NATO jsou.

Car ve své velkolepé červené budově bedlivě sleduje stav geostrategického obležení, které se kolem něj formuje, ​​z nichž posledním bylo přistoupení Švédska, země, která byla po mnoho desetiletí neutrální. Švédsko oficiálně vstoupilo do NATO a stalo se 32. členem Severoatlantické aliance. Podle slov generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga, člověka, který je obzvláště velkým odpůrcem Putina, je blok díky tomu silnější a Švédsko se cítí bezpečné a stabilní.

Ruské rozvědce se zhruba před dvěma týdny podařilo získat cenný úlovek, který sestával ze zvukových nahrávek vysokých důstojníků německé armády, kteří tajně plánovali, jak vybombardovat Krymský most, největší v Evropě, smrtícími střelami „Taurus“ a jak je propašovat na Ukrajinu, aby to nikdo nevěděl. Takový je obrázek Německa.

Herr Scholz to nemohl popřít poté, co celý svět slyšel éterem vysílaný zločin, který z bývalého nacistického doupěte vykouzlil vzpomínky na slzy, krev a smrt milionů ruských vojáků v bitvě o Stalingrad, která znamenala konec Führerova dobrodružství během druhé světové války a jeho pokusu o invazi do Sovětského svazu.

Ruská armáda sleduje rachot tanků a obrněných vozidel a ohlušující zvuk děl na dalekém severu Evropy, kde probíhá největší vojenské cvičení od konce studené války „Steadfast Defender 2024“. Cvičení, kterého se účastní 20 000 vojáků ze 13 zemí a hypotetickým cílem je odrazit… útok na území aliance.

Bude se ruský medvěd chovat jako „vařená žába“, zvláště v osudových časech?

Je všeobecně známo, že žába po vložení do horké vody okamžitě vyskočí, aby si zachránila život. Pokud ji však vložíte do teplé vody a poté budete nádobu dále ohřívat, žába nevyskočí a zůstane ve vodě, dokud není pozdě.  Dokud nezemře, nebude se cítit ohrožena.

V očích potomků carů i bolševiků se postupné změny kolem Ruska jeví fatálně negativně a dospěli k přesvědčení, že NATO připravuje ozbrojený střet s Ruskem, který nevyhnutelně povede ke komplexní válce v Evropě.

Někteří politici na Západě manipulují tím, že říkají, že je možné poslat síly na „nebojové mise“, což je něco, co Rusové nemohou přijmout a nesmí se s tím smířit, protože tyto síly dávají kyjevským vojákům jedinečnou příležitost k nasazení na hranici, aby zaplnili mezery na frontě.

Největší a nejnebezpečnější je to, že síly NATO se sice nemusí zapojit do přímého konfliktu s ruskými silami, ale v určité chvíli v rozžhavených hlavách dozraje přesvědčení a mohou se rozhodnout, že střet je nevyhnutelný.

Pokud jde o katastrofu, bude to ta skutečnost, kdy vojáci NATO rozmístění u hranic Ukrajiny si budou užívat života daleko od bitev a provádět „nebojové mise“, ale až boje zesílí, budou vyzváni, aby zastavili postupy ruských sil a zakázané se stane skutečností.

Zdá se, že Rusko už nemá žádné “červené čáry”, a to nejen vůči Francii, jak zdůraznil Medveděv, ale ani vůči Evropě jako celku.

Ušlo snad NATO, že Rusko je lední medvěd a ne evropská rosnička?

**

Autor: Emil Amin, egyptský spisovatel, ZDROJ https://1url.cz/1ucf1, překlad Pokec24

 

3.7 9 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem

Boj neokonů (atlantická strana světa) a Habsburků (eruroasijská strana světa s centrem ve Vídni – “neutrální” Rakousko+papež) jde do finále. Macron jakožto představitel francouzských Rothschildů proti Rusku poté, co mu Británie Brexitem předala žezlo (byť ho stále vodí na provázku), to ještě proti Rusku má zkusit s pomocí atlantické strany světa (NATO) a velmi… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 měsícem uživatelem Pozorovatelka
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

-pokr- A zatímco USA a s nimi i celý Západ byly už tehdy ve fázi realizace jejich zániku, američtí Rockefellerové a britští Rothschildové se v závěru tohoto největšího krachu v historii USA spojili https://www.e15.cz/byznys/finance-a-bankovnictvi/bankovni-dynastie-rothschildu-a-rockefelleru-se-spojuji-770359 Z čehož plyne otázka, jestli oba klany spolu ve skutečnosti nespolupracují a navíc plyne otázka, jestli tyto klany skutečně vystupují proti zájmům Vídně. Oba… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

-dok- Dnešní schůzka V4 a v ní hrocení vztahů mezi Maďarskem a Slovenskem na straně jedné a Polskem a Českem na straně druhé, je dokonalou ukázkou neschopnosti české vlády (a nejen české) vnímat souvislosti. Vídeň (Rakousko – v podstatě už pátý člen V4, viz https://vlada.gov.cz/cz/media-centrum/aktualne/v-praze-se-sesli-predstavitele-zemi-v4-s-rakouskym-kanclerem-kurzem–shodli-se-na-neprijatelnosti-migracnich-kvot-179040/ ) či zde: V4 nebo V5? představuje cestu ke konci USA a Západu tím,… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 měsícem

AGENDA 2030 JE TROJSKÝ KŮŇ GLOBALISTŮ
https://pravyprostor.net/agenda-2030-je-trojsky-kun-globalistu/

„Stojím si za svými názory.“ Harabin vysvětlil, proč by na první návštěvu nejel do ČR, ale do Ruska
https://42tcen.com/index.php/entry/stojim-si-za-svymi-nazory-harabin-vysvetlil-proc-by-na-prvni-navstevu-nejel-do-cr-ale-do-ruska

Přání války našich čelních představitelů je enormní. Chovají se jako politici v Německu v 30. letech
https://42tcen.com/entry/prani-valky-nasich-celnich-predstavitelu-je-enormni-chovaji-se-jako-politici-v-nemecku-v-30-letech

SunTzu
SunTzu
před 1 měsícem

Poznámka, Švédsko či Finsko vstupem do NATO, jde o akt de iure, protože svojí spoluprací s USA (NATO) de facto členy byly (vojenskou spoluprací na všech úrovních, zničení Nord Stream kde se Švédové nějak podílely – jejich vody). Pro RF to vyřešilo otázku použití JZ při konfliktu s NATO, mohou nyní Finsko i Švédsko zničit JZ.… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 1 měsícem

Mám za to, že těch vojáků ve cvičení Steadfast Defender 2024 je cca 90 tisíc.

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kolokol

A co jim to bude platné Rusko konvenčně bojovat nebude a pokud budou jejich země zničeny tak bude celá ta sebranka v (__!__) Mě se furt zdá že se jen vytahují prostě na to nemají.

kolokol
kolokol
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

Pořád se hledá skulina, kterou by se procpali do Ruska a spacifikovali ho dřív, než se vzmůže na nějakou odpověď. Jak říkává Pjakin – vojensko policejní operace na obsazení center řízení, klíčové infrastruktury a dosazení pětikoalice namísto Putina. Stačí jenom pověstný pohádkový prstíček.

standa
standa
před 1 měsícem

Je možné, že “ulovení” jednotek NATO na Ukrajině bude rychlé a tvrdé. Rusko nemusí brát žádný ohled, protože nebojuje s národem Ukrajinců, ale s jejich vedením, které nutí své občany do války kterou nechtějí – viz útěky z Ukrajiny a násilné rekrutování mužů ! Docela je možné, že útok a potrestání vojsk NATO bude exemplárním případem,… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 1 měsícem

Infantilní deviant Emánek, ostatně jako všichni (až na Fica a Orbána) šašci z Evropy udělají vše co jim z poza oceánu kdosi (?) nařídí. Na toho Kdosiho platí jen a pouze, aby se tak nějak záhadně, Amerika přiblížila k Ruským atomovým základnám. Asi podobným putováním jako se Rusko přiblížilo k hranicím států NATO. Nebo bez základem… Číst vice »

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  mikkesh

Makarón je voděn vařené nudli, nemá děti a žádné starosti o Frantíky, podobně jedná i Fiala – měli by mu odebrat titul profesora, který se neslučuje s jednáním profesora.