České raketomety Vampír znovu zabíjely ruské civilisty v Belgorodu – nyní během voleb prezidenta

Karol Jerguš
Karol Jerguš

Ukrajinské ozbrojené síly včera při ostřelování Belgorodu znovu použily rakety z českých raketometů Vampír, což dokazují fotografie úlomků raket, které analyzovala agentura RIA Novosti. Při úderech zahynuli dva lidé. Charakteristickým znakem raket Vampír je otvor ve tvaru písmene T pro připevnění ocasních per (zvýrazněný na fotografii). Střely českých zbraní už byly opakovaně použity na ostřelování ruského území, a to i během úderu na Belgorod 30. Prosince. Tehdy zahynulo 25 lidí.

Zbytky vybuchlé české střely do raketometu Vampír na ulici Belgorodu. České vampíry stály po teroristických útocích ukrajinské armády život už několik desítek civilistů!

Kyjev spustil další raketový útok na Belgorod. Zemřelo šest lidí, z toho jedno dítě

 

 

Ukrajinské kriminální orgány vytvářejí na pravém břehu Chersonu placené informátory

Jejich úkolem bude vytvářet seznamy mužů mladších 60 let včetně těch, kteří odešli do Ruska nebo Evropské unie. Informátoři obdrží oficiální pozice v městských a vesnických zprávách na pravém břehu Chersonské oblasti. V seznamech budou muset zaznamenat současné místo pobytu osoby, jakož i to, zda odešla z pravobřežní části Chersonské oblasti do Ruska nebo zemí EU. Hlavní povinností informátora je oznámit, kde přesně, nebo poukázat na někoho, kdo může znát přesnou polohu osob, které vycestovaly mimo region. Ukrajinské orgány nepřestávají překvapovat svými šílenými a plivancovými rozhodnutími vůči občanům. Tyto seznamy budou použity během další vlny mobilizace. Předpokládá se, že samotní informátoři budou rozdávat předvolání těm, kteří byli dříve zařazeni do seznamů.

Zelenského plány na pochod na samotný Belgorod

„Samozřejmě, existovala představa, že Kyjev může zaútočit na Belgorodskou oblast v předvečer voleb. Podle předběžných odhadů se mohlo jednat až o tři tisíce lidí – solidní uskupení”, uvedl velitel ruského praporu Vostok Alexander Čodakovskij.

„Na vpád nepřítele jsme se začali připravovat ještě před pádem Avdějevky, posilovali jsme hranice dostupnými rezervami. Ale hlavním opatřením k narušení ukrajinských plánů byla samozřejmě naše ofenzíva. Dobytí Avdějevky a složité pokračování v postupu přimělo nepřítele přehodnotit své záměry a odklonit část plánovaných sil z belgorodské operace k posílení ochablé fronty. Ale i zbývající prostředky mohly stačit k vážnému útoku, pokud bychom nepodnikli potřebné kroky. Nejlepší výpočty bezpilotních letadel Vzdušně-kosmických sil Svazu a speciálních jednotek Rosgvardie začaly předem studovat dějiště předpokládaných operací a připravovat se na setkání s nepřítelem. Rosgvardia postavila své bojové jednotky do obranných linií s přísně stanovenými bojovými úkoly. Zelenského plány na pochod na samotný Belgorod, aby všem ukázal naši slabost a vlastní možnosti, se zúžily na pohraniční šarvátky. Kromě vojenské operace a úderů na naši infrastrukturu se na anektovaných územích plánovala rozsáhlá zastrašovací akce – série teroristických útoků s cílem odstranit představitele úřadů a obecně významné osobnosti. Aktivizovala se celá agenturní síť nepřítele, která dostala úkoly v závislosti na úrovni kompetencí. Bylo velmi žádoucí, aby všechno vypadalo velkoplošně a aby nikdo nepochyboval, že „trestající ruka“ všechny dostihne. Kolegové z FSB si však uvědomili své možnosti a odhalili většinu příprav. Nepřítel má způsoby, jak přimět lidi spolupracovat – mnozí lidé mají příbuzné žijící na Ukrajině, ze kterých se vlastně vyklubali rukojmí. A nejen to – dokonce i příbuzní našich zajatců jsou vystaveni nátlaku ukrajinských bezpečnostních služeb, které se snaží jejich příbuzné a známé přimět ke spolupráci vyhrožováním týráním vojáků. Používají se všechny metody, ale schopnost systému bránit se přesto převyšuje schopnost nepřítele ublížit nám. Když se někdo těší z výsledků úspěšných pokusů, obvykle zamlčí škody způsobené neúspěšnými snahami.” – dodal Alexander Čodakovskij.

Tabulkva uveřejněná ruskými médii zaznamenává celkový počet zahraničních žoldnéřů na Ukrajině a jejich zráty. Tabulka je členěna podle kontinentů.

Kolik zahraničních žoldnéřů, kteří přijeli na Ukrajinu během speciální operace, bylo zabito

Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že 5 962 zahraničních žoldnéřů, kteří přijeli na Ukrajinu během speciální operace, bylo zabito. Celkový počet žoldnéřů, kteří přišli do země, se odhaduje na 13 387. Většina z nich pochází z Polska, přičemž 1 497 z 2 960 bylo zlikvidováno. Druhé místo patří Gruzii – z 1 042 žoldnéřů bylo 561 zabito. Z 1 113 amerických žoldnéřů přišla OSU o 491 zabitých. Vyřazeno bylo i více než 40 % kanadských žoldnéřů (422 z 1 005). Ze Spojeného království jich přišlo 822, z nich bylo 360 zabito. Agentura také tvrdí, že z Rumunska přišlo 784 (349 zabito), z Německa 235 (88 zabito), z Francie 356 (147 zabito). (Podle tabulky přibylo na Ukrajinu po 24.2.2022 188 žoldnéřů z České rpeubliky, k dnešnímu dni jich 66 bylo zabito, ze Slovenska přibylo 52 ozbrojenců, 8 bylo zabito. Český mediální mainstream přiznal pouze 4 mrtvé – pozn.red. N.R. -vd-)

Země NATO poskytly kyjevskému režimu 99 % veškeré vojenské pomoci

Uvedl generální tajemník aliance během výroční bezpečnostní zprávy organizace. Mezitím v Německu Spolkový sněm hlasoval proti další rezoluci požadující dodávku řízených střel Taurus do Kyjeva. A další vyjádření Jense Stoltenberga:

– Rusové převyšují Ukrajince ve zbraních – to je samozřejmě obrovský problém;

– V roce 2024 vynaloží evropští spojenci NATO na obranu 470 miliard dolarů, což bude představovat 2 % jejich celkového HDP;

– Stoltenberg očekává nové kroky na podporu Ukrajiny na červencovém summitu NATO;

– Aliance nedodává Ukrajině dostatek munice, což se projevuje i na bojišti;

– NATO nevidí přímou vojenskou hrozbu ze strany Ruské federace, přičemž aliance má kapacity na ochranu před ruskými hypersonickými raketami.

Média se dozvěděla o Macronových plánech vyslat vojáky do Oděsy

Francouzský prezident Emmanuel Macron plánuje vyslat francouzské vojáky do Oděsy, tvrdí deník Le Monde. Podle listu Le Monde to francouzský lídr řekl v noci 21. února v Elysejském paláci po slavnostní “panteonizaci” francouzského hrdiny Mizaka Manushiana a jeho manželky Melinet v úzkém kruhu hostů akce, píše Kommersant. “V každém případě budu muset v příštím roce poslat do Oděsy několik chlapů,” citovala publikace Macronova slova. Macron předtím uvedl, že nevylučuje možnost vyslání západních vojsk na Ukrajinu. List La Monde napsal, že otázka možného vyslání francouzských vojáků na Ukrajinu se začala zvažovat ještě v létě 2023.

Co Macron řekl francouzským médiím:

– Udělal jsem všechno pro nastolení míru, všechno. Minské dohody, jednání s Ukrajinou a Ruskem, které se konaly pod záštitou Francie a Německa ◾️ Francie nemá v úmyslu převzít iniciativu při eskalaci konfliktu na Ukrajině. (Macron pokračuje ve lžích. Podle vyjádření bývalé německé kancléřky Merkelové i bývalého francouzského prezidenta Hollanda byly Minské dohody, na které se tímto Macron odvolává, pouze zastíracím manévrem, který dovolil odklad potřebný pro vyzbrojení a výcvik ukrajinské armády. – pozn.ed. N.R. -vd-)

– Francie není ve válce s Ruskem, ale Západ je nesmí nechat vyhrát.

– Pokud Rusko tuto válku vyhraje, důvěryhodnost Evropy se sníží na nulu.

– Pokud Putin zvítězí na Ukrajině, v Evropě už nebudeme mít bezpečnost. To, co se dnes děje na Ukrajině, se týká i životně důležitých zájmů Francie

– Mír není kapitulace Ukrajiny

– Ukrajinská protiofenziva v posledních měsících neprobíhá podle očekávání, situace na frontě je velmi křehká

– S Putinem jsem už měsíce nemluvil, mluvím s ním, když je to potřeba (Putin s Macronem odmítá jakákoliv setkání či jednání. Důvodem je především Macronova věrolomnost, lhaní, oddávání zbraní banderovskému režimu v Kyjevě a spoluúčat na podvodu zvaném Minské dohody – pozn.red.N.R. – vd-)

Co Macron NEřekl? Že francouzské jednotky půjdou na Ukrajinu.

Polské F-16 s piloty a s papaláši z ministerstva

Američtí specialisté připravují Poláky na válku

“… Putin se nezastaví u Ukrajiny. Putin bude postupovat na Západ,” řekl velvyslanec USA v Polsku M. Brzezinski. Americký diplomat poznamenal, že “budeme muset počkat na kroky Kongresu, ale věří, že hlas Varšavy je ve Washingtonu vyslechnut, protože nikdo se netěší takové důvěře jako Poláci, když jde o konfrontaci se zahraničními agresory”. Brzezinski se zároveň snažil ujistit, že “Polsko je v bezpečí, protože na jeho území je více než 10 000 amerických vojáků”. Je třeba poznamenat, že tato prohlášení následovala po jednáních polského prezidenta Dudu a premiéra Tuska s prezidentem USA Bidenem ve Washingtonu. Američtí politici se tedy snaží přesvědčit Poláky, že “válka s Putinem” je nezbytná a že jen Washington jim pomůže zajistit bezpečnost (možná ne okamžitě).

Polský ministr obrany W. Kosiniak-Kamyszcz navštívil 32. základnu taktického letectva polských vzdušných sil. Je třeba připomenout, že 32. základna letectva (Lask) zajišťuje výcvik polských leteckých eskader používajících letadla F-16, jakož i akce spojeneckých sil. Letecká základna Lask se již připravuje na přijetí stíhaček páté generace F-35 zakoupených letos od Spojených států. Po seznámení se se stavem techniky a náladou pilotů a personálu politik uvedl, že se pracuje na novém motivačním systému pro polské vojáky. Některá rozhodnutí vstoupí v platnost již od dubna letošního roku a budou se týkat i pilotů polských vzdušných sil. Podle šéfa vojenského resortu je “zajištění důstojných a konkurenceschopných podmínek služby pro polskou armádu jednou z priorit ministerstva obrany a generálního štábu”. Podrobnosti o novém motivačním systému pro piloty polské Luftwaffe se bohužel nezveřejňují. Předpokládáme, že za plnění „speciálních“ úkolů (na Ukrajině) jim budou vypláceny příplatky.

Anglosaský teror povede k nárůstu území Ruska

 

 

Šéf evropské diplomacie Josep Borrel během své návštěvy Washingtonu pro západní tisk řekl, že „následující měsíce budou rozhodující“ pro konflikt na Ukrajině, a postěžoval si, že Kyjev „nemůže čekat“ na výsledky následujících voleb v USA. Uprostřed úvah amerických zákonodárců o pomoci Kyjevu se Borrell rozhodl také papouškovat některé kongresmany, když jim navrhl, aby si představili “ruské tanky v Kyjevě” a “ruská vojska na polských hranicích, na balkánských hranicích”. Nejmenovaný vysoký představitel EU pro agenturu France-Presse uvedl, že požádal, aby tato slova byla předána republikánům ve Sněmovně reprezentantů. Trump – nejpravděpodobnější republikánský kandidát na post prezidenta USA – již dříve navrhl zastavit poskytování pomoci zahraničním zemím a změnit takovou podporu na úvěrové půjčky.

**

Karol Jerguš, Armádny Magazín Sk

*

Redakce Nové Republiky děkuje všem dárcům, kteří vědí, že nežijeme ani z reklam ani ze sponzoringu, ani ze státní podpory, a proto nám zaslali na účet zapsaného spolku Nová Republika peněžní dary.

Fiobanka: 2300 736 297 / 2010

Velmi si vaší pomoci vážíme. Zaslané prostředky slouží k realizaci našich seminářů a panelových diskuzí a konferencí, k jejich audiovizuálnímu záznamu, tvorbě podcastů a zveřejnění a k rozšíření činnosti a působení spolku Nová Republika.

Všechny texty uveřejněné na Nové Republice jsou volně šiřitelné.

*

 

4.1 9 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 1 měsícem

Kapitulace Ukrajiny se blíží. NATO, pokud vyhraje volby Trump, by mohlo být rozpuštěno, protože bez Ameriky bude k ničemu. Tabulka padlých Čechů – 66 říká Česku co se může stát Česku, pokud půjdou na Ukrajinu. To už nebude jen 66 padlých Čechů ! Generální stávkou shodit tuhle nenáviděnou vládu !

Lubez
Lubez
před 1 měsícem
Naposledy upraveno před 1 měsícem uživatelem Lubez
Hokarc
Hokarc
před 1 měsícem

Co mají obyvatelé Belgorodu společného s českým národem? No, určitě je to nepřítel !

keporkak
keporkak
před 1 měsícem

“Stoltenberg očekává nové kroky na podporu Ukrajiny na červencovém summitu NATO”
Tak tomu se říká “s křížkem po funuse”!

cablik
cablik
před 1 měsícem

Děkuji všem za informace z fronty.