Drahý host ve vybrané společnosti

Jen ještě k těm fotkám svetrové Markéty a Dozimetru …

.. s Billem Levinsky. Ale vlastně je to zase o naší skvělé žurnalistice třeba zpravodajského webu Seznam Zprávy nebo České televize.

Když se kdysi ptali Clintona, proč si účtuje tak vysoké částky za svoje projevy, řekl s úsměvem, že musí platit svoje účty. Už to asi není jako dříve, kdy dostával třeba 500 tisíc dolarů za vystoupení. Bill je už starší pán, ale zdarma do Prahy určitě nepřijel. Proto se vždycky rád koukám pod pokličku.

Přijel prý na pozvání prezidenta Pavla, ale vlastně přijel na konferenci se zvučným názvem “Naše bezpečnost není samozřejmost” na Pražském hradě, kterou pořádá spolek Jagello 2000.

To je takový velmi zajímavý lobby spolek zbrojařů, který dostává peníze i od Ministerstva obrany, mezi jehož hlavní partnery dle jeho webu patří třeba Lockheed Martin, Saab, Omnipol nebo Česká zbrojovka aj. Je to spolek, který třeba organizoval Dny Nato v Mošnově, kde bylo dle svetrové Markéty o 90 tisíc více lidí než na protivládní demonstraci na Václavském náměstí, nicméně jeho poslední veřejná účetní uzávěrka je z roku 2021, a tak nelze zjistit, kolik ty dny Nato v Mošnově celkově koštovaly 🙂.

Víme ale, že mu na to 1,5 milionu přidal Moravskoslezský kraj.

Také George Robertsona, bývalého generálního tajemníka NATO, který má na konferenci taky vystoupit, si můžete přes americkou agenturu APB jako řečníka zamluvit. Prakticky si můžete pozvat kohokoli třeba i Obamu, jen ho musí někdo zaplatit, o tom nicméně Seznam ani ČT nic nepíše.

Seznam jen vyjmenoval lidi, kteří se v Redutě sešli při dojemné vzpomínce na našeho drahého prezidenta Havla. Nesměl chybět třeba Tomáš Pojar, Alexandr Vondra a možná poprvé Redutu navštívil i ministr Lipavský (vtip). Seznam nezapomněl zmínit i twitterový účet “NATOaktual”, který nám a Seznamu o tom krásném setkání přinesl zprávu společně i s fotkami. Ten účet vlastní provozovatel webové stránky se stejným jménem “NATOaktual” a tu shodou okolností provozuje zase spolek Jagello 2000.

Docela mě pobavilo, když Seznam napsal větu cituji: “Kromě současných politiků pozvánku dostal také například bývalý premiér Mirek Topolánek”. Proč mě to pobavilo? No protože Mirek Topolánek je na webu spolku Jagello uveden jako jeden ze zakladatelů. 🙂

Ne, že by to všechno bylo nějak tajné nebo konspirativní. Ale docela by našim médiím slušelo dělat trochu vysvětlující žurnalistiku, když si na Hradě zbrojaři udělají slavnost a zaplatí návštěvu tak váženého hosta 🙂

**

převzato z FB

3.3 6 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vachav
vachav
před 2 měsíci

TGM se v hrobě obrací(ostatně již přes tři dekády).Udělovat vysoké státní vyznamenání válečnému zločinci může jen arogantní lokaj.Ale ono je to pouze v relaci-nedávno jsme udělili (M.Z.) nejvyšší státní vyznamenání jistému nacistovi . Doba vymknutá z kloubů šílí!

mikkesh
mikkesh
před 2 měsíci

No vida. Jsou tam všichni. Ono těch havloidů už zas až tak moc nebude. Jinak nechme Lewinsky, Lewinskou. Ale co naše Dáša? Nezaběhla se nám zase? Holka jedna nezbedná.

danny
danny
před 2 měsíci

Není to ten Pojar, který se chystal jet do Číny, že obnoví naše kontakty ovšem za našich podmínek? Že to soudruhu Si vytmaví a ukáže mu, kdo že je pánem? Byla okolo toho velká paráda na Novinkách v ČT a ČRo. A nějak je ticho po pěšině o tom, jak dopadl. Odjel tam vůbec nebo mu… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  danny

Jo, jo. To bude on. Já mám jen obavu, aby nás po návštěvě Pojara také Čína nevyškrtla ze seznamu států. Jako se to přihodilo jednomu z pobaltských ekonomických tygrů.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci

To zaplatili duchodci

cablik
cablik
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Nejenom důchodci ale naprosto všichni v téhle dvojnásobné kolonii.

vachav
vachav
před 2 měsíci

Odporná sebranka!!

keporkak
keporkak
před 2 měsíci
  • Bacha, podraz!!! Phishing… AVG označuje jako nebezpečnou strtánku!!!
Hokarc
Hokarc
před 2 měsíci

Toto je odvrácená strana národa.

vaclav
vaclav
před 2 měsíci

No tento ŚIK není tím O.Šikem ale je stejné hovado

vaclav
vaclav
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  vaclav

Jinak SR se pomalu zařazuje k filalovému hnusu