Evropa se chová jako klub slabomyslných, který nerozumí důsledkům svých činů

Eduard Chmelár
Eduard Chmelár

Na montáži z Blesku je slovenský premiér Róbert Fico obklopený proamerickými kolaboranty v české a slovenksé politice

K dnešnímu videu připojuji několik dokumentů pro ty, kteří chtějí podrobněji vědět, o čem jsem mluvil.
Především svědectví bývalého náměstka generálního tajemníka OSN Michaela von der Schulenburga, který podrobně rekonstruuje průběh mírových jednání na jaře 2022. https://michael-von-der-schulenburg.com/how-the-chance…/ musí vás rozzlobit podobně jako mě, jak nás Západ po celou dobu vodí za nos, jak brutálně zmařil šanci na ten bájný „spravedlivý mír“, který všichni tak pokrytecky požadují, ale ve skutečnosti udělali vše pro to, aby pokračovala válka. Z přiloženého dokumentu se dozvíte, jak se Kyjev a Moskva jen několik týdnů po začátku invaze byli schopni dohodnout nejen na tom, že ruská armáda se stáhne z okupovaného území a Ukrajina se prohlásí za neutrální stát, ale na rozdíl od západních dezinterpretací se shodli i na tom, že hlavním důvodem války bylo rozšiřování Severoatlantické aliance.

Tuto dohodu, kterou ukrajinští vyjednavači označili za „ideální“ pro Ukrajinu, však torpédoval mimořádný summit NATO 24. března 2022, který rozhodl, že nebude podporovat mírová jednání. S tímto ostudným usnesením souhlasila i prezidentka Zuzana Čaputová, která dnes falešně vzdychá, že prý všichni chtějí mír, ale ten musí být „spravedlivý“. Ještě tři dny po summitu NATO 27. března 2022 projevil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvahu, když veřejně obhajoval výsledky ukrajinsko-ruských mírových jednání. Jenže poté přijel 9. dubna do Kyjeva neohlášeně britský premiér Boris Johnson a Zelenskému polopatisticky vysvětlil, že Západ není připraven ukončit válku a instruoval ukrajinského prezidenta, aby v žádném případě neustupoval Putinovi. V tomto kontextu vyznívá společné prohlášení Borise Johnsona, Emmanuela Macrona, Olafa Scholze a Joa Bidena ze dne 29. března 2022 jako výsměch, když společně vyzvali Putina, aby souhlasil s příměřím a umožnil diplomatické řešení… Jakoby nevnímali realitu, jako by nechápali, co se děje, jako byste slabomyslným vysvětlovali, že už jste se dohodli a oni nepřítomným pohledem pozorují bzučící mouchu. Jenže toto není výplod nemocné mysli, ale záludné promyšlené zničení šancí na mírová jednání, protože supi ucítili zdechlinu a mysleli si, že Rusko je na kolenou a oni ho dokážou porazit…

V neposlední řadě připojuji senzaci roku, průlomový investigativní článek deníku New York Times, který odhalil a potvrdil to, co celou dobu tvrdil ruský prezident Vladimir Putin, ale svět mu nevěřil: Spojené státy už před deseti lety, hned po Euromajdanu, vybudovaly na Ukrajině v bezprostřední blízkosti ruských hranic vojenská a zpravodajská špionážní centra CIA, která vedla  válku proti Rusku. https://www.nytimes.com/…/cia-ukraine-intelligence... Závažnost těchto zjištění vzrůstá po zveřejnění informace, že právě těchto dvanáct základen je zodpovědných za sérii nedávných přesně naváděných útoků na ruskou energetickou infrastrukturu.

Pro ty, kterým to stále nedochází, to vysvětlím jednodušší. Tomuto světu hrozilo něco horšího než rusko-ukrajinský konflikt. Kdyby Moskva nezachovala chladnou hlavu a zareagovala na skrytého útočníka, svět stál na prahu třetí světové války. Ano, za agresi vůči suverénnímu státu je podle mezinárodního práva zodpovědná Moskva. Jenže za vyprovokování, prodlužování a eskalaci tohoto konfliktu je jednoznačně vinen Západ v čele s USA. Jen si představte, co by se stalo, kdyby Rusové vybudovali na mexické hranici se Spojenými státy síť vojenských a zpravodajských základen. Mexiko by už neexistovalo.

Politici, kteří upřednostňují tvrdý postup vůči Moskvě, rádi démonizují Rusko a jsou nevšímaví vůči zločinům USA, reagují obvykle až hystericky při každé kritické připomínce vůči strategii Západu. Co si to ten Fico dovoluje, to je skandál! Typické pro takové pokrytce je, že už nejsou tak šokováni a necítí se být zrazeni při odhalených informacích, že všechno vlastně bylo jinak. Jsem smutný z toho, co doprovázelo dnešní summit V4. Co tam po polském premiérovi Tuskovi, který prý (pobouřený z názorů Roberta Fica) zvažuje, zda má V4 ještě smysl. Pro Polsko je to jen záminka, už jsem vám vzpomínal, že oni se vidí spíše ve formátu Výmarského trojúhelníku, kde si naivně myslí, že budou po boku Německa a Francie vládnout Evropě. Ale proč riskují mnohem důležitější česko-slovenské vztahy Češi? Pro jeden rozdílný názor?

Bratři Češi, snad se nechcete vrátit ke své neslavné tradici být vrostlí co nejhlouběji do germánského… prostředí? To jste se nepoučili? Já si neumím ani představit, že by se (jakýkoliv!) slovenský premiér s takovým despektem vyjadřoval o svém českém partnerovi a že by ho v Bratislavě čekala byť jen hrstka demonstrantů s nápisem “Fiala, táhni domů do USA!”

**

Eduard Chmelár, Regionální Noviny

*

Vážení čtenáři, texty, které přejímáme a překládáme z jiných zdrojů, sice nemusí vždy odpovídat názoru redakce, ale uveřejňujeme je proto, aby vyvažovaly jednostrannou ulhanost a překrucování českých médií a ukázaly jiné pohledy na společenské problémy. Věříme, že naši čtenáři to chápou a proto náš web v hojném počtu navštěvují.

Děkujeme i za podporu finančními dary na konto FIO banky: 2300 736 297 / 2010

*

4.6 29 hlasy
Hodnocení článku
29 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
oldo
oldo
před 1 měsícem

Už poněkolikáté jsom dajaký zmetěný.Západ dlouhé roky připravuje zničení Ruska,investuje do toho mnoho peněz,vytvoří na území příhodněm fašistický režim kterého se zbytek obyvatel bojí nevolit,vytvoří a vycvičí zástupnou armádu,terorem proti nesouhlasícím občanům vyprovokuje Rusy k zásahu na jejich obranu.DOUFÁ,ŽE DOJDE KE KOLAPSU RUSŮ V KRÁTKÉ DOBĚ. A tady se pořád divíme,ŽE ZMAŘIL MÍROVOU SMLOUVU?Tomu… Číst vice »

vik
vik
před 1 měsícem

Šup, šup třeba na Seznam tam je ku..ev dost. Mezi své..

Praded
Praded
před 1 měsícem

Je potřeba aby př. p. Drulák v debatě nezapomínal Minské dohody, vykřikování Porošenka v parlamentu že : Naše děti budou chodit doškoly, jejich děti sedět ve sklepích a sliby Zlenského před zvolením, že ukončí občanskou válku na Donbasu. Jsem volič SPD ale zdá se mi, že Babiš pod vlivem Fica a Orbána, dostane odvahu začít dělat… Číst vice »

vera havrankova
vera havrankova
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Praded

Nevěřte tomu, Babiš bude VŽDYCKY podporovat EU a USA. Dokud na jejich dotacích bude záviset jeho podnikání! Nechápu lidi, kteří za roky jeho vládnutí omlouvají to, že národu lže a jeho EU poslanci hlasují proti zájmu ČR. Korunu tomu nasadili jeho poslanci, vstoje tleskající Zelenskému! Ani protestní jízdy traktorů se neúčastnili.

Georg
Georg
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Praded

Nechci Vás poučovat, ale pana Druláka sleduji. Nyní ho sleduji pravidelně na ABJ p.Bobošíkové, každé úterý v pořadu Nalevo s Petrem Drulákem. Nic zásadního co se týká Ukrajiny neopomněl. Jedině s čím mám já problém a stále se s tím neumím vyrovnat, tak to je jeho názor na to, že i RF porušila mezinárodní právo. Myslím,… Číst vice »

Georg
Georg
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Georg

Něco mi tento spor o porušování mezinárodního práva připoměl z minulosti a to rok 1968. Byl jsem mladý a bláhově jsem si myslel, že “Pražské jaro” posílí a demokratizuje socialismus. Se sovětskými vojáky, kteří byli také samozřejmě “zpracovní”, že je tady kontrarevoluce, jsem dikutoval že není. Ale ona byla a byla vedena velmi dobře a skrytě. Neříkám,… Číst vice »

Hokarc
Hokarc
před 1 měsícem

Škoda, že je Fico nemůže pořádně profackovat. Zrádci nás táhnou sebou a myslí si, že v americké řiti, těžko kulku chytí. Což se rovná , slušně řečeno, slabomyslnosti.

Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem

Jako za 2. světové války, je to jen na prostých Rusech, jestli obětují své životy.

kolokol
kolokol
před 1 měsícem

Pavlínko, rád bych shlédl a ohodnotil tvoje vnady. Jsem zvědavý kluk, byť v důchodovém věku, ale nemůžu se tam na ty tvé oné dostat. Zkus zapojit i jiné přednosti a zadej funkční odkaz. Prosím.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Uz se zase dojimaji sami ze sebe?To je neskutecna particka