Fico kritizuje zdecimování slovenské armády. Na hlavní velitelku Čaputovou má těžké otázky

Další ukázka suverenního postoje slovenského premiéra R. Fica a jeho vlády a důvod, proč ho slovneská 5.kolona globalistů a sluhů cizí moci nenávidí.

Na snímku je baterie amerických Pariotů dočasně umístěná pod Tatrami. Už tam nejsou…

Itálie má v úmyslu stáhnout systém protivzdušné obrany SAMP/T Mamba ze Slovenska, řekl Fico. Bývalá slovenská liberální vláda dala Ukrajině funkční ruský systém protivzdušné obrany S-300. Pak se v zemi „na chvíli“ objevily americké systémy protivzdušné obrany Patriot, „ale také odešly a nyní odejdou i italské“. “A já se ptám, Paní prezidentko, kdo bude hlídat naše jaderné elektrárny a jiné strategické cíle?” , řekl Fico.

Z. Čaputové se nelíbí setkání J. Blanára se S. Lavrovem. Politická malost prezidentky vyčuhuje na konci jejího mandátu jako Čomolungma v Himalájích. J. Blanár na rozdíl od ní vykonává suverénní slovenskou zahraniční politiku. Róbert Fico má na paní prezidentku jednoduchou otázku. Poté, co jste schválili darování funkčního systému protivzdušné obrany S-300 Ukrajině a neřekli jste ani slovo proti stažení dočasně umístěných Patriotů, pojedete do Itálie přesvědčovat vládu, aby nám zde nechala zapůjčený italský systém PVO, který má být stažen?  Jste hlavní velitelka Ozbrojených sil ČR a díky Vaší servilnosti k cizím zájmům máte velký podíl na zdecimování naší armády. Kdo bude, paní prezidentko, a jak chránit naše atomové elektrárny a jiné strategické cíle? Vám to je úplně jedno, hlavně, že vás na Západě mají rádi.

Šokovalo mě i to, jak se na adresu politiky vlády SR vyjadřuje velvyslanec Velké Británie v SR N. Baker. Představte si, že by v Londýně vystoupil náš velvyslanec a bral by si do úst britskou vládní politiku a britského premiéra. Divím se velvyslanci, že je překvapen mými stanovisky, že Západ nepodporuje mír na Ukrajině. Možná by bylo lepší, kdyby občanům SR vysvětlil, jakou roli sehrál bývalý britský premiér B. Johnson, když krátce po zahájení války na Ukrajině působil na ukrajinské politické vedení, aby nepodepsalo mírovou smlouvu s Ruskem, která garantovala Ukrajině EU perspektivu a vojenskou neutralit. Nebo kdyby se zeptal na souhlas od svého ministra zahraničních věcí D. Camerona a zveřejnil jeho militantní vystoupení na summitu v Paříži. To jsou minimálně dva důvody, proč by ho nemělo překvapovat, že nejsem přesvědčen o upřímnosti Západu dosáhnout na Ukrajině míru.

A znovu zopakuji, že strategie Západu využít válku na Ukrajině k ekonomickému, vojenskému a politickému oslabení Ruska nefunguje.
Na pozadí spekulací o vyslání západních vojsk na Ukrajinu se na sociální síti X* objevila mapa možného rozmístění kontingentu NATO. Podle jejích autorů by mohly být síly aliance rozmístěny podél severní hranice Ukrajiny s Běloruskem (což by mělo pomoci OSU uvolnit jednotky rozmístěné na 1300 km dlouhé linii) a v blízkosti Oděsy.

**

Daniela Klidná, Armádny Magazin Sk

*

Vážení čtenáři, texty, které přejímáme a překládáme z jiných zdrojů, sice nemusí vždy odpovídat názoru redakce, ale uveřejňujeme je proto, aby vyvažovaly jednostrannou ulhanost a překrucování českých médií a ukázaly jiné pohledy na společenské problémy. Věříme, že naši čtenáři to chápou a proto náš web v hojném počtu navštěvují.

Děkujeme i za podporu Nové Republiky finančními dary na konto FIO banky:

2300 736 297 / 2010

*

4.4 14 hlasy
Hodnocení článku
9 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
eFPe
eFPe
před 1 měsícem

A nejen cílem není jen oslabit Rusko ale provést s ním to, co provedli s bývalými zeměmi RVHP. Ponížit zničit paměť, a ždímat, a zotročovat

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  eFPe

Jenze oni to vi.V 90 letech za vlady americkych ” poradcu” tam umrelo vic lidi nez za Stalina…Take Putinovi nemohou odpustit,ze je vyhnal

eFPe
eFPe
před 1 měsícem

Pánbůh s námi- opravte v textu..Ona není vrchní velitelka sil ČR, ale SR!!!

vachav
vachav
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  eFPe

Tady “velí”značně větší kr.va!

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  eFPe

Kolego to je naprosto jedno obě jsou stejné takže to horší být nemůže než to je obě pracují pro stejné lidi.

eFPe
eFPe
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

To máte recht

mikkesh
mikkesh
před 1 měsícem

Premiér Fico a Slovensko se nemusí bát. Smlouvu o pomoci sice se sousedním státem nemáme, ale zato oba máme smlouvu s Rambem, kterého profackuje i drban v sandálech. Ale jsem přesvědčen, že kdyby z poza Karpat vykoukla ruská brigadýrka, přispěcháme na pomoc. Po havárii celé naší armády ve čtyřech Pandurech, tipuji někde u Humpolce, vyrazí k Užgorodu naše speciální… Číst vice »

adam
adam
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  mikkesh

Jo, humor může být, ale když si bývalý pornoherec Janda nebo umolousaný elfík Bob Kartous otvírají nevymáchanou hubu na adresu slovenského premiéra – tak to mě fakt humor přejde. Naprosto nechápu, že podobné kanálie dostávají prostor v médiích k urážkám představitele státu, který drtivá většina českých občanů vnímá jako bratrský…

mikkesh
mikkesh
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  adam

Kde jinde by Vaše trefné “kanálie”, porňousek Janda, chlastem zdevastovaná Holubová, Hřebejk, hrázný Palyza, Klus …měli dostat možnost k otevření huby, než v kanalizačních stokách, jako ČT, ČRo…?