Generál Averjanov, velitel Putinovy tajné diverzní brigády 29155 GRU zahájil aktivní operace Afrického sboru! Ruské jaderné zbraně ze severoafrických základen mají přivést Paříž a Řím k rozumu! Afričané se těší na “ruský jaderný deštník”!

USA nezbývá, než po vzoru Adolfa Hitlera, zvážit vyslat do Kyjeva své speciální jednotky, aby evakuovaly z Ukrajiny prezidenta Zelenského, tak jako z Itálie v roce 1943 evakuoval standartenführer Otto Skorzeny duce Benita Mussoliniho.

Michael Svatoš
Michael Svatoš

Když tahle slova pronese zástupce náměstka ministra obrany USA a ředitel “Úřadu pro ochranu amerických válečných technologií”, a dodá k nim, že Ukrajina stejně válku brzy prohraje, je okamžitě v Kyjevě oheň na střeše, a v Praze se raději hrobově mlčí!

Tvůrce moderní americké armády Bryen označil válku na Ukrajině za prohranou! A vyzval k přípravám evakuace Zelenského z Kyjeva!

Dr. Stephen Bryen, autor těchto slov, je dvojnásobným nositelem nejvyššího amerického civilního vyznamenání, které může civilista za své služby národní bezpečnosti USA získat, a jeho dalšími nositeli jsou takoví nepřehlédnutelní velikáni amerického válečnictví jako Madeleine Albrightová či Barack Obama, takže nemůže být divu, proč se v Praze o jeho slovech hrobově mlčí. Dr. Stephen Bryen sloužil v Pentagonu jako náměstek samotnému Kašparu Weinbergerovi hlavnímu to válečníkovi Ronalda Reagana, před kterým se třásli i sovětští maršálové. A Weinberger nad ním držel ochranou ruku, když se Kongresovým levičákům už tenkrát nelíbilo, že Bryen, člen nejvyšší americkožidovské lobby, prosadil transfer nejmodernějších zbraní a jejich technologií do Izraele, Velké Británie, a částečně do Německa a Holandska. Po ukončení služeb Reaganovi odešel Stephen Bryen do luxusně placených služeb amerického vojensko-průmyslového komplexu, a je považován za klíčovou osobu, která prosadila důraznou orientaci Pentagonu na nejmodernější technologie, místo početní převahy. Kyjevská kamarila ho nicméně za jeho včerejší slova šmahem označila za dalšího Putinova špicla, který se v USA zjevil. Aktivita kyjevských pisálků, tak připomíná aktivitu pražských pirátských kvítek Lipavského a Bartoše, kteří svolávají Parlament na naléhavé zasedání, aby projednal největší bezpečnostní riziko pro ČR, které představuje Babišova touha po míru na Ukrajině, a je tak legrační, že proti Babišovi se svolává Parlament, a zároveň se o slovech Dr. Stephena Bryena hrobově mlčí!

V české politice jde totiž o hodně, budou se brzy rozdávat exkluzivně placená bruselská poslanecká korýtka, a Piráti si další výprask, jako v posledních českých volbách, kdy koryt získali mnohem méně, než je pirátských korytářů, rozhodně nemohou dovolit. Uvidíme tak nejspíš další mediální štvavou fialovou masáž, která bude mít za úkol dokázat, že Ukrajina prohraje válku, jedině díky touze Andreje Latifundisty po míru! Že tvůrce moderní americké armády Bryen si myslí, že válka na Ukrajině je prohraná, tak jako tak, se musí před českými voliči utajit, jinak by Andreji Mírutvorcovi mohly přibýt další hlasy, a Piráti by měli po korytech, a utrum!

Zatímco česká mainstreamová média začala včera vytrubovat naprosto absurdní nesmysly, že vojáci Putinovy armády utíkají, až se jim za patami blýská, z centrály CIA v Langley začali bít na poplach! Ruští záklaďáci střežící Bělgorod totiž včera hravě zdecimovali elitní kyjevské sabotážní tlupy vyzbrojené západními obrněnými vozidly Bradley a tanky, které se pokusily proniknout u Bělgorodu do Ruska a terorizovat tamní obyvatele. A přesně proti popisu českého mainstreamu obrátili jejich zbytky k bezhlavému útěku k Charkovu, při kterém záškodníci odhodili všechnu svoji výzbroj a opustili svoji techniku.

Ruští profesionální vojáci bojující na Ukrajině totiž včera, i podle přiznání Kyjeva, úspěšně pokračovali ve své ofenzívě, kterou vedou od prosince na celé frontě, a opět zatlačili ukrajinskou armádu o pár vesnic a polí zpět. Ale hlavně, ruští elitní diverzanti včera zahájili své první aktivní operace na africké půdě, a ty všechny agenty v Langley děsí, víc než cokoli jiného!

Terorista Mohamed Ali alias B13 – uprostřed – byl zlikvidován před pár dny Putinovými specialisty v Africe. Jde o první akci ruského Afrického sboru! Ostatní vystrašení teroristé začali skládat zbraně a hlásit se do ruských služeb! Putin za své služby obdržel od vlády Střední Afriky letiště a základnu, a nyní prudce expanduje!

Nejprve 2. února 2024 ruské speciální jednotky zlikvidovali ve Středoafrické republice vůdce tamních teroristů PRNC Mohammada Ali, známého jako B-13, který proslul vražděním a únosy civilistů. Potom 11. března Rusko slavnostně ve Střední Africe otevřelo svou první oficiální trvalou vojenskou základnu a letiště, a ihned zahájilo nábor bývalých teroristů a vzbouřenců, kteří bojovali proti Středoafrické vládě, a dostali od ní milost, pokud složí zbraně, a dají se do ruských služeb. Ruský Africký sbor je ve Střední Africe mimořádně populární, a i bývalí nepřátelé tamní vlády, která je Putinovým spojencem, se není rychle dávají raději do ruských služeb, než aby se stali terčem útoků ruských specialistů. Jak jsou Rusko, Putin a Lavrov v regionu populární nejlépe pochopíte na tomto X-účtu.

Severně od Středoafrické republiky se nalézá Čad. Tamní diktátor, který ještě v létě sliboval Macronovi, že s jeho pomocí zaútočí na proruské rebely v Nigeru, koncem letošního ledna rychle změnil strany, navštívil Putina a uzavřel s ním spojenectví. (Podrobně v MAP 1898). Po návratu od Putina byl rychle a za “nejasných okolností” zlikvidován hlavní domácí soupeř čadského diktátora Idrisse Déby probruselský vůdce Dillo, jeho uskupení bylo rozprášeno, a vlivný čadský generál Saleh Déby Itno, strýc diktátora Déby, který nedávno přeběhl k bruselské frakci Dillo, byl zatčen.

Brusel se v reakci na likvidaci svých protežé v Čadu zmohl pouze na “vyjádření hlubokého znepokojení”, a nijak už raději nekomentoval, když Déby, po likvidaci soupeřů konečně “vyhlásil svobodné volby”, které Brusel sice několik let tzv. požadoval, ale dokud se Déby přátelil s Macronem. nikdy tzv. nevyžadoval. Afričtí analytici nyní očekávají, že Čad se připojí k rebelům a spojencům Putina z Burkiny Fasso, Nigeru, Mali a Středoafrické republiky a společně vytvoří jednotný blok pod ruskou ochranou.

Celé toto letité Putinovo tažení v severní a střední Africe odhalilo minulý týden kam Putin vlastně míří.  Severně od Čadu leží Libye. Díky své geografické poloze, která spojuje Niger, Čad a Súdán se severní Afrikou a Evropou, má Libye pro Kreml zásadní strategický význam. V Libyi má nyní generál Averjanov rozmístěno 800 bývalých Prigožinových kuchařů, kteří přešli pod jeho přímé velení, 1 000 syrských “milicionářů”, kteří se dali do služeb ruské GRU, a neurčitý počet specialistů na atentáty, sabotáže a diverze z brigády 29155 GRU.

Dalších 4 600 “kuchařů” se nachází na území severoafrických spojeneckých států. Jen v Libyi mají Rusové k dispozici už tři letecké základy Al-JufraSirte a Brak al-Shati, které slouží jako důležité letecké uzly pro ruský letecký most ze syrské Latakie do středoafrické Bangui. Libyjský vůdce maršál Haftar, který ovládá s pomocí Ruska, Egypta a Spojených arabských emirátů většinu země i ropných polí, věnoval Putinovi letecké i vojenské základny, výměnou za výcvik libyjských pilotů.

Nyní ovšem Haftar přes důrazné varování Washingtonu, (Haftar je občan USA), jedná s Putinem, aby převzal do své péče důležitý hlubokomořský přístav Tobruk, který je jedním z nejlepších v Severní Africe. Putin tak bude brzy zřejmě nejen loďstvem a drony kontrolovat veškerý námořní pohyb v úzkém místě mezi Tunisem a Itálií, ale USA se obávají, že v Libyi Putin rozmístí jaderné zbraně, a vyvolá hrůzu v Římu a Paříži, protože obě země se najednou ocitnou v dostřelu ruských taktických jaderných raket, a budou se tak moci snadno stát terčem prvního výstražného jaderného úderu. Jak jste si možná už povšimnuli, Řím náhle před pár dny stáhnul své protiletadlové zbraně ze Slovenska, protože je potřebuje jinde!

Celá Severní Afrika se vzdaluje Evropě a směřuje do ruské sféry vlivu. Hnutí BRICS sílí a jeho spojenci rostou po celém světě jako houby po dešti. Západně od Libye je Alžírsko, letitý spojenec Ruska s mohutnou armádou i letectvem, východně od Libye je Egypt, s podobně silnou armádou. Egypt je už členem BRICS a Alžírsko ke členství míří. Přes spojeneckou síť zemí vede přímá cesta z Libye až do Konga.

Pro ČR uvězněné v bruselské pasti má rozšiřování BRICS katastrofické ekonomické důsledky. Nejen, že všichni potenciální dodavatelé energií se stávají Putinovými spojenci, ale i český zahraniční obchod má problémy. Jak před pár dny přiznal předseda škodováckých odborů – lukrativní trhy, kam se Škodovky celé desetiletí úspěšně vyvážely, Alžír i Egypt jsou už ztraceny!! A to je teprve začátek. (Pokračování příště.) 

**

Michael Svatoš, MaP 1937

4.5 15 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
keporkak
keporkak
před 1 měsícem

Bacha, podraz! AVG označuje stránku za nebezpečnou. Phishing!

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  keporkak

Už je fuč.

cablik
cablik
před 1 měsícem

Tak to je celý svět toho má dost a v Africe vědí co to obnáší bez BRICS se Evropa neobejde prostě si budou muset suroviny kupovat. USA nic a nikdo před bankrotem nezachrání je třeba začít jednat a normálně žít.

standa
standa
před 1 měsícem

Velmi děkuji za info. Vynikající. Nezápadní svět nesnáší kolektivní Západ, který jim diktuje ceny jejich surovin pro kolektivní Západ – tržní ceny jsou nepřijatelné pro kolektivní Západ, ten je zvyklý si brát co chce za “hubičkové” ceny !!! Dedolarizace a deeuropeizace je na rychlém postupu. Západu přijde, že jaderná válka je… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 1 měsícem

Minimálně sto padesát let, těch pár rodin co to řídí, umělo alespoň to, že vybrali lidi kteří uměli globální politiku směrovat k upevnění jejich moci a bohatství. Zřejmě neustálým křížením mezi sebou zdegenerovali a vybírají slouhy, kteří nemají ani na to, aby dělali regionální politiku, natož potom globální. No a dle zákona padajícího hovna,… Číst vice »

jbskalensky
jbskalensky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  mikkesh

Jo, ještě větší pitomce. Slizké, servilní patolízaly. Jak jsem kdesi četl trefné přirovnání. Na jedné straně nemohu pochopit, jak se mohli stát profesory Fiala nebo Nerudová, a dokonce vést univerzitu, na druhé straně pologramot Lipavský, který nám chce kázat morálku. Vrcholem je pak volba bezpáteřního kariéristy a khaki mozka prezidentem. Asi fakt… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  jbskalensky

Když jmenované pablby “odborně připraví” v Aspen institutu, mohou dělat poskoky všude. Jen škoda, že poctivě vystudovaným inženýrům,
doktorům, profesorům… tihle šašci úplně zdegradovali dosažené vzdělání.