Výborný je zase v maléru. Zemědělci se opět chystají do ulic

Zemědělci budou znovu protestovat 21. března. Obrátit se chtějí i na prezidenta Petra Pavla. Zemědělský svaz ČR na stejný den ohlásil pražskému magistrátu demonstraci před Úřadem vlády za účasti tisíce lidí.

„Slyšeli jsme řadu nesplněných slibů a je nezbytné, aby na nich vláda už konečně začala pracovat,“ prohlásila mluvčí Agrární komory (AK) Barbora Pánková. Zemědělci požadují podporu zaměstnanosti na venkově, nekrácení podpory pro životní pohodu zvířat a vrácení zdanění půdy na úroveň před konsolidačním balíčkem.

Dalšími požadavky jsou nedanění evropských provozních dotací a omezení bezcelního dovozu zemědělských produktů ze zemí mimo Evropskou unii.
Výborný zemědělcům nabídl, že vláda přidá peníze na životní pohodu zvířat a dvěma miliardami na slevy na sociálním pojištění podpoří zaměstnanost na venkově. Vláda ale nedokáže splnit dva požadované body, a to zrušení daně z nemovitosti a nedanění evropských dotací. Zemědělci nicméně na pěti požadavcích trvají.
„Vyhodnotili jsme je jako naprosto zásadní pro zastavení rozvratu českého agrárního sektoru. Nic se na nich nezměnilo,“ řekla dále Barbora Pánková.

Psali jsme:
Prezident jako obchodní cestující. Foldyna si nebral servítky

Nabízená podpora je podle Výborného maximální možná pomoc, kterou může zemědělcům nabídnout. Po čtvrtečním protestu uvedl, že je připravený podepsat i s premiérem Petrem Fialou a ministrem financí Zbyňkem Stanjurou o domluvené podpoře memorandum. Ze zemědělci chce ale stále jednat o zacílení nabízených dvou miliard.

**
První Zprávy

4.4 7 hlasy
Hodnocení článku
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
keporkak
keporkak
před 1 měsícem

Bacha, podraz! AVG označuje stránku za nebezpečnou. Phishing!

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  keporkak

Děvenka byla komplet smazána

cablik
cablik
před 1 měsícem

Dotace toho moc nevyřeší pokud bude prosazován zelený blábol to by měl být cíl všech demonstrací jeho zrušení. Jinak tím zlikvidují nejen zemědělce ale všechny lidi kromě milionářů.

keporkak
keporkak
před 1 měsícem

Je Výborný jen totálně neschopný nebo je dokonce všeho schopný?

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  keporkak

Každopádně je momentálně blbej…

mikkesh
mikkesh
před 1 měsícem

Dotace do zemědělství měly být dorovnány v 2007 roce. Nejsou? No nedá se nic dělat, k Soudnímu dvoru Evropské unie, kompenzace zpětně, dorovnat a jedeme dál. Jak prosté, milý Watsone. To se ovšem musí nejprve vyhnat stávající Jouda k domácímu soudu a soudit jako zemského škůdce, minimálně však za zanedbání povinnosti.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  mikkesh

Nedivte se.” Nasi” vladu zajima jen to,ze se nekam ukotvili a pry delaji ” hodnotovou politiku”..Jelikoz z toho nic nemaji zemedelci, kadernice,prodavaci,duchodci,tech 20 procent lidi pod hranici chudoby, v podstate ani studenti,protoze jim chybi vedomosti, tak mi z toho vychazi,ze vlada radsi blaboli,protoze na vic asi nema ( je to narocne)