Macron vysílá vojáky do Moldavska a na Ukrajinu

Měl by být Macron neutralizován, aby se zabránilo třetí světové válce?

Ačkoli Macronova prohlášení o vyslání vojáků na Ukrajinu vyvolala v NATO silné reakce, situace je jasná a dokonale zapadá do programu globalistů: Ukrajina nesmí za žádných okolností „prohrát“ s Ruskem, a pokud tam budou muset být vysláni vojáci, tak budou.Koncem roku 2023 již Macron poslal do Moldavska vojenské vybavení (osobní výstroj, lehké pěchotní zbraně a munici). Další zásilky těžké techniky budou uskutečněny v příštích týdnech. Kromě toho Macron jednostranně a bez konzultace s francouzským parlamentem rozhodl o přesunu sil 1. pěšího výsadkového pluku námořní pěchoty (1er RPIMA), který se v současnosti nachází v Africe, do pohraniční oblasti mezi Moldavskem a Podněstřím.

Podněstří minulý týden požádalo Rusko o podporu tváří v tvář moldavské agresi, takže francouzské jednotky budou brzy na dostřel ruských kalašnikovů. Je zřejmé, že zde nemluvíme o technickém personálu nebo instruktorech, ale o zkušených bojovnících.

Navíc, opět jednostranně a bez konzultace s francouzským parlamentem, se Macron podle zdroje z francouzského generálního štábu hovořícího pod podmínkou anonymity rozhodl vyslat síly přímo na Ukrajinu. Všichni vědí, že francouzští instruktoři, vojenští technici a zpravodajští důstojníci tam již delší dobu jsou, ale to bylo neoficiálně. Tentokrát francouzské síly vstoupí na Ukrajinu oficiálně.

Zatím nemáme přesné informace o jednotkách, které budou nasazeny, ale dnes můžeme říci, že jejich úkolem bude přinejmenším zpočátku zůstat na statických pozicích v citlivých lokalitách. „Lidský štít“ přizpůsobený vojenským jednotkám. Macron to zdůvodňuje tím, že pokud Rusko ví, že se francouzské jednotky nacházejí v bodě X, Rusko na bod X neudeří, protože nechce vyvolat přímou konfrontaci s NATO.

Tato argumentace je Macrona naprosto hodna a myslím, že není třeba říkat víc, protože je zřejmé, že ať už se francouzské síly nacházejí v bodě X, nebo ne, pokud má bod X nějakou strategickou nebo taktickou hodnotu, naše síly ho obsadí.

Podle zdroje z francouzské prezidentské administrativy, který hovoří pod podmínkou anonymity, plánuje Macron příští týden o těchto rozhodnutích informovat politiky a žádá jejich mlčení „v národním zájmu“. Podle tohoto zdroje se pak Macron v závislosti na reakcích politiků rozhodne, zda bude o svém rozhodnutí informovat francouzský parlament.

To ovšem není nic jiného než fraška, protože francouzský parlament hlasuje pro vše, co mu Macron nařídí, a to bez výjimky posledních deset let.

Je zřejmé, že z vojenského hlediska přítomnost francouzských sil situaci nezmění. Avšak na základě článku 5 Smlouvy o NATO, který stanoví, že všechny země reagují, pokud je jedna z nich napadena, by údery proti francouzským jednotkám, k nimž určitě dojde, měly vyvolat vstup NATO do války.

Ve skutečnosti se s tím počítá od samého počátku, jak pravidelně říkám. Všechno do sebe zapadá a věci se mohou velmi, velmi rychle změnit. Ruští vojenští analytici předpovídají vážnou eskalaci konfliktu v dubnu až květnu tohoto roku. Jinými slovy zítra.

Takže se vracíme k otázce, kterou jsem již několikrát položil: Měl by být Macron neutralizován, aby se zabránilo třetí světové válce?

Odpověď je jasnější než kdy jindy. Macron samozřejmě není jediným šílencem v této skupině, ale jeho zmizení dá ostatním matadorům podnět k zamyšlení. Vyhnout se světové válce stojí za osobní oběti.

**

Boris Guenadevitch Karpov, Macron: envoi de troupes en Moldavie et en Ukraine vyšel 2.3.2024 na boriskarpov.tvs24.ru. Překlad v ceně 239 Kč.

*

Vážení čtenáři, texty, které přejímáme a překládáme z jiných zdrojů, sice nemusí vždy odpovídat názoru redakce, ale uveřejňujeme je proto, aby vyvažovaly jednostrannou ulhanost a překrucování českých médií a ukázaly jiné pohledy na společenské problémy. Víme, že naši čtenáři to chápou a proto náš web v hojném počtu navštěvují.

Děkujeme i za podporu finančními dary na konto FIO banky: 2300 736 297 / 2010

*

5 4 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Jarda
Jarda
před 1 měsícem

přispěji na likvidaci této zrůdy finančně

Hokarc
Hokarc
před 1 měsícem

Díky velké koncentraci hlupáků na kilometr čtverečný, jsme součástí této západní špíny.

cablik
cablik
před 1 měsícem

Bohužel zatím se ho nikdo nesnaží zastavit ani v rámci EU nebo NATO. měli by se rozhoupat jeho páníčci z USA.

vaclav
vaclav
před 1 měsícem

No ano, ale mněli by ho neutralizovat Francouzi. Je to v jejich zájmu!!!!!!

Ludvik
Ludvik
před 1 měsícem

Varování slovenského premiéra Fica: Vojenské choutky Západu rostou

https://www.youtube.com/watch?v=hB-MsuO2haE