Na co je to NATO?

V rámci ,,oslav“ 23. výročí vstupu České republiky do NATO byla v Praze pořádána konference, rozdávaly se metály a vyznamenání, jedno zbylo i na amerického válečníka, promiňte, prezidenta Billa Clintona, se kterým si kdysi potřásal rukou i náš fanoušek humanitárního bombardování Srbska Václav Havel.

Jindřich Kulhavý
Jindřich Kulhavý

Také stíhačky s oslavným přeletem Prahy byly a usměvavý generálprezident Pavel byl ve svém živlu, protože se dostavili bývalí kolegové z vedení NATO.

Vzhledem k tomu, že NATO je aliance států podřízených zájmům USA, které jsou v nějaké válce nepřetržitě a pouze střídají lokace ubytování svých četnických jednotek, nelze tuto alianci považovat za záruku míru.

Navíc se stále rozšiřuje a obětí jejímu přibližování k ruským hranicím se stala i Česká republika. Nově se přidaly i Finsko a Švédsko, tedy dosud neutrální státy. Američané se pokouší přidružit i Ukrajinu, když před nedávnem pozvali bývalé sovětské republiky nacházející se v Pobaltí, a tím obsadili část společných hranic s Ruskou federací a obklíčili Kaliningrad, neboli Přemyslem Otakarem II. založený Královec.

Ukrajina je však strategicky ještě důležitější, protože by se tím podařilo získat dlouhou společnou hranici a dosáhnout odříznutí Rusů od Černého, a tím i Středozemního moře. Jenže vlhký sen Washingtonu, který stál dost peněz a životů ukrajinských vojáků a rozdělil Ukrajinu, pomalu končí. Rusové reálně schopní rozmetat svou bývalou svazovou republiku na kousky během pár hodin projevují i s ohledem na civilisty značnou zdrženlivost, otázkou zůstává, jak dlouho ještě.

Slet příznivců války v Praze dal možnost vyniknout i našim válečným štváčům. Po delší době excelovala opět Pekarová Adamová, která mohla vypustit zase nějaké perly, Černochová se tetelila blahem a oživovala své teorie o potřebě zaútočit na Rusko, spor o znalostech zákonitostí zahraniční politiky bublá mezi matadorem Babišem a babydiplomatem z Pirátsva Lipavským. Dohadují se, kdo má rád Rusy méně.

Babiš operuje s Vrběticemi a následným vypovězením ruských diplomatů na základu nesmyslných obvinění, Lipavský zase pro změnu získal dojem, že za dva roky sezení v historicky nejhorší a nejméně úspěšné vládě škodící ve Strakovce získal praxi v diplomacii a stal se jejím váženým lídrem.

Přitom tvrdit o sobě po dvou letech vedení Ministerstva zahraničí, navíc vzhledem k vzdělání a umění neoprávněném, že rozumím zahraniční politice, je podobné, jako se po čerstvě získaném řidičském průkazu cítit mistrem světa Formule 1. A podobně lze vnímat i řadu dalších členů naší amatérské vlády a každá podobná seance, jakou je konference NATO v Praze, zavání mezinárodní ostudou a útratou, na kterou nemáme.

Vladimír Putin se musí smát. Velmi dobře ví, že se mu skvělým tahem podařilo částečně odzbrojit státy Evropské unie, jejichž šrot likviduje na Ukrajině. Zdokonalil válečné umění své armády praktickými zkušenostmi, aniž by na frontu poslal to nejlepší, co má. Neumožnil Spojeným státům otestovat schopnosti Ruska či veškerý arzenál, který má v zásobě, a dokázal nastartovat průmysl do válečného módu pro případ většího konfliktu.

Vývojáři na celém světě si lámou hlavu nad tím, co už Rusové vyrábí a co ještě vyrábět budou. Vzhledem k tomu, že vlastní mnoho globálně použitelných zbraní s možností odpálení třeba ze skrytých sil kdesi na Sibiři, mají vskutku široký rádius a úvaha Američanů věřících si, že se i další světová válka odehraje mimo jejich území, je jaksi lichá.

Ostatně když kdysi Japonci srovnali Pearl Harbor se zemí, dotklo se to osobně Spojených států více než velká část bojů v Evropě. Jak by se Američané tvářili, kdyby jim 400 km do hloubky pobřeží spláchla vlna způsobená podmořskou jadernou náloží? Nebo jim na pár velkých měst zamířilo několik úderných raket? Pocítili by vlastní medicínu.

Dost teorií. Ty patří válečným stratégům a my si daleko více přejeme mír a klid.

Jestliže svět potřebuje skutečně jakýsi restart, mělo by se začít uzemněním liberálního rozletu, ukončením Green Dealu a návratem selského rozumu.

Válčit chtějí jen pošahanci, dále ti, kteří by na tom profitovali, gauneři a lidé bez úcty k životu. Takže právě většina těch, kteří prosazují falešný liberalismus. Konference NATO v Praze je jen hloupé harašení zbraněmi a oslava vstupu do paktu připomínkou, že většina Čechů by z něj radši rychle vystoupila.

Chování české vlády totiž maluje na Prahu terč a naše země by byla mezi prvními, které by díky Fialovi & spol. včetně Babiše dostala pořádně vyprášeno. I kdyby byli Rusové naším nepřítelem, což zdaleka nejsou, a Američané nezištným přítelem, což už vůbec nejsou, umírali by Češi, Moravané a Slezané. A to nikdo nechce.

Naopak toužíme po klidu, rozkvětu země a její prosperitě.

Takže je třeba začít očistou politické scény, protože ta současná je směsí kolaborantství, šílených ideologií, nenasytnosti, amatérství a trapnosti.

Je třeba vymést chlév a začít od začátku. Ne válka, ale celoevropská revoluce je potřeba. Němci už přes mlčení našich médií povstávají. My měli jednu hromadu hnoje před Strakovkou oceněnou na 350 000,- formou pokuty. A to není dostatečné. Pojďme si udělat pořádek doma a poté i v zahraničních vztazích. Jejich oprava bude potřebná. Na všechny strany. Je třeba někde ubrat, jinde přidat.

Je opravdu nejvyšší čas mít zase českou, a nikoli ukrajinskou, vládu.

**

Jindřich Kulhavý, iNadhled

4.1 13 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
13 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 1 měsícem

NATO je opravdovou zárukou, ale války ! A díky velké koncentraci hlupáků a zrádců, na kilometr čtverečný české země, máme, takříkajíc zaručeno. V tomto případě bude hrdinou každý, kdo do toho nepůjde. Naopak, my musíme bojovat tady a teď. A to, dnes a denně.