Uvízlý britský tank jen potvrdil, že zázračné zbraně na ukrajinské frontě neexistují

Opět o britské vojenské technice. The Sun zveřejnil článek o výsledcích bojového použití tanků Challenger 2 na Ukrajině Korespondenti dělali rozhovory s příslušníky Ozbrojených sil Ukrajiny, kteří disponovali těmito bojovými vozidly. Asi 14 měsíců po ohlášení dodávky Challengeru bylo 5 ze 14 tanků mimo provoz.

 

Jejich obnovu komplikuje nedostatek náhradních dílů: některé selhaly “od samého začátku”, zatímco jiné vyžadují častou výměnu. Mluvíme o částech zaměřovacího systému, jakož io pryžových výstelkách na pásech. Jeden představitel ukrajinských ozbrojených sil zároveň vysoce oceňuje úderné schopnosti tanku. Přesnost hlavní zbraně podle něj umožňuje zasáhnout cíle na vzdálenost asi 4500 metrů. Hlavní nevýhodou je nízká mobilita, která je způsobena obrovskou hmotností 62tunového bojového vozidla. Komické je, že během natáčení reportáže Challenger s novináři uvízl v bažinaté roklině. Zveřejněný příběh opět potvrdil, že wunderwaffe neexistuje: každý typ zbraně a vybavení musí být použit na základě jeho výhod a nevýhod. A čtení tohoto materiálu bude užitečné pro vojenské analytiky, kteří čekali na nezbytné vítězství magických západních tanků nad špatnými ruskými vozidly.

Úplné zklamání. Britský tank Challenger byl nazván symbolem selhání ozbrojených sil Ukrajiny

 

Dají je do pořádku a do podzimu předají Ukrajincům

Německá vláda se navzdory odmítnutí dodávek raket Taurus do Kyjeva rozhodla zmodernizovat a uvést je do bojové pohotovosti. Píše o tom deník Welt s odvoláním na své zdroje. Podle partnerů z publikace se modernizují všechny Taurusy v provozu Bundeswehru – asi 600 systémů. Poznamenává se, že systémy, které jsou připraveny k použití a které již byly modernizovány v roce 2018, jakož i necertifikované starší rakety, budou procházet pravidelnou údržbou. Podle novin je nyní v Německu připravena k použití jen polovina Taurusů zbytku již certifikát vypršel.

Německé štvání do války pokračuje. Státní televize zneužila dětské vysílání

 

Francouzi se chystají přesunout čtvrtinu svých tanků blíže k Ukrajině

Bojová skupina NATO v Rumunsku, která je dislokována v Cincu (Brašovská župa), se v roce 2025 změní na brigádu, což znamená zvýšení jejího počtu ze současných 1 500 na 4 000. Podle tiskové agentury Agerpres o tom informoval během setkání s rumunskými novináři vysoký národní představitel v Rumunsku, francouzský generál Loic Girard. Očekává se, že se tak stane v květnu, kdy se uskuteční mnohonárodní cvičení Dácka jaro. Cílem tohoto cvičení NATO je otestovat možnost nasazení plně obsazené brigády na hranicích Evropy ve velmi krátké době. Tato brigáda bude v Rumunsku několik týdnů a po skončení cvičení se vojáci vrátí do svých domovských zemí. Toto cvičení nasazení brigády se může na žádost NATO opakovat.

Francouzský generál poznamenal, že spolu s nárůstem počtu příslušníků bude do Cinca dodáno i další bojové vybavení. Zatímco v současnosti se tam nachází 13 tanků Leclerc, v roce 2025 jich bude přibližně 50. Bojová skupina dostane i houfnice Caesar. Jedná se o obvyklé rozmístění vojsk a logistiky v rámci příprav na agresi. Makarónem sestavená armáda vstoupí (nebo spíše plánuje vstoupit) ze dvou směrů – z Rumunska a Polska, přičemž obejde Slovensko, Maďarsko a Podněstří.

**

Maroš Šolc, Armádny Magazín Sk

4.1 9 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 1 měsícem

Co je na tom divného, že kapitalista vyrábí vše tak, aby se to co nejrychleji opotřebovalo a dosahoval co největší zisk? Tak se musíte dívat na ty jejich úžasná čísla v celém jejich kapitalistickém hospodaření. To se nám to hoduje, když můžeme vyžírat celý svět. Dařilo se jím vyžírat i ten socialistický tábor,… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 měsícem

Děkuji všem za informace z fronty.

standa
standa
před 1 měsícem

Ruský tank dostal Abramse na první dobrou ze vzdálenosti 4,5 km a druhou ranou ho dobil. A to má být Abrams nejlepším tankem na světě !!!

ToSomJa1
ToSomJa1
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  standa

dobrý tank, padol až po druhej…..