Německo se připravuje na válku s Ruskem – Medveděv

Místopředseda ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv (na snímku) prohlásil 3. března na svém kanálu Telegram, že Německo se připravuje na válku s Ruskem.

Poukázal na to, že zveřejněný rozhovor německých důstojníků o krymském mostě bude označen za vojenské intriky.

“Myslím, že teď začne vládnoucí politická aliance v Německu bělat, aby zmírnila rozhořčení veřejnosti z rozhovoru důstojníků Luftwaffe. Řeknou, že to všechno jsou machinace armády, že oni takové řeči milují, chlebem je nenasytíš – tak ať si hrají na válku. A civilní politické vedení s tím nemá nic společného. Zvláště, když v čele tohoto vedení stojí mírumilovný chlapík (alias  Liverwurst) Scholz, který odmítá předat banderovcům rakety dlouhého doletu. Je z obliga a vyřeší to,napsal Medveděv.

Politik poznamenal, že historie zná mnoho příkladů, kdy armáda rozhodovala za své civilní nadřízené o zahájení války nebo je k tomu podněcovala.

“Přijdou za Scholzem a řeknou: ‘Pane říšský kancléři, na Ukrajině byla sestřelena raketa. Podle jejího typu a trajektorie mířila na Berlín.” Co na to řekne Scholz, no co? Je to jasné jako facka,” podotkl Medveděv.

Zdůraznil, že pokusy prezentovat rozhovor důstojníků Bundeswehru “jako hru s raketami a tančíky jsou zlovolné lži”.

Německo se připravuje na válku s Ruskem,” uzavřel Medveděv.

Minulý pátek šéfredaktorka mediální skupiny Rossija Segodňa a televizního kanálu RT Margarita Simonjanová uvedla, že získala zvukovou nahrávku, na níž vysocí důstojníci německého Bundeswehru diskutují o tom, “jak budou bombardovat Krymský most”. Podle ní se na zvukovém záznamu důstojníci Bundeswehru zmiňují také o americké a britské armádě a “nenuceně hovoří o tom, že jsou do konfliktu již dlouho přímo zapojeni”.

Simonjanová později zveřejnila text rozhovoru a poté i samotnou nahrávku, podle nichž se rozhovoru účastnili čtyři vysocí představitelé Bundeswehru, včetně šéfa oddělení operací a cvičení letectva, diskutovali o možném vyslání raket Taurus na Ukrajinu a ukrajinském útoku na Krymský most. Na záznamu se mimo jiné hovoří o tom, jak dodat rakety Taurus a vycvičit ukrajinskou armádu k odpálení raket na Krymský most způsobem, který by nepřekročil “červenou linii” a nezapojil je do konfliktu na Ukrajině.

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová v reakci uvedla, že ruská strana požaduje od Německa vysvětlení.

Podle ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova je situace s nahrávkou rozhovoru mezi důstojníky SRN na jedné straně zarážející, ale na druhé straně ne, neboť “tvář našich kolegů z NATO je naprosto zpuchřelá”.

**

UKRAJINA.ru (15:02 03.03.2024), pro Novou Republiku vybrala a z ruštiny přeložila PhDr. Jana Görčöšová

3.7 9 hlasy
Hodnocení článku
6 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
mikkesh
mikkesh
před 1 měsícem

Německo se připravuje asi tak jako my. Lidé neví kde jsou, respektive nejsou kryty, zásoby potravin nejsou, (možná, racionálně uvažují, že nebudou třeba) co mají chlapi dělat, neví nikdo, co mají dělat zdravotníci také ne, jen imbecilové v mundůru a pitomá Annalenka Baerbocková by si rádi vystřelili nejen do peřin a Pistorius dělá… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 měsícem

Tak maximálně budou bojovat hubou nevěřím že do toho půjdou nemají žádnou šanci že by mohli vyhrát. Asi se jim stýská po tom co prožili jejich předci jak je v zničeném Berlíně tahali z kanálů.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

Vazne uz nechapu,co jsou zapadni politici za lidi..To fakt ani netusi,ze duvera je krehka vec a kdyz ji uplne znici,nepujde to napravit dalsich 100 let?Nejsou pupkem sveta,jak si namysleji.A cely svet se diva

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem

Pro mnohé západní politiky je téměř jisté, že po dobytí Ukrajiny se Rusové nezastaví a půjdou dál na západ. Na jednu stranu děsení lidí, hlavně u nás a na druhou stranu mají Rusové válečný šunt, vojenská auta ze třicátých let, dokonce prý shánějí na západě staré zbraně, dřevěných tanků už jen jednu třetinu, plátěné… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

…z ledniček ( přitom prý tyto součástky nakoupili za miliardy právě na Západě). A s tímhle chtějí dobýt Evropu? Trochu protiřečení. Ruku na hlavu, co by u nás asi dělali? Zruinovaná zem, kde nic není ani Rus nebere….

kolokol
kolokol
před 1 měsícem

Skvělá práce majora Štirlice! Mám na mysli získání té nahrávky.