To je teda Výborný

Daniel Sterzik-Vidlák
Daniel Sterzik-Vidlák

Fotografie zachycuje z božího dopuštění českého ministra zemědělství Výborného, civilním povoláním theologa, an 19. 2. 2024 chlácholí rozezlené zemědělce, tvrdí že se jich prý v Bruseli zastane a vyjedná nápravu… a dnes víme, jak ta ministerská slibotechna dopadla.

Upřímně – myslel jsem si, že výstup bude až během pátku, ale jak vidno, dočkali jsme se dřív. Agrární komora vydala prohlášení, ve kterém konstatuje, že je ministr Výborný nepřesvědčil, protože nic nevyjednal a nebyl schopen prosadit požadavky na záchranu českého zemědělství. Agrární komorník vyzval české zemědělce, ať začnou připravovat protest dne 7. března, který bude podle jejich vlastního prohlášení zaměřený…. chvíle napětí…. ano, bude zaměřený PROTI VLÁDĚ.

Když ti odvážnější zemědělci protestovali za šílených mediálních manipulací 19.2. proti vládě, tak to ještě Doležal s Pýchou lezli Výbornému hluboko do rekta a mají lví podíl na ministerské aroganci se kterou Velebovi ani ruku nepodal a nechal v pondělní úřední den zavřenou podatelnu. A co Doležal s Pýchou říkali ještě během jejich vlastní protestní jízdy? Že protestují na podporu vládě, protest je jen symbolický a sám Výborný si pochvaloval, že má od Agrární komory mandát.

Budou jednat, říkali. Moc pěkně to vyjednali. Moc pěkně.

Tak co, teď jste hoši spokojení? Jaké to bylo, být zaraženi až po paty v ministerské řiti? Jaká byla ta studená sprcha, když vám oznamoval, že on samozřejmě za nic nemůže, protože nesehnal koaliční podporu, mocinky se snažil, ale prostě to nešlo, kluci. Fakt nešlo, nezlobte se.

Máte ze sebe radost? Jste spokojení, že jste se distancovali od pondělního protestu a tím jste ho pomáhali rozbít? Už víte, proč jsme měli v požadavcích STOP této nekompetentní vládě? Už víte, proč jsme tam měli grýndýl, proč jsme tam měli vyděračské praktiky obchodníků? Už víte, proč jsme mluvili o levných energiích? Už víte, proč jsme tam měli STOP posilování evropských kompetencí na úkor těch národních?

Už před naším protestem schválila rada velvyslanců při EU prodloužení bezcelního dovozu zemědělských produktů z Ukrajiny. Ano, to je ten přebytek komodit na trhu, jak jste to devótně pojmenovali ve vašich prioritách. My jsme to řekli natvrdo a neslovíčkařili jsme. Proto se taky Nora Fridrichová tak pustila do Jandejska, že je proruský. Proto Vondra vytáhl ten svůj pamflet. Proto Fiala lhal až se mu od huby prášilo a ani se nezačervenal.

Teď voláte, aby se zemědělci spojili a podpořili vás.

Kde jste byli, když intervjuci a politici plivali na vaše statečnější kolegy? Kde jste byli, když novináři říkali nehorázné lži o Jandejskových dotacích? Kde jste byli, když vaši kolegové stáli na magistrále a před ministerstvem? Leštili jste kliku panu ministrovi a měli jste radost ze stávkokaza, že? Pěkně jste Výbornému přikyvovali a on si pak mnul ruce, že se to vládním spin doktorům zase povedlo, takže mohou pokračovat ve své rozvracečské politice, protože má dva hejly ve vysokých funkcích, kteří mu uvěřili lidovecké řečičky… přitom už bylo dávno rozhodnuto o tom, že se nic měnit nebude. Odkývali jste mu dopředu, že se nebude měnit redistributivní platba a dali jste mu bianko šek, aby nemusel nic dělat.

A co vy, zemědělci? Jaké to bylo, symbolicky protestovat na podporu vládě, která si s vámi vytřela zadek? Akorát mezi tím uběhlo čtrnáct cenných dní a jarní práce se zase přiblížily.

Myslíte, že tentokrát to bude jiné? Agrární komorník i zemědělský svazák už řekli, že když bude ministr jednat, tak ten protest zase odvolají. Jen vyhlásili protest, už se zase namazali lubrikantem od hlavy až k patě. Nic se nezměnilo. I poprvé by nic neorganizovali, nebýt těch „zlých“ zemědělců, kteří si o Fialovi i Výborném od začátku nedělali žádné iluze.

Jasně, že Výborný bude jednat. Posune to zase o čtrnáct dní a ti dva ho budou zase devótně podporovat a zase si zalezou do toho jeho smrádku a teplíčka a pak budou mít protažené obličeje jako včera, když museli oznámit, že ministr nic nevyřešil. Ale, to už bude skoro pozdě na protestování, že?

Copak nevidíte, že to je záměr? Párkrát se ještě projedete s traktory a pak už budete muset na pole. Pokaždé se dozvíte, že ministr nesehnal dostatečnou podporu a tak holt přijdete o živobytí, protože to tak EU chtěla. Už samozřejmě nikdo nedodá, že právě lidovečtí europoslanci a vládní zmocněnci hlasovali v EU pro všechna ta zvěrstva, která se vám dějí. Doležal i Pýcha neslouží českému zemědělství, ale slouží eurohodnotné vládě, která se ani netají tím, že vás chce zničit.

Viděli jste v praxi, jak to celé funguje. Viděli jste na vlastní obrazovku, jaké kurvy pracují v České televizi a čeho se Blyštivý Péťa alespoň na chvíli bál. Viděli jste v přímém přenosu, jak s vámi zacházejí a že se neštítí čehokoliv, jenom aby svoje záměry dotáhli do konce. Už víte, že bezcelní dovoz ukrajinské pšenice bude pokračovat. Už víte, že vám nedají ani tolik, kolik dávali v uplynulých rocích. Už víte, že grýndýl se teprve rozjíždí.

A také už víte, že Doležal s Pýchou se k ministrovi lísají, místo aby štěkali a občas ho třeba i kousli…

Dumejte, dumejte. Přemýšlejte, kdo to s vámi myslel opravdu dobře, kdo se nebál postavit se mediální masírce, kdo doopravdy šel s kůží na trh a obhajoval proti přesile skutečná zemědělská stanoviska. Přemýšlejte, kdo za vás opravdu bojoval a kdo ve stejné době dělal ministerské lokaje.

Jak to říkal Jan Veleba? Tohle je teprve začátek…

Dumejte, dumejte.

Tento článek zůstane vyvěšený až do sobotního večera. Dnes nebudu mít čas na další psaní. Telefon drnčí takřka nepřetržitě.

**

Danile Sterzik – Vidlák, Litterate

4.3 6 hlasy
Hodnocení článku
14 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem

Už se zase proslýchá a píše, že slizoun Výborný se nakonec se zemědělci ještě před protestem dohodne. Pane Sterziku opatrně ať jim zase nejste za vidláka….

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

No zatím potřebnější protest proti Violet deal se asi konat zase nebude, nebo jen v omezené míře, aby se panstvo neurazilo….

vaclav
vaclav
před 1 měsícem

Víborný by se hodil na ministra války. Určitě by zařídil upalování a jiné dobytkárny.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem

Malý kozy, málo pevná prdel, tak nevím co se lezeš. Slabota….

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Mám obavy, že takových provokací vymaštěnců bude přibývat…. Že by Rakušanová nová zbraň?

spartak
spartak
před 1 měsícem

Také jsem si všiml jaké traktory mají naši zemědělci a pak chápu koho mají rádi a uctívají ,pak se nedivím ,že se jedou projet po Praze.

cablik
cablik
před 1 měsícem

No jo oni nevědí že liberálům nelze věřit ani pozdrav celou dobu neustále lžou a manipulují s lidmi. Je třeba tahat za jeden provaz nebo ničeho nedosáhneme.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

Nereste kdo je kdo a budte dusledni..Jde vam o preziti..Neni cas ani na to placat se ve svych bolistkach a hlavne se nechat opijet rohlikem…Ted se spojte a problemy mezi sebou vyreste pak. ..Vite,jak to delaji…rozdeli a pak panuji

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem

Osobně jsem neviděl nějaké boží dopuštění českých zemědělců a nějaké statečnější demonstranty. Dopuštění vidím v okolních státech, kde se hnojí vládní budovy, v ulicích se pálí pneumatiky a zemědělci jsou jednotni. Ministři je tam, jako u nás, nechválí a nevyjadřují jim podporu kvůli gryndýlu, neb se tam o gryndýl jako takový až tak nejedná. Bude li to… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Jj…Nijak zvlast nemam rada ” okoukavani”, ale ted by se hodilo…Je jasne videt,ze vyhrava ten,kdo umi udelat vetsi bordel…At to okoukaji klidne od ” liberalu”.Ti normalni lidi vzdycky ustekali

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Liberal pisi vzdy v uvozovkach,protoze je to opet mateni pojmu..Dnesni “liberal” je nejvetsi despota,ktereho jsem v zivote videla

498856
498856
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Vážený pane, zřejmě jste zapomenul, že jsme “češata” a za nás to musí vyřešit někdo jiný. Asi tak za 40 let
A defenestrace=to nejde, to bych přeci přišel o všechno

Naposledy upraveno před 1 měsícem uživatelem 498856
adam
adam
před 1 měsícem

Všichni myslící lidé vidí, kam to tahle vládní i mediální sebranka vede. Hněv narůstá a tradice defenestrací nebyla zcela zapomenuta. A vůbec není jisté, že se pod oknem bude vyskytovat hromada odpadků, která ztlumí pád…

vaclav
vaclav
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  adam

Prostě je nutné si uvědomit, kam hnůj a močůvka paří – určitě na pole. A hovada patří z výšky na dlažbu .