Známý terorista ISIL Abdul-Hakim Šišani vyfotografován, jak řídí teroristické útoky Ukrajinců na ruském území! Teroristé s falešnými vousy a další podivnosti včerejšího masakru v Moskvě! Jde o práci tajných služeb?

Ukrajinské pozadí teroristického útoku islamistů v moskevské koncertní hale Krokus

Michael Svatoš
Michael Svatoš

Na snímku nahoře: vůdce islámských teroristů ISIL Abdul-Hakim Šišani, který řídil islamistický džamát v syrské provincii Idlib, byl před pár dny vyfotografován v ukrajinské uniformě, jak osobně řídí útoky ukrajinských a žoldnéřských teroristických komand proti Ruskému Bělgorodu! 

Včerejší teroristický útok v Moskvě, při kterém zahynulo několik desítek ruských civilistů, vyvolal velké nebezpečí prudké a nekontrolovatelné eskalace války na Ukrajině. Ruská média včera pozdě v noci zveřejnila fotografii velmi nebezpečného teroristy, jednoho z vůdců islámského státu ISIL v Sýrii,  Abdul-Hakima Shishani (Šišání), jak osobně řídí výpady ukrajinských komand a band islamistických bojovníků  proti ruskému území u města Bělgorod. Shishani, vlastním jménem Rustam Azhiev (Ažijev), se po porážce teroristů ISIL v Sýrii přesunul z tamní provincie Idlíb, kde do porážky řídil samostatný islamistický teroristický džamát, a vstoupil do služeb Ukrajiny. Pro její tajnou službu HUR nyní podle Rusů pracuje jako “zvláštní zmocněnec pro islamistické teroristy ISIL, a byl jmenován plukovníkem tajné služby tzv. Čečenské republiky Ičkerie, a zástupcem velitele jejích batalionů, které se zformovaly na Ukrajině a bojují proti Rusům.

Abdul-Hakim Šišani (vlevo) v roce 2018 v Sýrii, ještě jako slavný Emír z Idlíbu, vůdce tamního teroristického džamátu ISIL.

Nedávné zadokumentování přítomnosti vůdce teroristů ISIL Abdul-Hakima Shishaniho, který má velmi blízko k USA, a zejména k jejich Rádiu Svoboda, přímo ve velení ukrajinské operace proti ruskému Bělgorodu vyvolává zajímavé otázky:

  1. Odkud Washington dopředu věděl, že v Moskvě bude spáchán teroristický útok?
  2. Proč se k teroristickému útoku v Moskvě okamžitě přihlásila teroristická organizace ISIL? Zvlášť, když Abdul-Hakim Shishani byl ještě v roce 2018 prominentním vůdcem ISIL, a rádio Svoboda o něm uctivě informovalo jako o “Emíru ISIL z Idlibu“.
  3. Proč prvotní reakce mluvčího Bílého domu na teroristický útok v Moskvě zněla: Je zřejmé, že v Moskvě a v Rusku jsou lidé, kteří nesouhlasí s tím, jak pan Putin řídí zemi! (Viz time-line: 22.03 – 18.48 GMT) Tato odpověď Rusy doslova večer rozzuřila!
  4. Ukrajinci dostali včera velký strach, a jejich představitelé hromadně popírali účast Ukrajiny na masakru. Ukrajinská média jako na povel masírovala veřejnost “Rozhodným ujištěním Washingtonu, že atentát spáchali teroristé ISIL, a ne Ukrajinci”.

Historie, jak se zdá, se opakuje. 7. srpna 1999 porušili Čečenští teroristé mírovou smlouvu s Ruskem, a podle tajného plánu “imám Gazi-Magomed” zákeřně vpadli z tehdy svobodné Čečny na ruské území, a snažili se přitom vyvolat dojem, “že místní obyvatelé sami povstali, aby se zbavili Putinovi vlády, a osvobodili své vesnice a města”. 9. srpna Putin vyhlásil II. čečenskou válku, protože pochopil, že výpad islamistů z Čečenska, není obvyklým loupeživým nájezdem na ruské území, který má získat rukojmí na výkupné, nýbrž,  že tentokráte jde o dlouho plánovanou a rozsáhlou vojenskou operaci s cílem dobýt celý ruský Dagestán. Jakmile byli Čečenci ruskou armádou odraženi, a vrženi na své vlastní území, a pacifikováni, pustili se do teroristických útoků v Rusku! Obdobná časová shoda platí i pro současné události. Před 14 dny zahájila ukrajinská vojska, a tlupy ruských, čečenských a dalších zahraničních žoldnéřů, útoky proti Bělgorodu se zřejmým cílem, dobýt nějakou ruskou vesnici v jeho okolí, a mediálně zviditelnit “několik desítek Rusů, kteří se dali do služeb Kyjeva”, jak osvobozují ruské území od tyrana Putina.

Stejně jako při II. čečenské válce, jakmile byl výpad Ukrajinců a jejich spojenců ruskou armádou nyní odražen, došlo v Rusku opět k teroristickému útoku. Terorista Abdul-Hakim Shishani, který řídil nedávné útoky na Bělgorod,  byl za druhé čečenské války členem skupiny tzv. generála Amira Abubakra, (vlastním jménem Basájeva), a prováděl pod jeho velením teroristické útoky zaměřené hlavně na členy Kadyrova klanu, a ruské civilisty v Čečensku. O skupině generála Abubakra je také známo, že se její zranění členové jezdili léčit na Ukrajinu, a po Putinově vítězství ve II. čečenské válce se tam stáhli, aby se před přesunem do Sýrie a Iráku zotavili, a připravili k dalším bojům s Rusy.

Putin na výpad islamistů z Čečenska 7. srpna 1999, a následné teroristické útoky proti Rusům reagoval velmi tvrdě, a Čečensko ve válce zbavil všech islamistických militantů, a pod vedením Kadyrova, připojil opět k Rusku. Pokud se snad ukáže, že za atentátem stojí čečensko-ukrajinská stopa ISIL, lze předpokládat, že Putin bude jednat opět stejně tvrdě a neúprosně jako v minulosti. A to znamená nebezpečí další eskalace války!

Ruská média se v noci podivovala, “proč včera v Moskvě útočili teroristé s“ falešnými vousy”? Praví teroristé ISIL jsou známí tím, že “nepřeruší úspěšný teroristický útok, ve kterém je možné ještě pokračovat, aby si útěkem zachránili holý život”. Opačné chování teroristů při včerejším útoku, tak nenasvědčuje, že tento útok provedli afgánští, či arabští islamisté, ale spíše nějací “méně věřící teroristé”. Kremelské vládní zdroje, podle starého ruského zvyku, nejdřív “podumat”, a teprve pak “s rozmyslem konat”, zatím mlčí. Nám nezbývá než doufat, že nějaká tajná služba, včera nerozehrála hru, která může nakonec skončit pořádnou katastrofou.

**

Podle posledních zpráv bylo v hale Krokus zabito 82 lidí včetně několika dětí. Mnozí z nich se udusili kouřem z požáru, když se snažili skrýt na toaletách a v technických místnostech hudebního centra. (pozn.red. Nové Republiky -vd-)

**

Michael Svatoš, MaP1946

3.9 15 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
34 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem

První výslechy – prý za 5 tisíc dolarů
https://www.kp.ru/daily/27583.5/4908632/

Kdo by chtěl rychlé a neustále aktualizované zprávy z ruských zdrojů, tak zde s volbou “10 minut” (intervaly možno měnit)
https://mediametrics.ru/2col/
(google překlad k dispozici)

Naposledy upraveno před 1 měsícem uživatelem Pozorovatelka
vojta
vojta
před 1 měsícem

Velice mne zajímá, jak se k tomuto útoku postaví ta tlustá dementní uklízečka z ministerstva obrany, která nadšeně souhlasila s teroristickým útokem na dceru ruského novináře minulý rok.

Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  vojta

Tipnul bych si, že s tím bude souhlasit. Většina diskutérů s ním souhlasí. Ale třeba budu překvapen.

Ludvik
Ludvik
před 1 měsícem

Výzva k ruským občanům 23. března 2024, 15:30 Vladimir Putin: Vážení občané Ruska! Hovořím k vám v souvislosti s krvavým, barbarským teroristickým činem, jehož oběťmi se staly desítky mírumilovných, nevinných lidí – našich krajanů, včetně dětí, teenagerů a žen. Lékaři nyní bojují o životy obětí, které jsou ve vážném stavu. Jsem si jist, že udělají vše možné… Číst vice »

Ludvik
Ludvik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Ludvik

Všem rodinám, které utrpěly strašné neštěstí, zraněným a zraněným, poskytneme potřebnou pomoc. Vyjadřuji hlubokou a upřímnou soustrast všem, kteří přišli o své blízké. Celá země, celý náš lid truchlí s vámi. Vyhlašuji 24. březen dnem státního smutku. V Moskvě a Moskevské oblasti, ve všech regionech země, byla zavedena další protiteroristická a protisabotážní opatření. Teď jde hlavně o to, zabránit… Číst vice »

Ludvik
Ludvik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Ludvik

Opakuji: vyšetřovací a orgány činné v trestním řízení udělají vše pro zjištění všech podrobností trestného činu. Ale už teď je zřejmé, že nestojíme jen před pečlivě, cynicky naplánovaným teroristickým útokem, ale před připraveným a organizovaným masovým vražděním mírumilovných, bezbranných lidí. Zločinci se klidně a cílevědomě vydali zabíjet, střílet z bezprostřední blízkosti naše občany, naše děti.… Číst vice »

Ludvik
Ludvik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Ludvik

Teroristy, vrahy, nelidi, kteří nemají a nemohou mít národnost, čeká jeden nezáviděníhodný osud – odplata a zapomnění. Nemají budoucnost. Naší společnou povinností nyní je, naši soudruzi na frontě, všichni občané země, být spolu v jedné formaci. Věřím, že to tak bude, protože nikdo a nic nemůže otřást naší jednotou a vůlí, naším odhodláním a odvahou, silou… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Ludvik

Děkuji za překlad a článek a co se divíte však ISIL jsou loutky toho rádoby hengemona. Použijí vše dostupné v zástupné válce.

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

Je to zcela jasná práce Anglosasů – jejich tajných služeb. Zavraždit, vyvolat chaos, utéct – jasná práce vyškolených teroristů na Západě. Anglosasové a Ukrajinci si to vyžerou. Duma už něco vydumá na ně a nám (Západu) se to nebude líbit !

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  standa

Vím co by měli udělat ale nebudou to sem psát.

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem

Už dlouho informace dělím na zprávy a “Z”právy. Obzvláště pak sleduji ty, které se týkají nějakého 11. či 22. dne v datu. A zrovna když dopisuji článek k 22.3. jiného roku, přišla letos tato událost, která má symboliky mnohem více, než jen “22”. Nic netvrdím, jsem ale přesvědčená, že Putin bude sledovat právě symboliku – tuto hlavní řeč… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Skupina Picnic, která vznikla v roce 1978 a na 22.3. a 23.3. na svých stránkách oznámila unikátní koncert v Moskvě tím, že bude spojen se symfonickým orchestrem, byla na Ukrajině zakázaná poté, co v roce 2017 koncertovala na Krymu – na Ukrajině je proto označována za Putinovce https://news.telegraf.com.ua/novosti-rossii/2024-03-22/5841828-strilyanina-na-rozigrivi-chim-vidomiy-gurt-piknik-ta-yak-muzikanti-stavlyatsya-do-viyni-v-ukraini Poslední album, které skupina vydala, bylo v pořadí 22. https://rebusnik.ru/istoriya-gruppy-piknik-ot-debyutnogo-alboma-do-22-go-reliza-na-cd/#… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Ukrajina má na Krymu spojence: Krymské Tatary – turkický národ vyznávající islám https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-valka-na-ukrajine/764917/slzy-poslankyne-krymskych-tataru-rusove-nas-okupuji-budoucnost-krymu-je-ukrajina.html https://cs.wikipedia.org/wiki/Krym%C5%A1t%C3%AD_Tata%C5%99i Krymští Tataři mají blízko ke Kozákům (někdy se jim říká Chazaři) a ukrajinská hymna končí slovy “Dušu j tilo my položym za našu svobodu I pokažem, ščo my, brattia, kozaćkoho rodu. Duši, tělo, obětujeme za naši svobodu,… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

PS: Nemůžu nepřipomenout, že na spoustu důležitých jednání si Putin bere fialovou kravatu. Což je jeho vzkaz globalistům, že Rusko není objektem řízení, ale rovnocenným SUBJEKTEM. A jako jediné na světě si to Rusko může dovolit ze dvou důvodů: má nerostné zdroje, které globalisté móóc potřebují (500 milionová Evropa, rozrůstající se… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 měsícem uživatelem Pozorovatelka
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

PS2. Nedá mi nepřidat ještě jednu možnou souvislost, a to s turkicmými národy. Někdy před šesti lety Pjakin varoval, že Rusko může dostat přes prsty projektem “Astana” a kritizoval, že ruští analytici si toho vůbec nevšímají. Připomenu, že Astana byla jako jako hlavní město Kazachstánu místo Alma-Aty vystavěna podle projektu Británie doslova na… Číst vice »

Prodost
Prodost
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Ano, symboliku používají, protože se tak dorozumívají především mezi sebou. A porozumět tomu? To je na dlouhé, předlouhé, dokonce trvalé studium. A stejně porozumění nemůže být dokonalé, tak jako nelze porozumět něčemu, k čemu se nelze dostat. Tím mám na mysli třeba Talmud. Ovšem Svatá kniha celosvětové sekty Chabat Lubavitch “Tanja” prý existuje… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

A já ještě jednou, a to opět k Astaně a k turkickým/islámským národům, resp. k náboženství, neboť to může mít souvislost s křesťanskými Velikonocemi : V Astaně od roku 2003 probíhají kongresy ke sjednocení všech náboženství (globalistický plán) https://en.wikipedia.org/wiki/Congress_of_Leaders_of_World_and_Traditional_Religions Jak známo, Velikonoce jsou pohyblivým svátkem a jejich datum vždy určuje první jarní úplněk – a ten letos připadne na… Číst vice »

standa
standa
před 1 měsícem

Pan Svatoš to velmi dobře komentuje a analyzuje. To není spěch. Jasně z toho vyznívá americká stopa – kdo jiný zařizuje útoky proti Rusku ? CIA je v tom po uši. ISIL zrodila Amerika, Hamás zrodila Amerika s Izraelem – Amerika – konkrétně CIA je dodavatelem terorou a válek pro zbrojařský průmysl USA, aby zisky zbrojařům… Číst vice »

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  standa

Ukrajina:”Chci věřit, že takovou zábavu pro ně budeme pořádat častěji” – tajemník Rady národní bezpečnosti a obrany Ukrajiny Oleksiy Danilov o teroristickém útoku na “Crocus City Hall”. – Přiznání Ukrajiny k teroru je zástupné přiznání CIA – CIA řídí Ukrajinu a to je známo !

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  standa

Údaje jsou, že po přestřelce zadrželi 2 teroristy u vesnice Hatsun, vozidlo Reanult mají také. Po zbylých se pátrá.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem

Pan Svatoš si pospíšil jako naši ,,experti” kteří okamžitě tvrdí, že za útokem stojí samo Rusko. Jsem přesvědčen , že za tím je Ukrajina a ještě za tím přítel ISIL a Ukrajiny USA. Ten to vše zkompletoval a zorganizoval. Ten Šišani je jen šmudla. Pan Svatoš neměl tolik pospíchat, pak to vypadá podezřele… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

On takový teroristický útok v zastoupení odvrátí pozornost od Ukrajiny, Rusko bude obviňováno ze sebepoškozování ( u nás už běží ), nakonec to bude dokazovat, že Mohamedáni nemají Rusko taky rádi a podnítí Arabskou mensinu ačkoli ti se tam mají jako prasata (pardon spíš kozy) v žitě. A rychlá a u mě naprosto nečekaná odsouzení akce MZV.… Číst vice »

Hokarc
Hokarc
před 1 měsícem

Američani v tom určitě prsty nemají. Mají v tom peníze !

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Hokarc

To má být sarkasmus ?

Anonym
Anonym
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  standa

Je to sarkasmus a taková slovní hříčka.

Prodost
Prodost
před 1 měsícem

Tomu, kdo stvořil ISIL, tomu dobře slouží i dnes. Tož tak…P.S. Nemyslím, že ISIL jedná z vlastní iniciativy, nýbrž na objednávku a za žold!

unkas
unkas
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Prodost

jak známo – ISIL vytvořily USA jako svou nepravidelnou armádu

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Prodost

Předpokládám, že to nebyl ISIL. Nebylo žádné vyhlášení o tom proč, využili by takovou příležitost ! Systémově to dělali. Alláh jim zakazuje falešný vous – protože by nebyli praví věřící. Takže CIA a MI6 – to odpovídá jejím stopám – a nezapomínejme, od 90.let mají v Rusku Západní tajné služby mnoho spících buněk !… Číst vice »

Prodost
Prodost
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  standa

“Tomu, kdo stvořil ISIL, tomu dobře slouží i dnes. ” Máte nejspíš pravdu. Tou první větou však myslím i to, že se někdo ve službách a v zájmu svého chlebodárce (jsem přesvědčen, že je s tvůrcem ISIL totožný*)) a dokonce třeba i na jeho návrh může docela dobře maskovat a za ISIL vydávat. Předstírat jinou identitu je dávná praxe… Číst vice »

spartak
spartak
před 1 měsícem

Rusko má jistě rozsáhlou tajnou bezpečnostní sílu ,ale jaksi nemůže znát vše ,tady je napřed Čína se svou technikou.Bohužel ,soukromí bude iluzorní. Rusko zaspalo ve vnitřní bezpečnosti.

oldo
oldo
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  spartak

To víš že ano,zaspali jako u magora u nás na fakultě,měli to vědět,kde,kdy,kolik jich bude,jaké zbraně,JAKOU MAJÍ BARVU TRENÝREK a spoustu dalšího měli vědět!
Svatá prostoto.

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  spartak

O tom to není. Logický předpoklad je, že mají software jak na tváře, tak na chůzi (viz Čína) – tak je později najdou. Předpoklad je, že se schovají a nevylezou, a to dlouho, anebo prchají k ukrajinským hranicím. Jiné hranice a jiné stezky budou dlouho a hodně kontrolovány. Předpokládám, že zalezou. Údajně software na chůzi… Číst vice »

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  standa

Byli chyceni na cestě k ukrajinským hranicím. Je to tedy zcela jasné. Rusko má pořád proč přitvrzovat. Bejt Amíkama, tak teď je čas na útěk z Ukrajiny !