A my vám tu válku zařídíme

Fialova návštěva USA a CIA společně s šéfy tajných služeb a následná rezignace velitele vojenské zpravodajské služby jsou jednou z více indicií napovídajících, co vše se ve Washingtonu probíralo. Poklek Fialy před Bidenem nebyl rozhodně hlavním smyslem cesty české delegace, podstatnější bylo převzetí instrukcí vedoucích k další eskalaci nenávisti vůči Rusku a k přípravě na válku.

Jindřich Kulhavý
Jindřich Kulhavý

O pár dní později polský premiér Duda prohlásil cosi o možnosti poskytnutí polského území k rozmístění amerických jaderných zbraní. Reakce Moskvy byla bleskurychlá, ale zatím pouze slovní. Nicméně je evidentní, že Západ si nedá říct a dráždí Rusko stále intenzivněji. Aniž by si představitelé jednotlivých států NATO, a především ti středoevropští, nechtěli připustit, že Rusové války neprohrávají a jsou schopní jíst bahno, pokud mají bránit svou vlast. A o tu Západu jde. Rozparcelovat ji, vykrást a ruský národ ožebračit a vymazat ze světa. Anglosasové s Germáni Slovany vždy považovali za nepřítele a nyní to opět dokazují. A kdyby se jim čistě náhodou podařilo Rusko zničit, následovala by Čína. Což zcela zjevně nahrává spojení, o kterém se Američanům, Britům, Němcům a Francouzům mohou zdát jen zlé sny.

Ostatní národy nemá cenu příliš jmenovat. Jejich podíl na konfliktu je nepodstatný s výjimkou poskytnutí území vhodném k ataku Ruska a Běloruska. Rusové musí být vcelku naštvaní na to, že se kdysi vzdali Aljašky a opustili Kubu. Mohli být vcelku blízko území Spojených států a Kanady. Takto byli přinuceni jít ve vývoji zbraní tak daleko, že jsou nyní jejich hypersonické rakety a podvodní radioaktivní nálože umístěné do výzbroje ponorek schopné během pár minut vymazat polovinu Severní Ameriky i s jejím obyvatelstvem. Bohužel, tento scénář je až na nebodovaných místech. O stupínky vítězů v pořadí úplných a užitečných idiotů soutěží vlády bývalých států Varšavské smlouvy, vedou především Češi a Poláci.

Američané, Fiala, Pavel a Duda už nijak neskrývají záměr začít válku. Největším oříškem je pro ně najít způsob, jak Kreml vyprovokovat. Využívají všech možností. Terorismu, nacismu, směšných sankcí, vyhrožování, krádeží cizího majetku, dokonce i soukromého. Vladimír Putin 8 let udržel ruskou armádu na uzdě, přestože Donbas volal o pomoc. Kyjevská vláda se souhlasem USA podporující nacismus terorizovala rusky hovořící část obyvatelstva. Teď se všichni diví. Kdo by očekával, že se ruský prezident dopředu dostatečně nepřipravil, mohl se zařadit mezi naivní hlupáky. Rusové nastartovali válečnou výrobu s předstihem, po delší době se naučili prakticky válčit. A nejsou samotní. Mimo Běloruska mají spojence i jinde. V podstatě všude tam, kde už mají Američanů, Britů a Francouzů plné zuby.

Očekávat konvenční válku podobnou 2.světové je naivní. V podstatě lze konstatovat, že Rusové a Američané by ani nemuseli opouštět své území, přesto by dokázali samotní zlikvidovat opačnou polovinu světa. Každá z velmocí má své možnosti a je jen otázkou, které z nich jsou v současnosti údernější. Hloupost politiků, kteří klidně pomocí Green Dealu zlikvidovali ekonomický náskok Evropy před většinou světa, může způsobit i velmi rychlou ztrátu sebevědomí ihned po prvním náznaku skutečné naštvanosti Kremlu. Zatím vše vypadá tak, že Spojené státy toužící po ruském nerostném bohatství hledají skulinku, jak se k němu dostat. Vnitropolitický rozklad Ruska a Běloruska se nepovedl, na řadu tak opravdu brzy může dojít na nejhorší. Tedy na provokace či vymyšlenou odvetu a atak Ruska. Samozřejmě nikoliv ze strany USA, ale spíše s využitím takových pitomců, jako těch u nás existujících ve vládě.

V Polsku již upozorňují majitele terénních vozidel na jejich možné odebrání pro potřeby armády. U nás se potají měnily zákony spojené s povoláváním do zbrabě. Pokud si myslíte, že si s touto myšlenkou naši militantně uvažující politici nehrají, budete poměrně brzy překvapeni. Máte-li doma syny starší 20 let či patříte do bojeschopné generace, budete možná středem pozornosti dříve, než se nadějete. Paradoxem může být situace, kdy získali české občanství Ukrajinci prchající před Zelenského verbováním a možná by šli k odvodu dříve, než jejich krajané zatím se tu jen ,,legálně“ schovávající.

Válka je pro absolutní většinu z nás něco nepředstavitelného. A ta jaderná ještě mnohem více. Přitom nejde o nic jiného než o hamižnost části světa, o politická rozhodnutí a o suroviny. Svět žádnou válku nepotřebuje a její viníci by měli skončit na šibenici jako první. Adeptů u nás máme tolik, že by na to nestačilo ani popraviště na Staroměstském náměstí. Bohužel, k tomu se český národ neodhodlá. Přesto se ptáme. Co míníte udělat, až si někdo přijde pro Vaše manžely, syny, bratry, přátele a bude je chtít poslat na smrt a bojovat za zájmy, které jsou Vám ukradené? Nenastal už dávno čas vzepřít se a říct těm zločincům důrazné Ne! A ukončit jejich kariéru prezidenta, ministrů, důležitých politiků? Za nerozhodnost a strach budeme tvrdě pykat.

*

Jindřich Kulhavý, iNadhled

*

Vážení čtenáři, texty, které přejímáme a překládáme z jiných zdrojů, sice nemusí vždy odpovídat názoru redakce, ale uveřejňujeme je proto, aby vyvažovaly jednostrannou ulhanost a překrucování českých médií a ukázaly jiné pohledy na společenské problémy. Věříme, že naši čtenáři to chápou a proto náš web v hojném počtu navštěvují.

Děkujeme i za podporu Nové Republiky finančními dary na konto FIO banky:

2300 736 297 / 2010

Všechny texty uveřejněné na Nové Republice jsou volně šiřitelné.

4.7 12 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
15 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 9 dny

Volkssturm nastupuje:
VELITEL AFU VYLÍČIL NA UKRAJINSKÉ TELEVIZI, JAK PROBÍHÁ TOTÁLNÍ MOBILIZACE PODLE NOVĚ SCHVÁLENÉHO MOBILIZAČNÍHO ZÁKONA
https://pravyprostor.net/velitel-afu-vylicil-na-ukrajinske-televizi-jak-probiha-totalni-mobilizace-podle-nove-schvaleneho-mobilizacniho-zakona/

cablik
cablik
před 10 dny

Pan autor má pravdu bandera dostal prachy ale nemá koho navlíc do munduru. Tak jsou tu ochotní Český a Polský vládnoucí zaprodanci co svoje lidi jsou ochotni lifrovat na frontu. Furt si nechají Češi skákat po hlavách?

Praded
Praded
před 10 dny

Je potřeba volit jako v Maďarsku a na Slovensku, tam by občané, včetně představitelů, určitě jakoukoliv válku odmítly. Zatím je problém, že se žádná partaj u nás tak radikálně neprezentovala.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 10 dny

Nevím co je to za lidi! Jsou to vůbec lidi, nejsou to nějací zamaskovaní mimozemšťané? Stále nechápu ve prospěch čeho se vzdali lidskosti, důstojnosti a zdravého rozumu. Pro své pochybné cíle jsou ochotni hodit do jaderného ohně své rodiny (nikam se bezpečně neschovají), nás všechny, republiku…Ano, lepší by bylo zlikvidoval několik… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 10 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Valka do posledniho Ukrajince.To jsme rikali od zacatku…Kdyby se nenechali oblbnout,mohli si to usetrit…Za chyby se plati. Casto i zivotem

Praded
Praded
před 10 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

To už se nemůže stát, protože polovina už je mimo Okrajinu.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 10 dny
Odpověď uživateli  Praded

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nejedes-na-Ukrajinu-mas-smulu-Ukrajinske-ambasady-neobslouzi-muze-754210……Oni jim je tam poslou.Vsadim se,ze najednou ta ” lidska prava” nebudou az takovy problem.. Zijeme v pokryteckem svete

Praded
Praded
před 10 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Většina jich ze západní části je Chazarského původu a to nemáte ani představu jak jsou vychcaný. Příklad z Kanady, vyznamenaný Hunka a ticho po pěšině.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 10 dny
Odpověď uživateli  Praded

😉

Karel2002
Karel2002
před 9 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Ten kdo doteď nechtěl bojovat a umírat za Zelenskeho a Bidena se tomu bude vyhýbat za všech okolností. Když bude Zelenskyj takto tlačit na pilu, riskuje, že se mu poddaní vzbouří.

orinoko
orinoko
před 10 dny

Jen tak okraj světlo Lucipera, takto vzkaz hejkalovi… Dej-vice. Jediný pokus o khaki mobilizaci u nás skončí státním rozvratem. Chlastaci Red Bullu, modří sjezdari, bojechtive smazky, hráči tankdoromu a teoreticti vysílači signalu nejsou na nějakou fialovou mobilizaci vůbec zvědavi. Ke komisi přijedou na koloběžkach. S kroužkem v rypáku a tetováním na ritnim otvoru oznámí, že bez… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 10 dny

Do valky nas tlaci vic nez 10 let.Nevidela jsem jedinou snahu o diplomacii.Naopak.Neustale zvysovali nepratelstvi a napeti..A takovi lide budou neco zvanit o zachrane planety?..Vzdyt nevi,co mluvi

Praded
Praded
před 10 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Jo oni chtějí zachránit planetu tím, že většinu lidí vyhubí.

Karel2002
Karel2002
před 9 dny
Odpověď uživateli  Praded

Ale ona je skutečně přemnožená. Nejvíce lidí je ovšem v Indii, Číně a Africe.