Cenzura ve “svobodném světě”

Pouhých 51 dní před otevřením prvních volebních místností v klíčových volbách do Evropského parlamentu uvalil globalistický technologický gigant Meta ze Silicon Valley desetileté omezení na facebookovou stránku Chega, třetí největší portugalské strany, bez uvedení konkrétních důvodů.

Pravicová suverénní strana – v současnosti volí 19,9% po zajištění 50 křesel v celostátních volbách minulý měsíc, oproti 12% v roce 2022 – popsala krok společnosti sociálních médií jako „neoprávněný“ akt „pronásledování“ a zavázala se využít veškeré zákonné prostředky, jak se bránit omezení.

„Váš účet je omezen na 3 649 dní. Aktivita vašeho účtu porušuje naše komunitní standardy. Nebudete proto moci vykonávat jednu nebo více svých obvyklých činností,“ – stálo ve zprávě, kterou Meta poslala na oficiální facebookový účet Chega – který se může pochlubit téměř 200 000 sledujícími – v neděli odpoledne.

Omezení Meta znemožňují straně Chega zveřejňovat fotografie, videa, posílat zprávy a další aktivity, takže je zablokovaný pro použití jako nástroj, který má straně pomoci oslovit portugalské voliče v období před červnovými evropskými volbami.

Vůdce Chegy André Ventura (na snímku), jehož oficiální facebookový účet je od prosince zablokován, řekl portugalskému internetovému webu Observador, že záležitost již byla nahlášena společnosti Meta a prozradil, že má v úmyslu věc předložit parlamentu a „všem soudním orgánům, aby byl Facebook za to odsouzen.”

Strana slíbila zahájit „největší akci proti Metě v portugalské historii“.

Ventura obvinil Marka Zuckerberga , globalistického aktivistu a majitele Meta, z do očí bijící politické cenzury, zatímco stranické prohlášení označilo svévolné umlčování webu touto technologickou společností za „jeden z největších útoků na svobodu slova proti politické straně v Portugalsku“.

“Bez ohledu na to, jak moc se budou snažit, nebudou nás schopni umlčet,” napsal Chega na X, dříve na Twitteru.

„Nevzdáme se, dokud neporazíme cenzuru, která chce připravit portugalské lidi o svobodu volby. Nehodláme se Portugalska vzdát a majitelům Facebooku ovládaného levicovými zájmy ukážeme své rozhořčení!” – napsala strana v prohlášení.

Meta zatím neposkytl vysvětlení omezení účtu Chega. Zdroj ze strany médiím ale řekl, že to může souviset se zveřejněním videa souvisejícího s opatrovnickou bitvou o rodinu, která se stala terčem násilí.

Chega tvrdí, že video bylo také zveřejněno na Facebooku mnoha médii, jejichž účty nebyly omezeny, a tvrdí, že by to zneplatnilo omezení Meta na účet strany v eurovolbách.

*

Autor se podepisuje jako  “Evropský konzervativec”, zdroj: Myśl polska

3.7 6 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 10 dny

No jo globalisté se snaží cenzurovat podvádět a lhát protože nikdo ten jejich šílený svět nechce. Lidé si pomohou i bez nějakého fuckbooku.

Georg
Georg
před 10 dny

Nic na tomto světě není černé nebo bílé. Souhlas s komentářem palasovar@gmail.com. Co však je na tomto světě faktem, skutečností zejména v politice, že se z černého vytvoří bílé a z bílého černé. Proto také jsou “normální” takové názory, komentáře, že miliardář je levicový, nebo ještě lépe krajně levicový. Příkladem toho je EU a volený EU… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 10 dny

Levicovy miliardar?Vazne?…Ti lide maji v hlavach fakt nadelano