Mike Whitney: Amerika na posledním místě. To je vše, o čem to je

Muž, který nese největší odpovědnost za dar Ukrajině a Izraeli ve výši 95 miliard dolarů, je tentýž, který předstírá, že se staví proti americkým „zbytečným“ zahraničním válkám. Tím mužem je Donald Trump.

Byl to on, kdo s mluvčím Sněmovny reprezentantů Mikem Johnsonem konzultoval obsah balíčku pomoci pro Ukrajinu, a byl to též on, kdo řekl:„Stojím pevně za mluvčím Sněmovny Mikem Johnsonem“, načež dodal, že Johnson odvádí „velmi dobrou práci“.

Dobrá práce”? Takže tajně spolupracovat s vedením demokratů na prosazení zákona, který „znovu povoluje FISA špehovat americký lid bez zatykače, zakazovat Tik Tok a plně financovat ministerstvo spravedlnosti Joe Bidena, které už 91 krát obvinilo prezidenta Trumpa, znamená vykonávat dobrou práci? Nebo se za „dobrou práci“označuje fakt, že ani desetník neposkytuje,současný americký režim na ochranu jižní hranice před davy lidí, kteří do země proudí nelegálně?

Otázkou, kterou bychom si měli všichni položit, je, proč se Trump rozhodl zúčastnit se všech těchto podvodů.? Pořád totiž říká, že kdyby byl prezidentem, do dne by ukončil válku na Ukrajině. Pokud to myslí upřímně, tak proč spolupracoval na návrhu zákona, který protáhne válku na další rok nebo dva?

Toto je úsek z příspěvku politického analytika Michaela Traceyho: „Mise splněna. Je dokonáno: Donald Trump a republikánská strana přítomná ve Sněmovně reprezentantů právě dokončila jeden z nejepičtějších podvodů v politické historii, přičemž Trump osobně provedl dosud největší „rozprsk“ ukrajinského financování prostřednictvím svého emisara „čaroděje a mága Mika Johnsona“ (jak ho Trump láskyplně nazývá)“.

Těch 61 miliard dolarů rozdaných v sobotu odpoledne je pravděpodobně dost na to, aby se zaručilo pokračování brutální, nesmyslné zákopové války alespoň na další rok nebo dva. A to vše po stejně dlouhém mediálním ječení, že Trump a republikáni obecně by Ukrajinu nikdy nefinancovali“.

K čemuž Lucy Gabrilová dodává: „Trump mohl kdykoli zabít tento monstrózní návrh zákona, kdyby chtěl, ale neudělal to. Dokonce nechal čaroděje Mika Johnsona jít do televize a tam prohlásit, že se s Trumpem „na na financování Ukrajiny na 100 procent shodli“.

Na což Michael Tracy reaguje takto: „Je to všechno velká hra a Trump v ní vzal part, aby zlepšil své politické vyhlídky. Jak jinak byste totiž dokázali vysvětlit jeho výkon v této bezútěšné šarádě? Ví, že jeho návrat do Bílého domu bude vyžadovat významný kompromis s Národní bezpečnosti a sionisty, kteří vládu řídí. Takže bychom neměli být příliš překvapeni, že se dnes snaží získat jejich přízeň.

Ale pro lidi, kteří si mysleli, že Trump je přímý střelec; musí být tohle vše jako rána palicí do hlavy. Aneb jak po sobotním odsouhlasení finanční pomoci USA Kyjevu prohlásila členka Sněmovny reprezentantů M.Taylor Greeneová:“Amerika na posledním místě. To je vše, o čem to je. A to každý den v týdnu“.

Z the UNZ Review vybral a přeložil Lubomír Man

3.7 9 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
12 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 10 dny

Trumpeta zjistil že bez pomoci majitelů euroatlantické civilizace se na vytoužený post nedostane a nepomůže mu ani zeťák, ani tlukot vlastí palicí do tisíc let staré zdi.

tomaskova
tomaskova
před 10 dny

Hloupé řeči a nic jiného. Odpadlí republikáni by balíček protlačili i bez Trumpa. Autor článku moc nechápe o co tady jde. Trump se snaží vysušit bažinu a to se mu podaří pouze tehdy, když lidem ukáže tu proradnou chamraď, která se tváří republikánsky, ale jsou to demokraté. Trump již mnohokrát řekl, lidem se to… Číst vice »

jbskalensky
jbskalensky
před 10 dny

Podle zveřejněného rozdělení “pomoci” pro Ukrajinu je to ve skutečnosti, opět, mistrovský propagační podvod. Protože podstatná část, většina, z těch peněz půjde americkým firmám na výrobu a doplnění amerických zásob. Ze kterých bylo posíláno doposud, a možná, že ještě nějaký šrot pošlou. Chciválkům zaslepili oči celkovou částkou a ti se, blbci, tetelí blahem. Trumpa… Číst vice »

Naposledy upraveno před 10 dny uživatelem jbskalensky
cablik
cablik
před 10 dny

No jo tak to vypadá že Trump je jen to co u nás Babiš také se vzpoura nekoná mno nic stejně ty prachy banderovi nepomůžou.

vaclav
vaclav
před 10 dny

Osobně plně souhlasím. Trump je lhář.

standa
standa
před 10 dny
Odpověď uživateli  vaclav

Rozdíl mezi Demokraty a Republikány nebyl vcelku nikdy. Trump zklamal, ale zvýšil si možnosti na prezidenta. vojenskoprůmyslový komplex má příliš mnoho možností k zařízení atentátu na člověka nedostatečně podporujícího jejich zájmy. Ai to bude tím, že hrozba se stala zřejmou.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 11 dny

Nic prekvapiveho..loutky maji stejneho loutkovodice,jen kazda hraje jine divadlo

Praded
Praded
před 11 dny

Trump byl, je a bude sionista. V té pozici se dá jen umřít.

spartak
spartak
před 11 dny

Ale ,ale ,kdo věří trumpetě v pruhovaném ? Ten výškrabek pro Ukrajinu je jen plivnutím do ohně ,hlavně ,že se přihrajou prostředky pro americký wehrmacht.

Karel2002
Karel2002
před 11 dny

Takže Trump, coby prezident, bude také válčit s Ruskem. Válka se nám přijetím dalšího balíčku zbraní za stamiliardy pro Zelenskeho prodlouží minimálně o 5 let. Vinou Trumpa.

tomaskova
tomaskova
před 10 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Bóže dobrý, do kohos duši dal. Zase plácáte blbosti.

Karel2002
Karel2002
před 10 dny
Odpověď uživateli  tomaskova

Milá paní Tomášková, Republikánská strana USA je úplně stejná jako Demokratická strana USA. Podporuje agrese do celého světa (šíření demokracie a lidských práv) a nejvíce ze všeho nenávidí Rusko. Trump se svým smiřlivým postojem tam byl úplně osamocený a vždy byl přehlasován. Kvůli tomu, že si hrál na “chcimíra” byl celým západním světem… Číst vice »