Generální tajemník NATO Stoltenberg: Putin přihnal naše “Leopardy” na kopec Poklonnaja. To není podle pravidel, ať to zruší

Vystavení ukořistěné vojenské techniky v Parku vítězství v Moskvě vzbudilo na Západě hněv.

Na úvodním snímku to německý Leopard ve službách kyjevských banderovců “dostal”

Šéfredaktor publikace Bild Julian Röpcke velmi litoval svou rodnou vojenskou techniku – a vybuchl se žlučovitým článkem, v němž obvinil Moskvu z „loupeže“ a „propagandy“.

… Putin dovolil německým tankům projíždět Moskvou.Německá Marder v Moskvě – má sloužit Putinově propagandě v „Parku Vítězství“.Propagandistická show na (údajně) oslavu vítězství nad hitlerovským Německem uprostřed ruské útočné války proti Ukrajině.Letos začíná tradiční ruská zbrojní show o osm dní dříve – a je nestoudně zaměřena na Západ.Hvězdy bizarní prezentace kořisti: vojenská technika z Německa! https://dzen.ru/a/Ziv7sGV1MSDnEgujBild

Vystavení ukořistěné vojenské techniky v Parku Vítězství vzbudilo mezi kolektivním Západem odpor a hněv.

Michail Zubov

Na fotografii: výstava ukořistěných zbraní a vybavení v Parku Vítězství, Poklonnaja Gora v Moskvě:

Ze zóny Speciální vojenské operace jsou ukořistěná obrněná vozidla nadále přepravována do Moskvy na výstavu, která bude zahájena v květnu v Parku Vítězství, Poklonnaja Gora. Děje se tak v noci, aby tahače převážející poškozené tanky NATO do Parku Vítězství nepřekážely provozu.

Celkem bude vystaveno asi tisíc exponátů, o těch nejzajímavějších si povíme níže, ale neméně zajímavá je reakce západních „mudrců“ na přípravu výstavy trofejí.

Ještě před pár dny se zdálo, že nemůže být nikdo hloupější než německý kancléř Scholz, který se snažil zakázat Putinovi číst Kanta. Ale zdokonalování se meze nekladou. Generální tajemník NATO Stoltenberg požádal Rusko, aby zrušilo výstavu zničené alianční techniky. Pro tuto výzvu Stoltenberg použil svůj kanál Telegram, kde uvedl, že tato demonstrace je pro blok NATO urážlivá.

— Každý ví, že Severoatlantická aliance není stranou konfliktu, ale demonstrace techniky v Moskvě vytváří dojem nejen účasti NATO v konfliktu, ale také porážky aliance v tomto konfliktu. Rusko by nemělo předvádět vybavení, jako by již vyhrálo, napsal Stoltenberg.

A už ne v blogu, ale v rozhovoru pro Tagesschau, generální tajemník NATO přidal páru: „Možnost vítězství Ruska představuje pro NATO mnohem větší riziko, než riziko zatažení do konfliktu”.

Chudák čtenář Tagesschau! Tohle číst může vést k vážné frustraci.

Ale vraťme se k trofejím.

V zóně SVO americké tanky Abrams stále čekají až na ně přijde řada, než budou odeslány do ruské metropole. Šest z nich bylo zasaženo a ukořistěno, jeden z nich se stane exponátem spolu s “Leopardem” a francouzským tankem AMX-10RCR, který přivezli minulý týden. Hned vedle bude polské samohybné dělo „Krab“ a ukrajinský tank vlastní výroby, pojmenovaný slovem zakázaným v Rusku.

Ukořistěné tanky Leopard 2A6 a T-72 byly přivezeny do Moskvy:

Na fotografii: vojenské vybavení zajaté ruským vojenským personálem během Speciální vojenské operace v Parku Vítězství, Poklonnaja Gora:

Z veškerého vybavení, které Kyjev dostal od NATO, nebude na výstavě pouze britský tank Challenger. Ale tyto tanky ještě nedorazily do oblasti frontových operací, stojí na okraji Kyjeva a připravují se na obranu. Království budou na hoře Poklonnaja reprezentovat ukořistěné obrněné transportéry Husky a Mastiff.

Na fotografii: britský obrněný vůz Mastiff a obrněný transportér (BTR-3E) (zleva doprava), zajaté ruským vojenským personálem během vojenské ofenzívy, v Parku Vítězství:

Řadu obrněných transportérů doplní australský Bushmaster, rakouský Pinzgauer 712M, americký obrněný transportér M-113k a připojí se k nim švédské bojové vozidlo pěchoty CV90−40.

Na fotografii: americký obrněný transportér M113, zajatý ruskými jednotkami během SVO, v Parku Vítězství:

Mezi exponáty jsou instalace MLRS, dělostřelectvo, drony, ruční zbraně, americké plynové masky a obleky protichemické ochrany, které opustili prchající nacisté a žoldáci. Jak víte, Rusko nepoužívá chemické zbraně v zóně SVO, ale Kyjev ano.

Na fotografii: bojové vozidlo pěchoty M2 Bradley a BTR-4 (zleva do doprava), zajaté ruským vojenským personálem během vojenské ofenzívy, v Parku Vítězství:

Britský bulvární deník Daily Express věnoval nadcházejícímu zahájení výstavy v Moskvě celý článek, který uvádí:

— Výstava ukořistěného vybavení NATO, která začne jen pár dní poté, co se Spojené státy a Velká Británie dohodly na přidělení nových miliard vojenské pomoci Ukrajině, vypadá jako výsměch Vladimira Putina nad Západem.

„Podřízení Vladimíra Putina dokončují přípravy na výstavu ukořistěných zbraní a vojenské techniky NATO, která se bude konat v Moskvě. Mezi „exponáty“ jsou britská bojová vozidla, německé tanky a americké dělostřelecké systémy jako trofeje zachycené v perfektním stavu během bojů na Ukrajině,“ píše se v materiálu.

„Výstava NATO je považována za výsměch Vladimira Putina Západu, protože bude zahájena několik dní poté, co se Spojené státy a Británie dohodly na zaslání dodatečné vojenské pomoci Ukrajině v hodnotě mnoha miliard,“ vysvětlují autoři materiálu.

A to je vzácný případ, kdy se pohled anglických novinářů téměř úplně shoduje s názorem Rusů.

— Ano, my se jim vysmíváme! Právě teď bych si například s potěšením rád koupil nějakou trofejní vlajku Ameriky, Británie nebo Francie jako předložku do předsíně, řekl předseda Ruské literární společnosti Alexandr Čistjakov.

— Až se šrot NATO nahromadí ještě více, nejoblíbenějšími suvenýry Novorossie se stanou hřebeny vyrobené z hliníku z F-16, grily a špízy z trofejního železa.

A co bude méně poškozeno, budeme ukazovat hostům z těchto zemí. U nás už dvě stě let v Kremlu kolem budovy leží hromady napoleonských děl a v Muzeu ozbrojených sil je celý roh místnosti pokryt Hitlerovými železnými kříži na podlaze.

Po rozpadu SSSR jsme Francouze nevodili k hromadám u Kremlu a Němce k zasypanému rohu, škoda. Takže zapomněli. Je třeba jim to připomenout.

Udělat expozici ukořistěné techniky trvalou?

— Ano a vodit tam západní hosty, aby si před touto technikou mohli udělat selfie.

A problém Stoltenberga, stejně jako všech současných západních politiků, je ten, že neznají vlastní historii a obecně málo čtou. Zejména rytířské romány. Vždyť je to jejich západní tradice vystavovat trofeje na ukázku. No řekněte, jaký by to byl hrad bez hodovní síně s trofejní zbrojí, meči a prapory?

Britové neváhali založit Řád Viktoriin kříž a vyrazit jej z bronzu našich kanonů odvezených ze Sevastopolu v roce 1856.

A co říct o pokladech britské koruny – tam jsou klenoty domu Romanovců a indické diamanty – ukradené, nezískané bojem.

V západních muzeích a soukromých sbírkách jsou dodnes hrdě vystaveny skalpy Indiánů a vysušené hlavy Pygmejů.

A my se zbavujeme jejich žoldáků zcela čestně, aniž bychom jim uřezávali uši, jako to dělali američtí barbaři ve Vietnamu. Je tedy nemístné, aby NATOvské krávy bučely naším směrem.

Michail Zubov – https://1url.cz/2u7EG

NA PODNĚT ČTENÁŘE JANKA DOPLNĚNO:

Bojovníci skupiny vojsk „Střed“ evakuují americký tank Abrams. Respektive to, co z něj zbylo. Úplně vyhořelý, ale jako exponát poslouží. Vedle něj byly další 2 poškozené Abramsy, pravděpodobně se brzy přidají do sbírky trofejí. Další zastávka: Moskva, Poklonnaja Gora.

https://t.me/voenacher/64910

4.9 14 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
9 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 15 dny

Inu, dny NATO na ruský způsob. Správné.

orinoko
orinoko
před 16 dny

Škoda, že se tam nevešla ceska výroba. Rozflakany raketomet asi nebyl v poznatelnem stavu. Jinak by jistě rehtacka Dej-vice pohrozil neohrozenym bidetem.

mikkesh
mikkesh
před 16 dny

A pitomečky od novin nenapadne infantilnímu Jeníčkovi Stoltenbergů položit otázku, kde by si pravidla, zakazující vyfotit, ukázat … nepoužitelný šrot NATO, mohli přečíst? A propó, napadá mi, že by mohl někdo poradit nemocné Janičce z Obrany, zda li by ty vystavované zázračné zbraně od Putina nekoupila. Použití vyjde nastejno jako nové, jen… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 16 dny

Ted mi manzel rika,co ti nasi priblblici udelali. 85 letou pani,dvacet let zijici v Anglii nepustili z letiste na lecebny pobyt,protoze ma rusky pas…Vice uz klesnout nemohou

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 16 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Asi agentka s ricinem

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 16 dny

Jako bývalému příslušníkovi VS mi pohled na totálně roztřískaný Abrams dělá hezky u srdce…
Na nějakou povinnou solidaritu s NATO a US Army kašlu.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 16 dny

Vzdyt si zacli,joudove.Tak to pochopili tak,ze na Zapade je to modni a sli s dobou😂

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 16 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Ted jsem cetla dalsi takovy dobry clanek..Nemci pohoreli u Cinanu ..A nekdo trochu fnukal,ze ti cinani a lacinejsi elektroauta..Reseni opet neni slozite.Reknu,ze elektroauta byla slepa cesta ( ani nebudu lhat) a ze my se vracime ke spalovacim motorum

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 16 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Jeste si musim rypnout.Rusove chteli byt zapadni a zase se jim to nelibi..Jim se clovek proste nezavdeci🤣