Johan Beckman: Pokud nahradí ukrajinskou armádu finští záložníci, bude to jen část problémů, jež připravují Spojené státy pro Rusko.

NATO je agresivní protiruská organizace. Dokud ji nezlikvidujeme, bude schopna jakýchkoli provokací, jež mohou ovlivnit celý svět, řekl finský politolog a bojovník za lidská práva Johan Beckman.

Uvedl to v rozhovoru pro zpravodajský a analytický web Ukraina.ru.

V tiskové zprávě finské armády bylo již dříve uvedeno, že se asi 20 tisíc vojáků zúčastní série cvičení za účasti sil NATO, která se budou konat ve Finsku od konce dubna do začátku června, a to i v blízkosti hranic s Ruskem.

– Johane, jak rozsáhlá jsou tato cvičení podle finských měřítek?

– Tato cvičení jsou spojena s velkým plánem “Barbarossa -2.0”, který předpokládá libovolné agresivní akce NATO proti Rusku. Finsko má pro NATO velký význam. Kromě toho mohou být tyto manévry samy o sobě prvkem dezinformace.

O hrozbě použití biologických zbraní NATO proti Rusku z finského území jsem již hovořil. Vyvíjejí nové typy virů. Je možné, že pod záminkou těchto cvičení NATO skrývají přípravy na použití právě těchto biologických zbraní. Koneckonců finská hranice je velmi dlouhá. Tyto laboratoře není snadné odhalit.

Západ už Finsko okupoval. Proto může provádět z jeho území jakékoli provokace.

– Podle oficiálních údajů zaměstnává finská armáda 12 000 profesionálních vojáků a civilistů, ale její mobilizační potenciál se odhaduje na 900 000 záložníků. Jaký je její současný stav?

– Finsko má jednu z největších armád záložníků na světě.

Jednak již existují návrhy na vyslání finských záložníků, námořnictva a letectva do Rumunska k dalšímu výcviku. Za tímto účelem se plánují nezbytné legislativní změny.

Za druhé, již v roce 2014 proběhlo ve Finsku zajímavé cvičení, kdy byl vypracován scénář masové mobilizace. Tehdy bylo 900 tisíc finských záložníků náhle obesláno dopisy z ministerstva obrany. Bylo jim připomenuto, jak se mají chovat v krizových situacích, jakou roli by každý z nich musel plnit v případě války, a byli také požádáni, aby upřesnili místo svého pobytu.

Finské záložníky Západ potřebuje, protože ukrajinské armádě docházejí síly a USA nejsou ochotny vydávat velké peníze na podporu kyjevského režimu. Potřebují finskou krev. 900 000 Finů je pro Američany hodně levné krve.

Opět platí, že plán Barbarossa-2 opravdu existuje. Přesný obsah tohoto plánu znát nemůžeme. Ale můžeme sledovat konkrétní akce, jež potvrzují jeho existenci.

Proč byly v některých finských vojenských jednotkách i v některých městech objeveny podivné viry? Protože to mohl být důsledek cvičení s biologickými zbraněmi, cvičení, které již na finském území probíhá.

Západ prozatím experimentuje s viry, jež snad nejsou tak nebezpečné. Sleduje, jak vznikají, jak se šíří. Může však začít experimentovat s daleko nebezpečnějšími vzorky.

– Zástupce velitele námořnictva NATO, viceadmirál Didier Maleterre, uvedl, že Rusko by mohlo zahájit “podvodní hybridní válku” proti Evropě, při níž by údajně narušilo kabely a potrubí. Mohlo by jít také o přípravu na nové protiruské provokace?

– Součástí agrese NATO proti Rusku jsou i tato nikdy nekončící obvinění z hybridní války.

Přitom právě Západ je do těchto hybridních útoků zapojen. To oni vyhodili do povětří Nord Stream a Balticconnector /finsko – estonský plynovod /. Oni provádějí teroristické akce. Jsou to oni, kdo útočí na Rusko pomocí bezpilotních letounů. Vojenská agrese NATO již probíhá.

Opakuji, že Západ se nyní zabývá vývojem nových typů biologických zbraní. Podrobně to bylo popsáno ve zprávě Státní dumy o prošetřování činnosti amerických laboratoří na Ukrajině. Píše se v ní, že existují viry, které působí na lidi s určitým genofondem. A Finové a Rusové jsou geneticky téměř k nerozeznání.

Proto už USA testují biologické zbraně na území Finska. Určitě nějaké viry testují, jinak by neuzavřely hranice.

– Jak ničivé mohou být tyto biologické zbraně?

– Tyto viry lze použít mnoha různými způsoby. Mohou být použity k postupnému oslabení země. Západ zatím není připraven je použít. Obává se, že by se mohly nekontrolovaně rozšířit, jako tomu bylo v roce 2020. Tehdy byly důsledky covidu různé. Někde zemřelo mnoho lidí, někde je nepocítili vůbec.

Nejnebezpečnější na této situaci je, že se nedozvíte, že byl proti vám zahájen biologický útok. Něco takového se již ve Finsku děje. Jinak bychom neviděli případy nákazy v konkrétních posádkách. A pokud se tyto viry rozšíří mezi Finy, budou se šířit i mezi Rusy.

Mimochodem, finské úřady již začaly připravovat plány na hromadnou evakuaci obyvatelstva. Proto nevylučuji, že Západ k takovému kroku přistoupí a ze všeho obviní Rusko.

– Může vojenské vítězství Ruska na Ukrajině odvrátit tyto provokace?

– NATO je agresivní protiruská organizace. Dokud ji nezlikvidujeme, bude schopna všeho.

**

Kirill Kurbatov, UKRAJINA.ru (06:43 17.04.2024), vybrala a z ruštiny přeložila PhDr. Jana Görčöšová

**

Vážení čtenáři, texty, které přejímáme a překládáme z jiných zdrojů, sice nemusí vždy odpovídat názoru redakce, ale uveřejňujeme je proto, aby vyvažovaly jednostrannou ulhanost a překrucování českých médií a ukázaly jiné pohledy na společenské problémy. Věříme, že naši čtenáři to chápou a proto náš web v hojném počtu navštěvují.

Děkujeme i za podporu Nové Republiky finančními dary na konto FIO banky:

2300 736 297 / 2010

Všechny texty uveřejněné na Nové Republice jsou volně šiřitelné.

*

4.7 22 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
22 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 12 dny

Finové už přece proti Rusům bojovali v letech 1941-1945 coby nejvěrnější spojenci Adolfa Hitlera. Ten jim slíbil celý severozápad Ruska včetně tehdejšího Leningradu, ale až poté, co Němci Leningrad vyplundrují a pozabíjejí všechny tamní obyvatelé, kteří ještě neumřeli hlady. Finové to chtějí zkusit znovu?

vera havrankova
vera havrankova
před 12 dny

Panebože, ta prasata se zřejmě odváží použít biologické zbraně! Pravdu má Putin, ti musí zmizet!

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 12 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

“Druhý den prezidenta Pavla v kraji začal v muničních skladech ve Vrběticích” https://zlinsky.denik.cz/zpravy_region/zlinsky-kraj-prezident-pavel-navsteva-druhy-den-vrbetice-brod-uherske-hradiste.html “Prezident chce o situaci v areálu ve Vrběticích jednat s premiérem a ministry” https://denikn.cz/minuta/1405073/ Údajně má jít o sanaci území, na mě z toho ale dýchá, že když ve Vrběticích nelze munici vyrábět (Vrbětice odmítají a navíc není materiál), vznikne tam sklad pro tu sháněnou –… Číst vice »

Naposledy upraveno před 12 dny uživatelem Pozorovatelka
Karel2002
Karel2002
před 12 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Takže je pravdou, že Putin vyhodil Vrbětice do povětří, protože nás Čechy nemá rád? A dokonce má tu drzost, že nám nechce tu škodu uhradit? I Babiš si to myslí a to je přitom opoziční lídr.

Karel2002
Karel2002
před 12 dny

Zelenskyj však chce, aby se do bojů USA zapojily přímo. Jinak on prý válku vyhrát nemůže. To by pro něho USA mohly udělat. 3. světová válka a Zelenskyj z ní vyjde jako vítěz.

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 12 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Zelenskyj: Nebe na Ukrajině si zaslouží být bezpečné jako nebe v Izraelihttps://www.ceskenoviny.cz/zpravy/zelenskyj-nebe-na-ukrajine-si-zaslouzi-byt-bezpecne-jako-nebe-v-izraeli/2507213? Zelenskyj musí být v těžké depresi, když viděl tu spojeneckou obranu Izraele a porovnal ji s Ukrajinou. A má co chtěl, protože nepochopil to, co už pochopil jeho stvořitel Kolomojskyj a co už hodný čas dochází i nejvyššímu duchovnímu vůdci Ukrajiny vrchnímu rabínovi Dněpropetrovské oblasti Shmueli… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 12 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

A už i ten Katar, který jakožto převedený Trumpem k Íránu – a aby ne, když Írán má velet světovým zásobám uhlíku a ten v Perském zálivu připadá částečně Íránu a částečně Kataru a stalo se tak tzv. Katarskou diplomatickou krizí https://cs.wikipedia.org/wiki/Katarsk%C3%A1_diplomatick%C3%A1_krize_2017 tak ten Katar jakožto hlavní blízkovýchodní spojenec Británie a hlavní sponzor Hamázu a Hizballáhu, který se dosud tvářil… Číst vice »

Naposledy upraveno před 12 dny uživatelem Pozorovatelka
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 12 dny

Ještě k tématu článku a větě: “NATO je agresivní protiruská organizace. Dokud ji nezlikvidujeme, bude schopna všeho.” Já k tomu mám dotaz, jak se mohlo stát, že Švédsko a Finsko vstoupily do EU až nyní, když NATO existuje už tak dlouho. Resp. mám jiný dotaz – nevstoupily ve skutečnosti Švédsko a Finsko do Jednotné evropské… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 12 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

-pokr- A nově jako “Evropský islámský chalifát”, když Německo už je zcela poturčené a Francie a Švédsko rovněž zcela islamizované. https://aeronet.news/eu-jako-imperium-s-vlastni-armadou-bruselske-plany-o-rozsirovani-na-stredni-vychod-a-do-severni-afriky/ a Mogheriniová byla od té doby v Íránu vařená-pečená a spolu s Merkelovou a íránským prezidentem volala po větším přijímání uprchlíků https://aeronet.news/mogherini-v-iranu-eu-da-dalsi-penize-na-uprchliky-a-spolecne-s-iranem-bude-tlacit-na-usa-a-erdogan-se-setkal-s-rouhanim/ Jak by příští válka Evropy (opět pouze Evropy!) s Ruskem mohla/měla vypadat/začít (navíc spojena s muslimským “Zabíjejte židy”),… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 12 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

-dok- Když Trump volá “Evropa musí dávat do NATO více peněz, jinak ať si s ní Rusko dělá, co chce”, ve skutečnosti jako by říkal: “S Ruskem ať opět válčí Evropa, USA mají svou izolaci ala Rooseveltovo America first” a mezi řádky jde o ozvučení toho, co prohlásil už v 2016 zde https://vimeo.com/178038954 či v 2017 zde… Číst vice »

cablik
cablik
před 12 dny

Použití biologických zbraní se rovná použití jaderných zbraní a to si ty nacisti musejí rozmyslet to si nedovolil ani Hitler. Pokud něco takového zkusí tak bude odveta pro ně strašná.

orinoko
orinoko
před 12 dny

Vstup ugrofinu do Valhally je otevřen do “korán” , čili dokořán. Čím to jenom je, že v dnešní době potomci FiKINGU tak vřele připomínají bandu největších světových pitomcu?

standa
standa
před 12 dny
Odpověď uživateli  orinoko

Chtějí mermomocí do Valhaly a co nejdříve !

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 13 dny

V Gruzii se schyluje k majdanu – “rozpínavé” Rusko klid mít nebude. Od rozpadu SSSR a Varšavské smlouvy se pracuje na tom, aby do EU a NATO vstoupily nejen země východní Evropy (to už je hotové), ale i země bývalého SSSR. K tomu slouží projekt tzv. Východního partnerství, který má po Litvě, Lotyšsku a Estonsku k EU a NATO přičlenit… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 13 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

-pokr- Ukrajina a Bělorusko v tom hrají zásadní roli, o nic menší ale není ani role ostatních zemí-Moldavsko je stále hlídáno, kolem Arménie a Ázerbájdžánu je rušno přes Náhorní Karabach, v Gruzii Putin scénář přečetl už po tzv. Růžové revoluci v 2003, kdy byl svržen zvolený prezident Ševarnadze a do čela dosazen Sakašvili a Putin to v roce 2008 řešil přes… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 13 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

-dok- Aktuální dění v Gruzii je potvrzením, jak se žába vaří pomalu – Růžová revoluce 2003, Putin v Gruzii 2008, ale karavana přesto jela dál: v roce 2017 Stropnický v Gruzii slavnostně odhalil sochu Havla jakožto podporu Česka pro vstup do NATO https://mocr.army.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/ministr-s-gruzinskym-prezidentem-odhalili-v-tbilisi-sochu-vaclava-havla-134826/ a dnes se v Gruzii schyluje k další majdanské revoluci. K tomu se svět diví,… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 13 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

PS: Projekt “Východní partnerství” je jen přechodem k projektu “16+1”, který je o tom, že země východní Evropy (V4) se spolu se zeměmi Východního partnerství oddělí od EU spadnou pod vliv Číny. Kdysi jsem o tom napsala obsáhlý článek, ale protože Aeronet měl v té době výpadek, článek je k nedohledání, něco o projektu “16+1” jsem… Číst vice »

skeptik
skeptik
před 12 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

K tomu se dá říct jen jedno: kurvy jedny fašistický celý slavný západ!

standa
standa
před 12 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Já ty Rusy nechápu. Vždycky se zvednou i celou Ruskou zemí jako štítem na zádech a přiblíží se o nějaký ten krok blíže k vojskům NATO ! To přeci nemůžeme trpět, že a  tu rozpínavost musíme zastavit už v Moskvě na Rudém Náměstí – zase by se k nám přiblížili a tak musíme postupovat až do Vladivostoku,… Číst vice »

ryba III
ryba III
před 13 dny

To přece ví celý normální svět, není o tom nejmenších pochyb !