Kauza SPIKNUTÍ: Zeman a „hyeny“

Tak tu máme novou kauzu. Cizí moci manipulující s dosazenými figurkami se nelíbilo vydání knihy “Spiknutí”, to, že k ní předmluvu napsal kardinál Duka,… a to, že se představení knihy konalo v Arcibiskupském paláci a že se jí kromě kardinála Duky a nestárnoucí Bohdalové zúčastnily další významné osobnosti, už nemohla “vydejchat”.

Radim Valenčík
Radim Valenčík

A tak zorganizovala akci “paceminterristického” typu a konání představení knihy v Arcibiskupském paláci odsoudila: “Setkání v Arcibiskupském paláci v souvislosti s knihou ‚Spiknutí‘ považujeme za politováníhodnou událost a jsme si vědomi pohoršení, které mezi lidmi vyvolalo, o čemž svědčí nemalé množství reakcí, především z řad katolíků. Těmto reakcím rozumíme, slyšíme je a bereme je vážně,” dali se slyšet biskupové. Celé ZDE.

K samotnému představení knihy včetně uvedené osobností, které se ho zúčastnily, více např. ZDE.

Kniha popisuje a dokumentuje pokus o zneužití Zemanových zdravotních potíží k tomu, aby byl zbaven svéprávnosti a odstaven z politického života. Hodně se o ní dozvíme v rozhovoru na Bobovizi s autory knihy ZDE

Pořad sice trvá půldruhé hodiny, ale je dramatičtější a působivější než většina současných krimiseriálů. Odhaluje pozadí současného dění. A také je dobrým úvodem k přečtení knihy, které se díky biskupům dostalo nebývalé reklamy. Má našlápnuto k tomu, aby se stala vhodným dárkem při nejrůznějších příležitostech a vybudovala si pozici bestselleru.

Pokud jde o akci biskupů, tak si nepamatuji, že by za minulého režimu, za kardinála Tomáška se on sám či ostatní biskupové nechali dotlačit k něčemu obdobnému. To byla vždy výlučná aktivita členů “Pacem in terris”. Buď těch, kteří se nenechají ohnout, ubylo, nebo je tlak silnější než za minulého režimu. Bůhví…

Větší pozornost si zaslouží to, že ani jeden z dezinformátorů typu Džamily Stehlíkové (a že jich je dost dlouhý seznam), kteří lhali o Zemanově duševním zdraví, se doposud za svůj “hyenismus” neomluvil. (Píšu záměrně v uvozovkách “hyenismus”, aby mě ochránci zvířat nezažalovali, že používám toto slovo ve smyslu uvedeném ve výkladovém slovníku, nikoli jako označení vlastnosti určitého zvířecího druhu, který si to nepochybně nezaslouží.)

Jak to je se Zemanovými duševními schopnosti může každý na vlastní oči a uši posoudit např. z jeho vystoupení 24. ledna 2024 na semináři Evropa a svět 2030, který v Poslanecké sněmovně pořádalo SPD. (Od té doby vystoupil ještě vícekrát na Primě apod.)

Každopádně jeho intelekt vystavený nešetrnému působení jeho životosprávy a důsledkům této životosprávy je na mnohem vyšší úrovni než většiny těch, kteří ho chtěli zbavit svéprávnosti. Ale kde chybí rozum, tam chybí i slušnost, a kde chybí slušnost, tam chybí i rozum.

*

doc. Radim Valenčík, ZDROJ

4.2 10 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
9 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vachav
vachav
před 15 dny

Abychom tu adoraci nepřeháněli,rád bych autorovi článku připomenul,že ex Zeman se bohužel v posledních cca dvou letech některými svými vyjádřeními řádně tzv.odkopal.Proč to dělá,o tom se dá spekulovat,nicméně i řada jeho skalních,je zklamaná.

Karel2002
Karel2002
před 17 dny

A byl na tom Zeman skutečně dobře s tím svým duševním zdravím, když dal nejvyšší státní vyznamenání Zelenskemu? Tehdy měla psychiatřička z Alma-Aty Stehlíková zasáhnout.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 17 dny

Demokracie skveta!?!

mikkesh
mikkesh
před 17 dny

Výběr úvodní fotky se opět povedl a není třeba se rozepisovat. President Zeman a hluboko pod ním čtyři blbečci od školky přes školy – práskající hujeři, mamánci v kraťasech s háčkem na scvrklém hrudníčku.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 17 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

x

Naposledy upraveno před 17 dny uživatelem Václav Dvořák
cablik
cablik
před 17 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

Jo přesně to je jak ten nýmand Sobotka měl dostat naloženo tou holí pořádně. Slouhové slouhů nemají žádné lidské zábrany jak nás neustále přesvědčují.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 17 dny

No ony i zvířecí hyeny mají v sobě více slušnosti a rozumu než ty lidské. Ony mají ten svůj hyenysmus jako přirozenou vlastnost, jako my by jsme měli mít lidskost a neopičit se a nebrat si špatné příklady z říše zvířat. Osobně, ač atheista, jsem si nesmírně vážil Kardinála Tomáška. Taky jsem si vážil Bohdalky jako… Číst vice »

spartak
spartak
před 17 dny

Že máme vlčí demokracii jsem přesvědčen již 30let.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 17 dny
Odpověď uživateli  spartak

Spíš je to demokracie “vocud až pocud “, jen jak nám to páníček za oceánem a jeho místní mopslíci dovolí.