Macronova výzva k příměří na olympijských hrách má zlatou medaili za západní cynismus

Francouzský prezident Emmanuel Macron si přeje příměří na Ukrajině a v Gaze po dobu konání letních olympijských her v Paříži.

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj
Macron tento týden uvedl, že jeho návrh je v souladu s antickým konceptem olympijského příměří, kdy se historicky nepřátelství odsouvalo stranou, aby se ukázaly vyšší ideály lidského bratrství a mírového úsilí. Zkrátka demonstrace budovatelské představy, že sport stojí nad politikou.Rusko odpovědělo, že v zásadě není proti této myšlence. Moskva však poukázala na to, že Macronova myšlenka olympijského míru postrádá jakékoli praktické detaily, které by ručily za skutečnou iniciativu.Řečeno přímo, francouzský vůdce nemá žádnou důvěryhodnost, aby takovou potenciálně důležitou dohodu nabízel. Jeho vágní návrh je plný rozporů.Ještě před několika týdny Macron ventiloval myšlenku vyslání jednotek NATO do bojů na Ukrajině proti Rusku. Tuto neuváženou provokaci, která by mohla konflikt eskalovat do světové války mezi jadernými mocnostmi, dosud neodvolal.

Nyní máme věřit, že pan prezident je tribunem světového míru.

Paříž a další hlavní města NATO zoufale tlačí na to, aby byly neonacistickému režimu v Kyjevě poslány další zbraně. Zástupná válka NATO proti Rusku trvá již třetím rokem a pro Washington a jeho západní spojence se stále více jeví jako ztracený případ. Ani jeden západní lídr není ochoten vzdát se přízraku tohoto krvavého debaklu, aby strategicky porazil Rusko tím, že prozkoumá diplomatické řešení války.

Jak lze tedy brát vážně Macronův údajný zájem o olympijské příměří?

Pokud jde o Gazu, Francie a její partneři z NATO se v uplynulých šesti a půl měsících podíleli na sponzorování genocidy. Masakr více než 34 000 Palestinců izraelským režimem – počet mrtvých roste každý týden – a pokračující hladové obléhání pásma Gazy jsou zásadním způsobem umožněny vojenskou a politickou podporou Spojených států a Evropské unie.

Jako by to nestačilo, Francie, Spojené státy a Velká Británie de facto podporují izraelskou agresi vůči Íránu, ale i Sýrii, Libanonu, Iráku a Jemenu. Tato trojice západních zemí pomáhá izraelské protivzdušné obraně a zároveň odsuzuje Írán a uvaluje na něj hospodářské sankce. Jejich tiché zapojení dává zelenou další izraelské agresivitě a porušování mezinárodních zákonů, což rozkládá celou strukturu globální bezpečnosti.

Vzhledem k děsivé vině západních mocností na rozdmýchávání těchto výbušných konfliktů je vrcholem dvojsmyslnosti, když Macron otočí a během letních olympijských her, které se konají v Paříži od 26. července do 11. srpna, předloží svůj pompézní návrh na příměří.

Skutečným zájmem Macrona je předvést Francii v celé její domnělé velikosti v rámci celosvětové podívané.

Narcistický Macron je hnán sebeprosazujícími ambicemi a iluzemi o velikosti světového státníka a prezidenta, který obnovil mezinárodní prestiž Francie. Je to tatáž megalomanie, která pohání jeho nedávné výzvy k většímu zapojení NATO do zástupné války na Ukrajině. Bývalý Rothschildův bankéř a nyní rádoby Napoleon je šarlatán, který zcela postrádá jakékoli zásady.

Je příznačné, že zahajovací ceremoniál letních olympijských her se má konat na řece Seině formou extravagantní regaty. Toto uspořádání se vymyká moderní tradici, kdy se všechny olympijské hry zahajují na hlavním stadionu, kde se konají sportovní události. Stadion Stade de France se nachází mimo francouzské hlavní město. Lze nabýt zřetelného dojmu, že Macron chce, aby slavnostní zahájení bylo přenášeno televizí do centra Paříže jen proto, aby se pochlubil hlavním městem a jeho proslulými kulturními památkami.

Macronovi jde při čtyřletých hrách především o to, aby se Francie ukázala světu v co nejlepším světle pro politickou a obchodní exhibici. Samotné hry jsou prostředkem k naplnění jeho marnivých ambicí.

Pravdou je, že olympijské hry a další mezinárodní sportovní události jsou již dlouho unášeny západní politikou pro její imperialistickou agendu.

Když USA a jejich spojenci z NATO vedly nezákonné války v nesčetných zemích střední Asie, Blízkého východu a severní Afriky, nikdy se nevolalo po olympijském příměří. Nikdy se nevolalo po zákazu účasti USA a jejich spojenců na hrách, přestože pro takové volání existovaly závažné důvody.

Ruští sportovci mají již několik let zákaz účasti na sportovních akcích pouze na základě vykonstruovaných tvrzení o zneužívání drog a dalších údajných porušeních pravidel. Jak v několika článcích upozornil náš publicista Declan Hayes, ruská krasobruslařská šampionka Kamila Valieva a další její sportovci světové úrovně byli vystaveni neutuchajícím snahám Západu zničit jejich pověst a účast ve „sportovních cirkusech NATO“.

Je ostudné, že západní mocnosti a jejich toxická masmédia udělaly vše pro to, aby politika stála nad sportem. Sportovní události se staly jen dalším doplňkem západní propagandy.

Kdyby měl Macron skutečné motivy pro mezinárodní mír, vyzýval by k ukončení vyzbrojování neonacistického režimu na Ukrajině a zasazoval se o věrohodné diplomatické angažmá ve vztahu k Rusku.

Kdyby Macron upřímně chtěl, aby olympijské hry sloužily jako předehra k míru a lidskosti, vyzýval by k okamžitému příměří v Gaze a k plnému respektování palestinských národních a lidských práv.

Západem kontrolovaný Mezinárodní olympijský výbor zakázal ruským sportovcům účast na hrách v Paříži pod jejich národní vlajkou. Jejich „ústupek“ spočívá v tom, že se jich může zúčastnit 40 ruských sportovců, pokud tak učiní pod „neutrální vlajkou“ a nebudou projevovat známky podpory ruské vojenské kampaně na Ukrajině. Proč takováto přísná opatření nebyla uvalena na Američany nebo Brity během jejich zločinných válek v Iráku a Afghánistánu?

Rusko je zakázáno, ale Izraeli je dovoleno vyslat celý tým v národních barvách (zesílení přidal editor), zatímco provádí nejhorší genocidu v moderní době. Pokrytectví Západu je naprosto odporné a sebeobviňující.

Podobně jako v řecké tragédii ničí bezuzdný cynismus a zneužívání ze strany západních mocností olympijské hry, tedy událost, kterou se snaží monopolizovat pro své nechutné ukájení ctností.

V přeplněném západním poli soutěžících o pochybný titul získává Macron zlato za cynismus.

*

Macron’s Olympic truce call takes gold for western cynicism vyšel 19.4.2024 na Strategic Culture, česky Zvedavec

4.1 9 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
22 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 10 dny

Jo je to velká západní blamáž a ostuda Macron jen plácá hubou tak si můžou olympijské hry US protektorátu užít sami. Sport je pryč místo toho politika kdo nejde s námi jde proti nám.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 10 dny

Olympijské hry byly svátkem sportu a napomáhaly porozumění mezi národy. Obávám se, že to budou nejnesportovnější a nejpolitičtější hry historie. Jistě budou propagandisticky zneužity proti Rusku a ruským sportovcům. Nic mě neláká abych se na ně těšil a sledoval je tak jako dříve. Poslouchat debilní slinty komentátorů a koukat na Fialu jak na čestné tribuně… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 10 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Netěším se na špičkové výkony světových sportovců, neb naši sportovní politrukové mi to pořádně otráví. Pláču, když vzpomenu na Pány komentátory Mikysku, Holubce, Poláka, Zelenaye…a to Češi! Češi! mi v současnu zní docela falešně…

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 10 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Podobné záležitosti jsem přestal dávno sledovat. Poslední hry asi byly ZOH Soči. Ale už i ty zparchantěli komentátoři a novináři za podpory části politické “reprezentace” nezapomněli hanit a špinit. A naskakovali na to i někteří duševně nevyzrálí sportovci.

Karel2002
Karel2002
před 9 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Neměli bychom si ty olympijské hry tak idealizovat. Stačí vzpomenout na rok 1936, kdy při zahajovacím ceremoniálu většina účastníků her před hlavní tribunou (před Hitlerem) hajlovala. Tzn. že celý svět měl rád Hitlera (minimálně ho uznával). Do roku 1928 (možná i 1932) nesměli černoši reprezentovat USA, protože prý byli méněcenní (67 let po skončení… Číst vice »

Praded
Praded
před 10 dny

Parazit o morálce káže.

Karel2002
Karel2002
před 10 dny

Tak určitě se najde 40 uvědomělých ruských sportovců, kteří nebudou chtít startovat v Paříži pod ruskou vlajkou, ale pod “neutrální vlajkou”, aby dokázali, že mají rádi Zelenskeho, USA a NATO. Třeba za to dostanou i zaplaceno. V době OH už bude mít Macron na ukrajinské frontě francouzskou armádu, ale Putina teď nutí k příměří. Macron… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 10 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Není, jen ze sebe chytráka dělá.

Karel2002
Karel2002
před 10 dny

Tak on už v roce 2018 náš nejpopulárnější fotbalový komentátor řekl po skončení finálového utkání, že Rusku nemělo být dovoleno uspořádat MS v kopané, protože ruský prezident Putin nezakryl svým deštníkem německou kancléřku a chorvatskou prezidentku. Prostě bystře pochopil, že se jedná o totalitu. Ale už koncem roku 2000, během tzv. televizní krize, řekl pravicové orientovaný… Číst vice »

Primak
Primak
před 10 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Vždyť on si ten komik dřív tolik vytrpěl, když jeho 4 sourozenci utekli před bodáky okupantů a on pak musel hrát jako dítě v ND a jinde…

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 11 dny

Zelenského banderovská Ukrajina ala Hitler, loutka francouzských Rothschildů Macron, nad nimi jeden ze stovky nejvlivnějších lidí světa, žid J. Attali https://cs.wikipedia.org/wiki/Jacques_Attali následovatel antisemity Marxe (jehož učení Rusko od doby Stalina ne a ne přijmout, byť přes Chruščova, Brežněva, Gorbačova a Jelcina záblesky byly) https://deliandiver.org/2015/04/karel-marx-antisemita.html a který před časem přišel s prohlášením, že role židů… Číst vice »

Naposledy upraveno před 11 dny uživatelem Pozorovatelka
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 11 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

A 5.5. se nám blíží výročí odhalení sochy Marxe v Německu a jde o sochu, darovanou z Číny
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/v-nemecku-odhalili-sochu-marxe-darovanou-od-ciny-na-protestnim-pochodu-vystoupil-i-klaus-46587#:~
comment image

A Rusko ne a ne ten neomarxismus přijmout
https://bezcenzury.org/neomarxismus/

Karel2002
Karel2002
před 10 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Jak si to mám vysvětlit? Klaus je přece jen uvědomělý, i když jinak má rád Rusko a Putina? Marx inspiroval masové vrahy, je i on sám masový vrah? Neměli by v Londýně ten jeho hrob zrušit, náhrobek rozbít, jeho ostatky vykopat a vysypat třeba někam do Temže?

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 10 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Kdyby měl hrob v Praze, dávno by to dobrovolně udělali. Třeba jen za ústní pochvalu od CIA…

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 11 dny
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 11 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Velmi logicke zamysleni

orinoko
orinoko
před 11 dny

OlymPYJsky sajrajt jako holubice “peace”. Snad právě proto gruzinsky kravatozrout za mohutného kva kva zabozroutu před lety napadl Rusko v době konání zápasů, boxu atd., dneska už s denitivnimi muzatkami mezi babami, má svět prodchnout myšlenka holubů z nosu. Proto má jet někdo z Ruska na plážový kobereček, ale Putin to být nesmí. Idiocie… Číst vice »

Primak
Primak
před 10 dny
Odpověď uživateli  orinoko

Ale nejdřív se poradí v “neutrálním Švýcarsku” (co uvalilo 11 balíčků sankcí, další se chystaj) v jejich luxusním středisku nad jezerem, jak nejlépe ukončit válku (bez Putina).

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 11 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Hodnotari v akci…A to jsme se divili filmu Ucho

Karel2002
Karel2002
před 10 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Veganství je hlavně nezdravé. Je to spíš náboženství než způsob stravování. Ostatně v Indii to je součást hodně iracionálního náboženství.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 11 dny

Sami si znicili duveryhodnost