Na Slovensku vyhrálo Slovensko

Ohlasy slovenských prezidentských voleb na slovenských vlasteneckých webech

Snímek z volebního štábu nového slovenského prezidenta – zleva bývalý slovenský prezident Ivan Gašparovič, vítěz voleb Peter Pellegrini a předseda slovenské vlády Robert Fico

Příznivci Fialových zemských škůdců mají po dnešní noci hlavu ještě o něco těžší. Přes silné vměšování zástupců Pětikoalice a téměř všech českých médií do slovenských voleb, především v čase moratoria, jejich pronatovský, proamerický, prounijní a proválečný pobratim Korčok prohrál. Lokaj cizích zájmů neprošel, vyhrálo Slovensko.

Vybrali jsme pro vás několik reakcí na prezidentské volby předních slovenských vlasteneckých webů. Ohlasy z „druhé strany barikády“ jsme vynechali, protože fňukání poražených líbtardů si užijeme v „českých“ médiích až až.

Nuže nejdřív pravicové konzervativní křesťansky orientované Hlavné správy a text z klávesnice Petera Kováče:

Normální část společnosti se zvedla a ukázala extremistům, kde je jejich místo

…  Vítězem se stal Peter Pellegrini a všem normálním lidem na Slovensku se ulevilo. Po prvním zpackaném kole, když Pellegrini skončil na druhém místě za Korčokem jeho dnešní vítězství vůbec nebylo jisté.

Všichni jsme byli na jehlách jestli extremisté, které jsme v parlamentních volbách porazili se přes okno prezidentských voleb nevrátí a nezískají část moci, jejímž prostřednictvím nám a celému Slovensku budou následně škodit.

Ale nestalo se tak. Hůř manipulovatelná část slovenské společnosti se zvedla a šla vyslovit svůj názor – své stanovisko.

Navzdory masáži všech mainstreamových médií, když v podstatě ani jedno nebylo na straně Petra Pellegriniho, se lidé zvedli a šli volit právě jeho.

Poražen totiž není jen Korček a na něj napojeny protislovenské živly.

Hlavními poraženými v těchto volbách jsou cizí agenti v nevládkách a mainstreamová média. Samozřejmě ambasáda za plotem a zahraničí z partičky Washington – Brusel. Jmenoval bych hlavně českého premiéra Fialu, který velmi trapným způsobem zasahoval do slovenských voleb.

Poraženy jsou i všechny opoziční strany. Hlavně Progresivní Slovensko, které má téměř veškerou mediální podporu na Slovensku a které na plné pecky vedlo kampaň pro Korčoka.

Poražen je i Matovič, který poslední dny, hlavně během moratoria dělal tak odporné, hnusné, osobní ataky, že se za něj museli stydět všichni jeho voliči – úplně amorální člověk.

Poraženo je i všechny zásady zrazující KDH (mělo vůbec někdy nějaké?). Tato strana podporovala oportunistu, který je za potraty a registrovaná partnerství. Člověku se chce…

Prohrála i katolická církev, která nedokázala jasně říci, že KDH není žádná křesťanská strana, a že podpora KDH Korčokovi není podporou od církve. Ozvaly se zde pouze osamělí jezdci jako biskup Chautur a kněz Kuffa. Ostatní zalezení nenápadně fandili Korčokovi, nebo se od něj alespoň nedistancovali.

A prohrál i Danko a Harabin. Jeden cíleně sabotoval volbu svého koaličního partnera a druhý nedokázal dát svým voličům ani jasné doporučení pro volbu ve druhém kole.

Máme štěstí, že nevolili pouze středoškoláci, kde by jasně vyhrál Korčok a toto je odkaz do budoucnosti, že by bylo dobré zvážit, zda nezvýšit věkovou hranici pro volební právo.

Máme štěstí, že nevolila jen velká města. Ukázaly to už ne jedny volby, že lidé ve velkých městech podléhají manipulaci médií více než malá města nebo obce. Bude to pravděpodobně kvůli větší části liberálně naladěných lidí a kvůli stádovému efektu, který se zde pod tlakem médií spouští. …

Nejdůležitější odkaz těchto voleb je však ten, že voliči koalice a ne jen koalice, ale většina lidí na Slovensku nemají vůbec žádný problém s postupem Ficovy vlády, právě naopak, podporují ji, podporují její kroky a mnozí by si přáli mnohem ráznější postup proti současné opozici, která zde během svého vládnutí zdemolovala právní stát, zničila demokracii a způsobila smrt přes 20 tisíc lidem.

Vláda má nyní 4 roky na to, aby zreálnila politický a mediální obraz země s realitou. Nejen nevládkám, které otevřeně makají za cizí zájmy, ale i médiím, které jsou na 90% liberální, probruselské, proukrajinské, protislovenské atd., zatímco volby ukazují, že obyvatelstvo je v názorech posunuto úplně jinde, je třeba ukázat, kde je jejich místo.

Fico dostal jedinečnou šanci. Pokud se jí nechopí, pokud se nepoučil, další volby prohraje.

Od lidí nyní dostal mandát – ano právě těmito prezidentskými volbami, které byly do značné míry i hlasováním o něm – aby učinil potřebná opatření a vytrhl stát ze spárů protislovenských extremistů.

Pellegrini pro tuto část spektra, pro lidi, kteří jej zvolili, nebyl ideálním kandidátem, a nebude ani ideálním prezidentem. Tak jak se chtěl vždy všem líbit, tak se bude chtít líbit i teď.

Ale na druhé straně to bude tisíckrát lepší prezident, než služebník cizích zájmů Korček.

Dnes jsme si dali šanci. Šanci, aby se Slovensko mohlo posunout k normálnosti, posunout správným směrem.

*

A ještě ze stejného média text z klávesnice Branislav Krista:

Je dobojované, nepomohly ani stylové brýle, ani hra na českou kartu

Progresivní překvapení se nekonalo a ani velká města nepřeklopila misku vah na stranu Ivana Korčoka. Peter Pellegrini se po sčítání téměř 100% všech hlasů stane dalším slovenským prezidentem a vystřídá v paláci Zuzanu Čaputovou

Nepomohly ani stylové brýle, ani hra na slovenskou kartu. Ivanu Korčokovi se podařilo sice navýšit výsledek oproti prvnímu kolu o úctyhodných 250 000 hlasů ale marně.

Ani tzv. studentské vlaky, tohoto kvazi občanského kandidáta nedovezly do Grasalkovičova paláce. Ani progresivní média v čele s N-kem, navzdory jejich enormní snaze nedokázala zvrátit výsledek ve prospěch Ivana Korčoka. Ani Mikuláš Dzurinda, ani Ivan Mikloš ani nikdo ať už z politické nebo kulturní scény nezměnil nic na faktu, že Ivan Korčok se musí sklonit před vítězstvím Petra Pellegriniho.

Pokud považujeme za úspěch, že Kroček dokázal zmobilizovat přes 250 000 progresivních duší, tak Pellegrinimu se podařil doslova husarský kousek a získal o více než půl milionu hlasů více než v prvním kole. Získal většinu voličů vládních stran, maďarských voličů a ostatních pronárodně a konzervativně orientovaných občanů.

Krátce po moratoriu se snažil navodit volební model agentury Median, že šance obou kandidátů jsou vyrovnané. Ale nakonec Ivan Korčok měl poměrně daleko od 51,1 %, které mu tento model naměřil.

Naměřené hodnoty ukázaly, jak byl tento přepočet nepřesný a ve skutečnosti poukázaly na jeho zbytečnost. Z jeho výsledku měli velmi předčasně a jen na malou chvíli radost voliči Ivana Koročka.

Vystřízlivění přišlo velmi brzy už se zveřejněním prvních dílčích výsledků.

Po předání výsledků 15% volebních okrsků, které zveřejnil statistický úřad a na základě sečtených 120 000 hlasů vedl Peter Pellegrini v poměru 70 ku 30. Jeho náskok se přirozeně zmenšoval, jak se do statistik dostávaly hlasy z velkých, především z korčokovsky naladěných velkých měst v čele s Bratislavou.

Tyto volby ukázaly, že z trucu, nebo neochoty nevolit jako v roce 2019 by bylo mnohem většinou chybou. Dnes si již konzervativně a pronárodně orientovaný volič, poučený historií, nemohl dovolit zůstat doma.

Nám proto nezbývá nic jiného než pogratulovat Petru Pellegrinimu k vítězství a budeme doufat, že program se kterým šel do voleb, nebyl jen mlácením prázdné slámy a to k čemu se zavázal před volbami i splní.

Dnes u mnoha voličů nevyhrálo srdce, ale rozum. Život už je jednou takový.

*

InfoVojna dodává:

… Masivní kampaň nevládek, mítinky opozice za Korčoka ani obrovská podpora proamerických médií nezabraly. Válečný štváč, nepřítel svobody a demokracie ve 2. kole voleb pohořel. Sluha cizích zájmů překvapen volebním debaklem všem oponentům vzkázal, že jim svou prohru nezapomene. …

Fico: Lidé na Slovensku ukázali, že rozeznávají, co této zemi hrozí ze strany liberálních médií, nevládek a progresivistů.

Premiér a lídr koaličního Směru-SSD Robert Fico poblahopřál předsedovi koaličního Hlasu-SD Petru Pellegrinimu k výhře v prezidentských volbách. Věří ve stabilitu vládní koalice a vyřešení praktických problémů spojených s odchodem Pellegriniho z postu předsedy parlamentu. Uvedl to na tiskovém briefingu v Pellegriniho volebním štábu.

“I dnes lidé na Slovensku ukázali, že rozeznávají, co této zemi hrozí ze strany liberálních médií, aktivistů, nevládních organizací, progresivistů,” prohlásil Fico.

Ty, kteří mluvili před prezidentskými volbami o “referendu” o vládě, vyzval, aby napsali, že referendum dopadlo dobře a většina lidí si přeje pokračování aktuálního stylu vládnutí. Aktuální koalice je podle něj předurčena vládnout do roku 2027.

“Volby dopadly skvěle pro celé Slovensko,” reagoval na sociální síti šéf resortu zahraničí Juraj Blanár (Směr-SSD). Ke gratulaci Pellegrinimu se na sociální síti připojil i ministr financí Ladislav Kamenický (Směr-SSD).

Ve volebním štábu gratuloval Pellegrinimu i bývalý prezident Ivan Gašparovič. Upozornil, že podporu bude potřebovat nová hlava státu i vláda i nadále.

Muž, který prohrál – Korčok: “Odcházím s tím, že jsem zklamaný, nejsem zlomený. To vás chci ujistit. Přeji Slovensku prezidenta SR, který naplní to, co je napsáno v Ústavu SR, i nezávislost, i jednat bez příkazů a podle vlastního přesvědčení,” uvedl.

Pellegrinimu poblahopřál. Výsledek podle něj ukázal, že na Slovensku lze volby vyhrát i netransparentní kampaní. “Ale dá se to vyhrát i tak, že z toho druhého, abych byl přesný – ze mě, uděláte kandidáta války,” konstatoval.

Zdroj

**

Ve volebním štábu gratuloval Pellegrinimu i bývalý prezident Ivan Gašparovič. Upozornil, že podporu bude potřebovat nová hlava státu i vláda i nadále.

**

Prezident Pellegrini: „Udělám vše pro to, aby Slovensko zůstalo na straně míru a ne na straně války

… „Udělám vše pro to, aby – ať se to někomu líbí, nebo ne – Slovensko zůstalo na straně míru a ne na straně války. Ať mě za to kritizuje, kdo chce a jak chce,“ řekl ve svém prvním proslovu zvolený slovenský lídr.

Slovenské prezidentské volby vyhrál Peter Pellegrini, který je proti vojenské pomoci Ukrajině. Někteří západní politici už nového slovenského prezidenta označili za “proruského”, protože jeho prvním prohlášením bylo, že Slovensko bude pokračovat v cestě míru.

Pellegrini, který zvítězil ve druhém kole, potvrdil svůj postoj k vojenské pomoci Ukrajině, republika nebude přepravovat zbraně na Ukrajinu. Slovensko zároveň neodmítá dodávky humanitární pomoci. Pozice nového prezidenta Slovenska se plně shoduje s názorem premiéra Roberta Fica, takže lze konstatovat, že Slovensko, podobně jako Maďarsko, v blízké budoucnosti nepošle Ukrajině vojenskou pomoc.

ZDROJ

*

.. a ještě toto:

Už Slovensko vstává – pouta si strhává

„6.duben 2024 se stane důležitým milníkem v našich novodobých dějinách. Slovenští občané správně pochopili, že nevládní organizace napojené na cizí moc, propagandistická média a progresivní politická mafie programově likvidují slovenskou státnost. Prezidentské volby byly o válce a míru, o klidu a rozbroji, o soudržnosti a rozkladu. Vyhrálo suverénní, tradiční, mírové a soudržné Slovensko.

Máme velkou šanci zachránit naši domovinu před rakovinou neoliberalismu a progresivismu. Máme dějinnou šanci udělat v našem státě pořádek a můžeme, ba přímo musíme se věnovat důležitým občanským a národním tématům. Slováci opět světu ukázali, že je nezlomí ani zahraničím štědře dotovaná propaganda, že nenaletí afektovaným hercům a nářkům falešných proroků.

Nepřátelům našeho národního společenství nepomohla ani masivní finanční podpora ze zahraničí, ani neustálé oblbování naší mládeže přes stupidní videjka na sociálních sítích. Právě mladé generaci se musíme začít seriózně věnovat a vychovávat ji k upřímnému a zdravému vlastenectví. Slovensko má dobré a chytré lidi. Ne ty s tituly před jménem a za jménem, ​​co mají plno řečí a považují se za elitu národa. Ale ty, kteří naši vlast milují a dokazují svou lásku anonymními každodenními drobnými skutky.

Slovensko si dnes strhlo jho neokolonialismu. Strhli jsme si pouta agresivního a zhoubného progresivismu. Hrdě zvedáme naši hlavu z prachu, zvedáme naši vlajku nad hlavy a společně kráčíme za skutečnou národní a státní svobodou.

Těm, kteří mají Slovensko jen jako dojnou krávu a urážejí její obyvatele radím, aby raději odešli dělat špatnou krev jinam. My chceme žít v naší domovině konečně v klidu, harmonii a míru. Spolu s našimi přáteli Rusíny, Maďary, Romy, Čechy a dalšími spoluobčany. A spolu s novým slovenským prezidentem Petrem Pellegrinim, kterému srdečně blahopřeji ke zvolení do nejvyšší ústavní funkci! ZA SLOVENSKO” – Lukáš Machala

*

Redakce Nové republiky se připojuje s blahopřáním novému slovenskému prezidentu panu Peteru Pellegrinimu, blahopřejeme i všem slovenským vlastencům k jejich volbě. My tady v Čechách, na Moravě a ve Slezsku musím tvrdě pracovat, aby ve všech příštích volbách vyhrál náš český zájem a vlastenečtí kandidáti, aby všichni zemští škůdci a loutky cizích mocností se nadobro odporoučeli do historického zapomnění.

3.8 14 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
39 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
kutnohorsky
kutnohorsky
před 24 dny

Bude to mít pan prezident Pellegriny těžké. Soupeřovo sebevědomí bylo narušeno. Neúspěch zapříčiněn samozřejme ne proto, co nabízel jejich kandidát voličům, jeho válečnické choutky, ale hloupými, nevzdělanými a dokonce míru chtivými voliči. Nebudou hledat vinu u sebe ale u vítěze, který ,,podváděl, nebojoval čestně, atd. atd., první slova poraženého” .A ještě přijde to,… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 24 dny

Congradulaions to President Pellegrini from an American! Not all of us support the Democrat neocon war in Ukraine! Great news. Congratulations!Mr President of Slovakia (Greetings from Australia) Bravo Slovakia ! ( France ) Congratulations to new president Pellegrini from United Kingdom. Wishing you all the best and a lot of success… Číst vice »

tomaskova
tomaskova
před 24 dny

Slovensko je nám příkladem, že to jde, když se chce. A jak to dopadne u nás, je jen na nás. Doufejme, že na nás bratia Slováci nezapomenou a podají nám pomocnou ruku, abychom ty okovy mohli shodit, tak jako oni.