Nevzrušujte se, Rusko si jména zjistí! Iskander dostihl americké instruktory

Rusko hodlá jmenovitě identifikovat ty, kdo stojí za organizací a přípravou teroristických útoků v naší zemi. Zelenskij se mění v uzurpátora. A Iskander dostihl americké “instruktory”.

V případě teroristického útoku v koncertní hale Krokus se objevují nová jména, orgány činné v trestním řízení a zpravodajské služby identifikují všechny, kdo byli s ozbrojenci spojeni. Mezitím na Ukrajině Volodymyr Zelenskij provádí v Kyjevě čistky v očekávání, že se stane samozvancem. Ale ruské rakety Iskander nebyly určeny ani jemu, ani západním žoldnéřům.

Najdou všechny a každého

Rusko hodlá jmenovitě identifikovat ty, kdo stojí za organizací a přípravou teroristických útoků v naší zemi. Podle ředitele Federální bezpečnostní služby – FSB Alexandra Bortnikova už zpravodajské služby vědí, kdo za to může.

Zejména, jak upozornil Bortnikov, se již pracuje proti těm, kteří měli v úmyslu provést teroristický útok, i proti těm, kteří organizovali bojové buňky. “Jsou tací, kteří odešli a organizovali bojové jednotky. Jsou tací, kteří to zamýšleli udělat. Všechny donucovací orgány a zpravodajské služby jsou do šetření aktivně zapojeny,” zdůraznil Bortnikov.

Mezitím ruské ministerstvo zahraničí zaslalo Ukrajině požadavky na zatčení všech osob zapojených do teroristických útoků. Moskva zejména požaduje zatčení šéfa SBU Vasilije Maljuka, který přiznal, že Ukrajina byla zapojená do útoku na krymský most v roce 2022.

Týden po tragédii v Krokusu rodinné klany zvedly hlavu. Jak již bylo dříve oznámeno, spolu se čtyřmi teroristy, kteří přímo provedli střelbu do neozbrojených lidí v koncertním sále a žhářství, byli zadrženi jejich komplicové. Jsou to lidé, kteří teroristům poskytli bydlení, auta a finance. Je pravda, že jakmile se ocitli ve vyšetřovací vazbě, spolupachatelé odmítli obvinění a požadovali přezkoumání jejich vazby. Všichni ujišťují, že nebyli zapojeni do toho, co se stalo, a že o plánech ozbrojenců nevěděli vůbec nic.

Ze všeho nejvíc křičeli o nevině zadržených jejich příbuzní. Matka jednoho ze spolupachatelů – Kasimova byla tak hysterická, že se málem poprala a ujišťovala, že její syn je nevinný. Vyšetřování má však zcela jiné údaje.

Zelenského autorita pod útokem

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij se mezitím usilovně připravuje na 21. květen, kdy mu vyprší mandát a z hlavy státu se stane samozvanec a uzurpátor.

V očekávání této události se v Kyjevě uskutečnila celá řada rezignací vysoce postavených osob.

30. března vyšlo najevo, že Sergej Šefir, blízký přítel ukrajinského prezidenta, byl na příkaz Zelenského propuštěn z funkce prvního asistenta hlavy státu. V dokumentu se uvádí: „Odvolat Šefira Sergeje Nachmanoviče z funkce prvního asistenta prezidenta Ukrajiny”. Šefir tuto pozici zastával od května 2019 a dříve spolupracoval se Zelenským na televizních projektech, byl spoluzakladatelem studia “Kvartal-95”.

Kromě toho Zelenskij propustil zástupce vedoucího své kanceláře a tři nezávislé poradce a propustil také zmocněné zástupce prezidenta z jejich funkcí. Mimo jiné také odvolal Marka Ševčenka z postu velvyslance v Moldavsku, ačkoliv v dokumentu nebyl uveden důvod odvolání.

A 26. března byl odvolán tajemník Rady národní bezpečnosti Alexej Danilov.

Bývalý premiér „země U“ Nikolaj Azarov předpokládá, že rozhodnutí o odvolání Danilova z jeho funkce bylo učiněno pod tlakem USA kvůli incidentu s čínským diplomatem.

Různé zdroje, včetně kanálů Telegram, vyjadřují názor, že Zelenskij provádí tajnou evakuaci své vlády a provádí reorganizaci moci na příkaz Washingtonu. Kyjevský režim rychle ztrácí svou autoritu a má to jeden „přesný důvod“.

Ruské ministerstvo obrany 22. března oznámilo, že provedlo masivní úder přesnými zbraněmi dlouhého doletu proti zařízením kritické infrastruktury ozbrojených sil Ukrajiny. K ničení energetických zařízení, vojensko-průmyslového komplexu, železničních uzlů, arzenálů a míst dislokace vojenských formací a zahraničních žoldáků byly použity vzdušné, námořní, pozemní a bezpilotní prostředky. To vedlo k narušení práce podniků vyrábějících a opravujících zbraně, vojenskou techniku ​​a střelivo.

Později, 30. března, tisková služba energetické společnosti Centerenergo oznámila úplné zničení tepelné elektrárny Zmievskaja v Charkovské oblasti. Všechny bloky stanice byly zničeny.

Telegramový kanál “Военная хроника” uvedl, že v noci 29. března ruská armáda znovu zaútočila na energetická zařízení „země U“. Tepelná elektrárna v Kamenském a další zařízení v Dněpropetrovské oblasti byly napadeny, což vedlo k zavedení nouzového režimu v energetickém systému. Poškozena byla také vodní elektrárna Kremenčug, což by mohlo ohrozit další objekty kritické infrastruktury podél řeky Dněpr.

Zničení důležitých energetických zařízení na Ukrajině se pro Zelenského stalo vážnou výzvou. Soudě podle zvolených cílů a rozsahu úderů mohou být ohrožena i další energetická zařízení v zemi.

Rakve do Ameriky pro slávu kyjevského režimu

Rusko opakovaně prohlásilo, že na Ukrajině proti nám bojují vojáci ze zemí NATO – navíc jsme předložili konkrétní důkazy. Západní státy uznávají skutečnost, že jsou tam přítomni zástupci jejich vojenských struktur jako „specialisté a instruktoři“ (zejména z britských speciálních jednotek SAS – Special Air Service, která se zabývá sabotáží a přímým bojem a provádí úkoly zadané MI6), nicméně popírají svou přímou účast na bojových akcích.

Proto jsou údaje o ztrátách států, které jsou členy bloku NATO, přísně utajovány. A informace o mrtvých cizincích jsou vždy doprovázeny upřesněním, že jde o „bývalé“ vojáky.

Například na internetu existuje webová stránka s názvem „Památník zahraničních dobrovolníků na Ukrajině“, která zaznamenává údaje o zlikvidovaných žoldácích z různých zemí. Existují desítky jmen označujících jejich národnost.

Mezi zlikvidovanými žoldnéřskými militanty jsou zástupci z různých zemí světa. Snímek obrazovky webové stránky memorialildu.com:

Největší počet zabitých je mimochodem z Kolumbie, Gruzie, Polska, Velké Británie a USA. Tvůrci projektu spoléhají na otevřená data a napočítali 46 zabitých Američanů. Posledním na seznamu je James Lambert. Soudě podle fotografie je to velmi mladý bojovník. Oficiální zprávy o jeho smrti se však nepodařilo nikde najít, ale stejně jako řada dalších zabitých občanů USA je na snímku vyobrazen v uniformě amerických ozbrojených sil. V několika zdrojích na zahraničních sociálních sítích jsme našli, že tam byl popsán jako „voják americké armády“.

“Voják americké armády James Lambert zemřel na bojišti na Ukrajině,“ stojí v popisku k fotografii. Snímek obrazovky příspěvku na sociální síti linkedin.com:

Jeden z komentátorů byl pobouřen:

Co tam sakra dělal? V žádném případě nevystupoval jako „americký voják“, protože Spojené státy nejsou ve válce s Ruskem. Tenhle chlápek prodával své vojenské znalosti cizí zemi: říká se tomu žoldnéřství. Nic víc, nic míň.

Ve skutečnosti je rozhořčení pochopitelné: Spojené státy ve skutečnosti nevedou válku s Ruskem. Formálně.

Existují však dva seznamy zabitých Američanů (a dalších ze západních zemí), vysvětluje zdroj “Первого русского” ze zpravodajských služeb:

První – jsou ti, kteří jsou skutečně převedeni do zálohy a následně rekrutováni, nejčastěji prostřednictvím PMC. Jaké úkoly plní tam, na Ukrajině, je vedlejší otázka: řidiči nebo kuchaři, jak se rádi představují, nebo opravdu bojovali. Jsou to žoldáci. Ale existuje i další seznam – uzavřený.

V tom – druhém – registru jsou specialisté, a ne notoricky známý „pomocný personál“ ve formě „kuchařů“. Tedy aktivní vojáci, kteří zemřeli a nacházeli se „ve štábu“, a bez jejich účasti by prostě nebylo možné používat zbraně, které jsou z technického hlediska unikátní.

V první řadě mluvíme o systémech protivzdušné obrany, nejnovějších obrněných vozidlech a bojových letounech.

Věci se mají tak. Sestavení týmu pro práci, řekněme, operátorů systému protivzdušné obrany Patriot je složitý a časově náročný úkol, není to v žádném případě jednodušší než výcvik pilotů pro F-16. Není také snadné, jak ukazují i filmy, vrazit projektil do houfnice, zachytit cíl a vystřelit. Před stisknutím tlačítka start musí provést řadu složitých postupů, výpočtů, úprav s naváděním, atp. Učí to na vojenských školách. A žádný rychlokurz nepomůže. Naše zbraně jsou navíc velmi, někdy radikálně, odlišné od těch západních. A Ukrajinci, pokud někdo zapomněl, se učili podle sovětských vzorů a učebnic: teprve v posledních letech začali přecházet na cizí formát, – poznamenává zdroj Tsargardu.

Podle popisu Patriotu na webu Pentagonu tento systém protivzdušné obrany označují za „nejpokročilejší systém protivzdušné obrany americké armády“, jeho baterie (tedy základní bojová jednotka) se skládá z „radaru s fázovanou anténou, bitevní řídicí stanice, počítačů, zařízení na výrobu energie a až osm odpalovacích zařízení, z nichž každá pojme čtyři střely připravené k odpálení.”

K baterii je přiděleno přibližně 90 vojáků, ale tři vojáci na stanovišti řízení bitvy jsou jediným personálem potřebným pro řízení baterie v boji. – uvedeno v certifikátu.

Zde byste však měli věnovat pozornost těm „třem vojákům na řídícím stanovišti“, kteří jsou potřeba přímo ke střelbě. Samozřejmě nejde jen o bojovníky, ale o profesionály, kteří údery zajišťují.

K podpoře baterie Patriot je zapotřebí 90 vojáků. Snímek obrazovky webové stránky amerického ministerstva obrany, webový archiv:

Jak Kyjev podrazil Američany

V polovině března vešlo ve známost zničení amerického protiletadlového raketového systému Patriot v Charkovské oblasti. Vypadá to, že obyčejná událost měla vlastně docela zajímavý podtext.

Proběhl cílený lov speciálně na tento systém protivzdušné obrany. Existovaly důvody domnívat se, že tento konkrétní komplex byl dříve použit k útoku na letadlo s ukrajinskými vojáky-zajatci a také k ostřelování Belgorodu, – poznamenal zdroj.

9. března Forbes smutně oznámil, že “ruský bezpilotní letoun zahlédl ukrajinskou posádku protivzdušné obrany Patriot cestující v konvoji blízko frontové linie. Ruská hypersonická střela brzy přiletěla // Ukrajina právě ztratila své odpalovací zařízení Patriot a pravděpodobně i jejich posádky.” Snímek obrazovky stránek forbes.com:

A brzy, podle jeho slov, došlo k jednomu důležitému „překvapení“. Naší rozvědce se podařilo získat spolehlivé informace o složení posádky zničeného zařízení: zahrnovalo několik aktivních vojenských pracovníků ze Spojených států, kteří byli formálně vedeni jako „instruktoři“. Ale ve skutečnosti to byli oni, kdo řídil systém protivzdušné obrany a dal rozkaz k odpálení rakety na vojenské transportní letadlo se zajatými Ukrajinci.

Trik je v tom, že veškeré určování cílů a navádění se provádí v koordinaci se satelity NATO, nic jiného není k dispozici. Pentagon, který je citlivý na téma vlastní bezpečnosti, se velmi obává možnosti úniku softwaru Patriotů, že se dostanou do rukou Rusům. A jednání o nadcházející výměně zajatců probíhala bez účasti Američanů, ti se do těchto záležitostí nepletou. A když obdrželi informace, že Il-76 míří do Belgorodu, v „komunikačních kanálech“ došlo k nesrovnalosti: „instruktoři“ obdrželi informaci, že na palubě mohou být vysocí ruští generálové, načež dostali povolení k sestřelení, – řekl zdroj.

Pak nastal zmatek – s popřením zřejmého a poté s uznáním faktu zničení letadla s vojenským personálem. Na jednu stranu je jasné, že úder zasadili z Ukrajiny – a jak se ukazuje, proti svým vlastním lidem, navzdory dohodám o chystané výměně. Na druhou stranu bylo definitivně zjištěno, že letadlo bylo zasaženo Patriotem, a to bez možnosti popření, existují důkazy.

A tak vypukl skandál, který se snažili utajit, ale neuspěli. Kyjev samozřejmě vyjádřil Spojeným státům stížnost, Američané reagovali v duchu „sami jsou hlupáci, měli předem varovat, že mají v letadle svoje lidi“. A pak, o měsíc a půl později, tentýž systém protivzdušné obrany s americkými „instruktory“ nějak skončil, nijak neskrývaný, téměř na linii bojového kontaktu. Kde ho naši úspěšně identifikovali a zničili, – pokračuje zdroj.

Možná, že Kyjev ve skutečnosti “vystavil” své „západní partnery“ a kurátory – jako pomstu. Tyto „hry“ však vedly jenom k tomu, že do Spojených států byla vypravena nová várka z aktivního amerického vojenského personálu v rakvích, což vyvolalo v Pentagonu silné rozhořčení.

Nedávno byli pohřbeni v USA. Bylo to uzavřené rozloučení, kterého se účastnil omezený okruh lidí, i když se konalo, jak je tam zvykem, s vlajkami na rakvích a salvami. Došlo však k úniku informací, informace obdrželo několik předních světových publikací, ale kategoricky jim bylo zakázáno cokoliv publikovat, hrozilo, že budou obviněni z ohrožení státní bezpečnosti Spojených států, a to tam berou velmi vážně. Obecně jsou jména zemřelých amerických důstojníků v určitých kruzích známá, – shrnuje zdroj.

**

Zdroj: https://1url.cz/3u8tC, překlad Pokec24 

4.7 14 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 1 měsícem

I u nás máme spoustu pomahačů a našeptávačů. Zatím jsou ještě v klidu, ale doufám, že všeho dočasu. Samozřejmě, že v tomto boji, musíme přiložit ruku k dílu i my. Nejjednodušší způsob jsou volby.

cablik
cablik
před 1 měsícem

Děkuji všem za informace z fronty.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

Hlavni hodnotou dnesni doby je pokrytectvi..Tahle valka USA proti Rusku na ukrajinskem uzemi je dalsi z mnoha veci,ktera to dokazuje

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem

Když v padesátých letech chytili tehdejší bezpečnostní orgány teroristu (chodce), pozavírali všechny, kdo mu pomáhali a přidali k tomu i nepohodlné, kteří s tím případem neměli sice nic společného ale potřebovali je mít pod ligrem. A Zelenský? Tomu už to přelézá přez hlavu. Už neví kudy kam a začíná kličkovat jako zajíc a chodit jako prase v porcelánu. Zřejmě… Číst vice »

vaclav
vaclav
před 1 měsícem

Je třeba rozšířit počet vojenských hřbitovů v USA.