První dubnové úterý

Tak v nových osnovách dějepisu prý budou dějiny genderu. Konečně něco, co by zvládli i žáci s mentální úrovní členů současné vlády. V prvním století byli muži a ženy, v druhém století byli muži a ženy, ve třetím století byli muži a ženy….v 19. století byli muži a ženy, ve 20. století byli muži a ženy a někdy po roce 2000 byl vynalezen transgender a 96 pohlaví.

O zbrojovkách

I kdyby americký kongres nakonec schválil dalších 60 miliard dolarů na válku proti Rusku, hlavní škoda už se stala. Všichni výrobci zbraní dostali jednoznačnou zprávu, že investovat do rozšíření výrobních kapacit je extrémně riskantní. To dáte miliardy a miliardy na nové budovy, strojní vybavení a všechno možné (nezapomínejme, že v době Green Dealu jsou ceny řádově vyšší než dříve) a pak budete každých pár měsíců trnout, jestli se dodávky nezastaví, protože v rámci politických her se něco neschválí.

Hlavním problémem západu přitom není nedostatek peněz, ale nedostatek výrobních kapacit.

O vysokoškolském studiu

Další univerzita ruší diplomové práce, protože příliš mnoho studentů si je nechávalo psát umělou inteligencí. Co to znamená? Především to znamená, že ty práce musely být neuvěřitelně slabé. Že jako bakalářská práce bylo uznáno každé seskupení frází, které mělo určitý počet znaků.

Protože kdyby byla po studentech vyžadována nějaké analýza nebo záchvěv originálního myšlení, tak by to rozhodně nezvládl GPT-chat, tedy ta umělá inteligence, která je normálním lidem k dispozici za rozumné peníze.

Umělá inteligence automatizuje přiblblé mechanické činnosti. Když na nějaké vysoké škola přistupovali k diplomovým pracím tak, že je to přiblblá mechanická činnost, tak to může být nahrazeno umělou inteligencí. To je celé. Je zajímavé, že mezi prvními se to týká Vysoké školy ekonomické.

O muslimské smířlivosti (28. 3. 2024)

Trestná výprava do Gazy přinesla pozoruhodnou změnu názorů tamního obyvatelstva. Zatímco před pár měsíci drtivá většina z nich viděla jako jediné řešení vztahů s Izraelem vybití Židů, teď najednou zjišťují, že by mír nebyl tak úplně špatný. Dvě třetiny z nich by byly ochotny přistoupit na existenci dvou států – přinejmenším dočasně.

Palestinci na západním břehu Jordánu, kde se nebojuje, ti mají pořád jasno. Vyhladit Židy bez kompromisu.

Všimněte si, že obhájci džihádu celou dobu tvrdí, že arabští muslimové jsou tak agresivní, protože je proti nim vedena válka. A ono je to přesně naopak.

O novém nacionalismu

Anticivilizační levice už před lety zlikvidovala dělnické strany (tzv. starou levici). Aktivisté ovládli aparáty a použili hlasy – a často i finanční příspěvky –  příznivců těch stran na prosazení agendy přímo namířené proti nim. Na zničení dělnického životního stylu, zničení dělnických rodin, hodnot, tradic…až k zavedení nezikoskovkářského dohledu nad rodinami, jestli své děti dostatečně povzbuzují ke změnám pohlaví (to není přehnané, nový kalifornský zákon umožňuje odebrat děti, pokud rodiče nejsou dost vstřícní).

Normální pracující tedy přestali ty strany podporovat a většina z nich zanikla. Ve většině evropských zemí zmizely socialistické strany, u nás zbankrotovala ČSSD.

Obávám se, že v další fázi se děje totéž s nacionalistickými hnutími. V Katalánsku a Skotsku máme příklady, kdy původní lidová hnutí za nezávislost (solidarita založená na společné kultuře a dějinách) byla ovládnuta anticivilizačními aktivisty a propagují multikulti, podporu globální moci a likvidaci všeho místního a národního.

Kupodivu k tomu nedošlo na Ukrajině. Tamní nacionalismus je agresivní, násilný, antisemitský a velmi často neonacistický. Západoevropští aktivisté na začátku počítali s duhovým ukrajinským nacionalismem, ale to se tedy přepočítali.

Vůbec bych se nedivil, kdyby i v českém prostředí vzniklo v pražské kavárně takové hnutí, které bude používat lidové a národní symboly a přitom bude ostře protinárodní.

**

Petr Hampl, Litterate

 

4 6 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
kolokol
kolokol
před 27 dny

Pan Hampl uvádí několik zjednodušujících a zavádějících tvrzení, které přehlížejí složitost a nuance důležitých témat. Například zjednodušení historie genderu a jeho vývoje ignoruje bohatou a komplexní sociální a kulturní dynamiku, která formovala lidské společnosti. Kritika rozšíření výrobních kapacit ve zbrojním průmyslu přehlíží širší geopolitické a ekonomické faktory ovlivňující obranný průmysl. Navíc argument proti vysokoškolskému vzdělávání a použití… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 27 dny

Ted jsem si precetla nejakeho “progresistu” od Piratu..Jeho vize sebe je clovek,ktery se ” zajima” ( o druhe a svet) ovsem ma vize jeho je clovek,ktery druhe jen otravuje ( a ze velmi)..Asi se tedy neshodnem

standa
standa
před 27 dny

Vždyť už víme řadu let, aktivisté se s tím neskrývají, rozbití národních států, rozbití rodin, likvidace vztahů mezi rodiči a dětmi, transgender, LBGTQ, hodně pohlaví a kdoví co dalšího přijde je naplánováno a prováděno desítky let počínaje USA a v EU konče. Ostatní svět tyhle pitomosti nezajímají a jede svoje a pojede svoje. EU prostoru tomu všemu dojde… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 27 dny
Odpověď uživateli  standa

Existuje teorie kdy od dob faraonů řídí světové dění rada devíti. V ní byli na tu příslušnou dobu nejvýznamější lidské, možná i mimozemské osobnosti, jak politické, zmiňovaní faraoni, tak vědecké, Tesla, Einstein, tak kulturní, Goethe. Dnes by tam mohli být např. Gates, Musk, Zelenský (fór), Hoking…. a Bůh má v této společnosti vždy dva hlasy.… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 27 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Z kazde jejich snahy primo rve,ze jsou podvodnici …V clanku je napsano,ze mlade zajima manzelstvi pro vsechny a klima ( tedy jejich agenda), proto mohou jit k volbam uz od 16…Doufam,ze je mladi prokouknou a prekvapi

vachav
vachav
před 27 dny

Tak ostře protinárodní je především celá kontraproduktivní EU.A primární příčinou všeho zde popsaného je dlouhodobá dekadence živočišného druhu Homo sapiens sapiens-především jeho bílé rasy.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 27 dny

Doufejme,ze tento v podstate modni trend bude mit zivotnost jinych modnich trendu,tedy jepici a brzy se vratime k rozumu

standa
standa
před 27 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Tenhle jepičí život tohoto trendu je již příliš dlouhý.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 27 dny
Odpověď uživateli  standa

Njn.Zatim ho porad ” prosazuji” a nerekla bych,ze uplne uspesne…Nebo uz se povazujete za ” letadlo”?😄

cablik
cablik
před 27 dny

Mno nic všechny ty šílenosti mají jediný cíl vyhladit lidstvo a především ty „zlé bílé lidi”. Pokud se nezačnou bránit tak tak je opravdu zlikvidují však už tu proti národní slouhy slouhů máme.