Přituhuje…

Daniel Sterzik-Vidlák
Daniel Sterzik-Vidlák
Přátelé, ústředí CIA v Langley je v poslední době docela exponované místo. Kromě našich čučkařů a našeho ukrajinského premiéra tam nedávno byl i Trump, i republikánský předseda sněmovny reperezentantů a zdá se, že všichni, co projdou tamním brífingem, následně vypadají, jako by je vyklopili z rakve.

Trump otočí a začne podporovat americký vojenský balíček, Mike Johnson také. Oba rázem zapomenou na mexickou hranici, při schvalování o ní ani nepípnou a přitom musejí vědět, že tím dávají Bidenovi do rukou bianco šek na úspěšnou volební kampaň, protože podpora Ukrajiny a nepodpora uzavřené hranici na jihu, to je pro kolektivního Bidena trumf, který v kampani náležitě využije.

Petr Fiala a jeho melody boys vypadali při tiskovce po návratu, jako kdyby jim tam v Langley dělali waterboarding. Rozumný rozvědčík Jan Beroun se raději nechal okamžitě vyhodit a mně se ozvalo několik starostů, že jim přišel dotazník z obce s rozšířenou působností, ve kterém měli uvést, jaká je jejich denní spotřeba pohonných hmot a pokud je ve městě nějaká firma, která provádí základní službu (pekárna, pohřebáci), ať ji tam nezapomenu zařadit. Prý aktualizace krizových plánů…

Stejně tak probleskávaly zprávy, že se dělá velká inventura zásob v nemocnicích. Petra Rédová obvolala svoje zdroje mezi doktory i sestrami a nikdo to nepotvrdil, kromě toho všichni vědí, že v nemocnicích je teď všeho nedostatek… ale člověk už je prostě opatrný…

Co je důležitější než Trumpovo znovuzvolení? Co je důležitější než výhra Republikánů? Co způsobilo, že Fiala s čučkaři nakonec neměli ze své návštěvy Bílé chýše žádnou radost? Proč letí Blinken náhle do Číny? Proč mluví Britové o uvedení vojenského průmyslu do válečného stavu? Proč najednou Poláci volají po amerických jaderných zbraních na svém území? Proč Rusové varují, že jsme krůček od jaderné války? Proč se ausgerechnet teď aktualizují krizové plány spotřeby pohonných hmot?

Že on ten Írán už má atomovku a chystá se na jaderný test? Ne, není to jediné vysvětlení, není to jediná možnost a ty další si probereme v příštích dnech, ale tak nějak mi dává dohromady Trumpa, Fialu, Republikány, balíček pro Ukrajinu, Izrael, apel, aby Ukrajina neútočila na ruské ropné kapacity, dotazník pro starosty i fámy o inventarizaci v nemocnicích. Trupm přijde to Langley a dozví se, že Írán je jaderná mocnost…

Všechno ostatní už mají Íránci dávno. Jsou schopni posílat družice na oběžnou dráhu, takže jsou schopni zasáhnout kterékoliv místo na zemi. Navíc, na Izrael v podstatě stačí jedna větší atomovka, protože je to velmi malé území. Jaderná mocnost, která je schopna jedním úderem zničit Izrael, je schopna uzavřít Hormuzský průliv, kudy teče většina saúdské, kuvajtské, katarské i irácké ropy a vlastně i LNG, to je dost velký průšvih, aby se zapomnělo na Mexičany na hranicích a aby šedesát miliard dolarů vlastně nebyla žádná částka. Obzvlášť když většina z těch peněz má být na znovuvyzbrojení americké armády.

Čínu teď ropou zásobují Rusové. Úplně jinými trasami než přes Perský záliv. Indii jsou Rusové schopni zásobovat také. Saúdové naopak zásobují hlavně Evropu, protože od zlých Rusů si nic brát nesmíme a tak dostáváme ropu přesně z těch míst, která dokáží Íránci zablokovat. Íránci navíc kamarádí s Rusy i s Číňany…

To se nám to ale zase pěkně povedlo, že jo? Tak pěkně jsme se odstřihli od ruských energií a dost možná nejsme daleko od chvíle, kdy nám ty saúdské zablokuje Írán, protože Izraeli se nedaří válka proti Hamásu, ze které je stejná opotřebovávací střílečka jako na východní frontě a když válka nefunguje, chce to víc války…

Vstup do jaderného klubu, to vždycky geopolitický otřes… Na jadernou mocnost není možné zaútočit, jaderná mocnost sebou může vzít do zkázy i zbytek světa (a nebo alespoň některé podstatné části).

Evropa se jako obvykle postarala, aby to udělala nejhůř jak mohla. Jak se řekne holandsky perestrojka? Zhouven dohouven… Možná proto se Fiala tvářil po návratu tak tragicky. Nejdřív způsobil jednu šílenou inflaci a teď se smráká na druhou. Už teď je nenáviděn a bude ještě násobně víc. Za lezení do amerického zadku dostane milý dárek…

Takže až přijde vašemu starostovi dotazník ohledně spotřeby pohonných hmot, doufejte, že nezapomene uvést pekárnu i pohřební službu…

Přeji příjemný den.

*

Daniel Sterezik – Vildák, Litterate

3.8 22 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
25 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 8 dny

A další dnešní aktualita: “Newyorský nejvyšší soud zrušil odsouzení někdejšího hollywoodského producenta Harveyho Weinsteina” https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/svet/cnn-odvolaci-soud-zrusil-verdikt-nad-producentem-weinsteinem-naridil-novy-proces-348605 No, to je takové zcela nepodstatné mletí z posledního, protože jiný 16 letý trest mu tak či tak zůstal. Podstatné v tom stále je, že Weinstein je původem polský žid, který se deset let připravoval na natočení filmu… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 8 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

-dok- Pokud jde o požáry v Kalifornii, v paměti mi utkvělo, jak napadrť shořelo kalifornské město Paradise (Ráj-symbolika konce Bible a nástupu Koránu?) a velmi symbolický mi v tom přijde obrázek s číslem 1001 – je to jako vzkaz Klubu 1001 https://en.wikipedia.org/wiki/The_1001:_A_Nature_Trust založeného původně nacistou z IG Farben, později holandským princem Bernhardtem, který založil i Bilderberg? Paradise a “1001” se… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 8 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

PS: Weinsteina tím v žádném případě neobhajuji a já jen, jak ta politika funguje: Dokud byl žid Weinstein žádoucí, mohl cokoliv, jakmile nastoupila politika likvidace Izraele ve prospěch Palestiny (=Íránu), tak ve stylu “na každého nehodícího se se vždy něco najde”, přišla přesně před natočením filmu o holokaustu kauza Weinstein a aby nebylo málo,… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 8 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Hollywood byl likvidován už v 50. letech, protože prý mnoho režisérů a herců sympatizovalo s komunismem a SSSR.

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 8 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

V Kalifornii je totiž významná pobočka Chabadu – chasidů, který tzv. sionisté (což není totéž co Sijón – pahorek v Jeruzalémě, na kterém leží i mešita Al-aksa https://cs.wikipedia.org/wiki/Sij%C3%B3n ) neuznávají. Nemluvě o tom, že v Kalifornii žije spousta Arménů, v podstatě prvních židů (kteří m.j. stáli za zničením Chetitské říše, tehdejším největším nepřítelem Egypta) https://plus.rozhlas.cz/armeni-narod-podobny-zidum-6631551 a nemluvě… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 8 dny

Milý Vidláku, co asi tak mohli Fiala s Pávkem od Bidena a šéfa CIA vyslechnout? Že musí Fiala posílat více zbraní Zelenskemu a kvůli tomu nás ještě více zadlužit? Že musí Fiala zmobilizovat miliony českých občanů a poslat je na frontu, protože Zelenskemu ubývají vojáci? Že musí Fiala zavést válečnou daň a vůbec přejít na… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 8 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Včera jsem ve své chvilce masochismu shlédl Intervyjů na ČT24 s Tomášem Pojarem. A zaznamenal jsem jeho Freudovský lapsus, když tu “naši” nábojovou iniciativu označil za americkou. Jedině když takto zachybují, řeknou omylem pravdu!

tomaskova
tomaskova
před 9 dny
orinoko
orinoko
před 9 dny
Odpověď uživateli  tomaskova

Tak to fakt musím hodně zvážit, jestli to SPD hodím. Je možné, že zasednu ve volební komisi za Svobodné, což je určitá alternativa. Sice s rizikem propadnuteho hlasu, ale s vidinou rozkyvani systému. S SPD se moc nekyve.

Ludvik
Ludvik
před 9 dny
Odpověď uživateli  tomaskova
cablik
cablik
před 8 dny
Odpověď uživateli  Ludvik

Když jsme u toho tak na seznamu byl článek že SPD padají preference a přebírá je Václavák.

Karel2002
Karel2002
před 8 dny
Odpověď uživateli  cablik

Ano, SPD padají preference, získává je charismatický Fiala.

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 8 dny
Odpověď uživateli  tomaskova

Vrcholný chucpe VK se opět jednou předvedl – on dosud nestrávil, že Okamura nepřijal jeho notičky, jak se má SPD chovat (on vždy chtěl být obdobou Bannona, který přes Breitbart news do Bílého domu dosadil Trumpa https://en.wikipedia.org/wiki/Breitbart_News a dávno tomu vsadil na to, že SPD bude tím koněm, kterým se proslaví… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 8 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Ja si vsimla,ze je to take zdatny manipulator

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 8 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Narychlo připomenu AEN v roce 2019 https://aeronet.news/spd-bez-nadeje-jiri-kobza-potvrdil-autenticitu-unikleho-emailu-uverejneneho-aeronetem-ale-jeho-reakce-na-facebooku-ukazuje-ze-drzi-basu-s-prazskymi-kmotry-odhaleni-emailu-spustilo-poprask/ K tomu: “Izrael ve válce s globalisty” – Pjakin z roku 2012, tzn. z doby, kdy Kissinger prohlásil, že do deseti let přestane Izrael existovat: “Analytici nechápou, proč na sebe Izrael přivolává tolik útoků, útoků, o kterých Izrael ví, že stejně přijdou tak či tak, a nemohou pochopit, proč k ním Izrael provokuje.… Číst vice »

tomaskova
tomaskova
před 8 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Pokud si stěžují lidé, kterých se to přímo týká, není to žádné chucpe. Možná by to chtělo se o ně trošku zajímat a neposílat dalekosáhlé blbosti, které stejně nikdo nebude číst.

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 8 dny
Odpověď uživateli  tomaskova

V žádné větě jsem nenapsala, že postoj Znojma schvaluji a respektuji, že lidem se to nelíbí a nemám VK za zlé ani to, že to publikoval. Jen mi vadí to podání, které je 1) opět bombastické ala “já, já, já” a  2) automaticky do toho zakomponoval, že jde o schválení migrace i pro muslimy,… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 8 dny
Odpověď uživateli  tomaskova

Takovym clankum uplne neverim.Mozna bude lepsi se primo optat..

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 9 dny

Aktuální “Zpráva” (nikoliv tedy zprávička, jakých je všude kolem hafo): Prezident Petr Pavel telefonicky hovořil s jordánským králem Abdalláhem II. Mluvili o variantách dalšího možného vývoje na Blízkém východě či o možnostech humanitární pomoci civilistům v Gaze.  https://www.msn.com/cs-cz/zpravy/dom%C3%A1c%C3%AD/pavel-hovo%C5%99il-s-jord%C3%A1nsk%C3%BDm-kr%C3%A1lem-o-v%C3%BDvoji-konfliktu-na-bl%C3%ADzk%C3%A9m-v%C3%BDchod%C4%9B/ar-AA1nALwk Další ukázka, jak naši tajtrlíci (a také většina těch “analiťiků”, obzvláště na čt 24, ale i na alternativě) nevědí, která… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 9 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

-pokr- a překážkou v tom je – – světe div se – Izrael. Tedy ten Izrael, jehož existence byla naplánována na cca 50 let(mimochodem- Jordánsko je jedna z nejvlivnějších monarchií). A Jordánsko je islámský stát a židovský Izrael je překážkou ve finálním vytváření velkého muslimského celku, a to přesně tak, jak se jeho součástí má stát… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 9 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

-dok- jim nevadí ani to, že republikáni/Trump pomoc Ukrajině podpořili s tím, že to bude půjčka! Hned na to ale náš nejvyšší tajtrlík jedná s jordánským králem! Což je taková vyšší obdoba toho, jako když Pavel do Prahy pozval gruzínskou prezidentku (mimochodem – Gruzie je také muslimská země) https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/petr-pavel-salome-zurabisviliova-gruzie-cesko-evropska-unie.A231211_122840_domaci_pitt Anebo když Česko… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 9 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Jen ještě dodatek, že všechny ty řeči, jak je Česko proti migračnímu paktu, jsou směšné v rámci tak vysokého procesu, jakým je budování nové Perské říše, na kterém EU pracuje a jehož součástí je i budování vlastní evropské armády – opakovaně vkládám: “EU jako impérium s vlastní armádou? Bruselské plány o rozšiřování na Střední východ… Číst vice »

Naposledy upraveno před 9 dny uživatelem Pozorovatelka
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 9 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Nic to ale nemění na tom, že o ruské zdroje se právě perou USA a globalisté – přeloženo: Rusko klid nikdy nemělo a nemá. A aby nebylo málo, ten slavný Dugin, kterého už léta všude kritizuju, v Rusku právě otevřel politickou školu, pojmenovanou po potomkovi Romanovců a následným obhájcem Hitlera a Mussoliniho https://rtvi.com/news/v-gosdume-poprosili-proverit-zakonnost-sozdaniya-czentra-imeni-filosofa-ilina-v-rggu/ https://xn—-8sba0bbi0cdm.xn--p1ai/qa/video/vopros-otvet-ot-22-aprelya-2024-g I když tady teď nevím,… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 8 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Ještěže náš agent Pávek je páté kolo u vozu a nikdo ho nebere vážně.

orinoko
orinoko
před 9 dny

Pořád se budu ptát: Budou odpiskany Gladiatorske games etc.? Protože ve válce půjdou gladiatori do zakopu. A možnost, že Írán má atomovou, protože Trump je idiot, jsem už také zmínil. Cucche je následek debilnich sankcí Zápachu, které definitivně selhaly. Na scénu přivedly nové silné hráče a jako prostředek nátlaku dokázaly divy. Ale… Číst vice »