Ruská armáda prolomila obranu v oblasti Časov Jar

Ruské jednotky zahájily mohutný útok s pomocí velkého počtu obrněných vozidel ve směru na Časov Jar a postoupily k východnímu okraji osady.

Ozbrojené síly Ruska také provedly útočné operace v oblasti Arťomovsk a Doněck.

Náčelník ruského generálního štábu armádní generál Valerij Gerasimov vyzval členy SNS, aby v rámci úsilí čelit Západu zintenzivnili spolupráci v boji proti vnímaným hrozbám Západu.

Ruské jednotky se přiblížily k Časovu Jaru směrem od Bachmutu. Informují o tom ukrajinské i ruské zdroje.

Vojenská situace na ukrajinských frontách (aktualizace mapy)
 
Podle ukrajinské veřejné vojenské stránky Deep State se Rusové nejen přiblížili k Časovu Jaru z východu jižně od Bogdanovky, ale již vstoupili do domů na okraji města.

„Vzhledem k situaci, kdy nepřítel okupuje pozice v okolí, mohou v blízké budoucnosti začít pouliční bitvy v Časově Jaru,“ komentovala veřejnost.

Americký institut pro studium války uvádí, že 4. dubna ruské jednotky provedly „zesílený mechanizovaný útok“ ve směru na Časov Jar a postoupily k východnímu okraji vesnice podél silnice z Chromova.

Během útoku se jednotky přiblížily k okraji mikroregionu Kanal, přičemž podle jednotlivých ukrajinských vojenských představitelů ztratily asi tucet obrněných vozidel. Zpráva ústavu neříká, že domy na periferii byly obsazené.

Některé ruské veřejné stránky píší, že ruská armáda je již ve městě, jiné říkají, že Rusové ještě nevstoupili do samotného Časova Jaru, ale jsou blízko jeho předměstí.
 


 
Podle nich se parašutisté zakopali v lese u okrajových domů – nedaleko učiliště č. 77 (na mapě), stejně jako u stadionu.

Časov Jar je klíčové obranné centrum ukrajinských ozbrojených sil na přístupech k velké městské aglomeraci na severu Doněcké oblasti – Konstantinovka-Družkovka-Kramatorsk-Slavjansk. Pokud padne Časov Jar, ruské jednotky se k těmto městům přiblíží.

strana, překlad prvnizpravy

4 18 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
6 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Ludvik
Ludvik
před 26 dny

Časov Jar: Situace večer 06/04/24

Zuřivost bojů roste. Podle naší rozvědky začal Syrský do této oblasti přesouvat další síly.”

Tuto obrannou taktiku použil nepřítel v Avdějevce. Tehdy to nefungovalo, protože mnoho rezerv se při přesunu dostalo pod útok našeho letectva, což předurčilo výsledek bitvy.”

https://t.me/yurasumy/14303, Jurij Podoljaka, 6. dubna v 21:41

standa
standa
před 27 dny

Byla vybombardována ubytovna pilotů na letišti Starokonstantinov vč. cizinců-pilotů. Údajně připravováno pro F-16 a jejich piloty. Mohli to být Nizozemci a Dánové – ti mají dodávat první F-16. Takovej je život.

cablik
cablik
před 27 dny

Zelenský si kupuje sídlo po anglickém králi: Fialová banda – zločinci nejtěžšího kalibru – mu na to z našeho připlácejí. Vyžeňme je už konečně! Jenže jak, když mnozí jen sklopí hlavu? Jak dlouho se nám mafiáni budou ještě smát do očí?
https://protiproud.info/politika/7848-zelensky-si-kupuje-sidlo-po-anglickem-krali-fialova-banda-zlocinci-nejtezsiho-kalibru-mu-na-to-z-naseho-priplaceji-vyzenme-je-uz-konecne-jenze-jak-kdyz-mnozi-jen-sklopi-hlavu-jak-dlouho-se-nam-mafiani-budou-jeste-smat-do-oci.htm

standa
standa
před 27 dny
Odpověď uživateli  cablik

Fialova mafie si bude krást z fondu na zbraně pro Ukrajinu, pokud už nekrade. Bude to samozřejmě v eurech. My jsme ti co shánějí krvavé dělostřelecké granáty za krvavá eura, která nám přijdou na účty v Česku, že. To budou žně do kapes provládní mafie !!!

cablik
cablik
před 26 dny
Odpověď uživateli  standa

Třeba si ještě nakrást dokut to jde ale všeho dočasu.

cablik
cablik
před 27 dny

Děkuji všem za informace z fronty.