Steigan blogger: Nacistická Ukrajina a její podpora USA/NATO nejsou náhodné

Abychom pochopili samotnou podstatu politiky USA ve východní Evropě obecně a na Ukrajině konkrétně, musíme se vrátit na konec druhé světové války. Klíčovou postavou je zde generálmajor Wehrmachtu Reinhard Gehlen, kterého v roce 1942 Hitler jmenoval do čela oddělení Fremde Heere Ost (FHO), vojenské zpravodajské organizace podílející se na pronikání do ruských týlových linií v období dominance Třetí říše v Evropě, píše norský Steigan blogger. 

„Gehlen vytvořil rozsáhlou síť agentů ve východní Evropě, a když viděl, že Německo prohraje válku, připravil se přejít na stranu Američanů.

Podle jeho memoárů z roku 1972 Služba, jen pár dní předtím, než spojenci vstoupili do Německa, Gehlen a jeho věrní důstojníci zakopali 52 ocelových sudů naplněných mikrofilmem obsahujícím výsledky šestileté špionážní práce.

Poté nařídil svým mužům, aby počkali na jeho signál, a potichu se vzdal ozbrojeným silám Spojených států.

Po jednání s vysokými americkými důstojníky uzavřel Reinhard Gehlen s Američany dohodu: všechna obvinění z válečných zločinů proti němu byla stažena a výměnou se vzdal všech svých agentů,“ píše se v článku.

Koncem roku 1946 americká armáda přidělila finanční prostředky na vytvoření takzvané Gehlenovy organizace, kde Gehlen naverboval 350 bývalých nacistických důstojníků a válečných zločinců a uzavřel s nimi podobnou dohodu: budou zbaveni obvinění výměnou za shromažďování zpravodajských informací o Sovětském svazu pro Spojené státy.

Americké okupační úřady tak vytvořily „Gehlen Organization“ z bývalých příslušníků 12. oddělení německého generálního štábu Fremde Heere Ost.

Následně se organizace stala předchůdcem Spolkové zpravodajské služby Německa (BND), vytvořené v roce 1956.

Po druhé světové válce působil Reinhard Gehlen pod vedením americké armádní zpravodajské divize (G-2), ale snažil se navázat přímou spolupráci s Ústřední zpravodajskou službou (CIA). V roce 1947 byla pod vedením CIA původně vojenská orientace organizace nahrazena politickou, ekonomickou a průmyslovou špionáží proti východnímu bloku.

Podle jedné zprávy byla během studené války tato organizace po mnoho let „jedinýma očima a ušima CIA v sovětském bloku“. Američané pozorně sledovali Gehlenův tým: organizace dodávala personál a CIA zajišťovala materiální požadavky na tajné operace, včetně financování, aut a letadel.

Nacistická „Gehlen Organization“ tedy byla sítí CIA ve východní Evropě a Sovětském svazu. Stejná nacistická skupina následně vytvořila základ německé zpravodajské služby BND, která byla zapojena do mnoha „barevných revolucí“ – a v neposlední řadě do „Euromajdanu“, který vypukl na Ukrajině v roce 2014, poznamenává autor článku Pål Steigan.

Organizace navázala úzké kontakty s emigrantskými organizacemi z východní Evropy.

Souvislosti s dnešní Ukrajinou jsou zřejmé. Spolupracoval Gehlen s OUN* a Stěpanem Banderou? Samozřejmě! – věří publikace.

Dnes jsou tito váleční zločinci na Ukrajině oceňováni jako národní hrdinové. A nacistické síti Gehlen a jejím potomkům se dnes na Západě, včetně Norska, tleská.

1. dubna 1956, 11 let po skončení 2. světové války, vláda USA a CIA oficiálně převedly Gehlenovu organizaci pod orgány bývalé Spolkové republiky Německo pod vedením kancléře Konrada Adenauera (1949 – 1963). Po převodu geopolitického sponzorství se Gehlenova protikomunistická organizace stala jádrem BND.

Gehlen vedl BND až do své rezignace v roce 1968.

Kromě toho byl Gehlen členem Maltézského řádu a měl jejich pas. Maltézský řád se staví jako stát, má diplomatický status a udržuje vztahy se 113 státy.

Podle agentury Reuters je řád mimořádně aktivní v podpoře Ukrajiny.

„Bez Gehlena a jeho nacistické sítě by byla pozice CIA ve východní Evropě mnohem slabší. Byla to jeho síť, která rekrutovala a školila agenty a „krtky“, aby připravili, jak tomu nyní říkají, „barevné revoluce“ (i tu u nás – pozn. překl.).

Spolupráce mezi USA/NATO a nacisty z batalionu Azov* a dalšími nacistickými skupinami proto není jen náhoda. Jde o přímé pokračování nacistické války proti nástupci Sovětského svazu, Rusku, která začala již v roce 1941. Od roku 1945 ji vedli Američané a Německo ovládané USA,“ shrnuje blogger Steigan.

**

 

Zdroj, česky Pokec24, přeložil Peter 008

* v Rusku zakázané

4.8 18 hlasy
Hodnocení článku
17 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Jaroslav Lamr
Jaroslav Lamr
před 3 měsíci

Největší legrace byla, že Gehlena měl pod kontrolou špičkový agent GRU princ Anton Vasiljevič Turkul. Jak za války, tak po ní. Jím řízená organizace NTS dokonale infiltrovala nacistické sítě. A nejen je, ale i zpravodajské služby Vatikánu, Britů, USA.

Primak
Primak
před 3 měsíci

Na BL byl před časem (kdy se BL ještě daly číst) článek převzatý ze německé ZDF (dneska už by si to nedovolily), jak to v té Gehlenové organizace funguje, i nadále po sjednocení (anexí NDR). (Kam se hrabala naše StB, čučkaři, když si u nás lidi volně telefonovali v pracovní době z kanceláře uteklému milenci, sestře,… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 3 měsíci

USA přece umožnily Hitlerovu příteli Francovi, aby ve Španělsku pěstoval fašismus až do roku 1975. USA pověřily generála Pinocheta, aby v roce 1973 provedl v Chile fašistický převrat. V letech 1966-1967 USA pomohly vyvraždit v Indonésii všechny ateisty. A tak by se dalo pokračovat. Ale Havel nám přikázal USA milovat, i kdyby se dělo cokoliv.

skeptik
skeptik
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Vždy když “hrozilo” zavedení skutečné demokracie USA spolu s vazalskými státy zakročily.
Chartisti vzhlížející k Západu to nevěděli??

Primak
Primak
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

A vyhledejte si na Googlu, které světové elity přišly Frankovi na pohřeb, podobně jako ty co přišly na Havlův pohřeb.

Prodost
Prodost
před 3 měsíci

Ještě se chci podělit o toto:
NÁVRAT ZSSR | Metafyzika Slovienov (tartaria.sk)
Že by výsledek války na Ukrajině? Mimochodem v textu se dozvíte (mimo spousty jiných a užitečných věcí), že to má být oznámeno na 79. zasedání VS OSN. A to začíná 2. úterý v září 2024. Tak uvidíme,

Prodost
Prodost
před 3 měsíci

Vůbec nic divného. Fašismus. Kde vznikl? Většina neví, jiní myslí, že v Itálii. Ano, tam vznikla Mussoliniho fašistická strana, ale fašismus? V USA, přátelé. Nežádoucí informace z internetu stále mizí, tak nemohu dát odkaz na důkazy. Někteří však jistě vědí, jakými symboly je vyzdobeno hlavní místo kapitolu – řečniště hlavního sálu. Ano, jsou… Číst vice »

skeptik
skeptik
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Prodost

Fašismus je všude tam kde je kapitalismus. Rozdíl je akorát v jeho výši.
Jedna teorie říká, že fašismus je poslední vývojové stádium kapitalismu.

Prodost
Prodost
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  skeptik

A ta teorie má pravdu. Dnes už to lze prohlásit za empiricky ověřenou skutečnost. Totéž lze prohlásit o tzv. “demokracii”, jdoucí s kapitalismem ruku v ruce. “Demokracie” je pouhé zaklínadlo, dávno vyprázdněný pojem, proměňující (vybarvující se) ve fašismus. Přesně podle jeho definice! Spojení moci finanční a korporátní s mocí politickou. P.S. Možná by bylo všechno jinak,… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Tento clanek zase dava za pravdu clanku,ktery tu nedavno byl od pana Petra…Na Ukrajine uz je uzemi,ktere patri ” nadnarodkam” a NATO ( USA) udela cokoliv,aby o nej neprisly..A Rusko se uz k nemu blizi

cablik
cablik
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Katastrofa pro ně je dluh USA a nekrytý papír co si říká dolar až to dotáhnou do konce tak bude s nimi ámen.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 měsíci

Jedina ideologie vedouci tridy v USA jsou penize.Diky Holywoodu se jim povedlo svet presvedcit,ze jsou ” hrdinsti”, jenze to se neda na veky

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Tady mi pripomeli Kubu..To jednani USA vuci ni jsem vzdy povazovala za malost…Takovy Korcok ve statnim utvaru ( To vam nezapomenu!)

cablik
cablik
před 3 měsíci

V našem díle budou pokračovat jiní řekl Hitler než se zastřelil a kdo jsou ti jiní je jasné. Klause Bárbieho též zachránili aby je naučil jak bojovat proti komunismu.

standa
standa
před 3 měsíci

USA používají nástroj nacismus a fašismus. Vždy je financovali a využívali. Současnost není jiná.