Teď už jsem klidný…

Vidlákovy postřehy z diskuze na CNN Prima News o eurovolbách s kandidáty-lídry jednotlivých stran a hnutí …

Daniel Sterzik-Vidlák
Daniel Sterzik-Vidlák

Středeční superdebata lídrů do evropského parlamentu byla, mírně řečeno, neuvěřitelná. CNN Prima v podstatě převzala úlohu České televize a odvedla tentokrát dobrou práci. Dozvěděli jsme se víceméně všechno o všech a bylo to jak ohnivým písmem. Krásně se vyjasnilo, kdo za co kope, ukázaly se všechny třecí plochy. Podíval jsem se na to dvakrát, abyste vy nemuseli.

Už včera jsem vytipoval pár bodů, které mi přišly důležité, ale to jsem posuzoval spíše kvality jednotlivých řečníků. Aniž bych to chtěl dneska rozvádět znova, jednoznačně bylo vidět, o kolik je opozice lépe připravena. Konečná, Turek, Mach, Dostálová i Zaorálek věděli o čem mluví, bylo to takřka bez frází a prázdného plácání. I když dostali celkově méně času než tři vládní kandidáti, řekli toho o dost víc. Vondra, Kolaja a Nerudová, to byla přehlídka mlácení prázdné slámy a Nerudová z toho svou ynteligencí vyčnívala jak Mrákotínský obelisk. Kdybych měl kandidáty seřadit podle přesvědčivosti a pohotovosti, tak by žebříček vypadal takto:

Konečná, Turek, Mach, Dostálová, Zaorálek… pak dlouho nic, následuje Vondra, Kolaja, pak sto kilometrů nic a pak Nerudová.

Ale dost srandy… Dneska si probereme to důležité, co v debatě zaznělo:

1/  Rakušan o migračním paktu lhal. Nejen národu, ale i své vládě. Odsouhlasil něco, s čím teď hlasování nesouhlasili ani pětikoaliční europoslanci. Tedy… kromě Nýdrmajera a Maxové… Piráti samozřejmě nesouhlasili, protože migrační pakt je málo přívětivý a ostatní nesouhlasili, protože neplatí nic z toho, co Rakušan sliboval. Žádná výjimka pro Českou republiku, žádné započítání uprchlíků z Ukrajiny, žádné ohledy a navíc ještě mechanismy, které mohou zrušit i to předražené placení za uprchlíky, které nechceme přijmout.

Následovala dlouhá hádka, čí je vlastně europoslankyně Maxová, která se tam dostala za ANO a pak přešla k Sociální demokracii. Myslím, že Vondra byl rád, že se nemluvilo o Nýdrmajerovi, se kterým sdílí kandidátku. Ten totiž také hlasoval pro migrační pakt. Vondra vůbec zněl strašně unaveně, protože má před sebou nemožný úkol. Přesvědčit voliče ODS, že Nýdrmajer nebude dělat potíže euroskeptikům a přesvědčit zároveň voliče TOPky, že Vondra sám nebude dělat potíže eurooptimistům.

2/  Evropa dává na zbrojení čtyřikrát tolik než Rusko a Vondra se bojí toho, že kdyby se s Ruskem uzavřelo příměří, tak by Rus nazbrojil a postupoval dál. To je také asi jediná agenda, která Vondrovi zbyla. Pomoci Ukrajině, aby Rusko neobsadilo Charkov, protože pokud by Ukrajina prohrála, bylo by to…. no prostě to se nesmí stát.

Má pravdu, předseda… Pokud Ukrajina prohraje, bude to takové tsunami, že se tady z toho všichni posereme… nebo vypaříme v atomovém výbuchu.

Nerudová k tomu ovšem dodala, že zbrojíme hrozně málo, protože Rusko vyrobí mnohem víc granátů než Evropa… A to Danuše ještě neví, že Rusko vyrábí víc granátů než Evropa i Spojené státy dohromady. A stačí mu na to čtyřikrát méně peněz. No, on málokdo ví, že Američané sice dávají na zbrojení nejvíc peněz na světě, ale většina z těch peněz nejde na zbrojení, ale na režie armádních zaměstnanců. Pak si odečtěte jejich loďstvo, protože jsou přece supervelmoc a voila, ve skutečnosti zbrojí Rus, protože nedává peníze admirálům v holčičích lodičkách, ale dává peníze do muničních továren.

Jediná záchrana je v tom, že se válčení zastaví dřív, než se ten rozdíl ve výrobě munice víc projeví, protože kromě keců, neudělal Vondra pro zastavení Ruska vůbec nic. A nejen Vondra. Nikdo v Evropě neudělal nic jiného než že zvýšil počet porad, protože pořád platí, že v Pardubicích se vyrábí víc nitrocelulózy než ve zbytku Evropy dohromady a za dva roky války se výroba prakticky nezvýšila.

Kdo mluví o zastavení války? Sami si dosaďte.

3/  Grýndýlem jsou všichni v Evropě tak posedlí, že se s tím nedá nic dělat. Turek měl pravdu, že jediná správná cesta je zrušit, zrušit, zrušit. Ale také z toho jako sláma z bot čouhalo, že se nic rušit nebude, protože to přece nejde a protože musíme zachránit klima. Klimatické cíle jsou správně a čeští zemědělci mají sucho a nemají úrodu… Kolaja říkal a Nerudová se rozhovořila o tom, jak lidi nemají vodu ve studni, protože Babiš si vzal dotaci na linku na toustový chleba. Nekecám. Fakt.

Že mají zemědělci v posledních dvou letech velmi vysokou úrodu a k tomu má i Ukrajina vysokou úrodu a díky tomu jsou ceny tak nízké, že se u nás nedá pšenice prodat se ziskem, to už samozřejmě ani Danuše ani Vondra ani Kolaja neřekli.

Vondra sám v podstatě přiznal, že henten grýndýl jen trochu zdržoval, ale jinak také věří v elektromobilitu a syntetická paliva a pak blouznil o vodíku a jaderné energetice… Hele, když po dvou letech války nedokázali rozšířit výrobu výbušnin a většina granátů pro Ukrajinu se vyrábí na Slovensku, protože ten Putinův slouha, Fico, jako jediný nechává rozšiřovat zbrojní výrobu a dělá Slovákům tím zaměstnanost, tak jadernou elektrárnu nikdy, nikdy, nikdy nezvládnou…

4/  Zbytek byly osobní přestřelky, evropské dluhopisy, definice socialismu a mluvilo se samozřejmě o ambicích na eurokomisaře.

Na první pohled bylo ale vidět, jak hloupí a omezení lidé tvoří dnešní příznivce vlády. Já ještě pamatuju Vondru z dob amerického radaru. Tehdy byl velmi sebevědomý rétorický chřestýš…. ale teď už je jen sebevědomý. Nechytal se. I když dostal víc prostoru než Konečná s Turkem dohromady, řekl toho asi nejmíň. Hromada frází o ničem. To i ten Kolaja mluvil více k věci, ale když jsem ho poslouchal, měl jsem husí kůži. Naštěstí už patří k té generaci Bobů Kartouzů a Mikulášů Minářů, kteří mají hodně řečí, ale dotáhnou to jen na občanku v mobilu nebo přelakování pražských tramvají. Kdyby byl Kolaja schopný, byl by opravdu nebezpečný.

Danuši Nerudové budu fandit, ať se tou eurokomisařskou stane. Kam se hrabe Trojský kůň před hradbami. Tohle je Trojská atomovka a i kdyby tento národ zvolil všech jedenadvacet europoslanců z kandidátky Stačilo!, nikdy by nedokázali nasypat písek do evropského soukolí tak dokonale, jako to zvládne Danuše svojí agilností a aktivitou. Kolaja (ale vlastně i Vondra) už jsou jen hedoničtí požitkáři, ale Danuše, to bude aktivní blbec, stokrát horší než třídní nepřítel. Že si ji STAN vzal na kandidátku, tím si tak nadělali do hnízda, že si to ještě nedovedou představit.

Každý, kdo hodí hlas této mladé a pohledné, ten si zaslouží konec světa, mor a neštovice, zaslouží si další zvýšení daně z nemovitosti, zaslouží si být okraden bankami i finančákem, zaslouží si digitální otroctví, zákaz mobility a doživotní pojídání cvrčků.

Ale já jsem už klidný. Opozice má dobré kandidáty a Pětikolka tam má lemply, lemply a lemply.

**

Daniel Sterzik – Vildák, Litterate

4.7 14 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
9 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 17 dny

Lidé, bděte. Holky z jejich pětikolky, pečou zradu a ne vdolky. A když je budem voliti, pošlou národ do řiti !

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 17 dny

Debata byla dobra.Konecne to vypadalo,ze ti lide maji i o necem prehled…Uplne nesnasim papouskovani ” vladnoucich”…Jejich reklamni poradci vzdy neco stvori a pak to ti,co chodi do televizi, mnohokrat prerikaji bez toho,aby to davalo vubec nejaky smysl

cablik
cablik
před 17 dny

Z NĚMECKÉHO ŠKOLSTVÍ SE STÁVÁ DŽUNGLE. BITÍ, ŠIKANA A NEGRAMOTNÉ DĚTI JSOU NA DENNÍM POŘÁDKU
https://pravyprostor.net/z-nemeckeho-skolstvi-se-stava-dzungle-biti-sikana-a-negramotne-deti-jsou-na-dennim-poradku/

orinoko
orinoko
před 17 dny

Jen krátce, protože jsem čirou náhodou jen kousek viděl. Co mě zaujalo? Obří podbradek krasavice inteligentní, totiž podprdy Nerudne.
Takový podbradek nemá jen tak někdo a pravím, že by v rámci ochrany očních bulev vseobecne měla na pytli vypůjčeném od pelikána nosit ochranu před provesenim a vyzarovanim prebujeleho QD – takto Quocientu Debility.

cablik
cablik
před 17 dny

No jo to bylo jasné další čaput na opakování těch jejich prázdných frází. Pan Vidlák by neměl mít radost tihle fanatici nám můžou ještě zatopit než přijde jejich konec.

Prodost
Prodost
před 17 dny
Odpověď uživateli  cablik

Vidlákova zmínka o klidu? Myslím, že to byla jen taková “závěrečná pirueta”. Nikdo nemůže být klidný když ví, že nezáleží na tom kdo koho volí, nýbrž na tom, kdo ty hlasy sčítá. A to je už mnohonásobně prokázáno. Tím chci vyjádřit svoje přesvědčení, že demokratickým procesem nacistický projekt EU reformovat/změnit nelze.

cablik
cablik
před 17 dny
Odpověď uživateli  Prodost

Já klidný nejsem:

Fialova a Rakušanova vlastizrada dostává reálné kontury: Kvótám se teď říká povinná solidarita. Migranty k nám dostanou oknem. Půl miliónu za jednoho každého. Sorosovci spěchali, dokud to mají pevně v rukou. Změní něco volby?
https://protiproud.info/politika/7860-fialova-a-rakusanova-vlastizrada-dostava-realne-kontury-kvotam-se-ted-rika-povinna-solidarita-migranty-k-nam-dostanou-oknem-pul-milionu-za-jednoho-kazdeho-sorosovci-spechali-dokud-to-maji-pevne-v-rukou-zmeni-neco-volby.htm

Prodost
Prodost
před 17 dny
Odpověď uživateli  cablik

Jo, jo. Povinná solidarita? Oxymóron přímo z EU newspeaku.

Karel2002
Karel2002
před 17 dny
Odpověď uživateli  cablik

No co, budete mít za sousedy muslimy. Ti hned dostanou české občanství, aby mohli ve volbách volit Fialu s Rakušanem, kteří se jim postarali o blahobyt.