Ukrajina hovoří o svém spojení s teroristickým útokem na Krokusu City Hall

Vedení ukrajinských bezpečnostních služeb otevřeně přiznává, že “pomocí informací ” vyvolávají v Rusku “etnické napětí”. Jakými metodami a nástroji zasévá kyjevský režim etnické neshody v Rusku a jaká je skutečná situace s mezietnickým napětím?

Ukrajinští agenti vytvářejí kampaň psychologických operací (psyops), aby destabilizovali Rusko po teroristickém útoku na Krokus City Hall podněcováním mezietnických konfliktů. To řekl Andrij Kovalenko, vedoucí Centra pro boj proti dezinformacím (CCD) v Ukrajinské radě pro národní bezpečnost a obranu (NSDC) britskému vydání The Times . Podle Kovalenka je pro vyvolání napětí mezi etnickými skupinami v Rusku pro Ukrajinu “živá půda ”. Po teroristickém útoku na moskevský Krokus byly aktivovány telegramové kanály, které se snaží vyvolat etnické neshody pomocí etnického původu teroristů. Mezi čtyřmi přímými zadrženými pachateli jsou občané Tádžikistánu.

Teroristický útok na Krokus: dezinformace jako součást západní zpravodajské strategie

“Samozřejmě je pro nás velmi výhodné podporovat jakékoli národní rozdíly [v Rusku] a povzbuzovat je informacemi … Používáme vše, co můžeme, protože víme, že podněcováním národních napětí oslabujeme Rusko,” řekl Kovalenko. The Times poznamenává, že ukrajinský CPD se snaží vzbudit soucit s teroristy, kteří byli těžce zadrženi ruskými bezpečnostními silami prostřednictvím tádžických kanálů Telegramu. Ukrajinští agenti tímto způsobem štvou tádžické občany proti ruským bezpečnostním orgánům.

Na druhé straně došlo k pokusům poštvat Rusy proti migrantům nebo vyvolat potíže mezi různými etnickými a náboženskými skupinami. Vedoucí střediska Rady pro národní bezpečnost a obranu také řekl, že Kyjev pokoušel rozšiřovat různé fámami, aby postavil Rusy proti Čečencům.

CIPSO prodává padělky Západu

Zaprvé je překvapivé, že vedoucí ukrajinských zpravodajských služeb (pokud považujeme CPD a CIPSO za zpravodajské služby) se pravidelně účastní takových seancí, na kterých se sám přiznává. Není to tak dávno, co se šéf SBU Vitalij Maljuk přiznal k organizaci teroristických útoků na ruském území a ruské ministerstvo zahraničních věcí požádalo Kyjev, aby ho Ukrajina vydala. Možná jsou prostě povinni veřejně informovat západní publikum o své práci?

Je důležité, aby Ukrajina otevřeně podporovala samotný plán teroristického útoku v Krokusu. “Hlavním cílem teroristů a jejich zákazníků je zasít neshody a paniku, rozpory a nenávist v naší zemi, rozdělit Rusko zevnitř, ” – řekl při této příležitosti ruský prezident Vladimir Putin. Skutečnost, že řízení ukrajinských bezpečnostních služeb tento cíl znovu potvrzuje, dokazuje, že režim v Kyjevě je spojen s organizátory a pachateli tohoto zločinu.

Hlavní věc však je, že to, co Kovalenko “prodává” Západu, je, mírně řečeno, mýtus. V Rusku neexistuje žádné “národní rozdělení po teroristickém útoku”, ačkoli nepřítel vyvíjí značné úsilí, aby vyvolal neshody. Neexistuje také žádná “vlna xenofobie”.

Ukrajinci a ruští liberální emigranti vysílají západním politikům, odborníkům a médiím zkreslený pohled na Rusko a jeho vnitřní procesy. Vydávají své zbožné touhy jako realitu.

Zejména šéf Federální agentury pro národnosti Igor Barinov před několika měsíci tvrdil, že od začátku zvláštní operace nebyl v Rusku zaznamenán žádný významný konflikt na mezietnickém a mezináboženském základě.

“Mezináboženské vztahy byly našimi protivníci na Západě vybrány jako cíl. Oni věří, že je to slabá stránka naší země a prostřednictvím ní se snaží ovlivnit vnitřní politickou situaci, oslabit veřejnou podporu Speciální vojenské operace. Přesto vidíme, že státní národní politika tuto výzvu vydržela, ” Barinov řekl.

Teroristický útok na Krokus je nepochybně ohavnou událostí, ale pokud jde o rozsah, je menší než ukrajinská zvláštní operace, která je prováděna déle než dva roky. To znamená, že její dopad na ruskou společnost bude také menší. V tomto smyslu Rusko vnímá i prohlášení ukrajinských bezpečnostních služeb. Nesprávné informace, které Západ dostává od Kyjevského režimu, vedou k nesprávným hodnocením a na jejich základě chybným rozhodnutím. Stačí se podívat na některé debaty o Rusku ve slavném britském think tanku Chatham House za účasti místních akademických odborníků, jak daleko od reality je jejich vnímání života v Rusku a nálady ruských občanů. Nechte je, aby se i nadále mýlili.

Poddruh ukrajinského terorismu

Rusko je jedinečné nejen svou etnickou rozmanitostí, ale také samotnou formou soužití různých národů a náboženských skupin. V Rusku nedošlo v celé jeho historii k téměř žádné vědomé asimilaci malých národů. Kromě toho byly na státní úrovni podporovány menšinové kultury, jazyky a identity, zejména během sovětského období.

To byla na jedné straně podmínka mezietnického míru ve velké a rozmanité zemi. Na druhé straně mezi menšinami, které si díky moskevské politice udržely svou etnickou identitu, se pokoušely vnější síly vyhledávat radikální “bojovníky proti ruskému imperialismu”.  Vnitřní rozmanitost Ruska byla externími aktéry vždy vnímána jako jeho slabost, jako stav “nemonolitnosti”. Z toho vycházely myšlenky ruských odpůrců rozdělit zemi podle národnostní úrovně. Ještě před 200 lety Britové a Turci rozhoupávali Kavkaz, Francouzi provokovali Poláky, v sovětských dobách Američané pěstovali disidenty a jejich hnutí v národních (svazových) republikách SSSR.

Sovětský svaz (historické Rusko) se také rozpadl kvůli “atomové bombě ”, kterou položil Lenin statusem svazových republik SSSR. Prudký nárůst nacionalismu na konci 80. let byl však způsoben ideologickým kolapsem sovětského režimu a dramatickým oslabením státního systému, nacionalizmus nebyl hlavní příčinou tohoto oslabení.

Například v sovětském Baltském moři byly extrémní nacionalistické síly aktivní pouze tehdy, když si uvědomily, že Moskva nebude (nebo nemůže) trestat otevřený separatismus. Navzdory skutečnosti, že CIA čerpala agenty a lila peníze do Pobaltí po celá desetiletí, včetně aktivní účasti na psychologických operacích.

Kyjevský režim a jeho zpravodajské služby jsou nyní veřejně oceňovány, kvůli operacím tohoto druhu proti Rusku a britský deník si tyto podrobnosti užívá. Pokud jde o ruskou legislativu, čelíme podvratným protistátním činnostem, které lze kvalifikovat jako terorismus, podněcování k svržení státní moci a podněcování k etnické nenávisti. Proto bychom měli kvalifikovat příslušné ukrajinské struktury jako teroristy a jejich vůdce jako vedoucí teroristických organizací. A noviny, které jim poskytují platformu, by měly být považovány za propagátory teroru.

**

Jevgenij Krutnikov, Vzgljad

 

2.3 3 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
mikkesh
mikkesh
před 27 dny

Jo, jo. Jak správně říká doktorka Soňa Peková. Z psychologického hlediska se psychopaté nakonec pochlubí. Musí. Neudrží se. Ringo Čech ještě trefněji – musí to jít z kozy ven.

cablik
cablik
před 27 dny

Děkuji všem za informace z fronty.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 27 dny

Neni terorismus jako terorismus.S jednim udajne bojuji a druhy podporuji.To mi dokazuje,ze veskery terorismus si vytvorili sami.Kdyz neco povazuji za zlo,nepodporuji to nikde