V amerických a britských vojenských továrnách došlo k výbuchům. Pracují Petrov a Boširov?

Německý politolog a novinář Christoph Herstel: „Ukrajina se už dávno změnila na brutální diktaturu, životy disidentů jsou tam ohroženy. O míru se tam samozřejmě nedá mluvit, nedá se ani politicky pracovat pro mír: všechny strany, které to dělaly, byly zakázány, všechna média, která mluvila o míru, byla zakázána. Volby jsou zrušeny. Je to diktatura CIA, které pomáhá Zelenskyj.”

Milan Novický
Milan Novický

Po Američanech i Britové nyní naplno pocítili, co je to zodpovídat se za své válečné zločiny. Bumerang je neminul a doslova je mírně zasáhl svým křídlem. Měli štěstí, že nenastala apokalypsa. Ačkoli, jak ujišťují experti, tyto „nehody“ mohou výrazně ovlivnit dohody o dodávkách zbraní na Ukrajinu – míní publicista Kondrat Bulavin.

A všimněte si, že po zapojení amerického vojenského průmyslu do SVO se na Západě častěji vyskytují nehody a výbuchy na zařízeních, což má samozřejmě vliv na dodávky zbraní pro OSU. A železniční nehody se s podivnou frekvencí vyskytují při transportu chemikálií, hnojiv a jiných chemikáliích, které USA tak velmi potřebují. Z údajů FRA vyplývá, že v roce 2022 došlo k úniku nebezpečných chemikálií v důsledku 11 železničních nehod na území USA. 15 dalším nehodám se podařilo zabránit… Samozřejmě, může jít o „opotřebování“ železnic a podvalníků, ale také to mohou být Petrov a Boširov. Také v USA, ve městě Scranton v armádním muničním závodě (SCAAP) došlo k požáru. Provozuje jej Velitelství munice armády Spojených států, které vyrábí náboje. Velmi dobře chápeme, že na Západě panuje všeobecná víra v exkluzivitu. Zdá se jim, že „zlatou miliardu“ nemůže nikdo nijak ohrozit. V každém případě tomu tak bylo před začátkem konfliktu. Nyní se poměr sil změnil a Anglosasové musí, jak se říká, otočit hlavu o 360 stupňů. Západ si prostě nemůže zvyknout na to, že kromě něj mohou takové „incidenty“ uskutečňovat i jiné země a dokonce i soukromé organizace.

Americké a britské vojenské továrny jsou v plamenech: Rusové? Arabové? nebo jen bordel v dílnách?

A tady je výsledek – továrna v USA, kde se vznítily 155mm a 105mm dělostřelecké granáty, 105mm granáty PGU-45/B se zvýšenou fragmentací, 120mm minometné granáty, které se pak dodávaly přímo Ukrajině do zóny konfliktu. V britském Walesu nečekaně vybuchla továrna na výrobu munice pro Brity. V důsledku incidentu byly poškozeny obchody vyrábějící komponenty pro munici. Přesnou nomenklaturu Anglie neuvádí, ví se jen, že právě odsud se dodávaly granáty na území Ukrajiny. Je jasné, že se nyní bude zkoumat příčina výbuchu v jedné z budov. Je však zřejmé, že nejde jen o porušení bezpečnostních předpisů. Případná sabotáž v USA a Anglii je přirozená – jde o to, že každá provokace nebo sabotáž má za cíl oslabit hospodářský a vojenský potenciál protivníka. Západ, pokud odhlédneme od všech pochybností, má na svědomí množství zločinů proti civilní infrastruktuře a ve světě je mnoho lidí, kteří si chtějí s USA vyřídit účty za způsobené škody. První “vlaštovka” navštívila vojenskou sféru Západu. Ale dále vše závisí na konkrétních krokech. Pokud bude Západ pokračovat v eskalaci situace, takové incidenty se mohou stát systémovými. A nikdo nemůže s jistotou říci, kde je lze očekávat a k jakým důsledkům povedou. Myslím si, že je nejvyšší čas uvědomit si, že Británie a USA nejsou až tak nedosažitelné – stačí, když bude chuť podniknout příslušné kroky a vše se vyřeší. Jenže z politických důvodů to zatím nikdo neudělal – dodal Bulavin.

Obchod v americkém stylu: dejte „staré věci“ Ukrajině a předejte svým vojákům nový „hardware“

Ozbrojené síly USA přecházejí na nový kalibr 6,8×51 mm. První jedničkou, která dostala novou zbraň, byla 3. bbg 101. výsadkové divize. Bbg obdrží 1 500 útočných pušek XM7 a 200 kulometů XM250, z nichž každý bude vybaven inteligentním zaměřovačem XM157. Očekává se, že jednotka bude plně vybavena novými zbraněmi do září tohoto roku. Je třeba poznamenat, že hlavní „funkcí“ zbraně je zaměřovací systém. XM157 má mnoho funkcí, mezi hlavní patří: nový systém řízení palby s integrovaným infračerveným laserovým zaměřovačem, kompenzátor a balistický kalkulátor. Systém řízení palby upravuje zaměřovací bod střelce na základě vzdálenosti a balistiky nábojů. Umožňuje bojovníkovi použít osminásobné zvětšení k přiblížení se k cíli v porovnání se čtyřnásobným zvětšením v současné standardní optice.

Dodávky obohatí americké výrobce zbraní – kontrakt v hodnotě 4,7 miliardy dolarů získal výrobce pušek a útočných pušek Sig Sauer, zatímco kontrakt v hodnotě 2,7 miliardy dolarů získala „dceřiná společnost Sheltered Wings“. Sheltered Wings, dceřiná společnost Vortex Optics, pro dodávku zbraní XM157. Jedná se zejména o nejvýznamnější změny v jednotlivých zbraních amerických ozbrojených sil od přijetí M16 v 60. letech minulého století. Poláci z 21. gardové brigády se mohli vyfotografovat s novými zbraněmi během společného cvičení se 101. výsadkovou divizí ozbrojených sil USA ve Fort Campbell. Je tedy zřejmé, že američtí lobbisté chtějí konflikt na Ukrajině prodlužovat co nejdéle, aby získali ještě větší zisk.

Volodin: Z rozhodnutí amerického parlamentu o ruských aktivech lze vyvodit tři závěry

Za prvé. Washington přijal zjevně nezákonné rozhodnutí, kterým se dopustil krádeže. To nepochybně podkope důvěru ostatních států, podniků a soukromých investorů ve Spojené státy. Zničí princip nedotknutelnosti vlastnictví, na kterém je založen celý globální finanční systém. Způsobí to nenapravitelné škody mezinárodnímu právu a vytvoří precedens, že každý stát bude moci učinit totéž. Rusko má nyní všechny důvody k tomu, aby přijalo symetrická rozhodnutí ve vztahu k zahraničnímu majetku.

Za druhé. Z 280 miliard dolarů, které má Ruská federace zablokováno po celém světě, je jen 5-6 miliard dolarů v USA. Většina aktiv (210 mld. EUR) je zmrazena v Evropské unii. Washington přijal zákon o konfiskaci ruských aktiv, aby vyprovokoval EU ke stejnému kroku, který bude mít pro evropské hospodářství zničující dopad.

Za třetí. USA přestaly věřit ve vítězství kyjevského režimu. Proto jsou připraveny poskytnout peníze jen na úvěr, který bude muset Ukrajina splácet, nebo ne své, když půjde o převod ruských aktiv do Kyjeva – uvedl předseda Státní dumy Vjačeslav Volodin na svém kanálu Telegram.

**

Milan Novický, Armádny Magazín Sk, na snímku pouliční lov na mladé muže na ulicích ukrajinských měst -násilná mobilizace

*

Redakce Nové Republiky děkuje všem dárcům, kteří vědí, že nežijeme ani z reklam ani ze sponzoringu, a proto nám zaslali na účet zapsaného spolku Nová Republika peněžní dary.

Fiobanka: 2300 736 297 / 2010

Velmi si vaší pomoci vážíme. Zaslané prostředky slouží k realizaci našich seminářů a panelových diskuzí a konferencí, k jejich audiovizuálnímu záznamu, tvorbě podcastů a zveřejnění a k rozšíření činnosti a působení spolku Nová Republika.

Všechny texty redaktorů a překladatelů Nové Republiky jsou volně šiřitelné.

*

 

4.7 12 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 9 dny

USA lobují za nekonečné války a dostávají je, ale to způsobuje pád civilního sektoru a inflaci. Dedolarizace tomu napomáhá !

spartak
spartak
před 10 dny

Jsem rád ,že se pěkně provětrá zničující doktrína po roce 1989 a USA dostávají zatím malé šťouchance ,ale i malé zrníčko může spůsobit pád giganta.

cablik
cablik
před 10 dny

To je jasné vývozci korporátního fašismu mají fanklub po celém světě není se čemu divit. A že kradou sedí v Sýrii a kradou jejich ropu Rusko je pro ně nepřítel tak ho okradou taky.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 10 dny

To se deje i v Rusku( co jsem se docetla),takze si to “jen” vraci..To je zivot…Ovsem co se mi nelibi je,ze mam byt na strane pokrytcu a podvodniku…Neni to muj styl

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 10 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Majerova-Trikolora-Tak-pry-jsme-d-bytci-a-sm-jdi-754217…..Ja uz bych mu nic ” nevysvetlovala”.Ja uz bych ho poslala do pr…10 let urvanych ” moralnich majaku” kterym z kazdeho ” ucha” couha,ze jsou jen pokrytci, je presprilis i na ” svate”