Zpěv míru…

Daniel Sterzik-Vidlák
Daniel Sterzik-Vidlák

Tak jsme se včera dozvěděli, že USA zaslaly Izraeli varování před íránským útokem, který může vypuknout každou chvíli. Na hentěch internetech běhá celá řádka videí z Izraele, kde převážejí různé (asi) protiletadlové rakety sem a tam. Izraelští vojáci mají zrušené dovolenky, Američané prý nakládají lodě, které mají určené pro podporu nového konfliktu.

Vlastně se tomu ani nedivím. Izraelský útok na íránský konzulát v Damašku nebyl nic jiného než čirá provokace. Íránský režim si může dovolit statisíce mrtvých, ale nemůže si dovolit ztratit tvář. Netanjahu zase potřebuje větší válku, protože se pod ním z nepovedené malé války příliš houpe židle. Jedna a jedna jsou dvě.

Také probleskly neověřené zprávy, že kanadská ambasáda, která je hned vedle těch zasažených íránských budov, byla hodinu před izraelským útokem evakuována…

Ukrajinci prý dokončili drony (upravili jakési čmeláky) s doletem tři tisíce kilometrů, kterými mohou zasahovat cíle hluboko v ruském zázemí. Nevím, jak velkou škodu mohou Rusům napáchat, ale dovedu si představit, jaké škody na Ukrajině napáchá ruská odveta.

Bubny války znějí stále hlasitěji a celé to těžké ticho, které jsem popisoval včera, je vlastně spíš ohlušení. Je to způsob, jak přebít jakýkoliv zpěv míru, ať už s ním přichází papež, slovenský premiér i kandidát na slovenského prezidenta. Válečné bubny duní, aby nikdo neslyšel nic jiného, aby člověk přestal vnímat, aby se lidská srdce rozbušila ve stejném rytmu, aby lidé tleskali své vlastní zkáze a ze všech sil ji pomáhali přiblížit.

Hlas míru nám v tom všem nějak zaniká… Je příliš tichý.

Kluci, co se mnou tvoří Vidlákovy kydy se s tím nechtěli smířit. Pokud mír nebude znít hlasitěji, pokud mír nebude víc zvučet, pokud volání po míru nebude všudypřítomné, tak prostě vyhraje válka. Pokud se nepostavíme válečným tamborům, tak nás nakonec prostě ohluší definitivně. A tak jsme připravili (možná poslední) mírovou kampaň.

Ještě pořád nám nezakázali mluvit, ještě pořád máme přístup na sociální sítě, ještě pořád nám nezablokovali domény a ještě není vyhlášen válečný stav. Ještě nepřiletěla žádná raketa na české území. Ještě nebyl zabit žádný český voják. Ještě má smysl se snažit. Ještě má smysl se bouřit a bránit. Každým dnem se naše šance zmenšují a jsme stále blíž a blíž plnému zapojení do války proti dvěma třetinám planety. Jsme stále blíž zapojení do války proti jaderné velmoci, která má za zády továrnu světa. Jsme stále blíž k možnosti si popálit ruce v rozhořívajícím se ohni na blízkém východě.

Začali jsme tímto videem:

Prosím, pomozte nám ho co nejvíc rozšířit všemi kanály. Fejsbůk to pouští dost neochotně. Možná je to marná práce, ale nemůžeme prostě sedět se založenýma rukama, zatímco se náš svět potápí. Je třeba udělat, co je v našich silách.

Zkusme o míru zpívat hodně hlasitě…

*

Daniel Sterzik – Vidlák, Litterate

3.6 14 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
25 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 22 dny

10.4.2024 od 15,00 hod. děláme demonstraci před Ministerstvem obrany – Tychonova 1, Praha, kde chceme naložit Černochové, co se do ní vleze, aby nezatahovala slušný lidi do války za polské zájmy na Ukrajině (ona je totiž na půl Polka).

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 23 dny

Otřásla se i Socha svobody – zemětřesení v New Yorku Zemětřesení bylo nejsilnější od roku 1944, tedy po 80 letech. https://echo24.cz/a/H5UpL/zpravy-svet-zemetreseni-new-york Jak symbolické před zatměním Slunce v pondělí 8.4., které je významné tím, že proběhne nad Severní Amerikou. Zatmění Slunce (i Měsíce) je odjakživa považováno za předzvěst špatných časů, v naší době pak pro tu oblast,… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 23 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

pokr- Merkelová, znalá souvislostí s tím, že hned druhý den po Brexitu (izolace Británie) EU schválila vybudování vlastní Evropské armády, k čemuž Merkelová prohlásila, že Evropa už se nemůže spoléhat na Británii a USA https://blisty.cz/art/86944-merkelova-evropa-uz-nemuze-spolehat-na-usa-a-britanii.html a v Německu schválila tzv. Bílou knihu, podle které do německé armády mohou vstupovat i cizinci (muslimové), pochopila, že NATO ve skutečnosti bude… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 23 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

-po izolaci Británie od Evropy dostala reálnou podobu i izolace USA (Trumpovo “America First”,převzaté od Roosevelta za 2.WW), což nešlo projevit lépe, než voláním Trumpa o NATO jako přežitku. Výsledkem obojího je konec hegemonie USA (Trump to ví a s globalisty na tom spolupracuje), ale současně to znamená, že válku o ruské zdroje, ke kterým… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 23 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

-pokr- Ale pozor! – zatímco 1. a 2. WW byl americký dolar zachraňován, nově má jít o jeho odstavení, resp. o zrušení petrodolaru co by světové měny, a to ve prospěch čínského juanu. A tady je důležitý fakt, že největší krize dolaru proběhly vždy na podzim-v říjnu, více jsem o tom v 2015 psala zde https://aeronet.news/brezen-2015-konec-americkeho-imperia-a-jeho-dolaru-svet-se-prestehoval-do-ciny-mame-se-opravdu-radovat-hrozba-nove-valky-dohody-ttip-a-tpp-a-statecny-zeman/ K čemuž dnes… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 23 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

-pokr- Protože co mezitím vidíme? Kromě toho, že na podzim budou i volby v USA, ve kterých se dá očekávat vítězství Trumpa, a s ním i vystoupení USA z NATO, na které nenápadně upozorňuje voláním, že spojenci málo přispívají a proto je USA nechají napospas Rusku, vidíme i paniku Macrona, předváděnou tlakem na válku Evropy s Ruskem co nejdříve, nejlépe… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 23 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

-pokr- Jak je vidno, není žádné ticho před bouří a důležité informace stále přicházejí, pro mě je v nich ale optimismus v tom, že Rusko je vidí. Okolí a známí se mě ptají, jestli bude válka a dá mi práci jim vysvětlovat, že válka USA-Rusko ani náhodou nebude: atlantická strana světa totiž do přímého válečného… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 23 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

-dok- Ale ať se vrátím k nadcházejícímu pondělnímu zatmění Slunce nad USA – USA jsou Titanic a čeští tajtrlíci se cítí být jeho zachránci, velmi symbolické zemětřesení v New-Yorku, s pondělním zatměním Slunce jdoucí téměř ruku v ruce, je ale symbolikou, po které jim “do roka a do dne” sklapne, neboť USA prostě končí!. Důležité v tom je… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 23 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Na závěr přece jen mám ještě otázku: Je nyní pochopitelné, proč pro Rusko je vítězství Bidena ve volbách lepší, než vítězství Trumpa?
https://cnn.iprima.cz/biden-je-pro-rusko-lepsi-nez-trump-prekvapil-putin-mel-jednoduche-vysvetleni-425491?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Odpověď je jednoduchá, byt ji Putin nahlas neřekl: dokud jsou USA v NATO (Biden), válka s Ruskem nebude a Macron se může v tažení proti Rusku třeba i podělat a stejně tak i Německo.

Naposledy upraveno před 23 dny uživatelem Pozorovatelka
kutnohorsky
kutnohorsky
před 23 dny

Ukrajina nevyšlapuje podle očekávání. Zřejmě už to má spočítané. Tak se bude hledat jiné odbytiště. Pro Američany by to bylo dál už ztrátové. Předá se to tam NATO a na to tata do Izraele nebo jinam. Když bylo jasné, že s Afghánci nebude řeč a žádné kšefty(všechny doly, lomy hutě skoupili už dávno… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 23 dny

Znicit cely svet kvuli hegemonii USA? Jeste s tim,ze vsechny konflikty vznikaji proto,ze chteji krast?…

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 23 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Kdyz nekde chteji ” demokratizovat” uz ze zasady se ptam, co tam je

standa
standa
před 23 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Anglosasům zničení světa neudělá problém. Zkoušeli to C idem – uniklé maily to dokumentují: “„Toto je jen nejnovější z mnoha e-mailů, které dokazují, že DARPA a Pentagon řídily celý útok Covid. Od viru až po zavedení jedovaté střely, to vše nám přinesl hluboký stát,“ komentoval Alex Jones z Infowars na X. – Každá špinavost je… Číst vice »

Ludvik
Ludvik
před 23 dny

5 апреля 1918 года – началась иностранная военная интервенция на Дальнем Востоке 

Вчера, 16:57

Первоисточник публикации: https://politikus.info/v-rossii/160256-5-aprelya-1918-goda-nachalas-inostrannaya-voennaya-intervenciya-na-dalnem-vostoke.html
Politikus.info

“Britové, Američané a Francouzi nevedli na Dálném východě aktivní nepřátelské akce, ale začali okupovat a „rozvíjet“ místní zdroje, přičemž za sebe nechali bojovat Japonce, Čechoslováky a bělogvardějce.”

A pak, že se historie neopakuje…

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 23 dny
Odpověď uživateli  Ludvik

To neni opakovani historie..Oni to jinak neumi… Moralizovani ,sliby nakonec vyhruzky jejiz motivaci je vzdy jejich zisk a prohra mistnich

cablik
cablik
před 23 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Ale je to opakování historie Hitler měl stejné důvody jaké mají dnešní fašisté. Osadit Rusko rozkrást ho a obyvatele zlikvidovat řekl jeden jejich politický nýmand že by tam nechal jen 5000000 lidí na práci no a co bylo ze zbytkem obyvatel je jasné.

Ludvik
Ludvik
před 23 dny
Odpověď uživateli  cablik

Stejné důvody měli v historii i jiní, např. Švédové a Poláci na počátku 17.století, Francouzi a další na počátku 19.století, Angličané, Francouzi, Japonci, USA a další na počátku 20.století.
Hitler také nebyl sám, jeho “úsilí” podporovala skoro celá Evropa, vč. anglo-amerického kapitálu při jeho nástupu v Německu
k moci.

cablik
cablik
před 23 dny
Odpověď uživateli  Ludvik

Správně kolego fašismus je neustále stejný jenže v dnešní době mají smůlu. Rusové mají zbraně o kterých se jim nesnilo.

standa
standa
před 23 dny
Odpověď uživateli  Ludvik

Čechoslováci se stali rozbuškou a byli zneužiti, aniž by si to uvědomovali, ale dostali zaplaceno ruským zlatem – viz rychlý vznik Legionářské banky. Dnes je podobná situace. Stáváme se rozbuškou a jako obvykle nám vláda lže a na zbraních pro Ukrajinu vyděláváme, ještě více se rozkrade českou věrchuškou a její mafií !!!

unkas
unkas
před 23 dny

odkaz na video chybí…

kolokol
kolokol
před 23 dny
Odpověď uživateli  unkas

Je na Litterate

standa
standa
před 23 dny

Mluvit nahlas o míru je chvályhodné ! Být nahlas a demonstrovat proti válce je ještě chvályhodnější ! Za éry vietnamské války vystupovali mladí lidé proti válce, dnes mají mladí lidé vymyté mozky a nezmohou se na nic, myslí si totiž že válka nebolí a že je to taková počítačová hra na mobilu !!! Za… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 23 dny
Odpověď uživateli  standa

Bohuzel.Presto porad doufam,ze Pirati nejsou uplna ukazka dnesnich mladych,protoze to by bylo neskutecne…Tolik neznalosti a hlouposti

Anonym
Anonym
před 23 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Ne úplna ukázka. Částečná. Čím je mládež mladší, tak je víc zmanipulovaná.

kolokol
kolokol
před 23 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Zrovna dneska jsem nad tím uvažoval. My (stará generace) v mládí četli. Mnohé se tím dalo získat. Ale teprve až po hadráku se otevřely ohromné prameny informací a znalostí. To dnes ti mladí mají přímo před nosem, ale povětšinou tyto rozsáhlé možnosti ignorují. Do značné míry zřejmě nastavením vzdělávacího systému. A přidružují se určitě… Číst vice »