Aldo Moro, Olaf Palme a Robert Fico …

Pokus o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica je takovým logickým důsledkem všeho, co se děje v Evropě, že se člověk nestačí divit. Rovněž nepřekvapilo, že se pokus nepovedl (Bůh žehnej Ficovu zdraví), jako všechno, co v poslední době dělají pokřivený degeneráti: řídí země a organizují pokusy o atentát.

Nyní je střelec vyslýchán. Na fotografie očitých svědků se dostal jedenasedmdesátiletý, prý známý slovenský spisovatel Juraj Cintula. Policie nyní vyšetřuje jeho motivy. Dovolím si odhadnout, že jde o politické postoje Fica a tohoto idiota. Básník a spisovatel, je zároveň aktivistou liberální strany. Známe to z podobných postav – člověk s cuketovým kaviárem namísto mozku.

Ale opozice se ho už zřekla. Inu, „osamělý blázen“ – to se stalo i v historii…. Tyto detaily zde nejsou důležité, ale hrubá narážka na Orbána a ostatní ano. Evropské dějiny druhé poloviny 20. století znají řadu příkladů, jak se nepohodlní lidé vymazávali z politického obrazu krvavou gumou. Toto je poslední možnost. Fico je typickým politikem nepohodlným pro Západ. Připomenu jen 2 příběhy, které jsou všem známé, ale s jiným (doufám) koncem.

Slovenský premiér Robert Fico byl postřelen

16. března 1978 byl Aldo Moro – vůdce vládnoucí italské Křesťanskodemokratické strany, bývalý premiér, unesený teroristy z “Červených brigád”. Levicová radikální skupina, kterou využívala CIA. Moro ten den odešel z domu, aby se zúčastnil důležitého setkání v parlamentu, kde plánoval jednat o vytvoření koaliční vlády v Itálii s účastí komunistů. Morovo auto zablokovalo auto a čtyři muži v kombinézách Alitalia stojící na chodníku zvedli automatické pušky a spustili silnou palbu. Šoféra a bodyguardy zabili a Alda Mora unesli. V roce 1978 italská komunistická strana vážně podpořila křesťanské demokraty a ve složité situaci se podařilo sestavit vládu.

Již v roce 1981 italský týdeník Panorama zveřejnil článek bývalého ředitele CIA Williama Colbyho. Bývalý ředitel CIA William Colby by v něm velmi cynicky popsal mechanismus práce CIA v Itálii při verbování vlivových agentů.

„… Často ani samotní italští představitelé, kterým byla naše (americká) pomoc určena, nevěděli, od koho ji dostali. Někteří si mysleli, že jsou v kontaktu se soukromými americkými organizacemi, které mají zájem o jejich aktivity. A ti, kdo tušili, pro koho pracují, byli dostatečně inteligentní na to, aby se neptali…”.

Operace CIA na odstranění Alda Mora rukama Rudých brigád byla úspěšná. Koalice CDP a komunistů byla zablokována, na Sicílii byly rozmístěny jaderné rakety. Vyšetřování „aféry Moro“ však jen odhalilo mechanismus vytváření organizací CIA po celém světě s cílem ovlivňovat politický život jiných zemí. Již tehdy se využívaly “humanitární” organizace – jako jazykové školy atp.

Finsko a Švédsko, SSSR a NATO: “proces probíhá” od roku 1956

Dne 1. března 1986 byl smrtelně zraněn švédský premiér, lídr sociálních demokratů Olaf Palme. Dne 28. února 1986 byl Palme zastřelen spolu se svou manželkou v samotném centru Stockholmu, šel pěšky a nebyl chráněn. Novinář Patrick Baab a bývalý poradce Pentagonu Robert Harkavy, autoři knihy V síti zpravodajských služeb, získali přístup k zápisu ze zasedání štábu tajného štábu pro plánování operací, tajné armády NATO s názvem Stay Behind. Na základě toho dospěli k závěru, že Palmeho vraždu naplánovali CIA a MI6 za účasti Stay Behind. Důvod byl jednoduchý – Palme se snažil najít způsoby sblížení se SSSR a byl za Evropu bez jaderných zbraní, což vyvolávalo obavy NATO – což bylo podle autorů motivem atentátu.

Každý takový radikální krok je posledním argumentem, který se obvykle používá tehdy, když se západní politik vůbec nechystá jednat a není čas situaci řešit jinak. V roce 2022 byl Fico obviněn ze zločinného spolčení s cílem využít policejní a daňové informace k politickým účelům. Museli je však stáhnout – nemohli to dokázat, čestný politik… Stává se to. Fico je však také zásadový. Slibuje, že zastaví vojenskou pomoc Ukrajině, a hrozí, že bude vetovat pozvání Kyjeva do NATO. Nuže, přejme Ficovi hodně zdraví a poslouchejme, co zjistí místní policie… Hlavně, aby spisovatel „nebásnil“ před soudem…..

*

Alexej Bobrovskij, zdroj

*

Redakce Nové Republiky děkuje všem dárcům, kteří vědí, že nežijeme ani z reklam ani ze sponzoringu, a proto nám zaslali na účet zapsaného spolku Nová Republika peněžní dary.

Fiobanka: 2300 736 297 / 2010

Pokud se rozhodnete přispět, napište do zprávy příjemci, že se jedná o dar.

Velmi si vaší pomoci vážíme. Zaslané prostředky slouží k realizaci našich seminářů a panelových diskuzí a konferencí, k jejich audiovizuálnímu záznamu, tvorbě podcastů a zveřejnění a k rozšíření činnosti a působení spolku Nová Republika.

Všechny texty autorů a překladatelů Nové Republiky jsou volně šiřitelné.

*

4.2 5 hlasy
Hodnocení článku
15 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Stanislav Sevecek
Stanislav Sevecek
před 2 měsíci

Juraj Harvey Cintula, osamělý střelec.

/kubánští imigranti, extrémní pravice, stopy vedou do Langley.

/ukrajinští imigranti, extrémní liberalismus, stopy vedou do Langley.

Nesouvisí.

Primak
Primak
před 2 měsíci

Nahoře zmíněný direktor CIA William Colby. Za jeho působení byla značná aktivita vraždění politických veličin, jak doma tak i v zahraničí. Dokonce to bylo v 70.tých letech až tak přehnané, že byla vytvořena kongresová komise, t.zv. Church Commitee, kteří pak grilovali Colbyho. Pochopitelně se nic zásadního nevyřešilo a neprokázal, tak jako při všech těch Congressional… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 měsíci

Nevěřím v osamělého střelce, zrovna tak jsem nevěřil a nevěřím v osamělost střelce na fylozofické fakultě. Zase bude spousta teorií a dohadů proč a jak. Jednu přidám. Dnes se dá mozek člověka ovlivnit mnoha způsoby, elektronicky, chemicky, drogama,.. pak se může zastrašit, zahnat do kouta odkud vede jen jedna cesta, splnit daný úkol. Proč nastrkovat… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Jako fantasmagorie se to může jevit dnes, zítra jako dosažení pokroku. O tzv. psychonautech se mluvilo i v souvislosti s útoky “zeljonkou” na volební urny v Rusku během prezidentských voleb.

Naposledy upraveno před 2 měsíci uživatelem kolokol
Karel2002
Karel2002
před 2 měsíci

Putin, Si Ťin-pching, Lukašenko, Fico, Orban,,,,byli a jsou možnými objekty atentátu ze strany CIA, MI6, ukrajinské tajné služby, francouzské tajné služby, BIS atd. U nás to jsou Okamura, Babiš, Klaus starší (možná i junior), Zeman (i když má rád Zelenskeho a dal mu vyznamenání)…Wilders, LePen, Trump, Kennedy nejmladší atd. Kolektivnímu Západu jde o přece přežití. Přece… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nemecko-7800-eur-pokuta-za-basnicku-o-ministrovi-za-Zelene-755395 Tady dalsi.Dopadne tak i ten,ktery bude urazet politiky AFD? To nejsou schopni pochopit,ze jsou to take politici jako oni?Ze ty jejich dva metry vsude nici spolecnost? ..Kdyz das blbci funkci

cablik
cablik
před 2 měsíci

Nevhodní politici se v liberální „demokracii” vraždí s tím mají USA svoje zkušenosti. A teď jsme jejich kolonii a zažíváme všechny jejich západní vymoženosti. Přeji premiérovi Ficovi aby dal Slovensko do pořádku.

spartak
spartak
před 2 měsíci

Že se po roce 1990 západu podařilo ovládnout bývalé socialistické státy a nasadit podnikatele kteří všelijak kličkují v kapitalismu a značně ovládají demokracii ke svému prospěchu. Následně je zblblá ostatní společnost a vyprodukuje vraždící ubožáky.Slovensko je sice slovanský stát ,ale s krví maďarů, proto se rychle cpe do EU i eura atd.Jak se bude dále vytvářet společnost… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  spartak

Problem je takzvana ” Obcanska spolecnost”..Je ke vsemu jen ne pro obcany..jen zaseva nenavist

Karel2002
Karel2002
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Termín “občanská společnost” kdysi použil Havel. Nelíbily se mu výsledky voleb, ve kterých vyhrál jeho konkurent Klaus, který nechtěl do NATO a EU. “Občanská společnost” podle Havla měla stát výše než jemu nemilí vítězové voleb. Samozřejmě tu tehdejší “občanskou společnost” dirigoval sám Havel a jeho lidé. Příkladem “občanské společnosti” byl televizní puč… Číst vice »

skeptik
skeptik
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Havlovi se nelíbilo, že vyhrál Klaus protože dobře věděl co je to za křivého hajzla. Bohužel davy podlehly propagandě mainstreamu o úžasném nejlepším ekonomovi.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  skeptik

To je od Sorose.I Havel to mel od nej

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci

Chlapa zblbli dokonale.Videla jsem fotky, jak ” demonstruje” jeste s asi peti typky.Kazdy ma v rukou obrovsky transparent…..https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Dokud-je-cas-Sarapatka-po-strelbe-na-Fica-hrozi-Babisovi-Okamurovi-a-Klausovi-755357….Presne tihle Sarapatkove,kteri si mysli,ze je povinne mit stejne videni sveta jako oni…Ted jsem zaregistrovala,ze Slovaci maji pekne porekadlo ( prirovnani)….”Hlupak je jako nebostik.On nic nevi a okoli trpi.” Vystizne

Karel2002
Karel2002
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Šarapatka je stejný typ jako Pavel Novotný. Snaží se zviditelňovat za každou cenu, neštítí se ani propagace válek a násilí. I kvůli němu spousta lidí odhlásila veřejnoprávní TV. Kuriozní je, že to je bývalý sociální demokrat, který strašně prosil, aby ho do té strany přijali. Že je sociální demokracie na nule, tomu… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Proste typicky liberal..Povrni,tocici se podle vetru,ne moc bystry,ale myslici si,ze sezral Salamounovo hovno,vycurany