Ještě jednou

Daniel Sterzik-Vidlák
Daniel Sterzik-Vidlák

Přátelé, Agrární komora na svém dnešní zasedání zkonstatovala, že vláda a ministr Výborný nesplnili požadavky, které od zemědělců dostali, zároveň hráli mrtvé brouky a jednali jen tehdy, když jim hrozila nějaká akce. Jakmile jim žádný protest nehrozil, přestali brát telefony a jejich arogance stoupala a stoupala. A tak se dnes usnesli, že budou protestovat hned další den po odborářích. Před Strakovkou, tam to mají nacvičené a byly tamodtud nejlepší fotky… Oplocený hnůj, policajt sahající po pistoli…

Platí to stejné, co jsem psal o odborářském protestu. Nikdo v Evropě nebyl tak vstřícný vládě, jako naši zemědělci. Nikdo v EU neměl tak mírné požadavky a neprezentoval je tak vstřícným způsobem. Jinde byly osračkované vládní budovy, hořely balíky se slámou a zablokovanými ulicemi neprojelo nic, ani sanitka ne. U nás nebyl nikomu zkřiven ani vlásek na hlavě, nikomu nevznikla žádná škoda na majetku ani na zdraví.

Co si za to protestující vysloužili? Obvinění, že jsou proruští, že jsou pátá kolona, že slouží Putinovi a dezinformátorům. Poslali na ně provokatéry s kamerami v těsném závěsu… A dostali dvacet milionů „pokuty“ za vysypanou jednu fůru hnoje… Naštvalo je to. Hodně je to naštvalo.

Ti stejní zemědělci, kteří před dvěma měsíci přemýšleli, jestli jsou vlastně proti vládě, ti dnes nejhlasitěji požadují minimálně demisi ministra Výborného a nejlépe celé vlády. Na včerejší tiskovce vedle sebe stáli představitelé Agrární komory, Zemědělského svazu a „zlých zemědělců.“ Mají chuť ještě jednou a hodně nahlas říct celému národu, že nemá volit nikoho z pětikoalice.

Chtějí to lidem říct hodně nahlas a aby to mohli vnímat všemi smysly. Nejen zrakem a sluchem. Chtějí všem říct, že mají nevyřízené účty. Za všechny ty nadávky, dehonestování, nálepkování, podpásovky… Za kompra psané azbukou a rozšiřované Sašou Vondrou, za kecy Tomáše Prouzy i Řeporyjce Novotného.

A tak Praha zažije několik protestních dní hcvíli před volbami a při mistrovství NATO v hokeji. Aby to vidělo i hodně zahraničních návštěvníků a mohli si to natočit na mobil. Já do toho jdu s nimi a udělám všechno pro to, aby měl Výborný ještě více protažený ksicht než minule a aby Fialovi praskla žilka. Udělám všechno pro to, aby se nic nevymlčelo, aby každá věta naší vládní věrchušky byla slyšet, aby se každá mediální podpásovka rozebrala, každé pohrdavé slovo aby zarezonovalo a pak o tom až do voleb budu psát.

Hele, já vím, že takových demonstrací už bylo… Zkoušelo se to zleva, zprava, zdola shora, na Václaváku i jinde. Můj dnešní text není výzva, abyste přišli. Je to jen pozvánka. Druhá v pořadí. Vím, že máte spousty důvodů, být k tomu skeptičtí. Nota bene, když to je už za necelých čtrnáct dní. Ale v příštích dnech budou další pozvánky. Tentokrát ne ode mě, ale přímo od zemědělců a zemědělským způsobem. Uvidíme, jak se vám budou líbit.

Ať se čtrnáct dní před volbami ještě jednou zaskvěje vládní arogance. Ať nám Fiala ještě jednou řekne, že zemědělci i odboráři jsou ruská pátá kolona. Ať se projeví prudká ynteligence Markéty Pekarové Adamové či Danuše Nerudové. Ať řeknou nahlas, že na lůzu není třeba brát ohled, ať udělají z lidí práce dezinformátory a kolaboranty. A hlavně, ať co nejvíc lidí vidí a slyší, kdo nám vládne a jak se chovají. Čtrnáct dní před volbami by na to voliči nemuseli zapomenout…

Pak už budou volby, které ukáží, jak si doopravdy všichni stojí. Ukáží, co si voliči doopravdy myslí, ukáží skutečné preference a ne ty naměřené pomocí cinknutých průzkumů. Ale ještě jednou bude vhodné, hodit pětikolce vidle do těch jejich volebních hesel. Bude vhodné je ještě jednou vyvést z konceptu a klidu, povzbudit je k chybám a hloupým prohlášením. Ještě jednou jim sebereme jejich témata a vnutíme jim ta naše. Ještě jednou jim připomeneme grýndýl, zdevastovaný průmysl, zničené zemědělství a hlavně tu jejich bezbřehou aroganci, jejíž tváří je prdel Pavlíka Novotného.

Já si teď v příštích čtrnácti dnech odpracuji ten plán B a C. Před volbami se už toho asi víc neodehraje. Povolební realita nám pak řekne, zda to všechno k něčemu bylo a jaké máme šance do budoucna.

A prosím, ujměte se někdo plánu D a E.

5 10 hlasy
Hodnocení článku
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
skeptik
skeptik
před 2 měsíci

Myslím, že jste tu chvíli, kdy jste mohli tuto vlastizrádnou vládu svrhnout, prošvihli.

vera havrankova
vera havrankova
před 2 měsíci

Milý Vidláku, moc děkuji za celou svou rodinu i za všechny dobré lidi v této zemi. Nesmíme je nechat vyhrát! Snad se lidé proberou a začnou přemýšlet, pochopí, že Babiš je jen druhá strana stejné mince a ti, co to vědí, musí pochopit, že ti, co volí straničky s malou nadějí uspět, své hlasy opět… Číst vice »

Jarda
Jarda
před 2 měsíci

Velké poděkování Danieli moc vám fandím Jarda

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 měsíci

Fašismus v Sovětském svazu, podle mne, byl. Což Banderovci a jeho příznivci nebyli občany CCCP? Neslučovat fašismus s nacionalismem? Jak to např.  oddělit u  Hitlera? Vždyť to byl velký nacionalista, který chtěl pro svůj národ jen to nejlepší. Rozšíření životního prostoru, získání levné(spíše otrocké) pracovní síly, která by za Němce dělala nádenické práce.… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Velká omluva panu Svatošovi a Sterzikovi, zase jsem to dal jinam…

cablik
cablik
před 2 měsíci

Jo tak to zatím u nás je ta pokuta byla jen pomsta za to co si odíraný zemědělci dovolili. Uvidíme jak to dopadne s volbami do EU. To nastíní jak to bude vypadat u voleb do parlamentu.

spartak
spartak
před 2 měsíci

Jen houšť a tvrdě , proti 108 v PS se nedá jinak bojovat , jinak s námi zametou.