Když máš rozpočet 8 miliard a pořád je ti to málo. Nově zaplatíte koncesionářské výpalné i za chytrý mobil nebo tablet

Vládní návrh představil ministr kultury Martin Baxa (ODS- prý pravice) spolu s blahem tetelícími se řediteli obou veřejnoprávních médií.

Jana Marková
Jana Marková
Takže vážení. Úspory ano, šetřit se má, ale jen na vaší straně! Rozežraný propagandistický vládní moloch sám na sobě šetřit nebude. Proč taky, když si na to mohou udělat zákon a Vás kvůli tomu poslat do exekucí. Šmejdi. Normální vyděračští šmejdi to jsou a nic jiného. Peníze dochází všude, to jak moc to jde do kopru, vidíme přesně na těchto případech. Když už nemáš kam sáhnout, ale vodu místo vína pít nehodláš, musíš na to sáhnout lidem, kteří ještě něco mají. A donutit je platit. I za něco, co nechtějí, nevyužívají, nepotřebují. Oni ne, ty jo. Stát potřebuje státní televizi na státní propagandu. My všichni ji máme jen dotovat.

Vláda tam samozřejmě hodlá promítnout inflaci, kterou sama svým diletantismem způsobila. Mimochodem, když to samé měli dostat důchodci, byla to hospodářská škoda a stav legislativní nouze. Když to má dostat prorežimní telka, je to v pohodě. A to i z kapes těch důchodců. K pozvracení jste holky a kluci, fakt.

Momentálně se povinnost vztahuje na rodiny disponující televizním a rozhlasovým přijímačem. Nově by se placení mohlo rozšířit na rodiny, které mají jakékoliv zařízení, na němž je možné televizní nebo rozhlasový signál přijímat, tedy i tablet či chytrý telefon. Boží! Vnouček má telefon a babičko cáluj. A mimochodem, jak se to jako bude zjišťovat? Bude i zákon na práskání mobilními operátory? GDPR cajk? Pořád pohoda?

Odrbou se samozřejmě i firmy. Jako ty kráso, proč má nějaká montážní firma platit poplatek za televizi? Proč? Protože proto! Protože docházejí prachy. Třeba firmy nad 500 zaměstnanců mají platit stonásobek, tedy 15 tisíc za televizní poplatek a 5,5 tisíce za ten rozhlasový.

Pár čísílek za rok 2023. Příjem z výpalného 5,7 miliardy, z podnikatelské činnosti plus mínus miliarda. Mzdové náklady 2,5 miliardy, výrobní náklady 2,2 miliardy, provozní náklady cca 2 miliardy. Co mě zaujalo, náklady na činnost Rady ČT 15,7 milionu korun.

Celkem náklady 7 386 084 000. Jako dovedete si představit něco méně efektivního? Státní správa celkově. To jo.

Celý je to jeden neefektivní tunel, kde jediné co chcete není objektivně informovat, ale u toho vemene se udržet. A uděláte pro to cokoliv. COKOLIV. Budete lhát, ohýbat, selektovat. Informace samozřejmě (zatím). Ani náznak šetření, ani náznak sebereflexe. Tahle země by nemusela mít dluh byť jen jedinou korunu, kdyby ji každý z těch vládních šmejdů nechtěl jen vytunelovat a podojit. Ukažte mi jediného, kterému záleží na něčem jiném, než na vlastním profitu. JEDINÉHO! A dál, pokud vyhraje opozice, zruší to? Ozdraví celý tento do morku kostí shnilý systém? Nebo jen převezme, co funguje, když to tak pěkně funguje a sype? A znovu, ukažte mi jedinou opozici, která se k tomu před volbami zaváže. JEDINOU! (Nejen poplatky za ČT, i daň z nemovitostí, kojenecké vody, léků a další.) Zatím slyším jen to, jak ANO bude znovu zavádět nesmyslné EET.

Opravte mě, jestli se pletu, budu moc ráda. A to myslím vážně. Najde se někdo takový, nebo to je všechno jen hra „na oko“ pro hloupé a naivní voliče?

*

Jana Marková, zdroj

4.3 6 hlasy
Hodnocení článku
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci

Kdyby s tim rozpoctem umeli alespon zachazet..ale tu ” kvalitu” co z nich vypadava by nikdo normalni nekupoval,tak nam ji nanuti

mikkesh
mikkesh
před 2 měsíci

Osm miliard za rok? Tedy milion korun za hodinu? A pak nám ukáží slečny Moravce a Noru, kterým sekunduje pablb Bosák? Jsme to ale pěkní volové!

orinoko
orinoko
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Jsem rozvedený, ale v době, kdy jsem ještě nebyl , tak jsem dost zíral na kantorskou věrnost různým zhovadilym programům a seriálům. To jsem opravdu raději seděl u PC.

cablik
cablik
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  orinoko

Jo kolego též se na TV nedívám a radši jsem u PC ale budu cálovat to co nepoužívám v tomhle absurdistánu.

orinoko
orinoko
před 2 měsíci

Je zvláštní, že modrá prasata, jejich různé uvrate a deriváty, tentokrát nervou, že stát je nejhorší hospodář. Jak už bylo řečeno: Po bolsevicku to budeme řídit MY. Všechno. A bolsevismus je metoda vládnutí, kterou může uplatňovat kdokoli. I menšina. S prstem na kulometne dávce. Sama přitom napichnuta bodakem velkého hlídače correctniho chování. Který už ovšem… Číst vice »

skeptik
skeptik
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  orinoko

To co předvádí vlastizrádná pětikatastrofa a globalisti prostřednictvím EU nemá s bolševismem nic společného.

orinoko
orinoko
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  skeptik

Je to složitější otázka. Je mi jasné, že někteří se cítí všelijak, ale jak popsat systém, který funguje na bázi – účel světí prostředky, strach jako argument, s omezenci na věčné časy a koryto živou vodou na nejhorší lidské pudy. Na takové materii se zakopala známá normalizace.

Naposledy upraveno před 2 měsíci uživatelem orinoko