Proč došlo k atentátu na Fica? Šokující video ukázalo vše (videosestřih ze štvanice na Roberta Fica)

Slovenská vládní strana SMER zveřejnila několik ukázek, jak byly vytvořeny podmínky pro to, aby došlo k atentátu na premiéra Roberta Fica. Poslanec Juraj Gedra pak autorům těchto výroků vzkázal, že bez omluvy a sebereflexe není možné žádné usmíření.

Po atentátu na Roberta Fica se rozhořela celkem vypjatá debata o to, kdo může za nenávistnou atmosféru, která je označována za hlavní důvod, proč Juraj Cintula atentát spáchal. Vládní strana SMER trvá na tom, že tato atmosféra je dílem opozice. Ta to odmítá, a i v Česku se ozývají hlasy, že nenávistnou atmosféru vyvolával Fico a jeho spolustraníci sami.

Právě pro ty připravila strana SMER video, ve kterém např. bývalý premiér Igor Matovič osočuje Fica a spol., že jsou „mafiání, zloději a vrazi“.

„Jen ten hajzl, co tu stál, to je novodobý Hitler, neboť člověk, který dovolí systematicky rozkrádat zem, který za čas jeho vládnutí s Pellegrinim rozkradl 30 miliard eur, měli byste držet hubu a krok,“ burácel tehdy ve Slovenské národní radě Matovič, který “„zkorumpovaného zloděje“ označil také i nově zvoleného prezidenta Petra Pellegriniho.

Ale nešlo jen o Matovičovy výroky, ale i transparenty na protestech proti SMERu, kde se to také hemžilo slovy o vrazích a velezrádcích.

O Ficovi padlo i že je diktátor a že když vyhraje, tak se bude jednat o poslední svobodný rok Slovenska. Šimečkův výrok o házení klacků pod nohy byl také vzpomenut. Stejně jako skandování davu “Fico do basy“ a různé karikatury se šibenicí a podobnými instrumenty. Nemluvě ani o prohlášeních, že by měl Fica “někdo“ zabít.

(video strany SMER – https://www.facebook.com/smersd/videos/3400927460206652)

O štvavé kampani hovořil také poslanec SMERu Juraj Gedra. Ten připomenul, jak v mladém SMERu podávali trestní oznámení na novináře, kteří o nich prohlašovali, že podporují genocidu ukrajinského národa, že unesli Vietnamce a že jsou organizovaná zločinecká skupina. Bratislavská kavárna to nesla nelibě a označila mladý SMĚR  za „smerácké vlky“, kteří útočí na novináře. Další trestní oznámení podávali na novináře, který označil za „národ zbabělců“ a pyšnil se tím.

„Atentát na Roberta Fica není náhoda. Je to výsledek víceleté kampaně konkrétních politiků, médií a novinářů, kteří dnes utíkají od své zodpovědnosti a snaží se překrýt jasný politický motiv pachatele tím, že prý selhala ochranka premiéra. Dámy a páni, zbabělci z politické opozice a médií, když se motiv pachatele naprosto shoduje s nadpisy článků ve vašich médiích a s tématy vašich protivládních protestů, zodpovědnosti se nezbavíte, protože na Slovensku není člověk, po kterém byste šli více,“ vzkázal Gedra.

Psali jsme:
Masky padají! Už je tu jen hra na demokracii, říká Vidlák

„Neustálé protesty, rakve, šibenice, filmy, pět nenávistných knih jen z jedné redakce, kampaně nevládních organizací a tisíce nenávistných článků udělali z Roberta Fica v části společnosti ne člověka, ale čiré zlo. Ano, vaše kampaň byla úspěšná. Až tak, že jednoho z vašich stoupenců jste přesvědčili, že zabít Roberta, premiéra Slovenské republiky, je správné a dobré pro Slovensko,“ pokračoval poslanec Gedra.

Pak položil otázku, zda si s těmito lidmi mají sednout ke stolu a hovořit o smíření.
„Jen tak? Jakože se nic nestalo? To nejde. Musí přesvědčit nejen nás, veřejnost, ale asi hlavně sebe, že jsou schopní respektovat jiný názor. Nepovyšovat se, nenadávat lidem jen proto, že nedělají to, co oni chtějí, ale hlavně, pokud tu chceme zachovat demokracii, tak začít respektovat výsledky parlamentních voleb a že vláda má demokratický mandát na změny,“ vzkázal politikům a všem lidem, kteří rozsévají nenávist, poslanec Gedra.

*

jar, prvnizpravy.cz, 

4.3 11 hlasy
Hodnocení článku
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 2 měsíci

Kdo si myslel že žije v demokracii tak je na omylu štvát poskoci korporátního fašismu umí dokonale. Nejdřív komunisti poté Babiš a nakonec Putin a všichni kdo s nimi nesouhlasí.

didusin
didusin
před 2 měsíci

Bude zajímavé sledovat, k jakým dalším krokům se odhodlá dosluhující prezidentka, zda poučená pokusem české horní komory o impeachment prezidenta Zemana, nepodnikne na poslední chvíli podobný zoufalý krok

Praded
Praded
před 2 měsíci

Volit je tu partaj, co slíbí prosazení zákonu FARA, to bude základ možných změn.

mikkesh
mikkesh
před 2 měsíci

To co dokážou sluníčkáři a havloidi spřažení s médii na to už jsme si jaksi zvykli. Když příkladně vykulenej z Vnitra a zfetovanej z, nevím jak si ten úřad co mu vytvořili jmenuje, měli snahu o kontaktní kampaň, přišli se na ty individua podívat jen příbuzní. Pusto prázdno – nikdo. A protože neměli ani co lidem… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci

Jejich praktiky jsou fakt strasne..a pak si hraji na ty nejmoralnejsi

paullad
paullad
před 2 měsíci

🍓Ah­­­oj, kl­­­uci) Jmen­­­uji s­­­e Pa­­­ula, j­­­e mi 2­­­1 l­­­et) Js­­­em zaci­­­najici s­­­e­­­x mod­­­el­­­ka 1­­­8­­­+) Ra­­­da s­­­e ne­­­cha­­­vam fo­­­tit n­a­­ha) Pros­­­im, ohod­­­notte m­­­e fotog­­­rafie ➤ JDE O PODVOD !!! CHTĚJÍ SE VÁM PODÍVT NA KONTO A VYBRAT HO!!!

shakalaha
shakalaha
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  paullad

get lost pussito