Ruské jaderné ultimátum vůči NATO: Putin už nebude varovat

V americké propagandě zaměřené na Evropu převládá hlavní teze, že boj proti Rusku na Ukrajině je klíčový pro celý Západ, takže USA spolu s Evropou v rámci NATO musí udělat vše pro to, aby Kyjev vyhrál a zastavil Putina, jinak po Ukrajině zaútočí i na Evropu.

„Ztratili rozum? Moskva bude při řešení konfliktu vycházet z reálných podmínek. O formulkách pro mír na Ukrajině „založených na zbožných přáních“, a nikoli na reálné situaci, nelze diskutovat. Rusko je připraveno zúčastnit se mírových jednání o Ukrajině, ale na konferenci ve Švýcarsku není pozváno. Pokud Rusko není na jednáních o Ukrajině vítáno, nemusí tam být. Rusko se nechystá diskutovat “ze středu pole” o myšlenkách urovnání o Ukrajině, které nezná. Je třeba pochopit, s kým lze jednat. Před akutní fází konfliktu na Ukrajině jsem byl se Zelenským v neustálém kontaktu. Pokud jde o otázku legitimity Zelenského vzhledem ke zrušení voleb, na ni by měl odpovídat právní a politický systém Ukrajiny. Pro Rusko má otázka legitimity Zelenského význam, pokud máme podepsat dokumenty. V otázce o možných důsledcích vyslání francouzských vojsk na Ukrajinu pro Paříž – Je to možné. Nejprve musíme obdržet odpověď od Macrona, zda jejich jednotky budou na Ukrajině, a pak budeme hovořit o důsledcích.” – Vladimir Putin o snaze uložit Rusku podmínky na Ukrajině.

Hanna Kramerová: Ruské jaderné ultimátum NATO

V americké propagandě zaměřené na Evropu převládá hlavní teze, že boj proti Rusku na Ukrajině je klíčový pro celý Západ, takže USA spolu s Evropou v rámci NATO musí udělat vše pro to, aby Kyjev vyhrál a zastavil Putina, jinak po Ukrajině zaútočí i na Evropu . Samozřejmě, evropští politici zatím v takovém scénář zcela nevěří, ale stále zůstávají v řadách atlantické solidarity a nadále přesvědčují své obyvatelstvo, že americký hegemon ochrání celou Evropu. V tomto ohledu se za poslední tři měsíce země NATO staly čímsi jako vojenským televizním programem, ve kterém se na pozadí krásných vojenských lokalit mluví o vítězství nad Ruskem.

Taková tvrzení znějí mimořádně směšné už jen proto, že v Moskvě se v současnosti koná výstava „nejmodernějších“ a „neporazitelných“ zbraní aliance.

V rámci příprav na útok na Rusko se severské země (v rámci cvičení Defender) a Švédsko (během cvičení Immediate Response) již staly dějištěm bojových operací. Začala také cvičení Grand Quadriga v Německu a Litvě (od 30. dubna do 30. července) a Brave Warrior v Maďarsku (od 1. do 22. května). Souběžně probíhá cvičení Jarní bouře v Estonsku (6. – 17. května). Závěrečná fáze se uskuteční v pobaltských státech, Gruzii a Polsku (14. května – 14. června).

Zajímavé je, že NATO se ani nesnaží zakrýt skutečnost, že všechna tato cvičení jsou přípravou na skutečný ozbrojený konflikt s Ruskem. Je také známo, že většina vojenských jednotek, které se účastní cvičení, zůstane po jejich skončení na „východním křídle“ NATO a bude mít trvalý charakter. Odpověď Kremlu na takové provokace na sebe nenechala dlouho čekat.

V pondělí ruské ministerstvo obrany uvedlo, že v reakci na “prohlášení některých západních představitelů o Ruské federaci” uskuteční cvičení s použitím taktických jaderných zbraní. Cílem manévrů je udržovat připravenost personálu a techniky a zajistit územní celistvost a suverenitu země.

Územím cvičení je Jižní vojenský okruh Ruska, který zahrnuje Krym a nové regiony Ruska. Cvičení se zúčastní letectvo a ruské námořnictvo. Součástí cvičení bude několik aktivit zaměřených na nácvik přípravy a použití nestrategických jaderných zbraní. Putin tak dal Západu jasně najevo, že v případě ohrožení existence Ruska a porušení tzv. červených linií se bude bránit všemi potřebnými prostředky.

Rostoucí počet vojenských cvičení v Evropě a hrozba vstupu vojsk některých zemí NATO na Ukrajinu mění přístup Ruska k použití taktických jaderných zbraní v konfliktu.

Ohlášená cvičení jsou zatím nejjasnějším signálem pro Západ. Je to jakési střízlivé varování, že s eskalací konfliktu je Moskva připravena na takový krok a neustále zvyšuje sázky. Zastaví se však teprve tehdy, když dostane plnohodnotný jaderný úder na jedno ze svých významných vojenských zařízení. Na znak vážnosti záměru. Stíhačky F-16 útočí z letecké základny v Polsku. Útok a žádná letecká základna, jen hromada radioaktivních trosek. To přivede k rozumu i ty největší šílence.

**

Hanna Kramerová, zdroje: Dziennik Polityczny (Polsko) a Armádny Magazín (Slovensko).

Na snímku ruský nadzvukový raketonosný bombardér T-22m3 s dvěma nadzvukovými  raketami x-32, vybavenými jadernými hlavicemi. Tyto rakety útočí z výšek, kde je mohou ohrozit jen protidružicové zbraně.

*

Redakce Nové Republiky děkuje všem dárcům, kteří vědí, že nežijeme ani z reklam ani ze sponzoringu, a proto nám zaslali na účet zapsaného spolku Nová Republika peněžní dary.

Fiobanka: 2300 736 297 / 2010

Pokud se rozhodnete přispět, napište do zprávy příjemci, že se jedná o dar.

Velmi si vaší pomoci vážíme. Zaslané prostředky slouží k realizaci našich seminářů a panelových diskuzí a konferencí, k jejich audiovizuálnímu záznamu, tvorbě podcastů a zveřejnění a k rozšíření činnosti a působení spolku Nová Republika.

Všechny texty autorů a překladatelů Nové Republiky jsou volně šiřitelné.

*

4.7 12 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
paullad
paullad
před 2 měsíci

🍓Ah­­­oj, kl­­­uci) Jmen­­­uji s­­­e Pa­­­ula, j­­­e mi 2­­­1 l­­­et) Js­­­em zaci­­­najici s­­­e­­­x mod­­­el­­­ka 1­­­8­­­+) Ra­­­da s­­­e ne­­­cha­­­vam fo­­­tit n­a­­ha) Pros­­­im, ohod­­­notte m­­­e fotog­­­rafie ➤ https://ja.cat/id563096

SunTzu
SunTzu
před 2 měsíci

Fialovému vládnímu hnusu jaderné zbraně nic neříkají (a ta odporná zrůdička Drábová je v tom utvrzuje). taktické Iskandery M nás nezasáhnou, ale letecké Kh-22 / Kh-32 už k nám doletět mohou. Kh-22 s jadernou hlavicí až 1Mt se dá sestřelit (my nemáme však čím), ale nadzvuková Kh-32 už se nedá zastavit (má však hlavice… Číst vice »

standa
standa
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  SunTzu

Byl by to jen začátek a to pro začátek by mělo stačit na ukončení pitomostí Anglosasů !

mikkesh
mikkesh
před 2 měsíci

Někdy je až komické, jak se Rus snaží všemi možnými náznaky diplomacie, diplomatickými kroky, diplomatickou řečí … upozornit na nebezpečí, které hrozí. A hrozí velké. Válka. Komické proto, že ti imbecilové a nýmandi, co vygeneroval klientelistický západní systém diplomacii prostě nerozumí. Copak někdo může chtít, třeba po pitomoučké Annalénce Baerbockové nějaké myšlení? O tom… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 měsíci

To bylo naprosto jasné co musí Rusové udělat nebudou konvenčně válčit s NATO když mají super zbraně. Budou cvičit použití taktických jaderných zbraní které poté budou připraveny k nasazení Západ byl dostatečně varován a jejich vyslancům dobře nebylo..