Vidlák: Proč?

Proč zemědělci vysypali hnůj právě před řeporyjskou radnici? Proč se rozhodli pro takto razantní protest? Proč si nevybrali jiný terč, kterých naše vládní politika nabízí takřka nepřeberné množství?

Daniel Sterzik-Vidlák
Daniel Sterzik-Vidlák

Oni to tam ve Strakovce i ve Sněmovně ještě nepochopili… Už toho prostě bylo dost! Ne, nejde o tragické vládnutí Petra Fialy. Blbců v dějinách bylo a ještě bude. Politiků, kteří chtěli víc, než mohli, ti by vydali na telefonní seznam. Nejde o vládní sekundanty, nejde o Helenu Langšádlovou, která rezignovala, protože neměla lajky. Nejde o Vondru, který dělá volební kampaň jak vetešník. Nejde o Stanjuru, který brzy přijde s dalším konsolidačním balíčkem, protože ten první bude na houby.

Nejde dokonce ani o Danuši Nerudovou, která nastavila nové ynteligenční dno české politiky a zároveň nás ujistila, že má ještě velké rezervy. Nejde o to, že vláda dělá špatná strategická rozhodnutí, která jsou drahá, ale zato nefunkční. Takových hlasování už naše republika zažila… Rozkrádalo se tu, odklánělo se, korumpovalo, dělaly se neodmítnutelné nabídky… už jsme tu prostě měli všechno.

Ale poprvé v našich novodobých dějinách se za to naše Pětikolka nestydí. Poprvé se k tomu hrdě hlásí a z rozvratu státu si udělali program. Poprvé v našich dějinách se politici netají tím, že chtějí SNÍŽIT životní úroveň. Fialův poradce, Křeček, přímo řekl, že vládním programem je omezení zemědělství a že to mají „nařízené“ z EU.

Poprvé v našich moderních dějinách byly chyby, hlouposti, omezenost a tupost prohlášeny za hodnoty a to tak velké, že účel světí prostředky.

Pokud někdo vystoupí proti ničení této země, může se proti němu použít jakákoliv lež, jakékoliv nálepkování, jakákoliv sviňárna. Pera nastrkané v řiti, polonahá obézní ženština posypávající se hlínou jsou prý hodny úcty, ale řádný život a obrana toho svého je opovrženíhodné jednání.

Pavel Novotný je symbolem této doby. Je symbolem toho, že co je dovoleno Jovovi, není dovoleno volovi. Je symbolem toho, že proti obyčejným lidem není žádná neúcta dost velká. Je symbolem výsměchu, symbolem křiváka s dobrou ochranou, symbolem šmejda, kterému jde liberální demokracie na ruku.

Někdo tomu musel říct dost! Někdo musel říct, že takhle se to tady prostě dělat nebude, i kdyby za Novotným stálo deset Rakušanů a patnáct Fialů. Někdo prostě musel říct, že na každou svini se vaří voda i když má krytí od politické strany, která si jeho prdel vzala za svou tvář.

Jasně, možná to dopadne jako vždycky. Po pár dnech euforie se jednota rozpadne, státní mašinérie se otřepe a až se zemědělci přestanou držet za ramena, tak si je rozeberou pěkně jednoho po druhém. Byrokracie má vždycky dost času…

Ale nikdo nemůže zpochybnit, že někdo se té kreatuře postavil… a to s takovou razancí, že se Pavlík celé úterý vzmohl jen na velmi krotký tweet. Dnes hnůj… zítra by to mohlo být ještě horší. Každý pohár trpělivosti se jednou naplní a poslední kapka nemusí být největší. Lid nelze v jednom kuse znásilňovat. Zvíře nelze pořád jen zahánět do kouta. Smát se lidem do očí, to se nakonec vždycky vymstí.

Ještě se nic nestalo. Nikdo nebyl zraněn, nedošlo na žádnou majetkovou újmu. Nic neshořelo, ani jedno malé koťátko nepřišlo k úhoně.

Vládo, přemýšlejte! Vaše zpupnost dohnala zemědělce k dvaceti tunám hnoje v Řeporyjích, protože to Pavlík prostě přehnal. I vy to přeháníte. Fakt myslíte, že jdete správnou cestou? Myslíte, že nemusíte brát ohled na nálady mezi lidmi?

*

Daniel Sterzik – Vidlák, ZDROJ

 

3.7 6 hlasy
Hodnocení článku
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 2 měsíci

On využívá faktu, že skutečný blb je prakticky neurazitelný. Možná je opravdu neurazitelný, ale není netrestatelný !!!

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 měsíci

Zuráží kde koho, dokonce se montuje do jejich rodinných příslušníků, vyhrožuje smrtí,dělá že se mu nemůže nic stát. Máznutá justice ho brání. Nebude se moci divit, až se hněv lidu, jako to dělá on, obrátí proti celé jeho rodině (píšu jinde). Jen ať to vybejkuje ještě víš! Jednou musí přijít… Číst vice »

orinoko
orinoko
před 2 měsíci

Narazil jsem na bláboly nějakého tlustocha, který má být nějakým zemědělským šéfem. To bylo hovado. Prý zemědělce chápe, ale měli nechat bradavicne prase být. Tak to určitě, když dobytek ODS a její různé úvrate a deriváty slušnost považuji za zbabělost. Přesně naopak, dobytek tohoto typu je nutné řezat okamžitě, jinak není šance… Číst vice »

orinoko
orinoko
před 2 měsíci

Dopřejme každému českému Piratovi a Piratce aspoň trochu islámského drilu. Bukanyrky budou nosit domácí trenýrky a držet hubu bude jejich zeleným údělem. A korzarovi každou hodinu modlení v klece a 20 přes záda devitiocasou kočkou.

cablik
cablik
před 2 měsíci

Správně protože to byl největší veřejný sprosťák v US kolonii ČR jinak v ODS skončil takže už snad nebude blejt ve veřejném prostoru. Jinak se nás snaží opravdu zlikvidovat přes EU kdy řeknou Češi dost.

cablik
cablik
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Jinak migrační pakt je schválen a pokud se Češi nepochlapí tak nám sem za dva roky budou cpát africké migranty.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci

Dobre to delate.Oni pritlacili,musime i my..Sice nam ( oni) deti zblbli,ale stejne k nim mame povinnost,nemuzeme jim predat uplne znicene misto k ziti

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Zacneme s novymi hesly…treba…Kdyz nam nic nenabizi,at jdou do haje!!( zijeme sakra v tom kapitalismu)