Naď se přiznal, jak to ve skutečnosti bylo s vypínáním webů. Gedra a Glück reagují: “Tohle nemůže zůstat jen tak!”

Jelikož “standardní média” – údajní ochránci demokracie pokrytecky čišeli, zatímco bývalá vláda vypínala weby těm alternativním médiím, poslanci Juraj Gedra a Richard Glück, oba nominanti SMER-SSD, se rozhodli jednat a prolomit mlčení 

Na snímku poslanci Juraj Gedra a Richard Glück, oba nominanti SMER-SSD

„Dámy a pánové a máme to tady jak se říká černé na bílém!,“ řekl Glück v úvodu videa.

“Bývalý ministr obrany Jaroslav Naď se veřejně přiznal, že to byl on, který zadával politickou objednávku na vypínání nepohodlných webů a alternativních médií … Jinými slovy – on dal politický pokyn k vypnutí a vymazání jiného av té době hlavně kritického názoru,” odhalil Glück.

„Nevěříte, ať se líbí!,“ řekl Glück. Video pokračovalo sestřihem z diskuse poslaneckého klubu exministra Naďa, kde se pochlubil, kterým redakcím vypnul webové stránky, pokud byl u moci. Údajně díky tomu vyhrála koalice volby…

Sabotáž demokracie

„Pane Naď, kromě toho, že si Vás už národ navždy bude pamatovat jako ministra, který rozdal protiústavně naši obranu a člověka, který občany Slovenské republiky nazýval dezoláty a opicemi, jen proto, že měli kritický pohled na vaši práci, tak jste se jako představitel strany Demokraté veřejně přiznali k sabotáži samotné demokracie,“ řekl poslanec Juraj Gedra.

“Jelikož jste jako politici nebyli schopni soutěžit férově, tak jste se podle rozhodli zneužít moc a sáhnout po despotických a autokratických nástrojích: umlčet a vymazat jiný názor ..,” dodal.

„Abychom nezůstali jen u slov – beru si to za své a jako člen Kontrolního výboru Národní rady Slovenské republiky pro činnost NBU (viz obdoba české BIS) budu na příštím zasedání žádat celé spisy a důvody, proč se na politickou objednávku vypínali tzv.. nepohodlná média!,“ slíbil Glück.

„A ano, budeme žádat io vyvození odpovědnosti!,“ dodal Glück.

„Promiňte, ale kde byly v té době ty naše tvz. standardní média, která se označují za ty „strážce demokracie“? DeníkN, JSME, AKTUALITY, MARKIZ, JOJKA…. Všichni poslušně mlčeli, protože jim toto rozhodnutí stejně vyhovovalo…,“ doplnil Gedra.

„Přesně tohle byl ten moment, kdy jste ztratili právo se označovat za strážce demokracie a ztratili jste důvěru většiny obyvatel…,“ řekl Glück.

„Není přece žádné tajemství, že sledovanost zpráv na Markýze klesla o polovinu a videa DeníkuN mají objektivní…. no žalostný ‚úspěch’,“ dodal Glück.

Gedra ho doplnil: „A co ta vypnutá média a informační kanály? Hlavní zprávy, Země a věk, Mimi Šramová, Infoválna, Martin Daňo, ale i Dany Kollár, Svobodný vysílač…?“

„Dnes se hlavně díky vám těší historické sledovanosti ve statisících! Právě proto, že dávají prostor i jinému pohledu na svět!,“ řekl Gedra.

„Samozřejmě, toto devastuje naše tvz. progresivních demokratů, kterým demokracie vyhovuje jen tehdy, když se jim hodí…A jaké je jejich „demokratická“ odpověď na úspěch alternativy?,“ zeptal se Gedra.

„Vždyť se podívejte sami…,“ řekl Gedra. Video pokračovalo sestřihem z diskuse PS, ve kterém kandidátka do eurovoleb, moderátorka Veronika Cifrová-Ostřihoňová tvrdí, že alternativní média odmítá, protože je považuje za fake news. Uvedla také, že EU je důležitá právě na té úrovni, že dokáže regulovat algoritmy a tlačit na sociální platformy, aby zabránily šíření tohoto pro ně nepříznivého obsahu.

„To je strach z jiného názoru přátelé, co?“ zeptal se Glück.

“Tohle jsou ti naši tolerantní, slušní, progresivní demokraté, kteří se za to už ani nestydí, ba dokonce je to jejich politický program: Vymazat a umlčet všechny lidi, kteří si myslí něco jiného!,” dodal.

“Dámy a pánové z Progresivního Slovenska … Vím, že poučení z historie vám mnoho neříkají, jiný názor se nejednou pokusili umlčet nebo vymazat … No výsledek dopadl vždy stejně … Jiný názor vyhrál,” řekl Gedra v závěru videa.

Video poslance Juraje Gedry a Richarda Glücka si můžete prohlédnout zde:

Přečtěte si také :

zdroj: Hlavné Správy Sk

**

Poznámka Nové Republiky:

Slovenská parlamentní vyšetřovací komise zjistí, co všichni již dávno víme, že totiž příkaz k cenzuře nezávislých webů v “nových členských zemích” NATO přišel od americké administrativy. Loutkové vlády v Polsku, Slovensku, Rumunsku, Bulharsku a u nás rozkaz Washingtonu okamžitě, a jak prohlásil nuteliér Fiala, “odvážně” splnily. Pak budeme mít oficiálně od slovenské vlády černé nabílém, kdo je ničitel demokracie a prznitel ústavy a kdo je u nás “zahraničním agentem”. I u nás za podporu banderovského režimu na Ukrajině, odzborjení naší armády a darování zbraní do zahraničí a za proušování Ústavy cenzurováním jiných názorů by měla být vyvozena osobní odpovědnost. Především premiéra a odpovědných ministrů …

***

Vážení čtenáři, texty, které přejímáme a překládáme z jiných zdrojů, sice nemusí vždy odpovídat názoru redakce, ale uveřejňujeme je proto, aby vyvažovaly jednostrannou ulhanost a překrucování českých médií a ukázaly jiné pohledy na politické, kulturní a společenské problémy. Věříme, že naši čtenáři to chápou a proto náš web v hojném počtu navštěvují.

Děkujeme i za podporu Nové Republiky finančními dary na konto FIO banky:

2300 736 297 / 2010

Pokud se rozhodnete přispět, napište do zprávy příjemci, že se jedná o dar.

Děkujeme.

Všechny texty autorů a překladatelů Nové Republiky jsou volně šiřitelné.

*

4.7 12 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci

Na Slovensku ho odhalili.Uz ho nechteji,tak se presidlil do Cech.Ten clovek je takova prisavka …pijavice

cablik
cablik
před 2 měsíci

Pandemická smlouva: Celosvětové uchopení moci. Pokračování operace Covid-19. Hlasuje se již za několik dní. Vězení pro miliardy. O svém těle již nebudeme rozhodovat? Jedinou cestou je opuštění globálních struktur
https://protiproud.info/politika/7924-pandemicka-smlouva-celosvetove-uchopeni-moci-pokracovani-operace-covid19-hlasuje-se-jiz-za-nekolik-dni-vezeni-pro-miliardy-o-svem-tele-jiz-nebudeme-rozhodovat-jedinou-cestou-je-opusteni-globalnich-struktur.htm

cablik
cablik
před 2 měsíci

Ono to je naprosto jasné co jsou oni zač v normální demokracii se o pro problémech diskutuje což v US impériu nehrozí. Obyčejný korporátní fašismus dělají to samé co dělali jejich předchůdci.

mikkesh
mikkesh
před 2 měsíci

Mají to s tou alternativou těžké. Obvzlášť když proti ní bojují imbecilové jako vachmajstr Koudelka. Tenhle komik včera vystoupi s neuvěřitelnou taškařicí. Z toho pablba vypadlo : “To samé, co teroristé Hamásu udělali v Izraeli,… by dělali u nás, kdyby mohli,”  Ale vrchní čučkař má naštěstí situaci, na rozdíl od Mosadu, pevně v paži. Nemůžou. No… Číst vice »

Jarda
Jarda
před 2 měsíci

A na české straně to byly fialovi hajzlové jen to ještě nikdo veřejně neuvedl.